limonka-2 20.01.09, 23:20 Czy ta starsza pani( teściowa Kleopatry? ) to aktorka? Jest rewelacyjna:) przy tej reklamie nie przełączam i nie wyciszam, może ktoś zna tą panią bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Reklama Ikei 20.01.09, 23:34 Pani nie znam, ale fakt - reklama jest świetna. Oglądam ją z dużym uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
sojuz1 I tak rozpoczęła się "dyskusja" 21.01.09, 08:23 pracowników (czy też jednego pod dwoma nickami) działu reklamy polskiego oddziału firmy produkującej meble. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie_merci Re: I tak rozpoczęła się "dyskusja" 21.01.09, 08:34 sojuz1 napisał: > pracowników (czy też jednego pod dwoma nickami) działu reklamy > polskiego oddziału firmy produkującej meble. Podsumował schizofrenik wszedzie doszukujący sie podtekstow i spiskow :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: I tak rozpoczęła się "dyskusja" 21.01.09, 09:46 już to pisałam pare razy ale to forum bez teorii spiskowych nie miałoby swojego uroku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: I tak rozpoczęła się "dyskusja" 21.01.09, 10:51 Buhahaha! Sprawdź sobie może te nicki, a paranoje rozsiewaj później. Odpowiedz Link Zgłoś
sojuz1 Re: I tak rozpoczęła się "dyskusja" 21.01.09, 11:30 angazetka napisała: > Buhahaha! Sprawdź sobie może te nicki Co za problem napisać ileś tam "neutralnych" postów zanim zacznie się właściwą kampanię? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: I tak rozpoczęła się "dyskusja" 21.01.09, 12:22 > Co za problem napisać ileś tam "neutralnych" postów zanim zacznie > się właściwą kampanię? Konkretnie 1155 postów ;) Strasznie intensywnie się przygotowywałam do tej kampanii, chyba ze dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: I tak rozpoczęła się "dyskusja" 08.02.09, 08:48 ha ha , ok , to ja tez w takim razie pracuje w Ikea a dziale marketingu :) - - - - wo reklama jest super :) Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: I tak rozpoczęła się "dyskusja" 08.02.09, 11:01 A ja siedze na kasie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
znam_karola Re: I tak rozpoczęła się "dyskusja" 29.01.09, 21:09 Niskoopłacani pracownicy ikei raczej nie siedza po godzinach bawiac sie w takie gadkie. Reklame robia wielkie firmy zewnetrzne i mysle ze raczej tamci marketingowcy produkuja takie wątki :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Reklama Ikei 21.01.09, 09:44 ta reklama jest tragiczna! jeszcze 3 razy ją zobacze i przestane lubić ikee :) Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: Reklama Ikei 21.01.09, 10:37 paulinaa napisała: > ta reklama jest tragiczna! jeszcze 3 razy ją zobacze i przestane lubić ikee :) nie pracuję w Ikei;). Dlaczego uważasz, że jest tragiczna? Chociaż ja nie tyle zwróciłam uwagę na przekaz reklamowy co na grę wspomnianej starszej pani:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Reklama Ikei 21.01.09, 11:36 tak o całoksztalcie mowię;) ta pani ktora Ciebie zachwyca mnie wkurza;) trudno mi powiedzieć za co konkretnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Reklama Ikei 21.01.09, 16:30 angazetka napisała: > Bo jest teściową? ;) patrząc na tą panią mam ambiwalentne uczucia, może właśnie z tego powodu;) Rola teściowej odegrana świetnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Reklama Ikei 21.01.09, 10:58 Bardzo fajna reklama - starsza Pani świetna, ale do tandety made in Ikea mnie i tak nie przekona ;) Miła odmiana od Pań chodzących na imprezy i wycieczki po mieście z butelką Perwolla :D Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Reklama Ikei 21.01.09, 13:11 Bo w Ikei się nie kupuje mebli tylko kawę;) Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Reklama Ikei 22.01.09, 13:41 I lody. Jak na lody z automatu to wręcz świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 Re: Reklama Ikei 28.01.09, 09:24 nieprawda, najlepszy jest torcik migdałowy. Mniam, Pycha;) Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Reklama Ikei 21.01.09, 14:11 szafki czy regały które należy przykręcić do ścian "na wszelki wypadek" ( bo same nie stoją) zawsze wzbudzały moje watpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Reklama Ikei 29.01.09, 22:54 To akurat nie jest rozwiazanie z Ikei. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Reklama Ikei 21.01.09, 13:50 Czy starsza Pani to nie jest przypadkiem "posłanka Hojarska ja jestem"? Głos momentami identyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
lalalab Re: Reklama Ikei 21.01.09, 15:40 a mnie ta reklama jakoś za bardzo kojarzy się z reklamami Allegro...podobny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
lutecja4 Re: Reklama Ikei 21.01.09, 20:02 mnie tez sie kojarzy z reklama Allegro-ten sam lektor i at sama intonacja przy czytaniu hasla na koncu-pewnie ta sama agencja reklamowa robila ale reklama swietna-naprawde podoba mi sie-,choc z ikei mam tylko lampke i pojemnik do robienia kostek lodu,wiec nie jestem zbyt wielka fanka tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Reklama Ikei 21.01.09, 20:26 a mnie się bardzo podoba - teściowa rewelacyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Reklama Ikei 22.01.09, 01:15 Mnie reklamy nie zachęcają do kupna czegokolwiek więc i teraz nie skorzystam, ale z przyjemnością oglądam jeśli trafi się taka jak ta o Ikei albo z Gajosem - reklama kawy Pedros. A nawiązując do głównego pytania, to wydaje mi się, że starsza pani to Halina Jabłonowska, ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Reklama Ikei 22.01.09, 19:45 Mam podobne wrażenia, choć motyw zużyty i produkt reklamowany nie najwyzszej jakości, to gra aktorska powoduje, że zawsze zatrzymuję się z przyjemnością przy tej reklamie. Zarówno dla super teściowej jak i dla ach, jak wielce wymownego spojrzenia cudnej synowej. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Reklama Ikei 22.01.09, 14:22 Reklama jest denna, bo eksploatuje mocno wyswiechtany i zuzyty w podobnych filmikach stereotyp. Ha ha - wredna tesciowa, ojakietosmieszne. Do tego tworcze i oryginalne. Chociaz nie czepiam sie - jednorazowe meble z plyty pazdzierzowej nie zasluguja na wiele wiecej. A co do teorii spiskowych - w marketingu szeptanym nie ma przepros: zeby uwiarygodnic kampanie, mozna wykupic 'neutralnego' nicka, z jakims tam dorobkiem, zeby nie wzbudzac podejrzen. Bojcie sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Reklama Ikei 22.01.09, 14:56 Czuję się częścią spisku. I czekam na kasę od Ikei. A reklama, przyznaję, bazuje na wyświechtanych kawałach o tesciowej, ale wykonanie aktorskie jest prima sort, co daje ten fajny efekt. PS. Jedyne, co miałam w zyciu z Ikei, to komplet kubków w domu rodzinnym. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Reklama Ikei 29.01.09, 22:57 Jak juz masz takie wtyki w agencjach to szepnij czasem slowko o mnie. Moge im na jakis czas wypozyczyc dziada borowego. Sprzedac, nie sprzedam, bo lubie ale za rozsadna cene mozemy sie dogadac ;) Dzierżżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Reklama Ikei 23.01.09, 09:18 nieznoszę tej reklamy , jest beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Reklama Ikei 23.01.09, 11:11 Ach, to Ikea! Zaczęli od gejów w katalogu, co im się czkawką w Polsce odbiło, to teraz się na polskie myślenie przestawili, z wredną teściową pytlującą, się wtrącającą, dobre. Mnie reklama drażni. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Reklama Ikei 23.01.09, 10:18 Reklama rozczarowująca, ale starsza pani ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Reklama Ikei 28.01.09, 10:49 Jak widać swoją rolę spełniła, skoro jest przedmiotem dyskusji na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Reklama Ikei 28.01.09, 13:06 temat ograny,ale jak grany ! Czy ktos sie wsluchal w tekst o kocie ? Ja uwielbiam, moze dlatego ze tesciowa sie do moich mebli nie wtracala... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: No sucho ma ta palma! No! :D 28.01.09, 17:59 Genialna reklama!! Pani grająca teściową świetna no i ten kot przywiązany do fotela ;) Uwielbiam ten spot i wcale nie pracuje dla IKEI ;) no sucho ma ta palma... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: No sucho ma ta palma! No! :D 28.01.09, 20:57 Ja też nie pracuję, a w Ikei kupiłam przed świętami worek takich małych świeczek, podoba mi się mimika tej teściowej przy tekście "tylko kolanami świecisz":)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: No sucho ma ta palma! No! :D 28.01.09, 21:05 tak, teściowa jest świetna, w kwestii mimiki, a już wątek o kolanach.. jestem za, a Ikei ostatnio byłam jakieś 2 lata temu, mam parę ramek, dwa wazony, i coś pewnie by się jeszcze znalazło ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
uruk.hai Re: Reklama Ikei 31.01.09, 10:53 baba67 napisała: > temat ograny,ale jak grany ! Czy ktos sie wsluchal w tekst o kocie ? > Ja uwielbiam, moze dlatego ze tesciowa sie do moich mebli nie wtracala... Aktorka jest rewelacyjna!! Tekst o kocie cudny:) Właściwie każda kwestia teściowej to prawdziwy majstersztyk aktorski. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Reklama Ikei 31.01.09, 12:51 uruk.hai napisała: > baba67 napisała: > > > temat ograny,ale jak grany ! Czy ktos sie wsluchal w tekst o kocie ? > > Ja uwielbiam, moze dlatego ze tesciowa sie do moich mebli nie wtracala.. > . > > Aktorka jest rewelacyjna!! Tekst o kocie cudny:) Właściwie każda kwestia > teściowej to prawdziwy majstersztyk aktorski. to prawda, i odnoszę wrażenie, że nasz kabaret od telefonii jest mocno zagrożony;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Reklama Ikei 28.01.09, 22:40 no, wiekszosc sie zarzeka, ze nic nie ma z Ikei, wiec skad mozecie wiedziec ze to sa rzeczy zlej jakosci i nietrwale? ja kupuje rozne rzeczy w Ikei i jedyna nietrwala rzecza okazal sie taki stojak na pranie. a inne rzeczy maja sie dobrze, a moze nawet i bardzo dobrze i ani zepsuc, ani rozpasc sie jakos nie chca. a nie sadze by niemiecka Ikea roznila sie jakoscia od polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
belina_malina Re: Reklama Ikei 29.01.09, 23:09 Zgadzam się jest całkiem dobra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Reklama Ikei 29.01.09, 23:19 Czy IKEA sprzedaje wanny lub coś w tym rodzaju? chętnie zobaczyłabym ciąg dalszy potyczek z teściową Kleopatry kąpiącej się w oślim mleku;) Odpowiedz Link Zgłoś
merdak Re: Reklama Ikei 30.01.09, 09:54 Cudowny jest ten opad szczęki po "tylko kolanami świecisz". :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink3 Re: Reklama Ikei 31.01.09, 20:03 Wreszcie zobaczylam o czy mowa: www.youtube.com/watch?v=2V08hNPz2r4 No, czy ja wiem...? Odpowiedz Link Zgłoś
margaritta1 Re: Reklama Ikei 31.01.09, 23:16 Ludziee, dlaczego brak Wam poczucia humoru.To wątek o reklamie i rewelacyjnej "tesciowej" a nie o wyrobach Ikei. Nadal nie wiemy kim jest ta pani , a "podly" wątek o tescowej juz dawno wykorzystala w międzynarodowej reklamie Toyota / Avensis/. Odpowiedz Link Zgłoś
terebere Re: Reklama Ikei 01.02.09, 00:17 To jest prawdopodobnie ta aktorka: www.gudejko.pl/pl/a/html/Jablonowska_Halina.html Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Reklama Ikei 01.02.09, 02:32 No, nie wiemy, ale się domyślamy:) Podałam jej imię i nazwisko - Halina Jabłonowska - już 22 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 dajcie linka do tej reklamy! 04.02.09, 06:51 ;) zapewniam ,ze nie jestem pracownikiem Ikea:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger link :) 04.02.09, 07:33 Ależ proszę bardzo www.youtube.com/watch?v=2V08hNPz2r4 Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: link :) 06.02.09, 06:29 Dzieki Wielkie ! obejrzalam , faktycznie niezla jest, choc mi sie bardziej podoba mina tej synowej:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś