Dodaj do ulubionych

Wieści Gminne

22.10.03, 14:45
Podobno ukazały się całkiem nowe Wieści Gminne?
Widział ktoś to cudo?
A informacje w nim podobno takie,
że niektórym ustniki zaschły...

pozdrawiam
(jak tylko dopadne to napisze com tam przeczytał)

----------
Socjalizm albo zdrowie
wybór należy do Ciebie !
----------
Obserwuj wątek
    • Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Wieści Gminne IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 22.10.03, 16:18
      Ja dopadłem. Jeżeli ktoś chce mogę poskanowac i wrzucić na serwer (już mam
      więc nie będzie problemu ;).
      • Gość: Kasperrr Re: Wieści Gminne IP: 195.150.0.* 22.10.03, 18:30
        Cześć!
        Dzięki Damian K. za propozycję skanowania! ale szkoda żebyś się trudził,
        bo "Wieści Gmnne" już są w sieci
        Dla zainteresowanych link
        www.lezajsk.ug.gov.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=43
        Miłej lektury.
        Szkoda że się nie potrafimy w Leżajsku dogadać...

Pozdr,
        Kasperrr
        • stefanprotek Re: Wieści Gminne 23.10.03, 08:11
          Gość portalu: Kasperrr napisał(a):

> www.lezajsk.ug.gov.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=43

Dzięki za link.

Niezwykle ciekawe są te oryginały dokumentów.
          I po co było tak antagonizować mieszkańców?
          Woda sodowa do głowy uderzyła i władzą się zachłystnięto...
          A tu prosze, nawet przyjaciele się wypieli na takiego burmistrza.
          I co dalej?
          Przed nami jeszcze 3 lata...

Pozdrawiam
          ----------
          Socjalizm albo zdrowie
          wybór należy do Ciebie !
          ----------
    • Gość: Mpiotrek Re: Wieści Gminne IP: *.eko.uj.edu.pl 23.10.03, 17:03
      Ta cała sprawa przyjęła całkiem nieoczekiwany obrót... zaczyna mnie już bawić
      ten temat... Zamiast się kłócić powinni wreszcie cos zrobić, a nie słyszymy
      tylko same obietnice: zrobię, wybuduję, poprawię... itd. A cała sprawę można
      podsumować jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze... Xobsczymy jak
      się zakończą konsultacje... :)))
      • stefanprotek Re: Wieści Gminne 23.10.03, 18:55
        W gminie zakończą się tak samo jak w mieście:
        99,9% biorących udział powie NIE !!!

Czyzbys miał jakieś złudzenia?

Pozdrawiam

----------
        Socjalizm albo zdrowie
        wybór należy do Ciebie !
        ----------
        • Gość: Roxboro Re: Wieści Gminne IP: *.133-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 29.10.03, 01:18
          A czy nie mogli by zrobic(jak jest w NY,Toronto czy tez Montreal) Metropolie
          Lezajsk albo Giga City Lezajsk i wchlonac Giedlarowa,Wierzawice,Stare Miasto i
          Przychojec-ladnie by to wygladalo Metro Lezajsk.Co myslicie??
    • Gość: Mpiotrek Re: Wieści Gminne IP: *.eko.uj.edu.pl 03.11.03, 17:50
      No i czego innego mozna bylo sie spodziewac po konsultacjach... 99 %
      mieszkancow na NIE. Zobaczymy co bedzie dalej :)
      • Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Wieści Gminne IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 03.11.03, 19:49
        Wyniku może się nie spodziewałem innego, ale jedno mnie zaciekwaiło. Zapewne
        widzieliście wzór tej ankiety w "Wieściach Gminnych", a zauwazyliście co było
        zaznaczone na tym wzorze ? Jaka odpowiedź ?:)
        • Gość: obserwator z zewną Re: Wieści Gminne IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 00:03
          Gość portalu: Damian K. "ShadoW" napisał(a):

> Wyniku może się nie spodziewałem innego, ale jedno mnie zaciekwaiło. Zapewne
          > widzieliście wzór tej ankiety w "Wieściach Gminnych", a zauwazyliście co było
          > zaznaczone na tym wzorze ? Jaka odpowiedź ?:)

To nie moja sprawa, ale to chyba troszkę nie w porządku jak na karcie do
          głosowania jest imię, nazwisko, ades, pesel i imię ojca osoby głosującej, a
          potem toto idzie do gminy i wójt ma jak na tablicy kto z imienia i nazwiska
          chciał przyłożyć rękę do znienawidzonej przez niego secesji. A sprawy w
          urzędzie trzeba będzie załatwiać, więc nikt się nie chciał wychylać, zeby nie
          być gnębionym do 10-tego pokolenia w razie gdyby ze zmian nic nie wyszło. W
          miescie zrobili normalne lokale do głosowania i głosowanie było anonimowe -
          ludzi potraktowano poważnie i nikt im nie stał nad głową w stołowym i nie
          patrzył gdzie stawia krzyżyk.
          Bedzie hecy ciąg dalszy jak się okaże że takie głosowanie było z założenia
          wadliwe i nieważne.
          • stefanprotek Re: Wieści Gminne 05.11.03, 07:56
            Gość portalu: obserwator z zewną napisał(a):

> To nie moja sprawa, ale to chyba troszkę nie w porządku jak na karcie do
            > głosowania jest imię, nazwisko, ades, pesel i imię ojca osoby głosującej, a
            > potem toto idzie do gminy i wójt ma jak na tablicy kto z imienia i nazwiska
            > chciał przyłożyć rękę do znienawidzonej przez niego secesji.

A czemuż to drogi "obserwatorze z zewnątrz" nie protestowałeś gdy nasz
            wspaniały burmistrz zastosował identyczną metodę w trakcie głosowania
            w mieście?
            Wszak też należało na listę wpisac swoje dane personalne i jak się głosowało?
            Coo więcej nie można tego było zrobić osobiście!!!!
            Od tego była pani urzędniczka w komisji !!!!

> W
            > miescie zrobili normalne lokale do głosowania i głosowanie było anonimowe -
            > ludzi potraktowano poważnie i nikt im nie stał nad głową w stołowym i nie
            > patrzył gdzie stawia krzyżyk.

Oj BZDURY opowiadasz drogi "obserwatorze z zewnątrz" BZDURY i jeszcze
            raz BZDURY.

> Bedzie hecy ciąg dalszy jak się okaże że takie głosowanie było z założenia
            > wadliwe i nieważne.

Ciąg dalszy widac na transparencie rozwieszonym na budynku gminy.

Pozdrawiam

--------
            Socjalizm albo zdrowie
            wybór należy do Ciebie !
            --------
            • Gość: obserwator z zewną Re: Wieści Gminne IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 16:22
              Czy dane personalne w mieście też były umieszczone na samej karcie do
              głosowania?
              Czy głosowanie też odbywało się na oczach "komisji" chodzącej po domach?
              Lista to lista, a karta do głosowania to co innego. Nie byłeś nigdy na wyborach?
              Przecież główną ich zasadą jest dyskrecja i niedochodzenie kto jak głosował.
              Jeśli gdzieś - wszystko jedno czy w mieście czy w gminie - było inaczej, to
              było to nie w porządku wobec głosujących i tyle.
              A komentarze schowaj sobie dla siebie, przyjacielu. Ja też nie jestem
              zachwycony tym co piszesz. I wydaje mi się, że mieszkańcy powinni się
              zastanowić, czy chcą poprawić swoje warunki życia, czy bronić pensji urzędników
              gminnych. Jeśli burmistrz proponuje - i jak twierdzi - jest w trakcie
              załatwiania podstrefy dla Leżajska, a takie powstają WYŁĄCZNIE na terenie
              miast, to np. ja osobiście wolałbym się przyłączyć do miasta i mieć nadzieję na
              rozówj rynku pracy, niż obstawać przy trwaniu przy gminie, która tego do tej
              pory nie zrobiła i nie jest w stanie tego zagwarantować i w przyszłości. Do
              nowo powstałych miejsc pracy dojeżdzaliby też pewnie i mieszkańcy gminy
              Leżajsk, a i ta właśnie gmina wzbogaciłaby się mając udział w podatku PIT od
              tych osób, zameldowanych przeciez na ich terenie. Tak bym pewnie rozumował
              będąc na miejscu mieszkańców gminy. Oczywiście nieco inaczej, gdybym był jej
              wójtem i wedział, że ciężej mi będzie teraz uskładać kasę na równie jak dotąd
              wysoką pensję.
              • Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Wieści Gminne IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 05.11.03, 21:45
                Wyjąłeś mi te słowa z ust.
              • stefanprotek Re: Wieści Gminne 06.11.03, 09:05

> Czy dane personalne w mieście też były umieszczone na samej karcie do
                > głosowania?

W mieście NIE BYŁO kart do głosowania.
                W mieście wogóle nie było głosowania !!!

> Czy głosowanie też odbywało się na oczach "komisji" chodzącej po domach?

Odbywało się to na oczach "komisji" siedzącej w lokalu.
                Widzisz jakąś różnicę?

> Lista to lista, a karta do głosowania to co innego. Nie byłeś nigdy na
                wyborach
                > ?
                > Przecież główną ich zasadą jest dyskrecja i niedochodzenie kto jak głosował.
                > Jeśli gdzieś - wszystko jedno czy w mieście czy w gminie - było inaczej, to
                > było to nie w porządku wobec głosujących i tyle.

Dokładnie tak. Zarówno w mieście jak i w gminie odbyło się to bez poszanowania
                podstawowych praw wyborczych.

> A komentarze schowaj sobie dla siebie, przyjacielu. Ja też nie jestem
                > zachwycony tym co piszesz.

To forum dyskusyjne jest po to aby przedstawiać na niej
                właśnie "komentarze".
                To czy moje komentarze się tobie podobają czy nie, obchodzi
                mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.
                Jak tego nie rozumiesz to jeszcze duuuużo się musisz
                nauczyć (i dorosnąć).

I wydaje mi się, że mieszkańcy powinni się
                > zastanowić, czy chcą poprawić swoje warunki życia, czy bronić pensji
                urzędników
                > gminnych. Jeśli burmistrz proponuje - i jak twierdzi - jest w trakcie

O, o, o właśnie trafiłeś w sedno: "on twierdzi".
                I tyle.

> załatwiania podstrefy dla Leżajska, a takie powstają WYŁĄCZNIE na terenie
                > miast,

WYŁĄCZNIE ???? Kompletna bzdura.

Pozdrawiam

--------
                Socjalizm albo zdrowie
                wybór należy do Ciebie !
                --------
                • Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Wieści Gminne IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 06.11.03, 13:39
                  stefanprotek napisał:
                  > W mieście NIE BYŁO kart do głosowania.
                  > W mieście wogóle nie było głosowania !!!

Błąd. Było. Razem z referendum akcesyjnym do UE. Po drugie kolejny raz
                  sprzecczność w pańskich zdaniach, wyżej piszę pan iż nie było głosowania w
                  mieście (co jest nieprawdą), a niżej i zarówno w gminie jak i w mieście
                  pogwałcono wszelkie prawa wyborcze, no i gdzie tu logika? Skoro nie było
                  głosowania w mieście (niby) to jak można było na nim pogwałcić prawa
                  wyborcze ?:)

> Odbywało się to na oczach "komisji" siedzącej w lokalu.
                  > Widzisz jakąś różnicę?

Ja widzę. Komisja nie widziała odpowiedzi które zaznaczyłeś gdyż wszystko
                  było anonimowo, a karty do głosowania nie był podpisywane imiennie.

> Dokładnie tak. Zarówno w mieście jak i w gminie odbyło się to bez
                  poszanowania
                  > podstawowych praw wyborczych.

j.w.

> To forum dyskusyjne jest po to aby przedstawiać na niej
                  > właśnie "komentarze".
                  > To czy moje komentarze się tobie podobają czy nie, obchodzi
                  > mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.
                  > Jak tego nie rozumiesz to jeszcze duuuużo się musisz
                  > nauczyć (i dorosnąć).

Hehe. Widzę że pan sobie sam zaprzecza. Raz nazywa innych "cztownikami" dla
                  których pewne sprawy są dogamtami, a tutaj mówi pan o nauce i rozumieniu
                  pewnych spraw i zjawisk.
                • Gość: obserwator z zewną Re: Wieści Gminne IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 17:28
                  Ja widzę różnicę w sytuacjach, kiedy podpisuję listę (a nie kartę do
                  głosowania!), głosuję w kabinie do głosowania, a głos wrzucam do urny - a tą
                  sytuacją, kiedy zwali ci się ktoś do domu, wykłada z raportówki na stół kartkę
                  do głosowania, którą jeszcze w dodatku mam imiennie podpisać, z moim imieniem,
                  nazwiskiem i adresem na niej i stoi nade mną gdy głosuje, patrzy jak głosuję, i
                  niewykluczone że jeszcze w zdecydowany sposób informuje mnie jak głosować
                  powinieniem że śli jestem "lokalnym partiotą" i żeby to załatwić szybko, bo on
                  się spiecszy, bo idzie zebrać głosy do mojego sąsiada.

Jeśli Ty różnicy nie widzisz, to moje wyrazy współczucia. A z tym dorastaniem
                  to też całkowicie kulą w płot trafiłeś.

Na koniec, prosiłbym o podanie choćby jednego przypadku powstania PODSTREFY SSE
                  (bo stref już tworzyć nie można) na terenach wiejskich.

Pozdrawiam.
                  • stefanprotek Pomroczność jasna ?? 07.11.03, 07:43
                    Do obserwatora z zewną oraz do Damiana K "ShadoW"
                    Mam wrażenie, że piszecie o rzeczach w ktorych nie
                    braliście udziału albo... ?

To prawda?

Jeżeli tak to Wam wyjaśniam, że tzw. "głosowanie" w sprawie
                    poszerzenia granic miasta odbywało sie przez TYDZIEŃ i
                    "zakończyło" się w dniu referendum akcesyjnego do UE.
                    Przez 5 dni w godz. od 8 do 15 funkcjonowała komisja w Urzędzie
                    Miejskim w Leżajsku (na sali posiedzeń) w sobotę i w niedzielę
                    natomiast utworzono osobne komisje (trzyosobowe), które "pracowały"
                    w poszczególnych lokalach referendalnych (ale w OSOBNYCH salach).

Podkreślam z całą STANOWCZOŚCIĄ:

1. W Leżajsku NIE BYŁO kart do głosowania w sprawie poszerzenia
                    granic miasta. Po prostu nigdy takich nie wydrukowano!!

2. W Leżajsku NIE BYŁO tajnego "głosowania".
                    ("Głosowanie" polegało na pokazaniu pani/panu z komisji dowodu
                    osobistego z którego pani/pan przepisywał dane osobowe - imię,
                    nazwisko, adres - a następnie pani/pan pytał się czy jesteśmy
                    za czy przeciw. Odpowiednią adnotacje (znaczek) wpisywał osobiście
                    członek komisji !!!!. Jedyna adnotacją głosującego był podpis.)

3. W Leżajsku NIE BYŁO list uprawnionych do głosowania.
                    (W związku z tym można było głosować wielokrotnie w tym samym
                    obwodzie - nikt tego nie sprawdzał. Można było również głosować
                    np. raz w Urzedzie a raz w dniu referendum)

4. W poniedziałek w Urzędzie odbywało się sprawdzanie na listach
                    kto i jak głosował. A w związku z tym, że nie było quorum
                    rozdzwoniły się telefony do wszystkich urzędników i znajomych,
                    (w tym było o dziwo kilku radnych), których nazwisk nie znaleziono
                    na liście z wezwaniami do pojawienia się w Urzędzie i "głosowania".
                    Robiono to tak długo, aż odpowiednie liczby się zgadzały.

Ot co...

Pozdrawiam

--------
                    Socjalizm albo zdrowie
                    wybór należy do Ciebie !
                    --------
                  • stefanprotek Wioski w strefie ekonomicznej 07.11.03, 07:59

> Na koniec, prosiłbym o podanie choćby jednego przypadku powstania PODSTREFY
                    SSE
                    >
                    > (bo stref już tworzyć nie można) na terenach wiejskich.

Gmina miejsko-wiejska Stąporków (a dokładnie tereny we wsi Mokra),
                    i gmina wiejska Brody należą do Specjalnej Strefy Ekonomicznej
                    "Starachowice" S.A.

www.sse.com.pl/index.php?lang=pl&page=tereny
                    masz nawet mapę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka