22.06.06, 12:29
Ale upały niemożna wytrzymać trzeba jechać nad wode
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zychliniak Re: upały 22.06.06, 12:30
      powodz.info/images/articles/D3.jpg
      • dinozaurka Re: upały 29.06.06, 02:29
        ładna ta fotka......... taka "niesamowita"...... masz więcej tego?
        • zychliniak Re: upały 29.06.06, 10:43
          powodz.info/images/articles/D4.jpg
          • zychliniak Re: upały 29.06.06, 10:43
            powodz.info/images/articles/D7.jpg
            • dinozaurka Re: upały 29.06.06, 12:56
              dzięki... lubię takie obrazki......chociaż nie w naturze, bo w naturze to po
              prostu boję się burzy...........
    • dinozaur.57 Re: upały 23.06.06, 08:52
      I po upale.
      • dinozaurka Re: upały 05.07.06, 11:30
        eeetam, a kto Ci tak powiedział?
        • zychliniak Re: upały 05.07.06, 11:33
          witam cię dinozaurko (serduszko) i jak znosisz upał.
          Tragicznie świeci
          Pozdrawiam i życzę powodzenia w te upały
          • dinozaur.57 Re: upały 05.07.06, 11:38
            Proponuję się nie ruchać, tylko wypoczywać w cieniu drzew. A także pić moją
            ulubioną Muszyniankę.
            • dinozaurka Re: upały 05.07.06, 11:42
              oj Dinozaurze, takie słowa,,,,,,,,,,,,, :> tu one do Ciebie nie pasują :p
              • dinozaurka Re: upały 05.07.06, 11:50
                a Muszyniankę, nie powiem lubię :)
              • dinozaur.57 Re: upały 05.07.06, 11:54
                dinozaurka napisała:

> oj Dinozaurze, takie słowa,,,,,,,,,,,,, :> tu one do Ciebie nie pasują :p

Źle kojarzysz. Ja tylko "o nie ruszaniu się" poza teren zamieszkania. Czyli
                cień, klimatyzacja, itp.
                • dinozaurka Re: upały 05.07.06, 12:03
                  aaaaaa..... no widzisz, gwary nie pojęłam, już widać taka niekumata jestem ;))))
                  Wolę słonko od klimatyzacji:)
                • zychliniak Re: upały 05.07.06, 12:20
                  muszynianka jest ok a ruchy są wskazane w upał.
                  Pozdrawiam
          • dinozaurka Re: upały 05.07.06, 11:40
            równeż Cię witam :)
            I dziękuję, upały znosze bardzo dobrze :) jestem wyjątkowo ciepłolubnym
            stworzeniem :))) A Ty? byłeś nad wodą jak pisałeś?
            • zychliniak Re: upały 05.07.06, 11:45
              dinozaurka napisała:

> równeż Cię witam :)
              > I dziękuję, upały znosze bardzo dobrze :) jestem wyjątkowo ciepłolubnym
              > stworzeniem :))) A Ty? byłeś nad wodą jak pisałeś?

jestem nad wodą w wekendy. W tygodniu praca więc niemam kiedy w czasie tygodnia.
              chowam się w cienu drzew lub staram się nie wychodzić z domu. A w wekend nad
              białe lub soczewkę sie wyskoczy. Niedługo urlop więc nad morzem też się będzie.
              Pozdrawiam
              • edmurphy Re: upały 06.07.06, 00:56
                Cudownie świeci i równie cudownie grzeje. Łapcie ciepełko, kumulujcie je wraz z
                witamina D i ani słowa narzekań! Pamiętacie zimę? :-)
                • dinozaurka Re: upały 06.07.06, 09:55
                  pamietam :\ ....i idę teraz zobaczyć czy mnie nie ma na dworze ;) bo dziś też
                  ładnie grzeje :)
    • dinozaurka zaniemówiam...................... .... 06.07.06, 09:54
      www.lightningphotography.com/photos.html
    • biniu58 Re: upały 06.07.06, 12:37
      zychliniak napisał:

> Ale upały niemożna wytrzymać trzeba jechać nad wode
      > pozdrawiam

A ja uwielbiam wachlowanie. Tak jak oni ........
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,956209.html
      • dinozaur.57 Re: upały 10.07.06, 18:18
        Ja też uwielbiam wachlowanie. Tak sobie myslę i wyobrazam .......................
    • dinozaur.57 Re: upały 10.07.06, 19:07
      Trzeba by trochę umiaru z tymi upałami. Niektórym w tym kraju słońce wytapia
      olej ze łba. A jak brak oleju w głowie to wiadomo czym to grozi.
      • dinozaurka Re: upały 10.07.06, 23:35
        na podniesienie poziomu oleum w głowie miał sprawdzony sposób imć Pan
        Zagłoba.......... Pamiętacie jaki to był sposób? :)))

Kurcze....a może lwica lewicy własnie go próbowała zastosowac? ? ? ? ? ?
        hmmmm........
        • dinozaur.57 Re: upały 11.07.06, 09:02
          To jest tak jak się ma głowę blisko - delikatnie mówiąc - tyłka. Myśli się
          odwrotnie czyli nie głową a ...............
    • niegoscinny Re: upały 12.07.06, 03:03
      wam to dobrze. w nocy nasiadófa w dzień spanie. nad wodę nie pojadę. ale może
      zdjęcia mi zapodajcie z plaży jakiejś. byłoby miło..
    • mescalero1 Re: upały 26.07.06, 11:06
      che che :),no dobre jaja z tą prognozą pogody !:) pamietacie długoterminową
      prognozę z marca lub kwietnia na temat lata ? lato będzie zimne i deszczowe ze
      średnią temp.+17-19 stopni. Nie dalej jak wczoraj przeczytałem,że obecne lato
      jest najgorętsze od 227 lat.No,no... ciekawe ,kto potwierdzi temperaturę w lato
      z przed ćwierć wieku...może ktoś z was pamięta? A swoją drogą - tysiące
      synoptyków i wszyscy się pomylili ? ciekawe...mhm...kiedyś chłop wyszedł na
      pole,zobaczył wróbelki kąpiace się w piasku lub nisko latające jaskółki i już
      wiedział, co będzie grane na niebie:) pytanie:to za co ONI biorą kasę ? pozdr.
      • dinozaur56 Re: upały 26.07.06, 12:18
        mescalero1 napisał:

> che che :),no dobre jaja z tą prognozą pogody !:) pamietacie długoterminową
        > prognozę z marca lub kwietnia na temat lata ? lato będzie zimne i deszczowe ze
        >
        > średnią temp.+17-19 stopni. Nie dalej jak wczoraj przeczytałem,że obecne lato
        > jest najgorętsze od 227 lat.No,no... ciekawe ,kto potwierdzi temperaturę w lato
        >
        > z przed ćwierć wieku...może ktoś z was pamięta? A swoją drogą - tysiące
        > synoptyków i wszyscy się pomylili ? ciekawe...mhm...kiedyś chłop wyszedł na
        > pole,zobaczył wróbelki kąpiace się w piasku lub nisko latające jaskółki i już
        > wiedział, co będzie grane na niebie:) pytanie:to za co ONI biorą kasę ? pozdr.

A specjaliści górale ? Też puścili plamę !
        • edmurphy Re: upały 26.07.06, 22:39
          Wszyscy "przepowiadacze" pogody dali plamę. Takich upałów o ile się nie mylę
          nikt nie przewidział.
          A tak w ogóle to dajemy plamę wszyscy, globalnie. Myślę, że swoją, ludzką,
          działalnością powodujemy tak duże zmiany w klimacie naszej planety, że niedługo
          się z tego nie pozbieramy. Zimą -30, latem +30. Powinniśmy nie tylko zacząć
          myśleć bardziej "ekologicznie" i tak samo żyć, ale też naciskać na wszelkich
          decydentów, aby robili to samo. Mam wrażenie, że popełniamy jedno zbiorowe
          samobójstwo. Byc może się mylę, poprawcie mnie.
          A czy jest wśrod nas jakiś ekolog? Ciekaw jestem jego refleksji na ten temat.
          • edmurphy Re: upały 31.07.06, 00:18
            serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3514626.html
          • mordor81 Re: upały 31.07.06, 09:01
            moi drodzy. pogodę da sie przewidziec na max 2 dni. nie ma czegos takiego jak
            pogoda tygodniowa czy jakas inna bo to bzdura kompletna. to ze mamy upaly
            spowodowane jest tym ze siedzimy caly czas w wyzach a nize są za slabe zeby sie
            przebic. pogode mozna przepowiedziec patrzac jedynie na rozklad frontow i
            ciśnien. nie jest to proste dlatego tak czesto sie meteorolodzy mylą. ja chociaz
            w miare dobrze sie na tym znam tez nie potrafie przepowiedziec pogody nawet na 1
            dzien naprzód bo wszystko moze się zmienić w ciągu godziny. dla przykladu powiem
            ze przedwczoraj przez to ze źle ocenilem warunki (nie uwzględnilem zmiany pogody
            i sily kominow termicznych) połamalem sie zdziebko i siedze w gipsie przez 5
            tyg. zlamanie kosci przedramienia wzdluz, rozszczepienie kosci przedramienia i
            przesuniecie wzg nich kosci dloni.... nie polecam nikomu:)
            • niegoscinny Re: upały 31.07.06, 17:51
              to osz się żeś normalnie nie wiem qwa załatwił! źla ocena sytuacji pogodowej
              skutkująca złamaniem kości z przemiszczeniem i rozszepieniem i czymś tam jeszcze
              to ten komin termiczny to musiał być że ho ho! kiedyś oglądałem na discovery
              taki program o kominach. termicznych. i tam pokazywali takiego wielkiego i
              ciężkego konkorda czy innego sępa jak se w góre latał przy użyciu kominów.
              termicznych.
              ale wysoko! uła. obok niego leciał gość na tym waszym żaglu i pokazywali jak go
              ciągło w górę. KUFA MAć. to musiałeś mieć wrażenien podczas lądowania.
              pozdrawiam mordor. zrastaj się w spokoju. jak coś to podaj adres ci wyśle
              krzynkę piwa. meilem. :)
              • mordor81 Re: upały 31.07.06, 21:06
                kominy termiczne mialy średnio od 6 do 7.5 m/s wznoszenia ( naprawdę bardzo
                bardzo szybka winda w budynku ma ok 0.6 m/s wiec pomysl sobie jaka to sila. )
                takioe cos wgniata w siedzenie i po kilku minutach takiego wznoszenia chce Ci
                sie za przeproszeniem rzygać:) natomiast ja walnąlem przy duszeniu. to jest cos
                takiego żę jak cieple powietrze sie wznosi tworzy sie komin, a poza kominem
                powietrze zimne opada w dół z prawie taką samą silą co cieple sie wznosi. no i
                ja mialem opadanie 4m/s w dół (czyli tak jakbys se skoczyl z 4 m swobodnie). do
                tego na 10m zwinelo mi polowe skrzydla no i przez to mi8alem bliskie spotkanie z
                matka ziemia:) wysyłaj smiało;) paraairsport@o2.pl:)
            • zainteresowany761 Re: upały 31.07.06, 21:10
              no i ta twoja paralotnia wyszła ci bokiem !
              życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
              pozdrawiam.
              • edmurphy Re: upały 31.07.06, 21:41
                Mordor, cholerka! Nieźle trzepnąłeś przy tym bliskim spotkaniu! Złamanie,
                rozszczepienie i coś tam! Brzmi strasznie! 5 tygodni w gipsie przy tym ciepełku?
                To piwko musi być z lodówki :-) Dorzucam od siebie krzynkę i życzę szybkiego
                zrostu :-) Jedynym pożytkiem z tej kominowej katastrofy będzie wydaje mi sie to,
                że siedzisz teraz więcej na d... w domku i częściej zaglądniesz na forum? No, to
                spodziewam się wielu "prowokacyjnych" tematów. Pozdrawiam.
              • mordor81 Re: upały 31.07.06, 21:41
                dzięki! tylko 5 tyg gips a potem znowu w powietrze:)
                • dinozaurka Re: upały 31.07.06, 22:32
                  hehehe...chciał byś....nie ma tak łatwo..... najpierw długa
                  rekonwalescencja...:)
                  A swoją droga, to po pierwsze..życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, a po
                  drugie .....mam takie pytanko..czy zdążyłeś juz zjechać na urlop do Żychlina?
                  Jeśli tak, to.......................... jeśli zauważysz podczas spacerku po
                  naszym grodzie (przeciez masz rękę w gipsie, nie nogę, więc spacerkował sobie
                  będziesz ) , że ktoś sie za Tobą ogląda, to na pewno będzie to ktoś z
                  forumowiczów,W końcu nie tak dużo osób chodzi teraz z zagipspwanymi tak zwanymi
                  kończynami górnymi ;)))) a Mordora "na żywo" kazdy zobaczyć by chciał ;)))))
                  • mordor81 Re: upały 31.07.06, 23:19
                    hehehe:) dzięki za życzonka powrotu do zdrowia:) postaram sie poskladac i
                    pozrastać jak najszybciej;) tak zjechalem juz z urlopu i bede tu jeszcze
                    tydzien:) wiec okazja do spotkania mnie bedzie:) ale co do gipsów- dziwne bo
                    wjezdzajac do zychlina ze zlamanym odnóżem zauwazylem conajmniej 4 osoby ze
                    zlamanymi konczynami wiec nie wiem czy bedzie latwo mnie rozpoznac;)
                    • edmurphy Re: upały 31.07.06, 23:53
                      zaciemniasz :-) i tak Cie namierzymy :-)
                      • dinozaurka Re: upały 01.08.06, 00:06
                        hahaha... no pewnie, że zaciemnia, najpierw mowił, że ma rękę
                        połamaną....przynajmniej jedną, bo obrazeń wystarczyło by na kilka...
                        ("zlamanie kosci przedramienia wzdluz, rozszczepienie kosci przedramienia i
                        przesuniecie wzg nich kosci dloni.... ") a teraz mowi, że ma odnóże w gipsie :)
                        ("bo wjezdzajac do zychlina ze zlamanym odnóżem")
                        A nóg faktycznie kilka widziałam w gipsie ostatnimi czasy... no to może być
                        problem........ :/
                        • mordor81 Re: upały 01.08.06, 07:23
                          nie no nie mowilem ze kilka.. jedna a dobrze:) poza tym obite żebra i obite
                          pluco pewnie bo cos mnie przydusza:) ale tego nie widac na zewnatrz. jak sie uda
                          Wam mnie namierzyc do sie odezwijcie :)
                          • edmurphy Re: upały 01.08.06, 23:58
                            Dziś widziałem dwa odnóża w gipsie: jedną nogę i jedna rękę. Obie damskie.
                            Mordor, aż tak się ukrywać przed nami nie musisz :-) No, chociaż nóżka była
                            niczego sobie :-)
                            • niegoscinny Re: upały 03.08.06, 17:56
                              Hello Mordor GipsyKing ;)
                              obiecane piwo 4u! myślę że oprawa odpowiednia.
                              partypatrol.pl/zzzzzzzzz/galeria4/piwo-laska.jpg pij na zdrowie!
                              mają być dobre wiatry więc się zrastaj w tempie ;) szkoda czasu na gipsy kuruj
                              się i nie upadaj na duchu.
                              • niegoscinny Re: upały 03.08.06, 18:33
                                kufa! przed chwilą udało mi się złapać Mordora! i zrobiłem mu zdjęcie.
                                faktycznie nie wyglądasz Mordziu najlepiej ;(

www.arthurvriens.nl/Pict/Grime/Lydia%20gips.jpg
                                • mordor81 Re: upały 03.08.06, 19:02
                                  heheheh:) nie no aż tak źle to nie jest:)) poza tym bym sobie zrobił otworki w
                                  miejscach strategicznych;))) p.s dzięki za browar!!!!:) kolejnym razem stawiam ja:))
                              • mordor81 Re: upały 03.08.06, 19:04
                                heh:) piwo spoko ale jeszcze lepsza ta slodka kobietka:) jak dostaje się ją
                                gratis do piwa to ja biore całą skrzynke:)
                                • edmurphy Re: upały 03.08.06, 23:42
                                  Mordor, chyba zesztywniałeś nieco zanadto ?:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka