zychliniak 22.06.06, 12:29 Ale upały niemożna wytrzymać trzeba jechać nad wode pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dinozaurka Re: upały 29.06.06, 02:29 ładna ta fotka......... taka "niesamowita"...... masz więcej tego? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: upały 29.06.06, 12:56 dzięki... lubię takie obrazki......chociaż nie w naturze, bo w naturze to po prostu boję się burzy........... Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: upały 05.07.06, 11:33 witam cię dinozaurko (serduszko) i jak znosisz upał. Tragicznie świeci Pozdrawiam i życzę powodzenia w te upały Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: upały 05.07.06, 11:38 Proponuję się nie ruchać, tylko wypoczywać w cieniu drzew. A także pić moją ulubioną Muszyniankę. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: upały 05.07.06, 11:42 oj Dinozaurze, takie słowa,,,,,,,,,,,,, :> tu one do Ciebie nie pasują :p Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: upały 05.07.06, 11:54 dinozaurka napisała: > oj Dinozaurze, takie słowa,,,,,,,,,,,,, :> tu one do Ciebie nie pasują :p Źle kojarzysz. Ja tylko "o nie ruszaniu się" poza teren zamieszkania. Czyli cień, klimatyzacja, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: upały 05.07.06, 12:03 aaaaaa..... no widzisz, gwary nie pojęłam, już widać taka niekumata jestem ;)))) Wolę słonko od klimatyzacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: upały 05.07.06, 12:20 muszynianka jest ok a ruchy są wskazane w upał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: upały 05.07.06, 11:40 równeż Cię witam :) I dziękuję, upały znosze bardzo dobrze :) jestem wyjątkowo ciepłolubnym stworzeniem :))) A Ty? byłeś nad wodą jak pisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: upały 05.07.06, 11:45 dinozaurka napisała: > równeż Cię witam :) > I dziękuję, upały znosze bardzo dobrze :) jestem wyjątkowo ciepłolubnym > stworzeniem :))) A Ty? byłeś nad wodą jak pisałeś? jestem nad wodą w wekendy. W tygodniu praca więc niemam kiedy w czasie tygodnia. chowam się w cienu drzew lub staram się nie wychodzić z domu. A w wekend nad białe lub soczewkę sie wyskoczy. Niedługo urlop więc nad morzem też się będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: upały 06.07.06, 00:56 Cudownie świeci i równie cudownie grzeje. Łapcie ciepełko, kumulujcie je wraz z witamina D i ani słowa narzekań! Pamiętacie zimę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: upały 06.07.06, 09:55 pamietam :\ ....i idę teraz zobaczyć czy mnie nie ma na dworze ;) bo dziś też ładnie grzeje :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka zaniemówiam...................... .... 06.07.06, 09:54 www.lightningphotography.com/photos.html Odpowiedz Link Zgłoś
biniu58 Re: upały 06.07.06, 12:37 zychliniak napisał: > Ale upały niemożna wytrzymać trzeba jechać nad wode > pozdrawiam A ja uwielbiam wachlowanie. Tak jak oni ........ serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,956209.html Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: upały 10.07.06, 18:18 Ja też uwielbiam wachlowanie. Tak sobie myslę i wyobrazam ....................... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: upały 10.07.06, 19:07 Trzeba by trochę umiaru z tymi upałami. Niektórym w tym kraju słońce wytapia olej ze łba. A jak brak oleju w głowie to wiadomo czym to grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: upały 10.07.06, 23:35 na podniesienie poziomu oleum w głowie miał sprawdzony sposób imć Pan Zagłoba.......... Pamiętacie jaki to był sposób? :))) Kurcze....a może lwica lewicy własnie go próbowała zastosowac? ? ? ? ? ? hmmmm........ Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: upały 11.07.06, 09:02 To jest tak jak się ma głowę blisko - delikatnie mówiąc - tyłka. Myśli się odwrotnie czyli nie głową a ............... Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: upały 12.07.06, 03:03 wam to dobrze. w nocy nasiadófa w dzień spanie. nad wodę nie pojadę. ale może zdjęcia mi zapodajcie z plaży jakiejś. byłoby miło.. Odpowiedz Link Zgłoś
mescalero1 Re: upały 26.07.06, 11:06 che che :),no dobre jaja z tą prognozą pogody !:) pamietacie długoterminową prognozę z marca lub kwietnia na temat lata ? lato będzie zimne i deszczowe ze średnią temp.+17-19 stopni. Nie dalej jak wczoraj przeczytałem,że obecne lato jest najgorętsze od 227 lat.No,no... ciekawe ,kto potwierdzi temperaturę w lato z przed ćwierć wieku...może ktoś z was pamięta? A swoją drogą - tysiące synoptyków i wszyscy się pomylili ? ciekawe...mhm...kiedyś chłop wyszedł na pole,zobaczył wróbelki kąpiace się w piasku lub nisko latające jaskółki i już wiedział, co będzie grane na niebie:) pytanie:to za co ONI biorą kasę ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur56 Re: upały 26.07.06, 12:18 mescalero1 napisał: > che che :),no dobre jaja z tą prognozą pogody !:) pamietacie długoterminową > prognozę z marca lub kwietnia na temat lata ? lato będzie zimne i deszczowe ze > > średnią temp.+17-19 stopni. Nie dalej jak wczoraj przeczytałem,że obecne lato > jest najgorętsze od 227 lat.No,no... ciekawe ,kto potwierdzi temperaturę w lato > > z przed ćwierć wieku...może ktoś z was pamięta? A swoją drogą - tysiące > synoptyków i wszyscy się pomylili ? ciekawe...mhm...kiedyś chłop wyszedł na > pole,zobaczył wróbelki kąpiace się w piasku lub nisko latające jaskółki i już > wiedział, co będzie grane na niebie:) pytanie:to za co ONI biorą kasę ? pozdr. A specjaliści górale ? Też puścili plamę ! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: upały 26.07.06, 22:39 Wszyscy "przepowiadacze" pogody dali plamę. Takich upałów o ile się nie mylę nikt nie przewidział. A tak w ogóle to dajemy plamę wszyscy, globalnie. Myślę, że swoją, ludzką, działalnością powodujemy tak duże zmiany w klimacie naszej planety, że niedługo się z tego nie pozbieramy. Zimą -30, latem +30. Powinniśmy nie tylko zacząć myśleć bardziej "ekologicznie" i tak samo żyć, ale też naciskać na wszelkich decydentów, aby robili to samo. Mam wrażenie, że popełniamy jedno zbiorowe samobójstwo. Byc może się mylę, poprawcie mnie. A czy jest wśrod nas jakiś ekolog? Ciekaw jestem jego refleksji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: upały 31.07.06, 00:18 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3514626.html Odpowiedz Link Zgłoś
mordor81 Re: upały 31.07.06, 09:01 moi drodzy. pogodę da sie przewidziec na max 2 dni. nie ma czegos takiego jak pogoda tygodniowa czy jakas inna bo to bzdura kompletna. to ze mamy upaly spowodowane jest tym ze siedzimy caly czas w wyzach a nize są za slabe zeby sie przebic. pogode mozna przepowiedziec patrzac jedynie na rozklad frontow i ciśnien. nie jest to proste dlatego tak czesto sie meteorolodzy mylą. ja chociaz w miare dobrze sie na tym znam tez nie potrafie przepowiedziec pogody nawet na 1 dzien naprzód bo wszystko moze się zmienić w ciągu godziny. dla przykladu powiem ze przedwczoraj przez to ze źle ocenilem warunki (nie uwzględnilem zmiany pogody i sily kominow termicznych) połamalem sie zdziebko i siedze w gipsie przez 5 tyg. zlamanie kosci przedramienia wzdluz, rozszczepienie kosci przedramienia i przesuniecie wzg nich kosci dloni.... nie polecam nikomu:) Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: upały 31.07.06, 17:51 to osz się żeś normalnie nie wiem qwa załatwił! źla ocena sytuacji pogodowej skutkująca złamaniem kości z przemiszczeniem i rozszepieniem i czymś tam jeszcze to ten komin termiczny to musiał być że ho ho! kiedyś oglądałem na discovery taki program o kominach. termicznych. i tam pokazywali takiego wielkiego i ciężkego konkorda czy innego sępa jak se w góre latał przy użyciu kominów. termicznych. ale wysoko! uła. obok niego leciał gość na tym waszym żaglu i pokazywali jak go ciągło w górę. KUFA MAć. to musiałeś mieć wrażenien podczas lądowania. pozdrawiam mordor. zrastaj się w spokoju. jak coś to podaj adres ci wyśle krzynkę piwa. meilem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mordor81 Re: upały 31.07.06, 21:06 kominy termiczne mialy średnio od 6 do 7.5 m/s wznoszenia ( naprawdę bardzo bardzo szybka winda w budynku ma ok 0.6 m/s wiec pomysl sobie jaka to sila. ) takioe cos wgniata w siedzenie i po kilku minutach takiego wznoszenia chce Ci sie za przeproszeniem rzygać:) natomiast ja walnąlem przy duszeniu. to jest cos takiego żę jak cieple powietrze sie wznosi tworzy sie komin, a poza kominem powietrze zimne opada w dół z prawie taką samą silą co cieple sie wznosi. no i ja mialem opadanie 4m/s w dół (czyli tak jakbys se skoczyl z 4 m swobodnie). do tego na 10m zwinelo mi polowe skrzydla no i przez to mi8alem bliskie spotkanie z matka ziemia:) wysyłaj smiało;) paraairsport@o2.pl:) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: upały 31.07.06, 21:10 no i ta twoja paralotnia wyszła ci bokiem ! życzę szybkiego powrotu do zdrowia! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: upały 31.07.06, 21:41 Mordor, cholerka! Nieźle trzepnąłeś przy tym bliskim spotkaniu! Złamanie, rozszczepienie i coś tam! Brzmi strasznie! 5 tygodni w gipsie przy tym ciepełku? To piwko musi być z lodówki :-) Dorzucam od siebie krzynkę i życzę szybkiego zrostu :-) Jedynym pożytkiem z tej kominowej katastrofy będzie wydaje mi sie to, że siedzisz teraz więcej na d... w domku i częściej zaglądniesz na forum? No, to spodziewam się wielu "prowokacyjnych" tematów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mordor81 Re: upały 31.07.06, 21:41 dzięki! tylko 5 tyg gips a potem znowu w powietrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: upały 31.07.06, 22:32 hehehe...chciał byś....nie ma tak łatwo..... najpierw długa rekonwalescencja...:) A swoją droga, to po pierwsze..życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, a po drugie .....mam takie pytanko..czy zdążyłeś juz zjechać na urlop do Żychlina? Jeśli tak, to.......................... jeśli zauważysz podczas spacerku po naszym grodzie (przeciez masz rękę w gipsie, nie nogę, więc spacerkował sobie będziesz ) , że ktoś sie za Tobą ogląda, to na pewno będzie to ktoś z forumowiczów,W końcu nie tak dużo osób chodzi teraz z zagipspwanymi tak zwanymi kończynami górnymi ;)))) a Mordora "na żywo" kazdy zobaczyć by chciał ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mordor81 Re: upały 31.07.06, 23:19 hehehe:) dzięki za życzonka powrotu do zdrowia:) postaram sie poskladac i pozrastać jak najszybciej;) tak zjechalem juz z urlopu i bede tu jeszcze tydzien:) wiec okazja do spotkania mnie bedzie:) ale co do gipsów- dziwne bo wjezdzajac do zychlina ze zlamanym odnóżem zauwazylem conajmniej 4 osoby ze zlamanymi konczynami wiec nie wiem czy bedzie latwo mnie rozpoznac;) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: upały 01.08.06, 00:06 hahaha... no pewnie, że zaciemnia, najpierw mowił, że ma rękę połamaną....przynajmniej jedną, bo obrazeń wystarczyło by na kilka... ("zlamanie kosci przedramienia wzdluz, rozszczepienie kosci przedramienia i przesuniecie wzg nich kosci dloni.... ") a teraz mowi, że ma odnóże w gipsie :) ("bo wjezdzajac do zychlina ze zlamanym odnóżem") A nóg faktycznie kilka widziałam w gipsie ostatnimi czasy... no to może być problem........ :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mordor81 Re: upały 01.08.06, 07:23 nie no nie mowilem ze kilka.. jedna a dobrze:) poza tym obite żebra i obite pluco pewnie bo cos mnie przydusza:) ale tego nie widac na zewnatrz. jak sie uda Wam mnie namierzyc do sie odezwijcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: upały 01.08.06, 23:58 Dziś widziałem dwa odnóża w gipsie: jedną nogę i jedna rękę. Obie damskie. Mordor, aż tak się ukrywać przed nami nie musisz :-) No, chociaż nóżka była niczego sobie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: upały 03.08.06, 17:56 Hello Mordor GipsyKing ;) obiecane piwo 4u! myślę że oprawa odpowiednia. partypatrol.pl/zzzzzzzzz/galeria4/piwo-laska.jpg pij na zdrowie! mają być dobre wiatry więc się zrastaj w tempie ;) szkoda czasu na gipsy kuruj się i nie upadaj na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: upały 03.08.06, 18:33 kufa! przed chwilą udało mi się złapać Mordora! i zrobiłem mu zdjęcie. faktycznie nie wyglądasz Mordziu najlepiej ;( www.arthurvriens.nl/Pict/Grime/Lydia%20gips.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mordor81 Re: upały 03.08.06, 19:02 heheheh:) nie no aż tak źle to nie jest:)) poza tym bym sobie zrobił otworki w miejscach strategicznych;))) p.s dzięki za browar!!!!:) kolejnym razem stawiam ja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mordor81 Re: upały 03.08.06, 19:04 heh:) piwo spoko ale jeszcze lepsza ta slodka kobietka:) jak dostaje się ją gratis do piwa to ja biore całą skrzynke:) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: upały 03.08.06, 23:42 Mordor, chyba zesztywniałeś nieco zanadto ?:-) Odpowiedz Link Zgłoś