szczecintram 20.03.05, 21:49 Witam! Może pogadamy o waszym MZK no bo jeździ z zabójczą częstotliwością może ma ktoś znajomości w MZK albo jeszcze lepiej jest jego pracownikiem ?? pozdrawiam : ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 21.03.05, 21:50 MZK w Skierniewicach jest the best! jeździ bardzo rzadko więc koszt utrzymania tego bezwartościowej instytucji jest bardzo niski. A w takim powiatowym grodzkim mieście MZK musi podobno być. Ja z łezka w oku wspominam pierwsze 2 trasy gdy 3x na dzień autobusy objużdżały Skierki na około 1 w lewą stronę a 2 w prawą stronę. Wystarczyły 2 autobusy i było ok. I tak w Skierkach wszędzie można dojść szybko na piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 21.03.05, 22:06 No niby tak a może pamiętasz jakie to były te pierwsze autobusy bo jest w Skierniewicach często a mało wiem o tamtejszym MZK. Może wiesz jeszcze ile macie obecnie busów i dlaczego do licha nie ma numerów taborowych czyli bocznych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 22.03.05, 16:25 pierwsze autobusy to były zwykłe autosany miejskie, ile ich było nie wiem ale myślę że 2 albo max 3. numerów bocznych nie ma bo nie ma takiej potrzeby, w sumie tych autobusów jest niedużo i to bardzo różnych, kapeny, vw busy, i kilka większych poszukaj może na stronie UM mają jakieś inf o MZK. Ale tak jak mówiłem MZK w Skierniewicach nie jest nikomu do szczęścia potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 22.03.05, 18:55 Ok ale jest stronka www.mzk.skierniewice.com chyba taki adres ale tam nie ma taboru jest rozkład z przekierowaniem na inną stronkę. Ok może ktoś z MZK się odezwie na mojego maila którego wysłałem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: MZK Skierniewice 24.03.05, 12:13 Czy linia 6 nadal jeździ do Amandy (Lear)? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 29.03.05, 20:16 a Amandy już nie ma .... Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 29.03.05, 21:37 Właśnie wróciłem ze Skierniewic więc sadzę że to chyba głupota żeby autobusy nie jeździły w Święta chciałem je pofocić a tu nic nie dość że jeżdżą jak ślimaki to jeszcze czasami maja w d*** pasażerów. A czemu upadał już Amanda?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 30.03.05, 18:55 Amanda upadła tak jakoś cicho kilka lat na powierzchni aż w końcu się utopiła. szyli z powierzonego materiału i nie mieli swojej oferty więc jak szycie przestało się opłacac jako podwykonawca to padli. A tak jak ci mówiłem autobusy w Skierkach są całkowicie i zupełnie zbędnne pozdrowienia Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 30.03.05, 21:33 Tomek ja sadze że autobusy niech jeżdżą bo widzę ze jest dużo chętnych ledwo można wsiąść a słuchaj mieszasz może na Rawce?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 31.03.05, 17:47 ja mieszkałem w skierniewicach wiele lat a teraz wyniosłem się i mieszkam w białymstoku. nigdy w skierniewicach nie korzystałem z komunikacji miejskiej a ludzie często robią to z lenistwa. sens mzk jest wtedy kiedy autobusy nie przynosza strat a bilet jest tani i konkurencyjny z taxi. nie jestem wrogiem mzk ale widzę bezsens jeżdżenia autobusami jeśli w 3 osoby można się zrzucić i podjechać taxi. pozdrowienia Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 31.03.05, 22:39 Aha w Białymstoku chyba korzystasz z KZK? W końcu Białystok duże miasto? pozdrawiam PS. Ale u was bilety są zdecydowanie za drogie chodzi mi o Skierniewice Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 02.04.05, 00:11 nie także nie korzystam. biletu tutaj są po 1 zł 80 gr połączenia są jak słyszałem niezłe ale tabor strasznie rozklekotany - podobno 100 autobusów do wymiany czeka. mają trochę nowych "ekologicznych" MANów także kupili trochę 10 letnich używanych z tej samej firmy. Drogi są w straszliwym stanie więc wszystkie samochody się tłuką straszliwie pozdrowienia Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 03.04.05, 20:25 No prosze jak u nas ale to w takim razie chyba masz samochód bo nie uwierze że wszędzie chodzisz pieszo albo wogóle nie chodzisz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 03.04.05, 23:10 głównie jeżdżę samochodem do pracy i do skierniewic. doszedłem do wniosku podróżując po kraju PKP i różnymi innymi MZK że lepiej liczyć na siebie i swój własny samochód. A jak gdzieś specialnie to lepiej TAxi nie są drogie, a w dwie rzy osoby wychodzi całkiem znośnie. A w Skierkach to chodziłem na piechotę. pozdrowienia Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 04.04.05, 20:07 U nas trudno jeździć samochodem po mieście bo czasami na jednym skrzyżowaniu można stać 20 minut(!) i nic nie osiągnąć(!!) A tramwaj przynajmniej się przeciśnie za to autobus ma specjalny pas i nikt mu drogi nie tarasi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 05.04.05, 19:52 ja mam po prostu złe doświadczenia. widziałem w Warszawie jak okradają ludzi w autobusie MZK na lotnicko (jeździłem swego czasu na rondo lotników), w pociągach także widziałem kradzieże, i nawet trudno było zareagować wszystko tak szybko się odbyło.... no i dodatkowo ten wszechobecny smród, wozy MZK sa pewnie dzisiaj częściej myte niz na początku lat 90tych ale jak ostatnio jechalem pociągiem to tak śmierdziało we wszytkich przedziałach że a nieprzyjemnie się mi zrobiło. Także moje credo jest takie że jak gdzieś mogę dojść to idę gdzie dojechać samochodem to jadę a środki kom masowej w Polsce omijam szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 06.04.05, 21:06 No to na pewno nie nadajemy na tych samych falach ja się tym zajmuje od dziecka i to jest moje powołanie a to prawda ale jeżeli ktoś nie myśli ze jest pępkiem świat i nie musi mięć wygody to jeździ tramwajem czy autobusem i mu to nie przeszkadza ale radzę i naprawę przejedz się raz autobusem KM naprawę i powiedz mi swoje wrażenia (tylko skasuj bilet!!!) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 07.04.05, 00:23 nie mam nic przeciwko komunikacji publicznej i za granicą często korzystam z metra, kolejek dojazdowych, autobusów, jest i widać różnicę. Chociaż zdarzają się kradzieże na obleganych trasach to przy minimum uwagi jesteś bezpieczny. Np w Danii komunikacja autobusowa jest skorelowana z kolejową i można zjeździć Zeelandię tanio, bardzo wygodnie w czystych autobusach i pociągach, e Holandii bardzo wygodny system kolejowy, pociągi są punktualne i mozna na nie liczyć przy nawet napiętym planowaniu podróży. Z drugiej strony są kraje gdzie jest gorzej jak np słynne Marszrutki w krajach byłego ZSSR gdzie w nabitych jak puszki furgonetkach śmierdzi strasznie i nie ma czym oddychgać lub w Chinach gdzie autobusy maja a w zasadzie to jakby nie miały zawieszenia i na każdym wertepie zbita masa ludzka skacze do dołu i góry (nie polecam jazdy po wypiciu czegokolwiek - tragedia) Ale z rady skorzystam i autobusem tutejszego MZK się przejadę i dam znać o wrażeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 08.04.05, 22:10 Widzę że jesteś światowym człowiekiem musze Ci powiedzieć że ja poza Komunikcja Miejską interezsuje się także Islandią a tam komuniakcja autobusowa dziła świetnie szczególnie miesjka ale poza miejska jest tak skorelowana że moza objechać wyspę w kilka dni a autousy czyste wszsycy muszą mieć miesjce siedzące to w takich ichnich PKS-ach bo w miejskich czesto się stoi bo brak miejsc ale większoszć busów (70%) na całej Islandi to niskopodłogowe mam nadzieję ze jak uruchomią wreszcie w Rvk trolejbusy to będzie jeszcze lepiej pozdrawima i czekam na relacje P.S. W Białymstoku nie ma MZK tylko jest Zakład Dróg i Komunikacji czy jakos tak a spólki organizacyjne to KPMK czy jakos tak i KMK Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 08.04.05, 22:36 jechałem starym Ikarusem przegubowym, przyjechał punktualnie a jazda przypominała jazdę wagonikami w wesołym miasteczkudziury w drodze i kufrem strasznie rzecało. W sumie można by było w takim autobusie zrobic imprezkę ciekawie ilu ludzi by wytrzymało te wstrząsy:) Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: MZK Skierniewice 10.04.05, 20:14 Wiesz radzę sie przejechać nowiutkim Solarisem U18 albo MAN-em NG272 to byś inaczej mówił ale dzięki że sie odważyłeś na jazde pozdrawiam i dzięki za poświęcenie : ) Odpowiedz Link Zgłoś