Dodaj do ulubionych

MZK Skierniewice

20.03.05, 21:49
Witam!
Może pogadamy o waszym MZK no bo jeździ z zabójczą częstotliwością może ma
ktoś znajomości w MZK albo jeszcze lepiej jest jego pracownikiem ??
pozdrawiam
: )
Obserwuj wątek
    • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 21.03.05, 21:50
      MZK w Skierniewicach jest the best! jeździ bardzo rzadko więc koszt utrzymania
      tego bezwartościowej instytucji jest bardzo niski. A w takim powiatowym
      grodzkim mieście MZK musi podobno być. Ja z łezka w oku wspominam pierwsze 2
      trasy gdy 3x na dzień autobusy objużdżały Skierki na około 1 w lewą stronę a 2
      w prawą stronę. Wystarczyły 2 autobusy i było ok. I tak w Skierkach wszędzie
      można dojść szybko na piechotę.
      • szczecintram Re: MZK Skierniewice 21.03.05, 22:06
        No niby tak a może pamiętasz jakie to były te pierwsze autobusy bo jest w
        Skierniewicach często a mało wiem o tamtejszym MZK. Może wiesz jeszcze ile
        macie obecnie busów i dlaczego do licha nie ma numerów taborowych czyli
        bocznych.
        pozdrawiam
        • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 22.03.05, 16:25
          pierwsze autobusy to były zwykłe autosany miejskie, ile ich było nie wiem ale
          myślę że 2 albo max 3. numerów bocznych nie ma bo nie ma takiej potrzeby, w
          sumie tych autobusów jest niedużo i to bardzo różnych, kapeny, vw busy, i kilka
          większych poszukaj może na stronie UM mają jakieś inf o MZK.
          Ale tak jak mówiłem MZK w Skierniewicach nie jest nikomu do szczęścia potrzebne
          • szczecintram Re: MZK Skierniewice 22.03.05, 18:55
            Ok ale jest stronka www.mzk.skierniewice.com chyba taki adres ale tam nie ma
            taboru jest rozkład z przekierowaniem na inną stronkę. Ok może ktoś z MZK się
            odezwie na mojego maila którego wysłałem.
            pozdrawiam
    • sloggi Re: MZK Skierniewice 24.03.05, 12:13
      Czy linia 6 nadal jeździ do Amandy (Lear)?
      • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 29.03.05, 20:16
        a Amandy już nie ma ....
        Tomek
        • szczecintram Re: MZK Skierniewice 29.03.05, 21:37
          Właśnie wróciłem ze Skierniewic więc sadzę że to chyba głupota żeby autobusy
          nie jeździły w Święta chciałem je pofocić a tu nic nie dość że jeżdżą jak
          ślimaki to jeszcze czasami maja w d*** pasażerów.
          A czemu upadał już Amanda??
          Pozdrawiam
          • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 30.03.05, 18:55
            Amanda upadła tak jakoś cicho kilka lat na powierzchni aż w końcu się utopiła.
            szyli z powierzonego materiału i nie mieli swojej oferty więc jak szycie
            przestało się opłacac jako podwykonawca to padli.
            A tak jak ci mówiłem autobusy w Skierkach są całkowicie i zupełnie zbędnne
            pozdrowienia
            Tomek
            • szczecintram Re: MZK Skierniewice 30.03.05, 21:33
              Tomek ja sadze że autobusy niech jeżdżą bo widzę ze jest dużo chętnych ledwo
              można wsiąść a słuchaj mieszasz może na Rawce??
              pozdrawiam
              • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 31.03.05, 17:47
                ja mieszkałem w skierniewicach wiele lat a teraz wyniosłem się i mieszkam w
                białymstoku. nigdy w skierniewicach nie korzystałem z komunikacji miejskiej a
                ludzie często robią to z lenistwa. sens mzk jest wtedy kiedy autobusy nie
                przynosza strat a bilet jest tani i konkurencyjny z taxi.
                nie jestem wrogiem mzk ale widzę bezsens jeżdżenia autobusami jeśli w 3 osoby
                można się zrzucić i podjechać taxi.
                pozdrowienia
                Tomek
                • szczecintram Re: MZK Skierniewice 31.03.05, 22:39
                  Aha w Białymstoku chyba korzystasz z KZK? W końcu Białystok duże miasto?
                  pozdrawiam
                  PS.
                  Ale u was bilety są zdecydowanie za drogie chodzi mi o Skierniewice
                  • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 02.04.05, 00:11
                    nie także nie korzystam. biletu tutaj są po 1 zł 80 gr połączenia są jak
                    słyszałem niezłe ale tabor strasznie rozklekotany - podobno 100 autobusów do
                    wymiany czeka. mają trochę nowych "ekologicznych" MANów także kupili trochę 10
                    letnich używanych z tej samej firmy. Drogi są w straszliwym stanie więc
                    wszystkie samochody się tłuką straszliwie
                    pozdrowienia
                    Tomek
                    • szczecintram Re: MZK Skierniewice 03.04.05, 20:25
                      No prosze jak u nas ale to w takim razie chyba masz samochód bo nie uwierze że
                      wszędzie chodzisz pieszo albo wogóle nie chodzisz
                      pozdrawiam
                      • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 03.04.05, 23:10
                        głównie jeżdżę samochodem do pracy i do skierniewic. doszedłem do wniosku
                        podróżując po kraju PKP i różnymi innymi MZK że lepiej liczyć na siebie i swój
                        własny samochód. A jak gdzieś specialnie to lepiej TAxi nie są drogie, a w dwie
                        rzy osoby wychodzi całkiem znośnie. A w Skierkach to chodziłem na piechotę.
                        pozdrowienia
                        Tomek
                        • szczecintram Re: MZK Skierniewice 04.04.05, 20:07
                          U nas trudno jeździć samochodem po mieście bo czasami na jednym skrzyżowaniu
                          można stać 20 minut(!) i nic nie osiągnąć(!!) A tramwaj przynajmniej się
                          przeciśnie za to autobus ma specjalny pas i nikt mu drogi nie tarasi
                          pozdrawiam

• tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 05.04.05, 19:52
                            ja mam po prostu złe doświadczenia. widziałem w Warszawie jak okradają ludzi w
                            autobusie MZK na lotnicko (jeździłem swego czasu na rondo lotników), w
                            pociągach także widziałem kradzieże, i nawet trudno było zareagować wszystko
                            tak szybko się odbyło....
                            no i dodatkowo ten wszechobecny smród, wozy MZK sa pewnie dzisiaj częściej myte
                            niz na początku lat 90tych ale jak ostatnio jechalem pociągiem to tak
                            śmierdziało we wszytkich przedziałach że a nieprzyjemnie się mi zrobiło. Także
                            moje credo jest takie że jak gdzieś mogę dojść to idę gdzie dojechać samochodem
                            to jadę a środki kom masowej w Polsce omijam szerokim łukiem
                            • szczecintram Re: MZK Skierniewice 06.04.05, 21:06
                              No to na pewno nie nadajemy na tych samych falach ja się tym zajmuje od dziecka
                              i to jest moje powołanie a to prawda ale jeżeli ktoś nie myśli ze jest pępkiem
                              świat i nie musi mięć wygody to jeździ tramwajem czy autobusem i mu to nie
                              przeszkadza ale radzę i naprawę przejedz się raz autobusem KM naprawę i powiedz
                              mi swoje wrażenia
                              (tylko skasuj bilet!!!)
                              pozdrawiam
                              • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 07.04.05, 00:23
                                nie mam nic przeciwko komunikacji publicznej i za granicą często korzystam z
                                metra, kolejek dojazdowych, autobusów, jest i widać różnicę. Chociaż zdarzają
                                się kradzieże na obleganych trasach to przy minimum uwagi jesteś bezpieczny. Np
                                w Danii komunikacja autobusowa jest skorelowana z kolejową i można zjeździć
                                Zeelandię tanio, bardzo wygodnie w czystych autobusach i pociągach, e Holandii
                                bardzo wygodny system kolejowy, pociągi są punktualne i mozna na nie liczyć
                                przy nawet napiętym planowaniu podróży. Z drugiej strony są kraje gdzie jest
                                gorzej jak np słynne Marszrutki w krajach byłego ZSSR gdzie w nabitych jak
                                puszki furgonetkach śmierdzi strasznie i nie ma czym oddychgać lub w Chinach
                                gdzie autobusy maja a w zasadzie to jakby nie miały zawieszenia i na każdym
                                wertepie zbita masa ludzka skacze do dołu i góry (nie polecam jazdy po wypiciu
                                czegokolwiek - tragedia)
                                Ale z rady skorzystam i autobusem tutejszego MZK się przejadę i dam znać o
                                wrażeniach.
                                • szczecintram Re: MZK Skierniewice 08.04.05, 22:10
                                  Widzę że jesteś światowym człowiekiem musze Ci powiedzieć że ja poza Komunikcja
                                  Miejską interezsuje się także Islandią a tam komuniakcja autobusowa dziła
                                  świetnie szczególnie miesjka ale poza miejska jest tak skorelowana że moza
                                  objechać wyspę w kilka dni a autousy czyste wszsycy muszą mieć miesjce siedzące
                                  to w takich ichnich PKS-ach bo w miejskich czesto się stoi bo brak miejsc ale
                                  większoszć busów (70%) na całej Islandi to niskopodłogowe mam nadzieję ze jak
                                  uruchomią wreszcie w Rvk trolejbusy to będzie jeszcze lepiej
                                  pozdrawima i czekam na relacje
                                  P.S.
                                  W Białymstoku nie ma MZK tylko jest Zakład Dróg i Komunikacji czy jakos tak a
                                  spólki organizacyjne to KPMK czy jakos tak i KMK
                                  • tomek_tomasz Re: MZK Skierniewice 08.04.05, 22:36
                                    jechałem starym Ikarusem przegubowym, przyjechał punktualnie a jazda
                                    przypominała jazdę wagonikami w wesołym miasteczkudziury w drodze i kufrem
                                    strasznie rzecało. W sumie można by było w takim autobusie zrobic imprezkę
                                    ciekawie ilu ludzi by wytrzymało te wstrząsy:)
                                    • szczecintram Re: MZK Skierniewice 10.04.05, 20:14
                                      Wiesz radzę sie przejechać nowiutkim Solarisem U18 albo MAN-em NG272 to byś
                                      inaczej mówił ale dzięki że sie odważyłeś na jazde
                                      pozdrawiam i dzięki za poświęcenie : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka