Dodaj do ulubionych

KAZIMIERZ WIELKI

11.11.05, 12:08
zastał III Rzeczpospolitą drewnianą, a zostawi 3 mln "murowanych" mieszkań,
cztery stadiony, tysiące kilometrów autostrad, Muzeum Narodowe, "becikowe",
"paliwa rolnicze", pełne zatrudnienie, wyższe zasiłki, ultraczujną policję i
potężną armię (urzędniczą).
Pomożecie ???
Towarzysze, nie musicie, samo się zrobi.
Wczoraj kilku mieszkańców w górskiej miejscowości zauważyło niesamowite zjawisko:
Wśród mgły i dudnienia wiatru, woda w jednym ze stawów w okolicach najwyższych
szczytów w Tatrach nagle wezbrała , trysnęła tworząc kilkumetrowy słup i
wydała z siebie tajemniczy odgłos, a potem niebo rozświetliła jasna, podwójna
tęcza. Działo się dokładnie w momencie wygłaszania expose przez premiera
Kazimierza Marcinkiewicza.
To zapowiedź wielkiego dobrobytu i powszechnej szczęśliwości - twierdzą
najstarsi górale.
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Frajerzy Roku 2005 11.11.05, 19:58
      Ciekawy post na FK:

Frajerzy Roku 2005
      frank_76 11.11.05, 18:21 + odpowiedz

Tak sobie myślę, że wyborcom PO jest teraz naprawdę przykro. Będą tutaj
      oczywiście gardłować o kaczyźmie, faszyzmie, moherach, lepperach itd....
      Nieubłagana prawda jest jednak taka, że PO odniosła olbrzymi sukces dostając
      tak duże poparcie w wyborach, a następnie bardzo szybko go zmarnowała w
      zupełnie kompromitujący, infantylny sposób. 25 września względnie ucieszyłem
      się z wyniku PO, potem z każdym dniem narastał niesmak.

Sam uważam, że Polsce są potrzebne reformy rynkowe – prawdziwie liberalne:
      deregulacja, drastyczne zmniejszenie wszechwładzy biurokracji, zdjęcie z
      państwa zobowiązań, które wobec siebie powinni realizować wolni obywatele.
      Druga sprawa, ze zdrowy wolny rynek musi mieć solidne fundamenty moralne oraz
      musi funkcjonować w warunkach silnego i sprawnego państwa, które ma stać na
      straży prawa i szybko interweniować, gdy umowy nie są dotrzymywane. Dlatego
      właśnie dla gospodarki bardzo ważne jest nie tylko obniżenie podatków czy
      nieingerencja państwa lecz także w równym stopniu naprawienie aparatu władzy,
      wymiaru sprawiedliwości, policji itd. Cóż z tego, że przedsiębiorczy Kowalski
      z Mławy będzie miał nałożony niski podatek i nie będzie musiał odprowadzać
      horrendalnie wysokiego ZUSu za swoich pracowników, jeżeli miejscowy układ
      powiatowy złożony z jego konkurenta, burmistrza i urzędnika skarbowego nie
      wpuszczą go na rynek za pomocą niewydanych decyzji czy nasłanej kontroli?
      Albo o wyegzekwowanie należności od kontrahenta będzie musiał toczyć
      kosztowny, wielomiesięczny bój przed gnuśnym, być może umoczonym,
      sądem?

Wierzę PiSowi w jednym: że chcą wyczyścić Polskę z tego mafijno-polityczno-
      biznesowego bagna. Uważam, że jeżeli paru złodziei w białych rękawiczkach lub
      pospolitych gangsterów ze znajomościami na podstawie wyroku sądu wyląduje za
      kratkami, to krzywda Polsce się nie stanie. A nawet wręcz przeciwnie, bo
      ludzie dostaną sygnał, że może jednak można w naszym kraju uczciwie pracować
      na los swój i swojej rodziny. I przysługiwać się społeczeństwu zatrudniając
      tych mniej przedsiębiorczych. Wolny rynek jest najlepszym z możliwych
      mechanizmów w gospodarce nie dlatego, że tak mówią „liberałowie”, tylko
      dlatego, że jest po prostu naturalnym stanem rzeczy i jest najbardziej
      sprawiedliwy oraz efektywny. Pomnaża bogactwo i dystrybuuje je zależnie od
      poniesionego wkładu talentu, pracy i wytrwałości. I każdemu daje równą
      szansę. Tylko że gospodarkę może uwolnić ktoś, kto jest do tego ideowo
      przygotowany – ta mityczna, jak się dziś okazuje dawno już nie istniejąca,
      odpowiedzialna Platforma Obywatelska, przekonała młodych, otwartych Polaków,
      że jest taką właśnie siłą. Osobiście byłem sceptyczny, ale wiązałem jednak z
      nimi pewne nadzieje.

Spośród realnie liczących się ugrupowań tylko Platforma Obywatelska oraz
      Prawo i Sprawiedliwość wyglądały na siły, które są w stanie doprowadzić do
      rzeczywistych zmian. Współpraca moralistów z reformatorami w sytuacji
      burdelu, jaki mamy obecnie – to było najlepsze wyjście z możliwych.

PO – taka, jaką znaliśmy z ostatnich miesięcy - mogła i powinna była wejść do
      tego rządu. Z pewnością miała ogromną szansę na realizację swojej,
      sprzedawanej społeczeństwu od miesięcy, wizji. Nie obrażając się na wyniki
      wyborów, powinna stworzyć z PiS mocną koalicję w Sejmie, by przy współudziale
      przyjaznego prezydenta uzdrowić ten kraj. Nawet dość cyniczny, nie wierzący w
      czyste intencje polityków, obserwator jak ja, uwierzyłem, że oto teraz Polska
      stoi wreszcie przed NAPRAWDĘ wielką szansą.

Niestety, ta Platforma Obywatelska, której twarzą byli Gilowska i na nowo
      przekonujący Rokita, to była tylko pusta fasada. Od kilku tygodni krok po
      kroku przekonujemy się, że za tą dekoracją stoi Grzegorz Schetyna wraz z całą
      grupą beneficjentów III RP, którzy chcieliby nadal z tej władzy dla siebie
      coś mieć: wpływy, interesy i w obliczu jastrzębia Ziobry - gwarancje
      bezpieczeństwa. Brak kontroli nad resortami siłowymi okazał się być głównym
      argumentem, dla którego szara eminencja PO postanowiła grać na destrukcję.
      Dziś wiadomo, że na razie bezskutecznie – i dobrze.

Dlatego właśnie przyznaję wyborcom Platformy Obywatelskiej tytuł Frajerów
      Roku, a samej PO tytuł Politycznego Blefu III RP. W sposób oczywisty PO
      zawiodła swój elektorat, którego część teraz w żaden sposób nie chce przyznać
      się, że została ordynarnie wystrychnięta na dudka. Gdy widziałem Jana Rokitę
      słuchającego expose, zdałem sobie sprawę, że on o tym też dobrze wie.

Właściwie nie wiem, co myśleć o PiS. Nie sympatyzuję z nimi w sposób
      naturalny, gdyż jestem wolnorynkowcem i nie oddałem na nich swego głosu.
      Trochę boję się niektórych wypowiedzi i zobowiązań w sferze ekonomicznej.
      Jednakże nie potrafię powiedzieć nic krytycznego o tym rządzie, bo jeszcze
      NIC, poza tym, że się ukonstytuował (choć już samo to jest jego wielkim
      sukcesem), nie zrobił! Będę więc obserwował i na chłodno oceniał. Bardzo
      możliwe, że – do czego pewnie ani J. Kaczyński, ani premier Marcinkiewicz
      otwarcie się nie przyznają – PiS nie ma zbyt wielu kompetentnych ludzi do
      obsadzenia owego drugiego planu: wiceministrów, dyrektorów departamentów itd.
      Czyż jednak nie jest oznaką pewnej pokory zapowiedź premiera, że projekty
      ustaw będą na zlecenie opiniowane przez niezależnych ekspertów i firmy
      konsultingowe? Widzę w działaniach Kaczyńskiego i Marcinkiewicza zarówno
      sprawność i zdecydowanie w uprawianej polityce, zręczne wykorzystywanie
      okoliczności, jak i jednak pewien racjonalizm i spokój. Z pewnością – jak
      dotąd - nic nie wskazuje na to, że są zachłannymi na władzę buldogami
      pałającymi zemstą, jak chciałyby ich malować „wiodące” media i przyklaskujący
      im ćwierćinteligenci. Ci wszyscy, którzy wciąż wmawiają sobie, że wierzą, iż
      poszło o Leppera i Radio Maryja.

A to, że niektórzy mają się o co bać? Cóż – to ich problem. Ja prawa nie
      łamałem i przekrętów nie robiłem. Do tej pory to tacy jak ja byli frajerami.
      Chciałbym powiedzieć, że jest nadzieja, iż to się zmieni. Jednak na razie
      pozostaje powiedzieć – zobaczymy.

Jest demokracja, większość wybrała. Jest też nowy premier, może nie
      najlepszy. Bez względu na moje sympatie – życzę mu powodzenia. I dedykuję
      książkę Bastiata „Co widać i czego nie widać”.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31829412
    • pan.nikt Re: KAZIMIERZ WIELKI 11.11.05, 19:59
      aha Inkwizytorze. Wypadałoby podać źródło, bo już gdzieś ten post czytałem.
      Czy tam tez był Twój???
      • judymdoktor Re: Donald Przegrany 11.11.05, 20:29
        Inkwizytorze.
        Teraz nie ma znaczenia co napiszesz o obecnym premierze. Został premierem, jego
        ekipa dostała wotum zaufania i będzie rządzić. Jak - zobaczymy w najbliższej
        przyszłości. Jest to jakby nie było sukces PIS i Jarosława Kaczyńskiego.
        Zupełnie inna jest sytuacja Platformy Obywatelskiej, formacji przegranych,
        którym ostatecznie zabrakło stylu i zdrowego rozsądku. Dlaczego - myślę
        również, że ambicje jednostek z tej partii wzięły górę nad racjonalnym i
        odpowiedzialnym podejściem. Partia, która starała się prezentować jako partia
        intelektualistów okazała się nieodpowiedzialna, zachowująca się jak nowicjusze
        na scenie politycznej. Kto wie, czy Pawlak nie miał racji ironizując, że "PIS
        powinien przeprosić PO za to, że wygrał wybory, co było przyczyną wygłoszenia
        przez Tuska trzeciego expose. Po zmierza w bardzo złym kierunku, kierunku SLD,
        które myśli, że Olejniczak i Napieralski są w stanie przywrócić im dawne
        poparcie. Nie mają szans!
        • antykomunista1 Re: Donald Przegrany 11.11.05, 22:18
          Jeszcze lepsza była Senszycka z SLD, która używałą bardzo mocnych argumentów
          typu Pinochet itp. Widać, że liczy na głosy z Chile.
          • wercyngetoryks_wp Re: Donald Przegrany 12.11.05, 08:27
            Kazimierz Marcinkiewicz ma szanse zostać pierwszym premierem, który odsunie od
            rządów wszelkie służby specjalne i współpracujących z nimi polityków,
            biznesmenów . Ma szanse przywrócić normalność w relacjach gospodarczych i
            społecznych. Najbardziej takie działania nie odpowiadają PO i SLD, czemu dali
            wyraz podczas głosowania.

Donald Tusk jest największym przegranym, który nie tylko przegrał, ale również
            obraził się na wyborców . Jeden z działaczy lokalnego PO mówił coś o balonie
            obietnic PIS, który pęknie. Na dzień dzisiejszy pękł balon jego polityki, a
            najlepszym tego dowodem jest między innymi bezrobocie i biurokracja u nas
            panujące. O tajemnicach 35 ha już nie wspomnę.
      • inkwizytor.2005 KAZIMIERZ IV PLAGIAT 12.11.05, 22:14
        pan.nikt napisał:

> aha Inkwizytorze. Wypadałoby podać źródło, bo już gdzieś ten post czytałem.
        > Czy tam tez był Twój???

Ten post jest od początku do końca mój. Nie ośmieliłbym się korzystać z metody,
        którą posłużył się premier Marcinkiewicz przy pisaniu expose. Ten przywilej
        dotyczy nielicznych.
        • pan.nikt Re: KAZIMIERZ IV PLAGIAT 12.11.05, 23:38
          Mówisz o domysłach?
          A słyszałeś wyjaśnienie Marcinkiewicza??
          Tkich mamy urzędników w ministerstwach.
          A teraz bedą zdziwieni, że ich wymienią.
          Zaczną krzyk o upolitycznieniu i tym podobne cuda.

Os co do wątku, to rzeczywiscie znalazłem Twój od pocztku wątek na oślej
          laweczce.
          • wercyngetoryks_wp Re: Donald Przegrany 13.11.05, 09:48
            Rozżalony inkwizytorze

Złośliwość piękności szkodzi.
        • historyk12 Re: KAZIMIERZ IV PLAGIAT 15.11.05, 19:49
          nie tylko premier jest plagiatorem, ale jego guru także

serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3014904.html
          rządy PiS - skandal goni skandal, śmieszniej niż za SLD
          • wercyngetoryks_wp Re: Donald Przegrany 15.11.05, 22:46
            Wasza choroba, to obsesja przegranej. Skandalem jest twoje i twoich kumpli
            zachowanie. Idż chłopczyku sobie walnij jeszcze jedną setuńkę.

• historyk12 Re: Donald Przegrany 15.11.05, 23:22
              Ciężko się rozmawia z palantami, którzy mają mózgi wypalone od narkotyków. Zdaję
              sobie sprawę, że pierwsza zasada kaczyzmu brzmi: obojętnie co kaczory zrobią to
              i tak są uczciwe.
              • wercyngetoryks_wp Re: Donald Przegrany 16.11.05, 07:20
                Do nieszczęśliwego historyka12

Twoja wściekłość jest pierwszym etapem paranoji powyborczej, jaka ciebie
                zżera. Jeżeli jest ona wynikiem wódencji, to jestem w stanie to zrozumieć. Czas
                najwyższy się leczyć a nie uczyć nieszczęśliwy człowieczku.
                • agastaga tu następna paranoiczka 16.11.05, 09:07
                  Chyba też cieprię na paranoję powyborczą... I nie jest ona wynikiem wódencji.
                  Leczyć się nie zamierzam. A narzekać doipiero zacznę. Uprzedzam, że zacznij
                  liczyć się ze słowami. PiS nie jest jedyną słuszną ideologicznie partią. Te
                  czasy się skończyły. Mam prawo wypowiadać swoje zdanie! Czy się ono tobie
                  spodoba czy nie.
                  • wercyngetoryks_wp Re: strasznie mi przykro! 16.11.05, 18:14
                    Miła pani, bardzo mi przykro, że czuje się pani urażona, że uraziłem pani czułe
                    ego. Oczywiście nie uzurpuję sobie żadnego prawa do monopolu na wiedzę i prawdę
                    i nigdy nigdzie nie napisałem, że PIS jest jedyną i nieomylną ideologicznie
                    partią. Jestem ich zwolennikiem, bo odpowiada mi ich program i rodowód
                    konserwatywny i postsolidarnościowy. Zdecydowanie wolę konserwatystów niż
                    liberałów. I to tyle na temat moich przekonań politycznych.

Oczywiście w przypadku konwersacji z panią, będę się liczył ze słowami. Szkoda
                    tylko, że jakoś nie napisała tego pani wcześniej, w przypadku niejakiego
                    historyka, który naubliżał tutaj ludziom od hitlerowców, faszystów, nazistów
                    itp. dewiantów. Rozumiem, że wówczas miała pani uszkodzony internet lub może
                    komputer. To w zasadzie wszystko wyjaśnia i w pełni panią usprawiedliwia.
                    • judymdoktor Re: To wszystko jest na granicy obłędu 16.11.05, 19:06
                      Właściwie obecne zawirowania w naszej politycznej, powyborczej
                      rzeczywistości jest na granicy obłędu. Mamy 15 lat demokratyczne państwo, a tak
                      naprawdę nie umiemy demokratycznie wygrywać i demokratycznie przegrywać. Ponad
                      50% głosujących ludzi zaufało koalicji PIS z PO. I srogo się zawiedli, bo ani
                      PIS, ani PO nie sprostali temu zaufaniu. Gdzie leży wina, trudno dzisiaj
                      jednoznacznie powiedzieć. Jednak trzeba uszanować zwycięzców, mimo że popełnili
                      błędy w próbie tworzenia koalicji z PO, brak dobrej woli w przypadku wyboru na
                      marszałka Sejmu. Trzeba uszanować przegranych – PO, mimo że popełnili jeszcze
                      większe błędy, mimo że pokazali swoją złą stronę ludzi obrażonych,
                      niespełnionych i bardzo zazdrosnych o stanowiska. Wybory prezydenckie dopełniły
                      czarę goryczy, a zachowanie czołówki z PO pokazało, że czas na zmiany w tej
                      partii. Puściły im nerwy, co jest oznaką słabości i nieprzygotowania do
                      rządzenia Polską. Obie partie powinny się pozbyć ze swoich szeregów ludzi
                      kontrowersyjnych, takich jak: Kurski, Schetyna, Waltz. Przywódcy tych partii
                      powinni jeszcze raz usiąść i wszystko przemyśleć. Nie wiem, czy powinien do
                      rozmów zasiąść Tusk, przez którego bardziej przemawia człowiek obrażony z
                      przegrania wyborów niż racjonalny polityk. Chyba lepiej byłoby, jakby to był
                      Rokita.
                      I ostatnia sprawa – media, które do tej pory nie zachowują neutralności i cały
                      czas próbują zdyskredytować PIS. Jest to żenujące zachowanie, a wczorajszy
                      program- spotkanie z Marcinkiewiczem w tvn., było kiepskim spektaklem w
                      wykonaniu dwóch dziennikarzy tej stacji, których nie interesowały zamierzone
                      działania rządu, tylko sensacyjki w stylu bruku. Panowie ci zadając pytania,
                      tak naprawdę nie czekali na odpowiedź premiera, tylko przerywali ją w trakcie,
                      zadający inne pytania. Jest okazywanie braku szacunku dla premiera RP, który
                      jest drugą a może pierwszą osobą w Polsce.
                      • judymdoktor Re: To wszystko jest na granicy obłędu 16.11.05, 19:14
                        A to na deser, dla obrońców i koneserów WSI. Czy należą do nich PO i SLD?

wiadomosci.onet.pl/1196615,11,item.html
                        • klaudiusz4 Re: To wszystko jest na granicy obłędu 16.11.05, 19:58
                          wybory2005.wp.pl/wiadomosc.html?kat=39918&wid=8091954&rfbawp=1132167325.597&ticaid=18e4

Trudno się z tobą nie zgodzić. Jednak postępowanie Platformy zmierza ku jej
                          marginalizacji. Zgadzam się z tobą, co do osób kontrowersyjnych i Tuska jako
                          przewodniczącego PO.
                          • klaudiusz4 Re: To wszystko jest na granicy obłędu 16.11.05, 20:02
                            wybory2005.wp.pl/kat,39762,wid,8077125,wiadomosc.html
                            Czy Rokita powinien przejąć stery Platformy Obywatelskiej? Moim zdaniem byłoby
                            to korzystne dla wizerunku PO
                    • historyk12 Re: strasznie mi przykro! 16.11.05, 19:14
                      wercyngetoryks_wp napisał:
                      > partią. Jestem ich zwolennikiem, bo odpowiada mi ich program i rodowód
                      > konserwatywny i postsolidarnościowy.

to chyba też po narkotykach pisałeś. Buhahah solidarnościowy. Zwłaszcza
                      Wanna-Wassermann i sędzia Kryże uhahaha. I sojusznicy: PZPR-owiec Lepper i ex
                      esbek Łyżwiński hihihihi.
                      • wercyngetoryks_wp Re: strasznie mi przykro! 16.11.05, 19:22
                        Wybacz chłopczyku, ale ze względu na bardzo miłą panią Agę, nie odpowiem tobie
                        w twoim stylu - stylu Millera, który jak skończył wyjaśnia prokuratura w
                        Białymstoku. Powodzenia na drodze do SLD - PZPR
                        • historyk12 Re: strasznie mi przykro! 16.11.05, 19:35
                          wercyngetoryks_wp napisał:

> Powodzenia na drodze do SLD - PZPR

Ja się tam nie wybieram, bo z tobą mi nie podrodze. Ale pozdrów
                          Solidarnościowców-sojuszników z Samoobrony uhahaha

I nie ćpaj już!!!
                    • historyk12 Re: strasznie mi przykro! 16.11.05, 19:18
                      > tylko, że jakoś nie napisała tego pani wcześniej, w przypadku niejakiego
                      > historyka, który naubliżał tutaj ludziom od hitlerowców, faszystów, nazistów
                      > itp. dewiantów.

I napiszę to jeszcze raz: Młodzież Wszechpolska to naziści, bo tylko naziści
                      pozdrawiają się w imię Hitlera wykonując wiadomy ges ręką (w nowomowie
                      Giertychjugend to się nazywa "wołanie o piwo")
                      • wercyngetoryks_wp Re: strasznie mi przykro! 16.11.05, 19:26
                        Chłopczyku, jak nie pamiętasz co napisałeś, to zmień dietę i przejdź na
                        warzywa i owoce. Zmniejszy się wtedy ilość złego cholesterolu w twoim
                        organizmie, a ty przestaniesz cierpieć na zaniki pamięci.
                        • historyk12 Re: strasznie mi przykro! 16.11.05, 19:33
                          Idź ćpunie na odwyk
                          • wercyngetoryks_wp Re: strasznie mi przykro! 16.11.05, 19:43
                            Proponuję duży zestaw kapusta + kalafiot+ brukiew+marcheweczkę.

Zobaczysz, że poczujesz się o wiele lepiej. Ustąpią zaniki pamięci i mowy, a i
                            krew będzie bardziej oczyszczona.
                            Pozdrawiam i życzę pomyślności. Możesz również polecić taki zestaw swoim
                            kolegom ze Starachowic. Jest to dobre na kasację.
                            • klaudiusz4 Re: i co z tego wynika? 16.11.05, 20:06
                              Panowie bądźcie poważni, albo dajcie sobie spokój z pisaniem tekstów.
                              Najlepiej przewietrzcie się, wypijcie piwo i popatrzcie na mecz.

Pozdrawiam "wojowników".
                              • agastaga Re: i co z tego wynika? 16.11.05, 20:49
                                Kurcze, pyffko dziś to by mi się przydało. Ale do oglądania meczu to mnie nawet
                                dekret kaczo-prezydenta nie zmusi. He. he, ustawa nowego Sejmu też nie :)
                                • klaudiusz4 Re: i co z tego wynika? 16.11.05, 21:13
                                  Polecam żywiec, ale w buteleczce. Mecz jakiś niemrawy. Co do dekretów nowego
                                  prezydenta - poczekajmy. Myślę, że trochę poddałaś się kampanii medialnej. Jest
                                  to charakterystyczne dla nas, ale oczywiście mamy swobodę i wolę swoich punktów
                                  widzenia.
                                  • agastaga Re: i co z tego wynika? 16.11.05, 21:25
                                    klaudiusz4 napisał:

> Polecam żywiec, ale w buteleczce. Mecz jakiś niemrawy. Co do dekretów nowego
                                    > prezydenta - poczekajmy. Myślę, że trochę poddałaś się kampanii medialnej.
                                    Jest
                                    >
                                    > to charakterystyczne dla nas, ale oczywiście mamy swobodę i wolę swoich
                                    punktów
                                    >
                                    > widzenia.

Media mediami - z mediów to mi net tylko został, bo telewizor mi się
                                    spalił :)))) Nie wytrzymał napięcia ;)
                                    A pyffko już piję, żywca, jako żywo.
                                    Swoje punty widzenia i siedzenia mam, niestety to co obecnie się teraz
                                    wyprawia, przyprawia mnie o ból głowy.
                                    Gdzieś mi się tu rzuciło w oczy, że 50% społeczeństwa rzuciło się na PO-PiSową
                                    koalicję. Tak się zastanawiam... Co teraz myśli pozostała część... Połowa
                                    Polaków...
                                    • klaudiusz4 Re: i co z tego wynika? 16.11.05, 21:38
                                      Dobre piwko warte niemrawego meczu. A żywiec to żywiec. Masz rację, co do bólu
                                      głowy. Ktoś powinien się tutaj opamiętać. Do wyborów poszło 50% i z tego 50%
                                      głosowało na PISPO. Ci, którzy nie poszli - czyli pozostałe 50% ma to gdzieś.
                                      Jeżeli nie głosowali, to niech nie nażekają. A co myślą? Teraz nie ma
                                      znaczenia. Widocznie w du... mają to wszystko.
                      • inkwizytor.2005 Młodzież Wszechpolska 17.11.05, 10:41
                        to nie naziści. I licz się ze słowami, bo za słowa też można odpowiadać.
                        Nie jestem zwolennikiem MW, ale jest to świetna młodzieżówka, doskonale
                        merytorycznie przygotowana. Nie mówię o ekscesach jakiś idiotów, którzy zawsze
                        mogą się przypętać. Inne młodzieżówki nie dorastają MW do pięt. Ani Młodzi
                        Demokraci, ani Młode Centrum, nie mówiąc o młodzieżóce PiS.
                        Moim zdaniem najinteligentniejszym młodzieżowcem w kraju jest nowy prezes MW -
                        Krzysztof Bosak, ale ty pewnie nie wiesz kto to, bo wolisz "Super Express"
                        i "Politykę".
                        • historyk12 Re: Młodzież Wszechpolska 17.11.05, 19:46
                          Nie jeden już oskarżał MW o nazizm, i to w poważnych gazetach nie na
                          internetowym forum. I jakoś nigdy MW nie oddała tego do sądu. Wiesz dlaczego? Bo
                          średnio inteligentny człowiek bez problemu znajdzie mnóstwo dowodów na obecność
                          ideologii nazistowskiej wśród "młodzieńców'.
                          Skoro zresztą ci tak przeszkadza nazywanie ich nazistami, to mogę przejść na
                          terminologię dalekiego mi poglądami, lecz bardzo przeze mnie szanowanego
                          Niesiołowskiego: MW to wygolona na łyso hołota.
                          • pan.nikt Re: Młodzież Wszechpolska 19.11.05, 18:49
                            Wymień te "poważne gazety".
                            A o pajacu Niesiołowskim, zamicz, bo aż żal głupka po dupie walić.
                            Szkoda mi go.
                            • historyk12 Re: Młodzież Wszechpolska 19.11.05, 21:35
                              O nazistowskich ciągotach MW, w związku z "zamawianiem piwa" pisały wszystkie
                              gazety. Nawet twój Nasz Dziennik. Ciekawostka: Fakt dał fotkę Młodzieńców
                              Wszechpolskich z rydzykiem. I co stwierdził Nasz Dziennik: rydzyk nie
                              fotografował się z młodzieńcami, to "fotomontaż". Widocznie już nawet rydzyk
                              wstydzi się kontaktów z tą hołotą.

Niesiołowskiego człowieka, który wiele lat walczył z komuną nazywasz pajacem, a
                              giertychy (rada Jaruzelskiego!) są twoimi bohaterami... Twój problem
    • historyk12 Już się zaczyna 19.11.05, 11:13
      Kaczyński już szasta naszymi pieniędzmi Źródło: PAP Dodano: 2005-11-19 (03:40)

Lech Kaczyński zaraz po wyborze na prezydenta zaczął korzystać z przywilejów
      władzy, twierdzi "Trybuna", według której prezydent-elekt, postanowił polecieć z
      żoną na wakacje na Sycylię za pieniądze podatników.

Gazeta podkreśla, że Prawo i Sprawiedliwość, idąc do wyborów, zapowiedziało
      zmniejszenie wydatków administracyjnych państwa. Widocznie nie dotyczy to
      prominentnych polityków tej partii, pisze dziennik.

Informację, że Lech Kaczyński poleciał na wakacje rządowym samolotem Tu-154,
      potwierdzono w biurze prezydenta-elekta. - Wszystkie sprawy dotyczące
      organizacji transportu, kosztów, działań Biura Ochrony Rządu, były po stronie
      kancelarii obecnego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, odpowiedziano
      "Trybunie" w sekretariacie Kaczyńskiego.

Dziennik przypomina, że Kwaśniewski jako prezydent-elekt w 1995 r. zapłacił za
      wakacje na Wyspach Kanaryjskich z własnej kieszeni, a poleciał tam rejsowym
      samolotem. Przelot Kaczyńskiego z rodziną i kilkoma towarzyszącymi mu osobami
      maszyną zabierającą około setki osób obciąży budżet odchodzącego prezydenta,
      twierdzi "Trybuna" i dodaje, że po zaprzysiężeniu Kaczyński będzie mógł wytykać
      niegospodarność kancelarii Kwaśniewskiego.

wybory2005.wp.pl/wiadomosc.html?kat=16831&wid=8095550&rfbawp=1132395059.682&ticaid=1924
      PiS i Samoobrona robią rewolucję moralną. Jeśli tak ma ona wyglądać, to ja już
      dziękuję.
      • pan.nikt Re: Już się zaczyna 19.11.05, 18:51
        Historyku wiecej rozumu.
        1. Czytałeś o wymogach BOR???
        2. 39 mln naród stać na utrzymanie 1 prezydenta, nawet z wakacjami na Hawajach,
        ale nie stać na mafię, która go okrada.

Napisz coś ciekawego, ale dopiero wtedy, jak zaczniesz myśleć.

• mateuszmars Re: Już się zaczyna 19.11.05, 19:59
          Mogę ci tylko pogratulować źródła informacji. Swego czasu, niejaka Trybuna Ludu
          pisała o braterskiej pomocy Związku Radzieckiego, jaka zawsze będzie udzielana
          w przypadku trudności w występujących w państwach demokracji ludowej. Właśnie
          tak pomagali nam i Węgrom wierni towarzysze w 1956, później Czechosłowacji w
          67, następnie dla Afganistanu itd. Niektórzy chyba marzą o powrocie komuny z
          jej organem prasowym.
          • historyk12 Re: Już się zaczyna 19.11.05, 21:25
            Żadko odpowiadam na twoje wpisy, bo jesteś wyjątkowo prostym człowiekiem. Ale
            teraz nie zdzierżyłem, przeczytaj jeszcze raz, zwłaszcza fragment:

"Informację, że Lech Kaczyński poleciał na wakacje rządowym samolotem Tu-154,
            potwierdzono w biurze prezydenta-elekta".

Czyżby biuro Kaczora spiskowało przeciwko Kaczorowi? No ale skoro wanna
            Wassermanna, spiskuje przeciwko Wassermannowi :)
            • historyk12 Re: Już się zaczyna 19.11.05, 21:32
              sorry za błąd ortograficzny, to z pośpiechu :)
        • historyk12 Re: Już się zaczyna 19.11.05, 21:31
          Prezydent - elekt formalnie nie jest jeszcze prezydentem. Stanie się nim po
          zakończeniu kadencji Kwacha i zaprzysiężeniu. Do tej pory NIE MA PRAW PREZYDENTA.

I przeczytaj fragment artykułu jeszcze raz:

"Dziennik przypomina, że Kwaśniewski jako prezydent-elekt w 1995 r. zapłacił za
          wakacje na Wyspach Kanaryjskich z własnej kieszeni, a poleciał tam rejsowym
          samolotem."

Szkoda, że większość zwolenników PiS przykłada inną miarę moralną do PiS, a inna
          do pozostałych ugrupowań (zresztą do każdego inną; inną do LPR, inną do
          Samoobrony, inną do SLD). Właśnie przez takich ludzi, co cztery lata w naszym
          kraju dochodzi do władzy kolejna banda pazernych nieudaczników. Szkoda, że na
          PiS patrzycie przez ich deklaracje, a nie czyny. Sądzę jednak, że przez 4 lata
          nie raz będziecie mieli okazję się otrząsnąć.
          • mateuszmars Re: Już się zaczyna 19.11.05, 22:02
            Ale cię rozsierdziła ta Trybuna. Opanuj się. Wśród jej czytelników też są
            porządne ludziska. Ale wolę już WW niż tą tubę socjalistycznej propagandy i
            zazdrości.

Rozumiem, że czytasz ją jako archiwista a nie wyznawca lub nauczyciel?
            • historyk12 Re: Już się zaczyna 19.11.05, 22:07
              Jakie to ma znaczenie skąd, jeśli info jest prawdziwe? Z twojej strony jest to
              tylko próba znalezienia tematu zastępczego, żeby nie odnieść się do prywaty
              Kaczora - twojego guru. Okazało się, że nawet komuch Kwach potrafił zachować się
              w analogicznej sytuacji uczciwie. Wiem, że to musi boleć zwolenników kaczyzmu,
              ale na Boga za prywatę Kaczora nie wińcie mnie, czy gazet (po Trybunie info
              powtórzyły Wyborcza i PAP).
              • mateuszmars Re: Już się zaczyna 19.11.05, 22:17
                Stary, przestań się wkurzać. Ja przecież ciebie nie potępiam, że czytasz
                tak „świetny dziennik” rodem z PRL. Czytaj sobie i niech ci na zdrowie wyjdzie.
                Wiesz, jest jeszcze jeden dziennik ze znanym PRLowskim symbolem. Nazywa się
                NIE – niejakiego Urbana, guru Stanu Wojennego. )OD Trybuny do NIE jest już
                blisko. Jestem ciekaw, kiedy ich zacytujesz?
                Nie martw się, nie napiszę nic złego na ten temat „inteligentny historyku”.

Ps:

Mam pytanie:

Kto jest twoim Guru?
                • historyk12 Re: Już się zaczyna 19.11.05, 22:20
                  Rozmowa z takim prymitywem nie ma sensu. Do widzenia
                  • mateuszmars Re: Już się zaczyna 19.11.05, 22:24
                    Dobranoc panie pedagogu.

Zdradź nam jednak imię i nazwisko twojego Guru?
                    • wercyngetoryks_wp Re: Już się zaczyna 19.11.05, 22:33
                      Nie wiem mars, czy wiesz na co się narażasz drażniąc naszego historyka?

W jego "intelektualnym stylu" jest wyzywanie tutaj ludzi od faszystów,
                      nazistów i hitlerowców. Uważaj, bo dosięgnie i ciebie ten
                      niewątpliwe "inteligentny" język pana nauczyciela!
                      • mateuszmars Re: Już się zaczyna 19.11.05, 22:36
                        Trochę folkloru również musi być. Jak mu to pomaga lepiej zasnąć, to niech
                        warczy.
      • antykomunista1 Re: Już się zaczyna 19.11.05, 20:07
        Przeczytaj sobie historyku, może zmądrzejesz.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3015736.html
        • historyk12 Re: Już się zaczyna 19.11.05, 21:27
          No i co z tego? I co to ma za związek z moim wpisem? Czyżbyś w swej naiwności
          twierdził, że skoro w Polsce jest korupcja, to Kaczor może uprawiać prywatę w
          dysponowaniu służbowym samolotem?

Powstrzymam sie od komentarza.
          • pan.nikt Re: Już się zaczyna 20.11.05, 09:47
            Pzypomnę, ze podróż przygotował BOR.
            I własnie taką, choć lekko zjadliwą informację podała Agora w swoim nowym
            dzienniku "Nowy dzień".

PRETENSJE DO BOR, A nie do Kaczki.

• historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 12:45
              Rozumiem: Kaczyński nie chciał jechać na wakacje za nasze pieniądze, co mu się
              nie należy bo jeszcze nie jest prezydentem, tylko go BOR zmusił. Biedaczek. To
              teraz miejsce WSI i innych służb w kręceniu polską polityką zajmie BOR?

Prawda jest taka, że to Kaczor sobie wybrał gdzie i kiedy chciał jechać i gdyby
              chciał, to żaden BOR niczego by mu nie narzucił. Sprawa prosta: Kaczka już
              zaczyna kosić grosz publiczny, mimo że jeszcze jej się nie należy. Ciekawe co
              będzie jak już obejmie urząd...
              • pan.nikt Re: Już się zaczyna 20.11.05, 22:22
                Oczywiście, ze Kaczor chciał jechać na wakację i sądze, ze mu sie te wakacje
                należały.
                Natomiast, ponieważ jest już elektem i jako takiemu podlega osłonie BOR, sposób
                realizacji zamiaru wakacji, zalezy już nie tylko od niego.
                Nawet Papież, człowiek o dużej wewnętrznej niezależności, musiał
                podporządkowywac się ochronie.
                Takie życie, taki los, ludzi, którzy nie są Panem Nikim, albo histerykiem.
                • historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:09
                  panie.ciemniak przed zaprzysiężeniem Kaczor nie jest prezydentem i nic mu się
                  nie należy. Takie jest prawo, a pańskie wyobrażenia to zupełnie inna sprawa.
                  gdyby Kwach się tak zachował, to byś z pianą na ustach wypisywał, że to złodziej
                  itd. Ale do Kaczek przykładacie inną miarę. To masz jeszcze jeden kwiatek (wiem,
                  wiem i tak znajdziesz jakieś usprawiedliwienie. Jak ktoś chce być ciemny i
                  robiony w balona, to nic nie poradzę):

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3024118.html
                  Widać, że Kaczkom kuzyn - przekręt nie przeszkadza, to dały chłopinie stołek. A
                  co kuzyn ma w biedzie żyć? Niech się też nachapie
                  • historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:17
                    O i następny kwiatek: biorą do bandy panią, która z poprzedniego miejsca pracy
                    wyleciała za "ciężkie naruszenie obowiązków pracowniczych"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3023769.html
                    Żenujący spektakl.
                    • historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:20
                      O i jeszcze jeden uczciwy po PiS owsku

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3022059.html
                      Żenujące
                  • pan.nikt Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:31
                    Ziejesz historyku nienawiścią, nie znając ani prawa, ani faktów.
                    Współczuję Twoim uczniom, i mam nadzieję, że nigdy nie dopadniesz moich dzieci.

Czytuję GW, i wiem dobrze, że zrobi wszystko, żeby przysrać PiS-owi i obalić
                    rząd. Dlaczego?
                    Już tłumaczyłem, a Ty i tak nie pojmiesz, bo nie znasz, nie tylko prawa i
                    faktów, ale również pdostaw naszej gospodarki, w tym gospodarki "polskich"
                    mediów.

Ot taka twoja wściekle zawistna uroda.

Mam nadzieję, że rzay PiS poradzą sobie z takimi "orłami" jak ty, tkwiącymi w
                    okolicach władzy. Choć zdaję sobie sprawę, ze sprawa będzie bardzo trudna.
                    • historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:33
                      Bolą fakty, bolą. Weź ibuprom, będzie lżej
                      • pan.nikt Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:40
                        Mnie nic nie boli.
                        To Ciebie boli wygrana PiS.
                        Miał rację Pawlak (psl), a w czym to chyba wiesz???
                        • historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:46
                          Nie wiem w czym miał rację Pawlak (a co to twój autorytet: razem z Buchaczem i
                          innymi jego kolesiami?). No w końcu sojusznik Kaczorów

Wygrana PiS nie boli mnie z przyczyn osobistych, bo mam stabilnego pracodawcę i
                          nawet ich njgłupsze decyzje niezbyt mi zagrażają. Boli mnie natomiast, że będą
                          to kolejne 4 stracone lata, w których będzie masa przekrętów, kłótni, bzdur i
                          osłabiania pozycji Polski na arenie międzynarodowej (co już ma miejsce). Boję
                          się kompletnego upadku moralności w życiu publicznym do czego przyczynia się
                          choćby sojusz PiS z przestępcami z Samoobrony.
                          • historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:51
                            Masz cynizm Kaczorów:

Marzec 2005, Radio RMF FM

(...) RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy
                            partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
                            Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
                            którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub
                            przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS.

RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
                            gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
                            Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
                            prawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i
                            jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
                            sytuacji jest nierealne. (...)"
                            • historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:55
                              O i ciekawostka z Rzeczypospolitej (w tym momencie pewnie poczciwa Rzepa
                              dołączyła do mediów niewiarygodnych dla PiS-dzielców):

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051119/publicystyka/publicystyka_a_1.html
                              • historyk12 Re: Już się zaczyna 20.11.05, 23:57
                                I co ciemny lud to kupił? hahaha
                              • pan.nikt Re: Już się zaczyna 21.11.05, 00:08
                                Słowo Lisa, kontra słowo Kurskiego.
                                Poczekam na sąd, bo ponoć Kurski wniósł już sprawę. (wg Lisa).
                                (Widziałem ostatni jego program)
                                • historyk12 Re: Już się zaczyna 21.11.05, 00:14
                                  Nie Lisa, lecz Lisa, Wołka, Kolendy Zaleskiej i Władyki.

Tu też już cię pożegnam ciemny - naiwny ludzie. Tacy jak ty zawsze muszą mieć
                                  guru, dzięki któremu nie będą musieli myśleć. Zasady są proste: guru ma zawsze
                                  rację, kto przeciwko guru ten zły (komuch, zyd itd.). tacy jak ty (Lenin ich
                                  zwał pożytecznymi idiotami) są podstawą wszelkich rządów autorytarnych

Dobranoc.
                                  • pan.nikt Re: Już się zaczyna 21.11.05, 00:36
                                    Rzecz dotyczy jednak Lisa.
                                    To Lis ujawnił na antenie TV fragment prywatnej rozmowy, odbytej gdzieś w
                                    palarni, fragment, który wg Kurskiego wyglądał inaczej.
                                    Kto ma rację?
                                    Nie wiem, pożyjemy, zobaczymy.

A w ostatnim "Lisie" była o tym mowa.
                                    • pan.nikt Re: Już się zaczyna 21.11.05, 00:38
                                      Aha, co do guru.
                                      To Ty wyraźnie szukasz guru, ja próbuję spogladać szerzej. Nie zgadzam się
                                      jednak, na przekreślanie rzadu, nim na dobre powstał.
                                      To chamska metoda stosowana przez płaczki z PO.
                          • pan.nikt Re: Już się zaczyna 21.11.05, 00:03
                            Słowa Pawlaka po ekspoze praemiera są tak znane, że wstydem jest, że ich nie
                            znasz.

W każdym razie PiS zrbił błąd, że nie przeprosił PO, że wygrał wybory i dlatego
                            koalicja PIS PO była niemożliwa.
                            • historyk12 Re: Już się zaczyna 21.11.05, 00:14
                              Pawlak - autorytet... Buchacz też?
                              • judymdoktor Re: Kazimierz Wielki 21.11.05, 11:52
                                Chyba zaczyna być Wielki

wiadomosci.onet.pl/1198787,11,item.html
                                • pan.nikt Re: Kazimierz Wielki 21.11.05, 11:58
                                  Qrcze i znów PiS bedzie musiał przepraszać PO.
                                  Uhahahaha
                                  • wercyngetoryks_wp Re: Kazimierz Wielki 21.11.05, 17:52
                                    Jak będzie więcej takich szczekaczy jak nasz forumowy historyk, to niedługo
                                    PIS będzie miał 50%. Oby tak dalej. A co się tyczy słynnej już wypowiedzi
                                    Pawlaka w Sejmie, to ośmieszył PO i Tuska w stylu najlepszych czasów naszego
                                    kabaretu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka