IP: *.magma / *.magma-net.pl 15.12.04, 22:19
cześć!

ostatnio wśród moich znjomych - kolegów pojawiła sie dziwna mania...spotykaja
sie z 19 -tnastkami..o co chodzi?
Chce zauwazyć ze chłopcy Ci sa ustawienie życiowo, po studiach z dobrymi
pracami..

czy ich rozwój emocjonalny zniżył sie o 8 lat..?
czy macie podobne przypadki i czy takie zwiazki przetrwały?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tony82 Re: 19-27 15.12.04, 22:22
      > Chce zauwazyć ze chłopcy Ci sa ustawienie życiowo, po studiach z dobrymi
      > pracami..
      ...i chce im się młodego ciałka, które nie bedzie ciągle nawijało o
      małżeństwie, dzieciach, ani zobowiązaniach. Pobawi się i zostawi:)
      • tamara_t Re: 19-27 15.12.04, 22:25
        o to to Tony ! :)
        tak właśnie i ja wróżę :)
    • Gość: c.kapturek Re: 19-27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:31
      ponieważ test ołówkowy bardzo dobrze wychodzi ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddd
      (niekiedy), ale to na krótka mete takie zwiazki :)
      • tony82 Re: 19-27 15.12.04, 22:35
        ...ale laski piszczą i lecą na starszych. Z tego miejsca chciałbym "pozdrowić"
        taką jedną:P
        • Gość: zdziwiona Re: 19-27 IP: *.magma / *.magma-net.pl 15.12.04, 22:46
          no wlanie..nie wiem co sie pozmieniało ale jak ja miałm 19 lat to facet 27
          letni był poprostu stary..wiadomo z czasem wszytko sei zmienia ale wtedy tak to
          widziałam..a teraz?
          • Gość: c.kapturek Re: 19-27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:12
            prawdziwa miłosć nie zna granic, w tym wiekowych, w zyciu róznie sie układa :))
            • wadera3 Re: 19-27 15.12.04, 23:32
              właśnie.....
              • kaiser.soze [...] 16.12.04, 12:00
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • kaiser.soze [...] 17.12.04, 17:05
            • Gość: ... Re: 19-27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:00
              a może niektóre 19 sa bardziej rozwiniete niz te 27 latki bo one juz popadaj w
              kampleksy juz sie starzeje w pracy nie zrobiłam kariery juz marudza o
              ustakowaniu i martwia sie ze niedługo przekrocza 30 i beda juz stare a moze te
              19 niektróe sa abrdzie rozwiniete intelektualnie i poprostu maja dosć młodych
              facetów w swoim wieku bo oni sa niezdecydowani a te 27 latki sa jak wino im
              starsze tym lepsze powodzenia pozdrawiam papa
              • Gość: c.kapturek Re: 19-27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:51
                wydaje mi sie, ze róznie jest z dojrzałośc emocjonalna, czy intelektualną, itd.
                to zależy od konkretnego człowieka, jego losów życiowych. wpływ czynników
                srodowiska rodzinnego, nie pozostaje bez znaczenia na dalsze życie i układanie
                relacji partnerkich w przyszłości.
                wszystko zwiazane jest z tym jaki zwiazek chca stworzyc partnerzy, że tak
                powiem, swój "dom" vel "gniazdko". to, że ktos ma np 19 lat nie znaczy, ze jest
                mniej rozważny, rozsądny od osoby starszej np 27 letniej. wg mnie jesli oboje
                maja wspólne cele, podobnie postrzegaja pewne sprawy, to czemu nie moga tworzyc
                wspólnej przyszłości.
                nie ma chyba nigdzie normy na miłość, że w takim a takim to wieku wchodzi sie w
                zwiazek, bo ten czy ta zapewni, że mu się nieodwidzi itp. albo ze kochac moga
                sie osoby do 25 lat. zreszta nie dawno zakładała tutaj np. wątek 24-rozwódka,
                wiec tez nie może ponownie szukać szcześcia w miłości?
                zycie kazdego z nas jest jak droga, idziemy do przodu. spotykaja nas rózne
                zakręty, mimo drogowskazów moze sie okazac, że dokonamy złego wyboru, bywa,
                ale nastepnym razem możemy wybrac inny zakret.
                wazne by byc razem i cieszyc się darem miłości (w codziennym życiu), bo to
                najpiekniejsze uczucie miedzyludzkie. :))))))))
                • Gość: c.kapturek Re: 19-27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:52
                  ps. a ludziom postronnym nic do tego, tylko 'obgadaja' i nic pozatym :(
        • Gość: c.kapturek Re: 19-27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:46
          piszczą <hahaha>, moze tak pytaja o korepetycje <lol> ;-))))))))
          • Gość: laurka Re: 19-27 IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 16.12.04, 09:30
            pobawią się pobawia się i zostawią faceci w tym wieku właśnie tak myślą pragna
            stabilizacji przed którą chcą się wyszaleć heheh
    • bzz_bzz Re: 19-27 16.12.04, 10:19
      A ja wam powiem, że mnie też pociągają młodsi chłopcy :)))
      • wadera3 Re: 19-27 16.12.04, 10:21
        ;DDDDDDDDD.... fajniutcy .....
        • bzz_bzz Re: 19-27 16.12.04, 10:51
          Hehe. Nio! :))
    • caprice83 Re: 19-27 16.12.04, 10:43
      nie rozumiem co masz do tego że facet może się zakochac w młodszej dziewczynie:/
      ja gdy poznałam chłopaka miałam właśnie 19 lat a on 25.
      do tej pory jesteśmy razem, więc nie gadajcie bzdur że to jakas zabawa.
    • kaiser.soze [...] 16.12.04, 11:59
      • kaiser.soze [...] 17.12.04, 17:05
    • Gość: lady Re: 19-27 IP: 212.87.13.* 16.12.04, 12:02
      to dość nieskomplikowany układ: On ma młode ładne ciałko i dobrą zabawę będąc z
      taką 19-nastką, a Ona ma ustawionego faceta co to autkiem podwiezie gdzie
      trzeba, w knajpie zapłaci i na kino nie będzie musiała się składac.... a z
      rówiesnikiem? no cóż autobusikiem!
      • kaiser.soze taa, sam miodzio. 16.12.04, 12:05
        kilku takich i zarcia nie trzeba kupowac.
    • uncledonken Re: 19-27 16.12.04, 12:26
      Niektóre 19stki są wcale nie takie głupie. Jeśli ma normalne paznokcie i nie
      żuje za często gumy to nie jest z taką źle :).
    • Gość: paula Re: 19-27 IP: 5.6.1D* / 62.225.112.* 16.12.04, 13:31
      dla mnie jak mialam 19 lat faceci okolo 30 wydawali sie starzy jak dziadki, mam
      23 i nadal mi sie tak wydaje:/ ale taki 21 mmmm super
      • uncledonken Re: 19-27 16.12.04, 13:50
        21 bede miał w czerwcu :D:D co Ty na to :)
      • lkish21 pytanie 17.12.04, 14:55
        widzisz, ja mam 21 i zawsze (tzn we wszystkich 3 przypadkach:))) moje
        dziewczyny na dlugo byly ode mnie mlodsze(od 3 miesiecy do 2 lat). nie wiem czy
        w moim wieku jest mozliwe byc z dziewczyna 23-25 lat, a o takiej wlasnie
        ulozonej i poukladanej mniej wiecej kobiecie marze...
        • Gość: paula Re: pytanie IP: 5.6.1D* / 62.225.112.* 17.12.04, 15:15
          nie wiem skad to sie bierze, ale lubie wlasnie takich chlopakow - bardziej
          szalonych ode mnie, jest wtedy wesolo! W ogole nie wiem skad ten stereotyp -
          kobieta powinna byc mlodsza!
          to, ze niby kobiety dojrzewaja wczesniej sprawdza sie w wieku 16 lat, a potem?
          a i z tym mlodym cialkiem to nie do konca;) no pomyslmy mezczyzna 70 a kobietka
          73 hihi;)

pozdrawiam
    • salomea78 Re: 19-27 16.12.04, 14:00
      Pewnie koledzy jeszcze nie sa gotowi na staly zwiazek, a wiekszosc osiemnastek
      nie mysli narazie jeszcze o malzenstwie dzieciach itp., a przynajmniej
      nie "jaknajszybciej"...
    • sagis łatwe i naiwne ciałka:-) 17.12.04, 16:35
      Wielu można wszystko wmówić i to, że on ją kocha i zawsze będzie kochał, a już
      lecą do łóżka. A, w ich męskim wieku ciałka nie są wcale gorsze, a bardziej
      doświadczone.
      Wielu, bo ja już w tym wczesnym wieku swoje wiedziałam:-)
      • Gość: ... to nei tak może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:53
        wiecie co a moze to nie chodzi tym młodym kobieta o pieniadze o samochód choc
        przyznam sa i takei ale sa i takei które widza ze meżczyzna ok 27 jest juz
        uleżany wie czego chce ejst bezpośredni nie bawi sie w podchody afery i takei
        tam a tacy młodzi to sami nei wiedza czego chca podejmuja decyzje tak frywolnie
        i to moze nie leży rozwinioetym intelektualnie 19 bo maja dosć tłumaczęń i
        zabaw w dzieci sama nie wiem ale najwazniejsze ejst szczescie miłosć i ci
        postronni niech sobei myśla co chca bo tylko my wiemy co nam w głowei siedzi
        jak i dlaczego... powodzenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka