Dodaj do ulubionych

Jakie buty do skórzanych spodni; a koszula?

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.11.01, 20:28
Planuję zakup dość obcisłych, czarnych, skórzanych spodni. Rzecz tylko na
specjalne okazje, i na wyjazdy zagraniczne (i oczywiście wakacje w
chłodniejszych miejscach). Z tym, że pytanie- jakie buty są do tego
najodpowiedniejsze? No i jaka koszul(k)a? Ewentualnie (na wieczór)- jaka kurtka?
Bez śmiechu i żartów proszę, bo takie spodnie to ryzyko jak jasna cholera...a
ma być bezobciachowo!
Obserwuj wątek
    • Gość: sharky Re: Jakie buty do skórzanych spodni; a koszula? IP: *.btinternet.com 26.11.01, 18:55
      Ja polecam tylko i wylacznie martensy (czarne, klasyczne, 10-o dziurkowe).
      Biala koszulka do tego albo calkowicie na czarno. Jesli nie jestes gejem to
      raczej unikaj takiego stroju w Londynskich klubach i w Soho.
    • Gość: mm Re: Jakie buty do skórzanych spodni; a koszula? IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.11.01, 01:35
      Zrezygnuj lepiej z tych spodnii
    • Gość: Larson Bezobciachowo nie da rady IP: 203.127.102.* 27.11.01, 03:04
      Chyba ze Ralph to kobieta. Wtedy cos by sie dalo z tym zrobic...
      • Gość: Ralph Re: Bezobciachowo nie da rady...Może jednak... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.11.01, 00:06
        Ani gejem, ani kobietą, ani ćpunem, ani dyskobolem. Mam za to nadzieję na pewne
        wrażenie wywoływane na płci przeciwnej, choć tak naprawdę chodzi mi o dobra
        zabawę (do której czasem przydaje się 'ryzykowny' strój). Poza tym mam zamiar
        chodzić w tych spodniach albo z grupą dobrych (najlepszych, czyli otwartych)
        znajomych, albo wysiadać na imprezkę tylko z samochodu, żadnych autobusów.

Poza tym dzięki za sugestię! A co byście powiedzieli na jakiś drogi model
        adidasów (np. błekitnych, lekkich w budowie, ale optycznie proporcjonalnych),
        taki sport-exclusiv z górnej półki, który ma niejako odwrócić uwagę od spodni?
        Przyznam, że planujemy ten 'obciach' z kumplem, który sugeruje wyłącznie ciemną
        polówkę. Poza tym tutaj nie da się chyba uniknąć odrobiny szpanu, ale broń boże
        nie tego z gatunku złotych zegarków i łańcuchów na szyi. Pzdrawiam!
        • Gość: Mar skóra do skóry IP: 213.25.197.* 28.11.01, 11:09
          Widziałem kiedyś kogoś w takich spodniach. Do tego były buty z brązowego,
          bardzo delikatnego zamszu ze spiczastymi noskami i cholewką. Bardzo dobrze
          wyglądał. Nie wiem jaka koszula - może z grubej flaneli, ale koniecznie w
          jednym kolorze. Do tego zamszowa kamizelka. Jeśli masz dobre ciało i jesteś
          odważny, latem możesz założyć ją na goły tors!. Miękki zamsz w połaczeniu ze
          spodniami z gładkiej skóry rozmywa wrażenie mody skórzno-gejowej rodem z
          Berlina.
          • Gość: sharky Re: skóra do skóry IP: *.butterfree.dialup.pol.co.uk 28.11.01, 22:41
            Fajna dyskusja. Uwazam, ze kazdy moze sie ubierac jak mu sie podoba bez wzgledu
            na swoj styl zycia. Faktem jest ze nie kazdy moze nosic skorzane spodnie, bo
            czasem wyglada to zalosnie i smiesznie. Nie wiem jak sprawa sie ma w Polsce,
            ale w Anglii nikogo nie raza skorzane spodnie w piatkowy wieczor. Jesli chodzi
            o adidasy do skorzanych spodni: no way!
            • Gość: Ralph Re: skóra do skóry IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.11.01, 23:06
              Dzięki za naprostowanie, adidasy są chyba rzeczywiście nie na miejscu...takie
              buty z wywiniętymi noskami (boki zszyte z górą 'na zewnątrz') mam,
              ciemnoniebieskie z jasnobrązowymi wstawkami (nubuk),
              a la Benetton, ale dalikatne brązowe i zamszowe- brzmi przekonywująco. Jestem,
              nieskromnie mówiąc, dość wysportowany, ale nie zależy mi na tego rodzaju
              efekcie. Raczej 'wylansowanie' czegoś s w o j e g o, choć niezupełnie
              oryginalnego. Tylko ta koszula...no i kurtka!
              • Gość: Anna27 glos kobiety IP: *.244.226.230.Dial1.Washington1.Level3.net 29.11.01, 01:55
                Spodnie skorzane byly hitem ubieglego roku, ale DLA KOBIET. Sama zakupilam
                podrobki i fajnie na dupie lezaly. Ubieralam do nich botki na bardzo wysokim
                obacasie. Ale skoro ty nie jestes ani gejem ani dziewczyna to jakos Cie w tych
                w spodniach nie widze. Nie bierz tego personalnie, ale facet w skorzanych
                portkach o ile nie jest gejem lub gwiazda rocka lub modelem na wybiegu - w
                zyciu codziennym jakos mi nie pasuje. Ale ja w ogole nie lubie ladnych
                chlopakow, wiec moze moja opinia tutaj jest zbedna.
                P.S. Absolutnie nie adidasy. Martensy chyba tez nie. Raczej te szpiczaste...
                • Gość: Ralph Re: glos mężczyzny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.11.01, 10:12
                  Dzięki za głos w dyskusji, ale co do życia codziennego- to nie tak! Przecież
                  zastrzegałem, że spodnie mają być na specjalne okazje. I właściwie to muszę Cię
                  o to zapytać (jeszcze bardziej właściwie: pytanie warte jest oddzielnego wątku)-
                  dlaczego nie lubisz ładnych chłopaków? Spotkałem się już z takimi opiniami i
                  mam kilka hipotez, ale co głos dziewczyny, to nie przypuszczenia...i czy chodzi
                  Ci o urodę fizyczną, czy o modny (albo ładny-acz-intrygujący) strój?

A propos- dla wielu przystojniaków taka postawa płci pięknej mogłaby być dużym
                  zaskoczeniem...
                  • Gość: Anna27 Re: glos mężczyzny IP: *.244.86.175.Dial1.Washington2.Level3.net 30.11.01, 15:40
                    No nie wiem jakie te specjalne okazje....Pewnie chodzisz na inny rodzaj imprez
                    niz ja.
                    Co do mojego nielubienia ladnych chlopakow to bierze sie to z czystego
                    egozimu. Ta ja chce byc ta ladniejsza polowka zwiazku.
                    • Gość: Ralph Re: glos mężczyzny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.11.01, 17:51
                      Te okazje pokrótce opisałem. A tak w ogóle to zapraszam na forum Kobieta, gdzie
                      zadałem to pytanie o ładnych chłopcach. Ciekawe wnioski...przjrzyj, może coś
                      dodasz? pzdr Ralphteż27
                      • Gość: camel Re: glos mężczyzny IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.01, 18:32
                        wydaje mi sie, ze do czarnych, skorzanych spodni pasuje czarna koszula i czarne
                        buty. no i jak napisales, zadnych zlotych zegarkow i lancuchow...bo wyjdziesz na
                        alfonsa:))) ewentualnie bialy podkosulek i czarna marynarka:)

camel
                        • Gość: Ralph Re: glos mężczyzny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.11.01, 18:51
                          Tak, czarne rzeczy pasują, ale mi chodzi o efekt 'niezaangażowanego' wyglądu.
                          Ma to wyglądać spontanicznie, a z czarnym? od razu widać, że dopasowywane...
                          Przemyślany i odważny strój może służyć jako 'filtr zainteresowania', jeśli
                          chodzi o obcych-a-napotkanych, niech w tym przypadku zaintryguje tych(te!),
                          które widzą sens precyzyjnego doboru form i kolorów w podobny do mnie sposób. A
                          Ci, którzy tego nie kumają, niech mnie nie widzą, a raczej- niech patrzą, a nie
                          kumają, dzięki za radę! pozdrawiam
                          • Gość: M and Ms Re: glos gej@ IP: 195.228.252.* 30.11.01, 21:15
                            Ostatnio modne staje sie laczenie rzeczy, ktore na pierwszy rzut oka do siebie
                            nie pasuje. Chodzi zarowno o kolory jak i o materialy. Caloksztalt ma sprawiac
                            wrazenie nieco dziwaczne. Jesli jednak nie lubisz experyment@w to polecam raczej
                            zestawienie typowo klasyczne: do czarnych skorzanych spodni zaloy:?

1. BUTY, najlepiej wloskie, z nowych kolekcji ktore obecnie zalaly rynek kraju w
                            ktorym mieszkam (niestety nie wiem jak jest w Polsce, ale na pewno podobnie).
                            Przejrzyj sobie wydanie wloskiego MAXA, roi sie tam od reklam tych butow,
                            niestety bardzo trudno mi opisac o jakie buty konkretnie chodzi, moze wiec
                            ogolnikowo tylko: kroj lekko sportowy, material: zamsz, skora, polbuty, kolory:
                            szare, czarne, mieszane z malymi akcentami czerwieni na przyklad.

2. Koszula - tu raczej klasyka, postaw na jeden kolor: czarny, szary, ewentualnie
                            poprobuj jakiegos odwazniejszego. Golego ciala raczej w Polsce nie pokazuj, za
                            zimno i w Polsce to nie przejdzie.

3. Kurtka - tu albo klasyka: skora. Choc tu tez mozna poexperymentowac.

Troche ogolnikowe te rady, ale co tu zrobic jesli sie nie widzi tych spodni, i
                            ciebie w nich:-) tylko tyle mozna napisac.

W kazdym razie powodzenia!
                            • Gość: Ralph Re: glos R@lpha IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.12.01, 15:31
                              Dzięki za podpowiedź, szczególnie szara koszula do mnie przemawia (popielata),
                              a co do butów- jak uda mi się dotrzeć do Maxa (pismo znam), to nie omieszkam...
                              a co do skórzanej góry- wolałbym nie.
                              Znalazłem ostatnio fajną, wełnianą marynarkę o zajebistym kroju (pod szyją
                              kołnierz jak w tradycyjnych koszulach), ale to z kolei byłoby(?) zbyt
                              eleganckie. Nonszalancja górą!

PS.A co powiesz na porządną, bordową polówkę? Chodzi mi po głowie...
                        • Gość: Pola Re: skorzane spodnie IP: *.extern.kun.nl 01.12.01, 01:00
                          Gość portalu: camel napisał(a):

> wydaje mi sie, ze do czarnych, skorzanych spodni pasuje
                          czarna koszula i czarne
                          >
                          > buty. no i jak napisales, zadnych zlotych zegarkow i
                          lancuchow...bo wyjdziesz n
                          > a
                          > alfonsa:))) ewentualnie bialy podkosulek i czarna
                          marynarka:)
                          >
                          kupuje bialy podkoszulek (najlepiej taki w serek) +
                          czarna marynarka, do tego mokasyny czarne z kutasikami i
                          biale skarpetki, no i te skorzane spodnie...
                          widze to oczyma wyobrazni i haham sie do siebie :)

• Gość: barszcz Re: Jakie buty do skórzanych spodni; a koszula? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.12.01, 23:25
      Mam 27 lat,hetero. Do skorzanych spodni,jakie planuje moze jeszcze w tym
      roku,ubiore dobrze schodzone, kilkuletnie obuwie Nike z poduszka,na gore
      czerwona koszulka Diesel. Na wieczor sweter,zapinany na zamek. Martensy,albo
      bron boze buty z klamerka odpadaja.Za duzo grzybow w zupie.I to jest b.dobra
      koncepcja! Pozdrawiam wszystkich forumowiczow-zachecam do zakupu skorzanych
      spodni-zajebista rzecz.
      • Gość: Ralph Re: Jakie buty do skórzanych spodni; a koszula? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.12.01, 01:45
        Ha, barszczu, szkoda, że masz ten sam adres, i właściwie to jesteś moim kolegą,
        bo ktoś może pomyśleć, że sobie jaja robisz (oprócz mnie, który wie, o co idzie
        z tymi spodniami, że razem je planowaliśmy na wakacjach w Skandynawii),pzdr
        • Gość: camel Re: Jakie buty do skórzanych spodni; a koszula? IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.01, 13:05
          coz, ja nosze brazowe, skorzane spodnie (ze skory jelenia :)), takie w stylu
          bawarskim :)), do tego brazowe zamszowe buty marki camel i bezowy podkoszulek.

camel
    • Gość: b-chan Re: Jakie buty do skórzanych spodni; a koszula? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 00:47
      A po cholere skorzane spodnie??? Precz z ze skora i korzuchami!!! Rozumiem jeszcze buty, bo w naszym klimacie ciezko chodzic w sztucznych, jeszcze nie wymyslili trwalego odpowiednika skory. Poza tym kiedys cos o skorzanych spodniach bylo w seralu "Przyjaciele" ("Friends") :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka