Dodaj do ulubionych

DVB-T w Ostrowcu

01.08.11, 20:37
Cyfrowa telewizja naziemna jest już. Więc mam pytanie. Ile kanałów odbieracie?
Bo mój TV złapał 8 sztuk z czego jeden ma ekran testowy :/
Obserwuj wątek
    • lachien Re: DVB-T w Ostrowcu 01.08.11, 20:43
      Nadal jestem na kablu i odbieram 150. Z czego oglądam w porywach 2:)
      • ostrowiak_1982 Re: DVB-T w Ostrowcu 01.08.11, 20:57
        Ja do tej pory miałem trzy kanały z których żadnego nie oglądałem :)
        Pytam tak z ciekawości bo podobno od dziś włączyli.
        • se_nka0 Re: DVB-T w Ostrowcu 01.08.11, 21:22
          Na obecnym sprzęcie naziemnej nie odbiorę. Trzeba by tuner albo telewizor wymienić. Z tym jeszcze poczekam ;)
    • dizzy81 Re: DVB-T w Ostrowcu 01.08.11, 21:33
      a co trzeba mieć żeby odbierać?
      • Gość: hehe Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 21:46
        Tuner dvb-t osobno, albo już wbudowany w telewizor. Coś jak dekoder. ;-) Tylko że zamiast talerza, wystarczy nawet kawałek drutu (w idealnych warunkach), ale Ostrowiec jest tak usytuowany że powinna wystarczyć zwykła antena "siatkowa", ostatecznie (ale to skrajny warunek tutaj) do anteny - wzmacniacz.
        • dizzy81 Re: DVB-T w Ostrowcu 01.08.11, 21:51
          eee za dużo zmian :)
          • lachien Re: DVB-T w Ostrowcu 02.08.11, 10:11
            Raczej wszystkie nowe telewizory są już wyposażone w MPEG 4 więc dekoder jest zbędny.
      • temponick Re: DVB-T w Ostrowcu 07.08.11, 00:16
        dizzy81 napisał:

> a co trzeba mieć żeby odbierać?

LG typu LCD model 47-LD42 Full HD 1080p aż 47cali Tuner cyfrowej telewizji naziemnej DVB-T kodek MPEG-4 za 2000zł (500€) to chyba dobra cena
      • Gość: jj Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 22:22
        Jeśli masz antenę do zwykłej telewizji wystarczy dokupić tuner stb dvb-t, polecam Fergusona. Kupić go możesz na www.dvmedia.pl
        pozdrawiam JJ
    • szedar1 Re: DVB-T w Ostrowcu 02.08.11, 13:38
      www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html są tu wszystkie informacje na temat naziemnej telewizji cyfrowej.
      • pathos_phobos Re: DVB-T w Ostrowcu 02.08.11, 18:49
        A ja dotychczas żyłem w błogiej nieświadomości,że Święty Krzyż jest pod Nową Słupią...
    • Gość: gosc Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 11:43
      Jakie kanały odbierasz i jaka masz antene?
      • Gość: Tomek Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 12:09
        Harmonogram wdrażania i dostępne kanały dla poszczególnych multiplexów :]

www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t/harmonogram-wdrazania-mux-3
        www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t/harmonogram-wdrazania-mux-2
        www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t
        Sytuację trochę skomplikowała sprzedaż Emitela angielskiemu funduszowi "private equity Montagu", ale z tego, co się orientuję wdrożenie przebiega w miarę sprawnie. Z resztą dla chcącego nic trudnego. Na podanej stronie możecie się Państwo dowiedzieć więcej na temat urządzeń potrzebnych do odbioru naziemnego. Od siebie mogę dodać tylko, że cieszę się z tego, iż jako jedno z ostatnich państw w Europie pozbędziemy się analogowego badziewia.
        • Gość: Też z Dublina Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.ntlworld.ie 03.08.11, 13:57
          > pozbędziemy się analogowego badziewia.

Dopiero teraz, w dobie cyfrowej rewolucji poznasz co to znaczy prawdziwe badziewie, jak przestaniesz odrózniac swiat realny od fikcyjnego. W dobie technologii analogowej, przynajmniej przywiazywano wage do zródla sygnału. Teraz kazdy we Flashu czy innym badziewiu bedzie mógl robic co tylko mu slina na jezyk przyniesie i katowac tym setki milionów widzów na całym świecie :((((
          • lachien Re: DVB-T w Ostrowcu 03.08.11, 19:26
            No we Flashu to nie każdy:) To nie jest program: klikniesz w szablon ściągnięty z internetu i animacja gotowa.
          • Gość: TM Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 23:05
            >
            >Dopiero teraz, w dobie cyfrowej rewolucji poznasz co to znaczy prawdziwe badziewie, jak >przestaniesz odrózniac swiat realny od fikcyjnego. W dobie technologii analogowej, >przynajmniej przywiazywano wage do zródla sygnału. Teraz kazdy we Flashu czy innym >badziewiu bedzie mógl robic co tylko mu slina na jezyk przyniesie i katowac tym setki milionów >widzów na całym świecie :((((

Chodziło mi o to, że pierwszy raz rad jestem z odgórnych "prikazów" naszego ukochanego eurokołchozu, zwanego inaczej UE. Nasi dzielni dostawcy platform cyfrowych przez wiele lat bronili swojego poletka znajdując tysiące dowodów na to, że naziemna transmisja cyfrowa jest be i się nie przyjmie, tym samym budując potężną bazę klientów.
        • drimar2 Re: DVB-T w Ostrowcu 15.08.11, 15:19
          Zawsze aktualny wykaz nadajników dvb-t, informacje na temat odbioru naziemnej telewizji cyfrowej, porady użytkowników dotyczące wyboru odpowiedniego tunera czy anteny znajdziecie na www.ntvc.pl
          • ostrowiak_1982 Re: DVB-T w Ostrowcu 15.08.11, 21:10
            Co do sprzętu to mam TV z dekoderem i starą siatkówkę (grubo ponad 10 lat) tylko zasilacz wymieniłem bo stary wysiadł :)
    • Gość: gosc Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 11:48
      U mnie to samo 8 kanałów TV i zero radiowych
      • Gość: telewidz Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.11, 12:38
        Czy mozesz napisac, jakie kanały odbierasz?
        • ostrowiak_1982 Re: DVB-T w Ostrowcu 08.08.11, 15:54
          Polsat
          Polsat Sport
          TVN
          TVN7
          TV Puls
          TV Puls 2
          TV 4
          TV 6
          • kemotost Re: DVB-T w Ostrowcu 08.08.11, 17:31
            A na Puls 2 macie program czy tylko planszę kontrolną ?
          • Gość: gosc Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 20:01
            Przy okazji piętnuję tv kablową Krzemionki. Od 1 sierpnia mieli nadawać sygnał ze Świetego Krzyża a tu zonk. Z w/w programów cyfrowo jest tylko TVN i TVN7.
            • Gość: Gosc Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.12, 23:29
              A ja jestem w hotelu Gromada w Ostrowcu, antena do odbioru telewizji DVB-T ze wzmacniaczem + dodatkowy wzmacniacz - ustawialem antene w 20-stu roznych pozycjach i odbiera 8 stacji - ale zeby bylo smieszniej nie ma ani TVP1 ani TVP2
              • kemotost Re: DVB-T w Ostrowcu 29.04.12, 08:26
                Bo narazie działa tylko MUX2 na którym TVP nie ma. W teorii MUX3 miał zacząć nadawać w październiku 2011, ale jak wyżej już napisano są pewne problemy.
                Prawdopodobnie zostanie uruchomiony do końca roku, testowy sygnał może ruszyć już w czerwcu.
                • ntvc Re: DVB-T w Ostrowcu 01.05.12, 11:36
                  Czy oglądasz już naziemną telewizję cyfrową? Właśnie ruszyły testy kolejnych nadajników z emisją MUX1 , więcej informacji jak również testy najnowszych tunerów przeznaczonych do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej dvb-t , ranking tunerów, mapy zasięgu, informacje o dostępnych kanałach i wiele innych informacji związanych z telewizją cyfrową znajdziesz np. na www.ntvc.pl/
                  • Gość: WirtualnyOstrowiec Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 01:30
                    do końca maja mają być nowe kanały:
                    wirtualnyostrowiec.pl
                  • Gość: Kin Re: DVB-T w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.12, 06:12
                    No i działa, wprawdzie sygnał słaby, ale ja odbieram na antenie teleskopowej(radiowej) więc nie jest tragicznie. Jest chyba 14 programów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka