kongo26 Re: SECEMIN 30.01.07, 00:38 Nie wiem co tam w tym seceminie milego. Na tych burakow w tej stodole nie chce mi sie patrzec, wrecz zygac mi sie chce. Stoja barany i tylko sie patrza przy tym bufecie kto wchodzi. Wedlug mnie wiocha sredniowiecza. Fuck off gulony Odpowiedz Link
kongo261 Re: SECEMIN 30.01.07, 08:47 Panienki sa bardzo fajne. Znam pare ładnych lasek z tej wiochy. Pozdrawiam wszyskie picze z Secemina i okolic. Odpowiedz Link
coldest4 Re: SECEMIN 31.01.07, 14:06 Takie silenie się na wiekomiejskość nazywa się małomiasteczkowość. W Seceminie mieszkają porządni ludzie, jak i ci mnie porządni, tak samo, jak we Włoszczowie i w Nowym Yorku, może z tą różnicą, że mieszkańcy Secemina nie mają zbyt wielu okazji do odpoczynku i muszą więcej pracować, w odróżnieniu od niektórych Włoszczowiaków, których jedyna praca to urastanie do potegi entej. Pozdrawiam Secemin i jego mieszkańców. Odpowiedz Link
to_ja25 Re: SECEMIN 31.01.07, 16:02 Zgadzam się z Tobą. Choć mieszkam we Włoszczowie często to muszę ukrywać .Wstyd Odpowiedz Link
kongo261 Re: SECEMIN 31.01.07, 18:53 W którym słowniku znalazłeś takie sformuowanie "małomiasteczkowość", bo szukałem i nie mogłem znaleść. Co do miezkańców Secemina to mam wiele zarzutów. To prawda, że w żadnej miejscowości nie ma wzorów, ale tam to 3/4 ludzi to typowe Szafrańce. Chcesz dowiedzieć się o swojej miejscowości to poszukaj i poczytaj, a dowiesz się skąd pochodzą twoi przodkowie. Odpowiedz Link
nexus_of_a_crisis Re: SECEMIN 06.09.07, 11:09 kongo261 napisał: > W którym słowniku znalazłeś takie sformuowanie "małomiasteczkowość", bo > szukałem i nie mogłem znaleść. np. w słowniku języka polskiego pwn. netsprint.sjp.pwn.pl/lista.php?od=29614 nex ps. nigdy za późno na naukę :-> Odpowiedz Link
kongo261 Re: SECEMIN 31.01.07, 17:18 Póżniej napiszę coś na ten temat, narazie mam ważniejsze sprawy do opisania. Odpowiedz Link
coldest4 Re: SECEMIN 01.02.07, 08:47 małomiasteczkowość jest tak samo mocno uzywanym słowem, jak onomatopeja, wszyscy wiedzą, czym jest, a mianowicie jest to "silenie się na bycie KIMŚ ważniejszym od kogoś z mniejszej miejscowości". jeśli nie ma tego w słownikach, pozwolę sobie wrzucić jutro na wikipedię, skoro niektórzy mają problem z definicją w/w słowa. Pozdrawiam. PS: Mieszkam we Włoszczowie, więc nie wiem, czy w Seceminie rządzą Szafrańce czy inne stowarzyszenie familijne, czyż we Włoszczowie nie rządzą Sienkiewicze ? Odpowiedz Link
coldest4 Re: SECEMIN 01.02.07, 15:14 Poza tym: "Małomiasteczkowość tworzą ustalone i utrwalone podczas pomieszkiwania w małym mieście nawyki, podejście do życia a czasem nawet zapatrywania, nie wspominając nawet o odczuciach." Więcejo tym dziwie natury, np tu: thirtysomething.blox.pl/2006/09/Malomiasteczkowosc.html Odpowiedz Link
coldest4 Re: SECEMIN 01.02.07, 15:19 szkoda, że nie ma EDIT. A tu fajny przykład MM: what-else-is-there.blog.onet.pl/2,ID83893689,index.html Odpowiedz Link
tutmozis2 Re: SECEMIN 22.03.07, 15:51 Prośba do osoby podpisującego się Kongo261 zmień forum,załóż swoje lub przestań pisać bo Twoje wypowiedzi mocno zaniżają poziom intelektualny dyskusji. Odpowiedz Link
kongo261 Re: SECEMIN 26.03.07, 12:48 Wy sami gulony je zaniżacie. Otwórzcie sobie własną gazetę np. pt. " FORUM GULONÓW"!!!!!! Odpowiedz Link
oryginal4 Re: SECEMIN 27.03.07, 08:02 Spokojnie....chciałem sie tylko dowiedziec czy to forum odwiedzają ludzie z tej miejscowości. Znam stamtąd pare chłopaków i są normalni ;) Odpowiedz Link
martyna1231 Re: SECEMIN 28.03.07, 21:19 a przepraszam dlaczego maja byc nienormalni?? Ja jestem z Sosnowca i często jestem w Seceminie jak i we Włoszczowej. Jak do tej pory nikogo nienormalnego nie spotkałam:) Odpowiedz Link
kongo261 Re: SECEMIN 29.03.07, 16:46 Nie pisze się Włoszczowej, tylko Włoszczowa!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
martyna1231 Re: SECEMIN 29.03.07, 19:27 oj ,dziekuję za poucznie mój ty wykształcony człowieku. Odpowiedz Link
oryginal4 Re: SECEMIN 05.04.07, 11:05 Kongo 261 dobrze ci radzi jak masz wymawiać nazwę tego miasta. Pozatym jeśli nie masz nic do powiedzenia o Seceminie jak tylko że bywasz tam przejazdem....to daruj sobie te morały. Odpowiedz Link
oryginal4 Re: SECEMIN 05.04.07, 11:08 Tytuł brzmi : SECEMIN....nie Sosnowiec...pozdrawiam Odpowiedz Link
gulon23 Re: SECEMIN 05.09.07, 18:16 Może wybierzemy najładniejszą laseczke z Secemina ja mam 2 typy 1 Agata Odpowiedz Link
martyna1231 Re: SECEMIN 07.04.07, 19:59 to nie sa żadne morały. Poprostu ani w jednej ,ani w drugiej miejscowści nie spotkała mnie żadna nieprzyjemność i tyle. I ma nadzieje ze dzieki tobie nie zmienie zdania o ludziach mieszkajacych w twojej miejscowosci! oryginal4 napisał: > Kongo 261 dobrze ci radzi jak masz wymawiać nazwę tego miasta. Pozatym jeśli > nie masz nic do powiedzenia o Seceminie jak tylko że bywasz tam > przejazdem....to daruj sobie te morały. Odpowiedz Link
oryginal4 Re: SECEMIN 09.04.07, 15:41 możesz zmienic zdanie tylko dzięki jednej osobie , która nie jest ci przychylna?? Gratuluje Ps byłbym ci wdzięczny abyś pisała na temat....albo wogóle. Odpowiedz Link
nexus_of_a_crisis Re: SECEMIN 06.09.07, 11:16 > możesz zmienic zdanie tylko dzięki jednej osobie , która nie jest ci > przychylna?? > Ps byłbym ci wdzięczny abyś pisała na temat....albo wogóle. a czy twój post jest na temat secemin? napiszę przewrotnie: "tytuł wątku brzmi: secemin... nie kwestia zmiany zdania dzięki jednej nieprzychylnej osobie... pozdrawiam" nex Odpowiedz Link
oryginal4 Re: SECEMIN 09.09.07, 16:28 nexus_of_a_crisis napisał: > > możesz zmienic zdanie tylko dzięki jednej osobie , która nie jest ci > > przychylna?? > > Ps byłbym ci wdzięczny abyś pisała na temat....albo wogóle. > > a czy twój post jest na temat secemin? napiszę przewrotnie: "tytuł wątku brzmi: > secemin... nie kwestia zmiany zdania dzięki jednej nieprzychylnej osobie... > pozdrawiam" > > nex ty też musisz zaśmiecać wątek?????? Rozumiem że każdy ma prawo wyrazić swoja opinię ale po to zakładam temet SECEMIN żeby dowiedziec sie coś o tej miejscowości....jeśli nie rozumiesz nie wdawaj się w dyskusje. Również cie pozdrawiam. Odpowiedz Link
gulon23 Re: SECEMIN 09.09.07, 18:25 ja mam na myśli AGATKE z czaryza co wy na to ? myśllę ze jest niezła Odpowiedz Link