Dodaj do ulubionych

urażone Kielce

20.11.11, 18:01
www.mmkielce.eu/artykul/baltow-miejscowosc-w-okolicy-radomia-444270.html
nie dziwię się , że Bałtów nie chce mieć nic wspólnego z Kielcami. Nasza stolica województwa chce zagarnąć całą kasę dla siebie. Wspierają tylko siebie.....a pozostałe regiony województwa muszą walczyć o swoje. Gdy Bałtów odnosi sukcesy to Kielce nie mogą znieść, że to nie ich miasto przyciąga tysiące turystów.
Obserwuj wątek
    • Gość: wysokie loty Re: urażone Kielce IP: 193.59.114.* 20.11.11, 19:25
      nie ma co poziom artykułu wysoki...
      • pathos_phobos Re: urażone Kielce 20.11.11, 21:26
        "We wszystkich działaniach marketingowych realizowanych w naszym regionie bardzo brakuje Kielc, które są stolicą nie tylko województwa Świętokrzyskiego, ale przede wszystkim Gór Świętokrzyskich, tak jak stolicą Tatr jest Zakopane."
        Jeśli porównanie do Zakopanego,to stolicą Gór Świętokrzyskich jest Nowa Słupia.
        • arkadiuszbak.pl Re: urażone Kielce 04.12.11, 20:16
          Racja :)
          Cały artykuł jest zresztą dowodem, że to Kielce są przewrażliwione na swoim punkcie, a nie odwrotnie. Autora boli to, że Bałtów się promuje, a jego zdaniem powinien promować Kielce.
          Po czym zarzuca Juraparkowi, że w zasadzie to jarmark i nie ma czego promować. Zatem wniosek: autor powinien być zadowolony, że "jarmark" przypisuje się Radomiowi czy Ostrowcowi, a nie Kielcom. Niech zatem one korzystają z ogromnej promocji na bazie jaskini (mieli nawet takie hasło - 7 km od raju) czy też pozostałości z kamieniołomu z lat pięćdziesiątych (kadzielnia).
          P.S. Nie pamiętam, żeby którakolwiek z promocji Kielc wiązała się z regionem... Ale może to moje "ostrowieckie uprzedzenia" ;) :)))
          • pathos_phobos Re: urażone Kielce 06.12.11, 10:03
            Arkadiuszu,jesteś przedstawicielem tej części społeczeństwa,która w swojej naiwnej dobroduszności nie wie albo nie przyjmuje do wiadomości,że region zaczyna się w Chęcinach a kończy w Zagnańsku.Reszty regionu NIE BYŁO,NIE MA I NIE POTRZEBA!
            Więc jasnym jest,że każda promocja CK wiąże się z promocją regionu.
            Co więcej,przypomnę ci,ze kilka lat temu,gdy odkryto bizantyjsko-ruskie freski w katedrze sandomierskiej,dyrektor kieleckiego muzeum wypowiedział się,że cieszy się,że na ziemi KIELECKIEJ znajduje się taki zabytek.Wtedy to doznałem zbawiennego olśnienia,że to nie ziemia kielecka została wyodrębniona z ziemi sandomierskiej,to Sandomierz dokonał haniebnej secesji,niepomny,że w połowie XIX wieku car rosyjski raczy wynieść mieścinę pod Bodzentynem do rangi stołecznej.
            • arkadiuszbak.pl Re: urażone Kielce 06.12.11, 22:06
              :) Powiem Ci, że na spotkaniu w PARP padło ostatnio sformułowanie "województwo kieleckie" - obaj z kolegą stwierdziliśmy, że to gdzieś pewnie między rzeszowskim a warszawskim :)
              To nadęcie kieleckie mnie drażni od pierwszego awansu KSZO do ekstraklasy, kiedy pan Malinowski bodaj (z OZPN z Kielc) na Rynku u nas stwierdził, że "kielecka drużyna" weszła do I ligi (wówczas). Co nie przeszkodziło mu z kolei, po awansie Korony do ekstraklasy powiedzieć (tym razem w TVPKielce), że po raz pierwszy w historii drużyna z województwa awansowała do tej klasy rozgrywkowej. Coś w tym stylu :))
    • pathos_phobos I wszystko jasne 21.11.11, 09:20
      Już wiadomo,dlaczego ck puściły focha.Czekamy na zmianę nazwy na Kaczogard.
      kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10678514,Ulica_Lecha_Kaczynskiego_juz_gotowa.html
      • Gość: darek Re: I wszystko jasne IP: *.enterpol.pl 21.11.11, 21:38
        Uderz w stół/Kielce/,a nożyce/Pathos się odezwie.Skąd chłopie w tobie tyle nienawiści do Kielc,wszak jesteś mieszkańcem tego województwa,nawet nie jsteś radomiakiem.Dziwi mnie to.
        • pathos_phobos Re: I wszystko jasne 21.11.11, 22:38
          A kielcok,któremu się wydaje,że mnie zna,bo kilka lat temu przeczytał coś,co inny troll napisał,raz na 2 miesiące musi sie pojawić.Nie będę ci więcej odpisywał,ale sprawdź sobie wpisy pod artykułem na kieleckim forum :-P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka