Dodaj do ulubionych

ZWYCIĘSTWO!!!

23.10.05, 21:34
I co ty na to drogi adminie?
Obserwuj wątek
    • jezyk_p Re: ZWYCIĘSTWO!!! 24.10.05, 08:48
      kurde,co to za zwyciestwo? wygrala opcja radi a maryja, moherowych beretow,
      bezrobotnych, malorolnych i nierobow - bo za kaczki nikt im zasilkow nie
      odbierze. ciekaw jestem, jak sie teraz odwdzieczy ojcu tadziowi, bo nie wierze
      ze za darmo kaczke poparl. mielismy szanse popchnac ten kraj do przodu, a teraz
      zacznie sie era rozliczen, trybunalow, komisji, a dzieci dalej glodne beda i
      roboty nie przybedzie. ja sie nie ciesze, zreszta kaczka w wawce ma opinie taka
      jak u nas jfg... paszport przezrornie schowalem pod meble, zeby nie znalezli...
    • luke100 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 05.05.06, 09:44
      Council: nie to żebym się czepiał ale mógłbyś skomentować artykuł

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3323662.html
      w aspekcie eufori po zwycięstwie Kaczyńskich????

Broń Boże nie jest to pytanie ironiczne. Chciałbym tylko poznać opinie ludzi, którzy głosowali na PiS w odniesieniu do dzisiejszych poczynań zarówno partii PiS jak i prezydenta, który zamknął się w pałacu i ani widu ani słychu.
      A miało być tak pięknie...
      • forester38 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 05.05.06, 10:54
        Głosowałem na PIS i zapewne dzisiaj zrobiłbym to samo,ale tylko dlatego,że nie
        widzę innej alternatywy.Platforma swom zachowaniem pokazała,że nie jest partią
        ludzi inteligentnych.Oczywście nie cieszy mnie obecna koalicja,ale jakie było
        inne wyjście.
        • martina900 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 05.05.06, 13:41
          Myślę podobnie jak ty.
          • rodowity_wloszczowianin Re: ZWYCIĘSTWO!!! 05.05.06, 21:07
            Tuż po wyborach parlamentarnych Gosiewski pytany we Włoszczowie, dlaczego
            ciągle nie ma koalicji odpowiedział, że Platforma czeka na wynik wyborów
            prezydenckich bo w przydatku przegranej Tuska, PO będzie chcieć zrobić z niego
            marszałka sejmu. Jak się okazało to właśnie PiS nalegał by Tusk był
            marszałkiem, a gdy platforma zaproponowała inną osobę to oni wybrali wbrew
            wcześniejszym ustaleniom Marka Jurka z PiSu przez co koalicja nie powstała. Gdy
            Kaczyński planował pakt stabilizacyjny, Tusk ponownie zabronował koalicję, na
            co PiS się nie zgodził. Po upadku paktu Tusk proponował pomoc i poparcie dla
            rządu w przydatku gdyby PiS zajął się na poważnie gospodarką, lecz Kaczyński
            powiedział że on chce koalicji bo potrzebna mu jest większość w Sejmie. Nie ma
            co się dziwić Platformie że po ostatnich doświadczeniach w negocjacjach z
            panami Kaczyńskimi nie chciała się zgodzić. Jak się okazało jest koalicja, a
            większości nie ma. Wypowiedzi Jarosława K wskazują, że koalicja z Samoobroną to
            zło z winy platformy. Bardzo dobrze że panowie Kaczyńscy umieją się przyznać że
            to co robią jest szkodliwe dla Polski ale szkoda że winę zrzucają na platformę.
            Nie twierdzę tutaj, że platforma jest bez winny, ale partią która rządzi jest
            PiS i to oni ponoszą odpowiedzialność za to co się w kraju dzieje.
            • rodowity_wloszczowianin Re: ZWYCIĘSTWO!!! 05.05.06, 21:50
              No nie jest gorzej niż myślałem. Jest większość ale z LPRem, a Roman jest
              ministrem edukacji. A tyle ci ludzi mówili o odnowie moralnej i kompetencjach.
              Żenada. Podobno Roman ma jeździć po szkołach i przekonywać młodzież
              prezerwatywy są złem.
              • council Re: ZWYCIĘSTWO!!! 05.05.06, 21:59
                Ta koalicja to dla mnie gorzka pigułka,ale będę tłumaczyć PiS.Do rządzenia
                potrzebna jest większość parlamentarna,pakt stabilizacyjny jest tyle wart co
                papier na,który został spisany.Wniosek PiS o samorozwiązanie sejmu nie przeszedł
                więc pozostał wybór między dżumą a cholerą.
                • lukrecja_j Re: ZWYCIĘSTWO!!! 05.05.06, 22:29
                  Ależ to jest otpymistyczne! Bo znaczy, że szlag ich wszystkich trafi! Podniosłeś
                  mnie na duchu tą dżumą i cholerą! Ale parafrazując wypowiedź pewnego polityka: "
                  PiS wolał za żonę kocmoucha, niz majętną i mądrą pannę." Ha! Nie mogę już więcej
                  słuchać o "państwie solidarnym" w wypowiedziach Leppera. Niech sobie gęby nie
                  wyciera Solidarnością, bo niewiele ma wspólnego z jej ideałami! Mam takie stare
                  krótkie nagranie mp3 z jego wypowiedzią na temat pewnego rolnika: "ty
                  solidaruchu jeden, Ty!!"
                  • luke100 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 05.05.06, 23:58
                    No właśnie.

Podział na państwo liberalne i solidarne tak szybko znikł jak się pojawił. W Polsce mianem liberała nie są określani ludzie o poglądach Adama Smitha, Davida Ricardo, Johna Locka, Miltona Friedmana i wielu innych. Dzieje się tak ze względu na to, iż ci, którzy tymi hasłami operują nie wiele mają pojęcia o ekonomii i gospodarowaniu. Mianem "liberała" w Polsce określa się ludzi, którzy nie chcą dawać czegoś za darmo, ludzi którzy rozumieją, że aby dać najpierw trzeba mieć, że po nas jescze ktoś będzie mieszkał w naszym kraju i nie wolno zostawić mu kompletnej ruiny w sopadku.
                    Ludzie z PiS obrali kurs na rozdawanie. Tą formę gospodarowania już przerabialiśmy za Edwarda G. Jak to się skończyło wiedzą tylko ci, dla których 2+2=4, reszta pamięta tylko dobrobyt w sklepach i 'małą stabilizację'. Pozostałych rzeczy pamiętać nie chce.
                    Na dzień dzisiejszy mamy przyklepane becikowe. W zamian za to od przyszłego roku wzrasta akcyza na paliwo. Już mamy mieszanie w PIT, za jakiś czas dojdzie CIT. Lepper w rządzie = renty dla tych, którzy nie z własnej winy nie mają pracy. I masa innych rzeczy, których nie pamiętam w piątek o 24.00.
                    Po za tym dochodzi jeszcze model rządów Kaczyńskich. Czy to nie jest powtórka z rozrywki?? Powtórka z PC?? To wszystko można było wyczytać z ich programu i z ich dotychczasowej działalności.
                    Długo by można jeszce pisać o tym i owym. Jeżeli ktoś jest zainteresowany chętnie popolemizuję na priv'ie.

Szkoda tylko, że marnuje się czas na głupoty. Nasz czas. Nie ich.
                    • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 06.05.06, 08:43
                      Albo zrecznie oszukujesz fiskusa albo nie masz swiadomości ile tak naprawdę
                      płacimy podatku na utrzymanie Państwa.Policz jaki % z naszych dochodów musimy
                      oddać a co za to mamy.Nie chce chwalic Gierka ale i dla mnie 2+2=4,skończylo
                      sie 40 mld $, a może napiszesz jakim wynikiem zamyka sie ten okres
                      rządów?.Mysle że,mamy prawo żądac cos w zamian za nasze podatki,ja jakoś nie
                      widze rozdajności i chojności naszego Panstwa.
                      • luke100 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 06.05.06, 09:04
                        Owszem mam świadomość ile płacę na utrzymanie państwa. Nie tylko PIT ale VAT, kacyzę i jakieś opłaty za rejestrację samochodu itp. też się zdarzają. Co mamy w zamian???? Ano dziurawe drogi, szwankującą służbę zdrowia grożącą strajkami co tydzień, lichych policjantów, średnio przyjaznych urzędników i wiele wiele innych.
                        Co do rozdawności naszego państwa. Co roku deficyt budżetowy zamyka się kwotą około 30 000 000 tys. zł (nowe PLN; w tym roku 30 546 716 tys. zł) do tego należy dodać zadłużenie JST wszystkich szczebli, innych jednostek publicznych i zakładów bedących własnością Skarbu Państwa lub JST. Nie wiem czy ktokolwiek kiedykolwiek wogle policzył ile to jest razem. Chyba zabraknie miejsca na taką liczbę w Excelu.
                        Teraz porównując ilość pieniądza wchodzącego do systemu i efekty jakie osiągamy łatwo można stwierdzić, że coś chybajest nie tak i dzieś te pieniądze się rozchodzą ale niestety nie tam dzie potrzeba.
                        • lukrecja_j Re: ZWYCIĘSTWO!!! 06.05.06, 22:10
                          Brawo Adminie!
                          Dumny jestem, że ktoś o takich poglądach założył forum włoszczowskie. Cieszę się!
                    • cineo Re: ZWYCIĘSTWO!!! 06.05.06, 23:34
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3324748.html
                      bez komentarza ;)
    • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.05.06, 21:24
      Bardzo ciekawa dyskusja toczy sie na www.prawica.net/node/3522#comment
    • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.05.06, 21:38
      Dodam jeszcze jeden wątek z nadzieją ,że luke100 go nie usunie a tematyka
      bardzo ciekawa,szczególnie godna polecenia młodszym wiekiem .
      prawica.net/node/3520#comment
    • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 25.05.06, 21:48
      Pozwolę sobie odswieżyć temat myślę że nadal aktualny.
      prawica.net/node/3716
      Ciekaw jestem jak to skomentujecie,czy ktoś coś napisze :)
    • luke100 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 11:07
      Przepraszam, że po raz kolejny wracam do tego samego wątku, ale to co teraz wyprawiają kaczki zakrawa na kpinę z ludzi (ostrzejszych słów nie użyję, bo musiałbym sam siebie wyciąć :)).
      Najgorsze jest to, że ich obecne zachowanie można było wyczytać z ich programu: władza absolutna i nieliczenie się z nikim a już najmniej ze społeczeństwem.
      • help542 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 14:25
        Władza nie trwa wiecznie, my we Włoszczowie wiemy to z doswiadczenia. Za kilka
        lat nikt nie bedzie pamietaj, oby (!) ze taka partia istniała. Pewnie trudno
        też bedzie znależź ludzi którzy na nich głosowali.
        • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 21:55
          Nareszcie naruszyłem spokój naszego admina :) Kaczki Górą :),donaldy kanałami :)
      • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 19:47
        Po Waszych postach ,wracam z otępienia :)Luke100 chyba poraz kolejny robisz
        sobie kpinę z ludzi.Nie chcę cytować całego twojego wątku,ale zastanowiłeś się
        choć chwilkę nad tym co piszesz?Prosze podaj choć jeden link do twojej
        wypowiedzi (mam nadzieję krytycznej ostatnich 17 letnich rządów),jeśli nie
        zapodasz,mniemam, pozytywnie oceniasz ten 17 letni (moim zdaniem haniebny dla
        Polski i dla Polaków okres.Myślę ,każdy widzi jak jest,to że TY
        LUKE100 ,cierpisz nie mogąc strawić iż to PO nie rządzi,nie uprawnia Cię do
        takiego stanowiska,toż to TY jesteś adminem tegoż forum,chcąc być obiektywnym
        musisz SE WSADZIĆ SWE POGLĄDY NA TEMATY KACZEK ,wiesz gdzie? jak nie wiesz to
        ci powiem w d**e.Usuniesz ten wątek? zobaczę jak daleko sięga twola
        tolerancja dla niezgodnych z twoim zdaniem wypowiedzi
        • luke100 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 21:27
          Luke100 chyba poraz kolejny robisz sobie kpinę z ludzi
          - w którym miejscu??????

Prosze podaj choć jeden link do twojej wypowiedzi (mam nadzieję krytycznej ostatnich 17 letnich rządów)
          - tematyka tego forum nie sięga aż tak daleko; nie przypominam sobie wątku o polityce ostatnich 17 lat

nie mogąc strawić iż to PO nie rządzi,nie uprawnia Cię do takiego stanowiska
          - owszem, uprawnia mnie. Dlaczego miało by mnie to nie uprawniać????

chcąc być obiektywnym
          - w którym miejscu jest napisane, że mam być obiektywny???? O ile sobie przypominam, to z założenia tylko sąd jest obiektywny. Prokurator już nie.

Co do reszty to nie będę się wypowiadał, bo jest poniżej krytyki i jakiejkolwiek polemiki z mojej strony.
          • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 21:51
            masz być adminem strony nie cenzorem,pokaż człecze w którym niejscu naruszyłem
            netykiete,wklej wątek,nie bądż cenzoerem w swojej sprawie,człecze
            • lukrecja_j Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 22:18
              Nie dziwię się, że nerwy puszczają, bo sam mam już dosyć. Myślałem, że niegdy
              tego nie powiem, ale za Kwaśniewskiego mieliśmy duuużo lepszą opinię za granicą.
              W tym momencie znowu zaczna Polskę omijać inwestorzy i turyści.
              • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 22:45
                Wiesz co,dziwię,ale,i nie dziwię się Twojej opini.Cóż,Twój idol biega teraz z
                jednej do drugiej prokuratury,myślisz zapewnie, że to zemsta,ale zmartwie
                cię,poprostu przestał go chronić immunitet.Myślisz,że zagranica miała dobrą
                opinie o Kwaśniewskim?.Zagranica wyrobiła sobie opinie o Polakach i Polsce w
                chwili,kiedy ten ......został wybranym prezydentam 3RP.
                Chyba tyz nerwowy siem zrobilem,ale jak ktos kwali czerwone swinie,zapominam
                sie i tak jak un nie zna chistorjii to nie kce znac gramatyki i ortografji
                • help542 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 23:07
                  Dojdzmy do wspolnego wniosku. Kwasniewski i jemu podobni to czerwone swinie,
                  ok. A Kaczyńscy i im podobni to jakie: rozowe, niebieskie, a może złote?
                  • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 23:21
                    help542 napisała:

> Dojdzmy do wspolnego wniosku. Kwasniewski i jemu podobni to czerwone swinie,
                    po nim juz jaśniejsze kolorki,i o to chodzi :)to tzw. pelzająca rewolucja :)
                    • help542 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 08.07.06, 23:48
                      Z kolorów przypomniał mi sie czarny. A co do pełzania, to nieciekawe gady tez
                      mam na mysli.
                      • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 09.07.06, 00:20
                        Popadasz w skrajności,z czerwonego w czarny,nie bylem pilnym uczniem,musze to
                        przyznać,ale pająki,zwłaszcza czerwone chyba są jak to ujmę "podlejszym"
                        gatunkiem niżli gady.Może jakieś ciało pedagogiczne,znające się w tej
                        niepojetej dla mnie materii rozwieje wątpliwości?
                        • plusek2 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 09.07.06, 15:01
                          Jeśli to niepojęta dla ciebie materia, to może lepiej sie nie wypowiadać?
                        • cat17 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 11.07.06, 00:45
                          Gadyacie o kolorowych pająkach. Najgroźniejsza jest grabantula
    • toranaga5 Re: ZWYCIĘSTWO!!! 14.07.06, 13:01
      Kolejny obrazek III RP,polecam szczególnie dla niezłomnych obrońców "dokonań"
      ostatnich 17 lat.
      www.itvp.pl/konfrontacja/odcinek/i.tvp/cat/84/lp/2372
      Pewnikiem "betonu "to nieprzekona,ale niech mają świadomość czego tak zaciekle
      bronią.
      • luke100 IV RP???? 27.09.06, 19:22
        Po raz kolejny wracam do tego wątku. Chciałem tylko zapytac ile jeszcze mam czekać na IV RP z programów przedwyborczych???? A może to tylko ściema była jak na Węgrzech????
        • hipohondryk1 Re: IV RP???? 27.09.06, 19:47
          A to co wczoraj zaserwował TVN nie wystarczy za dowód? Pis popłynął na własne
          życzenie, a teraz ma zgryza - jak teraz rozwiąże sejm to bedzie krucho, bo
          afera. Jak przetrzyma do wiosny, to też kicha - bo budżet kryje troszke
          podwyżek, a miało być odwrotnie. Tak źle i tak niedobrze - osobiście uważam że
          już po nich. Żebyście tylko lokalnie nie głosowali na kogoś z Pisu, bo będziemy
          mieć we Włoszczowie wszystko, oprócz normalności (której i tak nie ma).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka