Dodaj do ulubionych

Forum TOS zamknięte.

02.12.06, 15:47
"Forum TOS 2006 zostaje zamknięte z powodu ostatnich komentarzy i wypowiedzi
pomiędzy użytkownikami, które nie należą do eleganckich.

Pozdrawiam Administrator."

Zawiodłem się i to bardzo, nie tak miało być. Wymówka wręcz idiotyczna, chyba
po to są administratorzy żeby pilnować poziomu dyskusji, tak czy nie?

Zobaczymy jak będzie z oficjalnym forum prezydenta.
Obserwuj wątek
    • brazylion3 Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 16:36

no rzeczywiście...ostatni tam wpadł niejaki inspektor itd. ludzie, którzy wyrażnie nie mogą się pogodzic z pewnym faktem. Zobaczymy...forum TOS było tylko odwiedzane przez ,,zainteresowane" strony:). Sensownośc więc cięzko okreslic, ale była zapowiedz ,że bedzie dalej utrzymane...Zobaczymy jak pociągnie Forum Prezydenta:)
      --------------

Wypromujmy Ostrowiec :)
    • temp_nick Zadna cnota krytyk sie nie boi 02.12.06, 20:14
      Teraz juz rozumiem- nikt nie blokuje mojego IP-

Gazeta.pl zablokowana (była), Forum TOS'u- nie działa...

Swoja droga nieładnie i bardzo nieprofesjonalnie...

Każde sensowne forum powinno miec moderatora, ktory w imie zasady 'Zadna cnota
      krytyk sie nie boi', dba jedynie o to aby, nieetyczne, wulgarne czy tez
      niemerytoryczne wypowiedzi byly anulowane po wczesniejszym ostrzeżeniu...

W przeciwnym wypadku kazde forum na którym bedzie 2 użytkowników i dwie różne
      opcje, predzej czy pózniej zamieni sie w próżne targowisko wyzwisk i
      niecenzuralnych wypowiedzi!

Obawiam sie że, z oficjalnym forum prezydenta będzie to samo!
    • banan9991 Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 22:50
      calkiem tego zamykac nie powinni tylko usunac te watki i teksty obrazliwe a
      reszta jest do wgladu co tam bylo odpowiedziane i napisane
      • chuchalscy Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 22:52
        Najłatwiej zamkąć..... oj smutno.
      • michal13w Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 22:55
        Zgadzam się z bananem i temp_nick, cholernie mnie to zdziwiło i rozczarowało:(
    • banan9991 Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 22:58
      troche to tez mi sie nie spodobalo tam jeszcze chcialem sie troche dopytac
      niech te nie obrazliwe watki wejda na forum prezydenta newt tylko jako do
      przeczytania to bedzie kompromis
      • michal13w Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 23:02
        Obawiam się banan, że wszystko co tam zostało napisane pozostanie jedynie w
        pamięci tych, którzy pisali i czytali. I tak, na przykład, ja zapamiętam słowa
        Jarka Wilczyńskiego: "Forum nie zostanie zamknięte, jeśli będzie wola i chętni
        do dyskusji. Jedyną różnicą będzie, że od poniedziałku na Wasze posty odpowiadał
        będzie prezydent Wilczyński".

Ciemny lud to kupił? Nie chce wyrokować, zobaczymy czy faktycznie ruszy
        oficjalne forum prezydenta, a jeśli ruszy, to jak będzie zorganizowane.
      • w.kielanowska Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 23:06
        Nie chcę prorokować(bo jest prawie pełnia i się może spełnić),ale sądzę,że
        zwycięzcy chcą po prostu się wyciszyć i określić na jaką "bliskość krytyki" mogą
        sobie pozwolić.....
    • w.kielanowska Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 23:08
      Acha jeszcze jedno: od kogo P.Prezydent dostał pierwsze kwiaty.....
      • michal13w Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 23:18
        od kogo?
        • w.kielanowska Re: Forum TOS zamknięte. 02.12.06, 23:22
          dokładnie
          • chuchalscy Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 08:35
            No od kogo dostał te kwiaty? Ale wrócę do zamykania forum. To jest pokusa każdej
            władzy. Kto nas tu będzie krytykował? Wy nas nie rozumiecie, my chcemy dobrze,
            potrzeba nam czasu i temu podobne dyrdymały. Niech się w końcu znajdzie
            jakakolwiek władza, która zadziała inaczej, no niech się znajdzie !!! Kiedyś,
            przed laty Mazowiecki z Geremkiem, gdy ponieśli porażkę, obrazili się na "głupi"
            naród. Naród pozostał, Mazowiecki i Geremek razem z Unią Wolności staczali się
            powoli..... Tak będzie zawsze z każdą władzą. Życzę, aby nie było z tą aktualną
            ostrowiecką. Ale dwie pierwsze decyzje są przygnębiające: zdjęli obraz i
            zamknęli Forum. Na litość, ludziska potrzebują odważnej władzy a nie takiej co
            to boi się ludzi. A ta zaczyna się bać maluczkich forumowiczów. A że będą
            forumowicze pisać także głupoty? No jasne, na forum każdym nie ma samych
            prawomyślnych i dobrze wychowanych.
    • banan9991 Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 09:18
      no wlasnie forum tos powinno miec kontynuacje bo co bedzie tylko prezydenta
    • banan9991 Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 09:20
      co ja powiem campino jak do niego zadzwonie to bedzie wsciekly
    • buksy Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 14:42
      tak , uzasadnienie administratora jest żałosne,... może istnieje jakieś banalne wytłumaczeniem, jak nie to porażka TOS na całej lini
      • banan9991 Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 14:48
        dokladnie nie spodziewalem sie tego
      • banan9991 Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 14:49
        a gdzie skladak moze cos powie
    • tothmes Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 17:28
      Zgadzam się ze znaczną częścią forumowiczów. Szkoda że forum TOS zostało
      zamknięte. Jednocześnie trzeba podkreślać dwa fakty, które do tego
      doprowadziły: pierwszy to brak czynnego moderatora, drugi to poziom
      ostatnio „przybyłych” forumowiczów. Taki jad, nienawiść i zakłamanie, jakie
      pojawiło się po wyborach na forum TOS było naprawdę żenujące. Niektórzy jak się
      przekonali iż można na tym forum wypisywać wszystko to nie przebierali w
      środkach i pseudo argumentach. Jednak jest mi szkoda że to wszystko spowodowało
      zamknięcie tego ciekawego i będącego ewenementem w dotychczasowej historii
      Ostrowca, środka przekazu i propagowania opinii.
      Mam nadzieje że nowe forum Prezydenta Wilczyńskiego będzie działało, będzie
      ciekawe i w szczególności – będzie miało aktywnego moderatora. Jednocześnie mam
      nadzieje że nie będzie zbyt „ugłaskane”- byłoby to trochę za nudne.
      Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
      • buksy Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 18:02
        więc trzeba do prezydenta zgłosić kandydata na administratora, np. naszego admina , :) co Michał podjąbyś się ?
        • michal13w Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 18:05
          Ja już jestem spalony;)
    • banan9991 Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 18:08
      e to nie chemia ze co spalone to nieodwracalne
      • michal13w Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 18:10
        No też tak myślę, ale chyba nie wszyscy by się zgodzili.
        • banan9991 Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 18:12
          ja sie zgodze sporo widzisz
          masz juz doswiadzenie ja bym pozwolil wojtkowi robic co zrobil ale mnie
          przekonales ze to nie fer
    • w.kielanowska Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 18:47
      Co do kwiatów to wyjaśniam.....IMHO kto pierwszy gratuluje-najwięcej oczekuje....
      • chuchalscy Re: Forum TOS zamknięte. 03.12.06, 21:56
        Ludzie Nowego Prezia Nam Miłościwie Panującego coś ostatnio zamilkli na naszym
        forum, szkoda. Wracajcie, nie bójcie się nas, hehe.
        • skladak1968 Re: Forum TOS zamknięte. 05.12.06, 12:34
          Powiem tak:

1. Nie dlatego odpowiadam Zbychu, że czuje się "Ludziem Nowego Prezia NMP" ;)
          Szanuję JW, lubię Go, popierałem i będę popierał.

2. Decyzja o zamknięciu forum TOS2006 była BŁĘDEM. Przyznaję się "za cały TOS",
          bo nauczono mnie zawsze się do błędu przyznawać :)

3. Fakt, iż dziwne to było, że nagle po wyborach ujawniło się tyle osób będących
          delikatnie mówiąc ;) "średnio przychylnych" nowej "władzy" Trudno co robić takie
          czasy;) Zdaję sobie doskonale sprawę, że TOS nie ma samych zwolenników czy
          sympatyków. BYŁOBY TO CO NAJMNIEJ CHORE. Dlatego głosy "przeciw" pewnym pomysłom
          są bardzo istotne. Ale .... nie mogą być to bzdury wyssane z umazanego, często
          urzędowym atramentem, palca ;) w stylu, że JW zamknął fontannę na złość ex
          prezydentowi czy że Jarek Kuba będzie wiceprezydentem. Z takim bzdurami trudno
          polemizować.

4. Moje zdanie jest takie i forum powinno jak najszybciej "ruszyć" od nowa,
          ponieważ problemy na nim poruszane nie dotyczyły li tylko władzy prezydenta, ale
          innych ważnych jak mniemam spraw miasta. Forum powstało w związku z wyborami,
          ale nadszedł czas "normalnej" pracy ludzi tworzących TOS 2006 i opinie wyrażane
          przez Forumowiczów będą w tej pracy bardzo przydatne. Tym bardzie, iż planujemy
          TOS przekształcić w stowarzyszenie i dalej się rozwijać. BTW już dziś zapraszam
          do współpracy :)

5. Co do wpisów "nieprzychylnych" na forum to jest to rzecz normalna. Problem w
          tym, żeby odpowiednio na nie reagować. Ja to widze tak: jeżeli ktoś kłamie, lży
          czyjeś dobre imię (niezależnie kto by to był) powinien zostać ostrzeżony przez
          moderatora-admina a wątek tego typu nie wycięty, ale zamknięty. Wychowałem w
          czasach wszechobecnej cenzury i nienawidzę jej w żadnej postaci. Wpisy na niskim
          poziomie najlepiej świadczą o ich autorach. Osoba,która z uporem łamie
          netetykietę czy używa kłamstw lub obelg powinna zostać ostrzeżona na PW a w
          razie recydywy ukarana czasowym lub stałym wykluczeniem z forum. To są bardzo
          ogólne założenia i oczywiście trzeba dopracować szczegóły. W tej chwili
          poszukuję osoby,która zajęłaby się moderowaniem forum. Mam nadzieję, że
          poproszona przeze mnie osoba się zgodzi ;)

6. I ostatnia sprawa: jestem zwolennikiem, żeby na takich forach piszący robili
          to "z otwartą przyłbicą" i nie dlatego, żeby ich "namierzać" czy "piętnować"
          (bo pewnie zaraz cześć mnie o to posadzi ;)), ale dlatego, że osoba pisząca pod
          własnym nazwiskiem (czy nieukrywająca ściśle pod nickiem swojej tożsamości)
          bierze większą odpowiedzialność za swoje słowa. Ale to pewnie się nie uda do
          końca. Ja osobiście swoich poglądów się nie wstydzę, bo nie mam nic do ukrycia.

I, jak mawiał Jan Tadeusz Stanisławski - docent mniemanologii stosowanej ;):
          TO BY BYŁO NA TYLE :)

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów

skladak1968-Piotr Składanowski
          • chuchalscy Re: Forum TOS zamknięte. 05.12.06, 13:35
            Całkowicie się z Tobą zgadzam Piotrze, i faktycznie to by było na tyle co na
            przedzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka