IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 06:51
Zbyszek w dalszym ciągu ma problemy z koncentracją, brak snu i nawał pracy powoduje, że myli pokoje i zamiast do swojego, wchodzi do gabinetu szefa, fakt ten zauważa dopiero po dwóch godzinach. Wieczorem dzwoni niespodziewanie znajomy z Ameryki – wielki fan Marilionu - proponując mu pracę korespondenta Washington Post. Zbyszek bez chwili zastanowienia przyjmuje ofertę. To już siedemnasta umowa zlecenie w tym miesiącu. Czuje, że wpadł w sidła pracy, której nie może podołać. Dzień trwa dla niego zbyt krótko, spożywa hektolitry PEPSI. Dopada go kryzys.
Maciek dzwoni do Moniki, proponując jej odstąpienie dwóch worków cebuli, ta nie chcąc urazić kolegi decyduje się przyjąć dar, zupełnie nie mając pojęcia, co z nim zrobić. Z pomocą przychodzi znany ekscentryk Sławek, proponuje jej, aby do menu swojego lokalu wprowadziła nowe pozycje: herbatę i kawę z cebulą. Produkty okazują się strzałem w dziesiątkę, a głównym ich odbiorcą staje się właśnie Sławek, który reklamuje napój wśród żądnych nowych wrażeń warszawiaków.
W szpitalu w Leśnych Piaskach trwa wewnętrzny audyt, podczas którego dochodzi do skandalu, młody lekarz Paweł tak naprawdę ma na imię Marcin. Za wprowadzenie pracodawcy w błąd zostaje relegowany ze szpitala. Podczas powrotu do domu jest świadkiem dekapitacji motocyklisty, niestety na pomoc jest już za późno. Mimo przykrych przeżyć w pracy, młody lekarz postanawia zakończyć dzień symbolicznym wiadrem piwa.
Z Gołdapii do miasta przyjeżdża wariat, pokonując całą drogę rowerem. To jego najdłuższy dystans przejechany do tej pory. Po drodze zatrzymuje się w daczy Ojca Dyrektora w Parku Kredowym. Ten pokazuje mu swoją egzotyczną hodowlę, młody kolarz pragnie po raz pierwszy w życiu przejechać się na wielbłądzie, zwierzę jednak zrzuca go z garbu wprost na ogrodzenie pod napięciem. Na szczęście wariat zostaje tylko poturbowany, a do naprawy całej instalacji zostaje wezwany elektryk z Henrykowa.
Michał ponownie wybiera się do Kielc, jest zupełnie zniesmaczony i czeka na chwilę, gdy nie będzie musiał tam jeździć. Po drodze przeżywa chwile grozy, bowiem w okolicach Bielin, podczas wyprzedzania ciężarówki z truskawkami ta wywraca się, tarasując całą drogę. Michał w końcu dociera do Kielc, niestety pech tego dnia go nie opuszcza. Z powodu oblężenia autobusu powrotnego nie udaje mu się wrócić do Ostrowca. Snując się samotnie po mieście dostrzega wiele pomysłów, które można przenieść na ostrowiecki grunt. Mimo, że jest dopiero 22, nigdzie nie może kupić jedzenia. Włóczącą się postać dostrzega patrol policji, mroczne spojrzenie Michała sprawia, że chłopak spędza noc na komendzie.
Ewa dręczona wyrzutami sumienia spowodowanymi swoim zachowaniem wobec Basi, postanawia się z nią spotkać u niej. Tam znów wyciąga paczkę fajek, na nieszczęście podczas przypalania papierosa, od iskry zajmuje się ogon Koksa. Przytomność umysłu młodej studentki pozwala uniknąć tragedii. Ewa jest zdruzgotana, postanawia rzucić palenie na dobre. Przed podjęciem ostatecznej decyzji dzwoni do Mariusza. Ten niespodziewanie po kilku dniach milczenia odbiera telefon i drżącym głosem poprawia humor Ewie. Basia postanawia nie walczyć ze swoją tożsamością i wbrew wszystkim wraca do Krakowa. Tam udaje się do czytelni i z fascynacją obserwuje odsłonięte brzuchy przyszłych magistrów.
Składak jedzie się na ryby. Po ostatnich niepowodzeniach szykuje się na grubą rybę. Niestety parkuje samochód w miejscu niedozwolonym, co wykorzystuje straż miejska i holuje samochód na parking. Jak na złość przychodzi mu stoczyć walkę z ogromnym sumem, a brak samochodu pociąga za sobą niemożność skorzystania z terenowej wyciągarki. Mimo pomocy znajomych rybaków przegrywa walkę z rybą. Załamany kolejną porazką postanawia zakupić kuter i rozpocząć masowy połów, co może poprawi jego wyniki.
Dinowar wychodzi ze szpitala, jest całkowicie zdrowy, w krótkim czasie zdobywa zaufanie lokalnej władzy i zostaje jednocześnie naczelnikiem trzech wydziałów tutejszego urzędu.
Przez miasto przejeżdża tajemniczy nieznajomy z Bydgoszczy. Niestety przywozi ze sobą zarazę ptasiej grypy. Rozpoczyna się szalona walka z żywiołem. Masowo padają wrony i gołębie. Ulice zasypane zdechłym ptactwem zaczynają straszyć. Nikt nie ma pomysłu na rozwiązanie sytuacji. Na szczęście, Mario odzyskawszy siły witalne interweniuje u lokalnego rzecznika, który obiecuje zapoznać się ze sprawą i dzwoni do odpowiednich służb. Jednak długo im zajmuje posprzątanie padłej zwierzyny.
Po długiej nieobecności z Izraela wraca Krzysztof. Pierwsze miejsce, które odwiedza to herbaciarnia Moniki, zamawia osławioną już herbatkę i ku zdziwieniu wszystkich płaci złotymi szeklami. Ponieważ gro znajomych przebywa aktualnie w mieście, jest okazja do wspólnego grillowania…
Obserwuj wątek
    • Gość: se_nka Re: Odcinek 2 IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 06:56
      :))))))
      • Gość: neti Re: Odcinek 2 IP: *.telkonet.pl 01.06.07, 07:14
        Dizzy, brawo.Myślałam,że masz tylko aktorskie zdolności, ale Ty zaskakujesz
        mnie wciąż i wciąż...:):):)
        • Gość: pit Re: Odcinek 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:17
          pod koniec trup sciele sie gesto :))))
    • Gość: misiek7307 Re: Odcinek 2 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.06.07, 07:16
      teraz już jestem pewien-dizzy mijasz sie z powołaniem-powinieneś pisać scenariusze hitów tv!!! Pełny czad!!! :) PS.Mam dla Ciebie do odstąpienia cebulkę prażoną w cenie producenta!!!:)
      • Gość: pit Re: Odcinek 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:18
        Dizzy na scenarzyste Klanu !!!! watek Ostrowca by sie rozkrecil :))
        kto jest za???
        • Gość: se_nka Re: Odcinek 2 IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 07:29
          O to, to.... jestem zaaaaa.Klanu nie ogladam , ale co szkodzi miec tam
          ,,swojego,,czlowieka :)))
          • Gość: neti Re: Odcinek 2 IP: *.telkonet.pl 01.06.07, 07:32
            Ale o swoim byłym"ciele pedagogicznym " zapomniał nasz scenarzysta..hi,hi.Może
            to i lepiej...:):)
            • Gość: d81 Re: Odcinek 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:42
              NIe możma wprowadzić wszystkich postaci w ciągu 2 odcinków, jak jedni już poumierają, akcja będzie kroczyć innymi torami
              • Gość: neti Re: Odcinek 2 IP: *.telkonet.pl 01.06.07, 07:44
                Jasne,rozumiem.Scenarzysta ma zawsze rację:):)
                • ewam_1977 no nieeeeeeeeee 01.06.07, 07:53
                  o bosheeeeeee nie no wymiękam :D:D Dizzy
                  • ewam_1977 Re: no nieeeeeeeeee 01.06.07, 08:03
                    jak by to Piotr powiedział leżę:D:D:D siostro tlen
    • pathos_phobos Re: Odcinek 2 01.06.07, 08:06
      Moja postać się rozwija :-)))
      • bydgoszczanin_33 Re: Odcinek 2 01.06.07, 08:08
        No tak, jestem odpowiedzialny za pomór w Ostrowcu;)
        Teraz mnie będzie ostrowska służba epidemiologiczna przetrzymywała w szpitalu,
        więc trzeba mi pielęgniarkę poszukać, hehehee
      • monika.dk Re: Odcinek 2 01.06.07, 08:28
        dowiedziałam się jak ma Pathos na imię, Paweł Ci się nie podobało? :D
        proszę scenarzystę o rozwinięcie mojej postaci o inne zainteresowania, ja nie
        tylko w kuchni siedzę .. z cebulą .. :D
        • pathos_phobos Re: Odcinek 2 01.06.07, 11:00
          Paweł mam na drugie i bardzo go nie lubię
    • skladak1968 Re: Odcinek 2 01.06.07, 08:35
      Dizzy Ty jesteś .....wieszcz :D:D:D Wykrakałeś (prawie ;))
      img176.imageshack.us/img176/2083/zdj281cie003sw7.jpg - to z wczoraj :D
      • monika.dk to karpie? 01.06.07, 08:38
        bo ja się na rybkach nie znam :)
        • Gość: d81 Re: to karpie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:39
          Jak to powiedział jeden instruktor jazdy, z ryb lubie tylko rypanie i walenie
          • monika.dk Re: to karpie? 01.06.07, 08:53
            i duże sumy na koncie :)
          • skladak1968 Re: to karpie? 01.06.07, 08:56
            Ale waleń to ssak ;) :D:D:D
        • Gość: pit Re: to karpie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:01
          O! koń na czterech linach jest na tej fotce
          • skladak1968 Re: to karpie? 01.06.07, 09:01
            :D:D:D
    • dizzy81 W kolejnym odcinku 01.06.07, 09:32
      Wielkie grillowanie i mecz na hali...
      • aisablri Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 09:33
        no no, ale najlepsze są te gołe brzuchy młodych studentów:)
        • aisablri Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 09:34
          albo lepiej, Dizzy, zamień brzuchy na sandałki
          • bydgoszczanin_33 Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:28
            No tak po fali śmierci spowodowanej moimi odwiedzinami i przywleczeniem ptasiej
            grypy będzie masa ptactwa na grila. Opychajcie sie dowoli za free:DDDD
            • aisablri Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:44
              pysznie!
      • ewam_1977 Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:41
        panie będąc grać mecz a Panowie przy grili w roli chiliderek ( nie wiem jak to
        się pisze )
        • lachien Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:44
          CZIRliderek.
          • lachien Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:45
            Chili derki są to ostre koce przypominające pledy.
            • bydgoszczanin_33 Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:46
              Panowie czirliderkami? jeszcze z czeronymi torebkami, MW rozwali imprezkę;)
              • ewam_1977 Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:48
                i przyjdą niebiescy z pałkami :D
                • Gość: d81 Re: W kolejnym odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:49
                  Zaskoczę Was, będzie wątek sexualny na tym grilu
                  • bydgoszczanin_33 Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:51
                    Gość portalu: d81 napisał(a):

> Zaskoczę Was, będzie wątek sexualny na tym grilu

Dizzy na rurze?:D
                    • lachien Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:52
                      Mój romans z kurką w pobliskich krzaczkach?
                    • Gość: d81 Re: W kolejnym odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:52
                      Na kiełbasie, zdradzę tylko tyle, że do Ostrowca przyjedzie Agnieszka
                      • ewam_1977 Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:57
                        a Ewa wyjedzie na dłuższy okres , po tym jak rzuciła palnie postanowiła pobyć w
                        klasztorze, w drodze do niego minie dom rozpusty w Michałowie :D gdzie będą
                        przebywa pewni osobnicy
                        • Gość: d81 Re: W kolejnym odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:04
                          Dobry motyw,thanks for inspiration
                • bydgoszczanin_33 Re: W kolejnym odcinku 01.06.07, 10:50
                  ewam_1977 napisała:

> i przyjdą niebiescy z pałkami :D
                  poddadzą się czarowi pań grilujących i zamienią pałki na pałki z kury z ptasią
                  grypą:D
                  • Gość: pit Re: W kolejnym odcinku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:09
                    pamietajcie zeby zostawic kosci dla likaona :)
    • Gość: masterblaster Re: Odcinek 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:35
      Niesamowite, mnie zawsze denerwuje w serialach, ze tam ludzie nie maja potrzeby zalatwiania potrzeb fizjologicznych, rysiu z klamu zawsze zwarty i gotowy. i wkurzaja mnie te wspolne obiady i sniadania, stoly pozastawiane jak u szlachty, a prawda jest taka ze czlwoiek wstaje rano, zrobi se jakies prowizoryczne kanapki i po sprawie
      • lachien Re: Odcinek 2 01.06.07, 16:51
        No przepraszam waść. U mnie w chlewie znajdzie się zawsze jakaś porcelanowa
        zastawa i srebrne sztucce. Z koleżankami szynkami zawsze siadamy by śniadać przy
        korycie ubrane w garnitury i śliniaki, coby nie zabrudzić tzw. pawiem białego
        obrusu jedząc te pomyje, które gotuje nam żona służącego. Wypraszam sobie
        bylejakość.
        • natkaa66 Re: Odcinek 2 01.06.07, 20:37
          dizzy81-czy mogę liczyć na jakiś mały epizodzik???plissssssssssss
          • michal13w Re: Odcinek 2 01.06.07, 21:24
            ...dobrze, że nie na izbie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka