Gość: b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:08 www.ostrowiecka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=784&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dizzy81 Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 15:12 Każdy ma to gdzieś, jechałem wczoraj jedynką, dwa razy, średnia wieku powyżej 60 lat, gdyby nie ja, kolega i jeszcze jeden młodzian, wzrosłaby do 70:/ Co do rozkladów, czekałem kiedyś pod hutą na jedynkę, 3 minuty wcześniej podjechała ósemka! Trzy minuty, nic się nie zmieniło w stadnym zachowaniu autobusów, ja też zaczynam mieć to gdzieś, bo korzystam sporadycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Taxi nie MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:31 Ja kiedys troche jezdzilem pierdziele wole Forda kazdy wie ze jezdzic autobusem to lepiej juz buty dobre miec i czapke a jak daleko to faktycznie taxik po 70 roku swego istnienia tez dla rozrwki sobie poczekam na autobus jak jeszcze cos takiego bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b troche z innej beczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:34 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080320/POWIAT0106/274918305 Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: troche z innej beczki 21.03.08, 15:41 Nie dałbym Irazira na przewozy szkolne, sorry, wystarczy popatrzeć na powyrywane podłokietniki, wątpliwej tresci napisy, porysowane szyby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: troche z innej beczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:42 motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/samochodem-w-przestworza,960289 dizzy a dla nas takie wozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: troche z innej beczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:43 widziales te urywki z targow i inne tatajace samochody Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: troche z innej beczki 21.03.08, 15:46 Pod względem design'erskim lipa Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 15:56 obawiam sie , że prezes Tomasik ma trudną do zaakceptowania idee transportu miejskiego. Więc tak : 1. Najpierw sieć transportu zaspokajająca potrzeby lokalne nawet kosztem dopłat z budżetu miasta, majac na uwadzę, że w przyszłości dopłaty zmniejszą się. 2. Jezeli nie ma pieniędzy na dobry rozklad jazdy , to należy odpuscić i powiedziec wprost "róbta co chceta" , albo zrobic 2,3 linie ale z opcja "All Exclusive" 3. Przecież taksy korporacji taxi w Ostrowcu są takie, że tylko desperat z rodziną wybiera się autobusem !!! Widzi to ktoś czy tylko ja taki przenikliwy jestem :)))))))))) 4. Nie można obrażać sie na ludzi , że nie jeżdzą MPK, jak rozklad jest do dupy, czasy się zmieniły (własne auta), koszty są wysokie. To jest jak w każdym biznesie - zainwestuj to może zarobisz, w tym przypadku mało dołożysz. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 16:00 Zakładajac, że czterosobowa rodzina ma się przemieścić z Pułanek powiedzmy na PKS i nie korzysta z biletu rodzinnego, w MPK zapłaci około 6 zł. Z tego co wiem Taksą tyle samo i jeszcze pod samiuśki dworzec i spod domu, wniosek jest prosty... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 19:58 Po pierwsze-bilety w Ostrowcu kosztuja tyle samo co w Kielcach,10 groszy więcej niz w Lublinie.A częstotliwość autobusó i czas przejazdu? Po drugie-miast się zmienia,a układ linii niespecjalnie.Powstało centrum handlowe Tesco/Castorama,a jedynym normalnym autobusem,którym mozna się tam dostać ok 18 to 3. Panie prezesie-ludzie nie przestali wychodzić z domów wieczorem.Ale po co mają iść po 17 na Rynek,gdzie nie ma nic oprócz zamkniętych banków?Ale wystarczy się przespacerować kawałek dalej do Tesco-tam zdecydowanie nie jest pusto.Niech pan spojrzy na ilość samochodów na parkingu-to potencjalni klienci,trzeba ich jakość zachęcić. Po trzecie-co z tego,że spod domu mam 7 linii na Aleję,skoro wszystkie odjeżdzają o jednym czasie,a potem godzina przerwy? Wolałbym jedną,a jeźdzącą z dużą częstotliowścią.Polecam zapoznanie sie z organizacją komunikacji w Olkuszu. Dlaczego w godzinach,kiedy odjeżdzają lub przyjeźdzają autobusy dalekobieżne,nie ma jak dostać się na dworzec pks? Panie prezesie-wielokrotnie chciałbym skorzystać z komunikacji iejskiej,ale pana firma rzadko daje mi na to okazję.Przydały by się powążne badania,dlaczego się tak dzieje.Likwidacja linii nie jest wyjsciem. A może zlikwidujmy w ogóle MPK i dofinansujmy taksiarzy?Skoro to takie niepołacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 20:07 Cytat z prezesa:"Faktycznie, wieczorem każdy jeździ samochodem, bądź taksówkami." No chyba na pańskim stołku,bo mnie na to nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 20:09 Kolejna teza prezesa:"Oczywiście Ostrowiec jest specyficznym miastem, bo kiedyś chodziło się do centrum, które teraz jest puste i obumarłe." Wystarczy przejść się po mieście i sprawdzić,że ludzie nie chodzą po Rynku i Alei ale po Tesco i Jana Pawła Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 20:19 Z wiekszych zakupów z TESCO wracam Taksą Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 20:21 Z tych samych zakupów w KR wracałem tramem bądz autobusem Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 21:03 jak można wrócić spod Tesco autobusem,skoro po 18 jeździ jeden autobus?A przed 18 też nie jest rózowo?Najlepszy dojazd pod Tesco jest do 15,kiedy uczciwi ludzie siedza w pracy a nie chodzą na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
bogus-w Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 21:52 W normalnych miastach na autobus komunikacji miejskiej nie czeka się dłużej niż 15 minut, u nas trzeba czekać nawet godzinę. Po godzinie czekania jadą wszystkie autobusy w danym kierunku. Po 10 minutach przejadą wszystkie autobusy i ponownie godzina przerwy. Czym więcej będzie cięć w kursowaniu tym ludzie będą mniej jeździć autobusami. Często zamiast iść na przystanek wolę zadzwonić po taksówkę,bo i tak ie ma autobusu. Mieszkam na Stawkach koło Modeksu, z mojego przystanku nie ma nawet jednego autobusu którym mógłbym dojechać do dworca PKS. Muszę więc jechać taksówką lub iść z Alei na pieszo !!! Wieczorami centrum miasta jest wymarłe .... po co jeździć np na Rynek jak tam są tylko banki które zamykane są po 17. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 22:18 Olkusz jest miastem mniejszym od Ostrowca.Linia 450 objeżdzajaca całe miasto kursuje od 7 do 19 co 10 do 20 min (o 11 i 13 co pół godz).Pozostałe autobusy jeżdzą podobnie do ostrowieckich-co godzinę lub jako szczytowe. www.zkgkm-olkusz.pl/rozklad.php?id=3 jak widać w mniejszych miastach tez się da. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 22:35 Biała Podlaska-autobusy jeżdzą co 20 min w szczycie,poza co pół godziny.Bilet normalny za 1,80 upoważnia do przejazdu cała trasą lub dowolnej ilosci przesiadek w ciągu pól godziny.Bilet podmiejski 2,20.Cennik w porównaniu z Ostrowcem prosty i przejrzysty. www.mzk.cyber.pl/ www.mzk.cyber.pl/HTML/mapa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Taxi nie MPK 21.03.08, 22:59 chyba te przykłady wystarczą,żeby zrozumieć,że naprawę MPK należy zacząć od całkowitej reorganizacji układu komunikacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Powolne konanie komunikacji miejskiej 21.03.08, 22:45 Dobry tytuł -Dzięki kolejnemu niedojdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Taxi nie MPK IP: *.toya.net.pl 22.03.08, 13:55 no a dlaczego z dworca jak w Olkuszu mozna jezdzic do Klucz autobusem takie mialem przyjemnosi jazy a w ostrowcu do kunowa to szukac gdzie miejskiego na alei pamietam w Olkuszu jak było z autobusami zawsze lepiej taxi na dworcu ma monopol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumbuddy Re: Taxi nie MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 17:55 Ja bym najpierw zreorganizował zarząd tej spółki i znalazł kogoś z pomysłem. Takie pieprzenie o konieczności dialogu wielostronnego oznacza po prostu, że facet nie ma pojęcia, co zrobić. I nie ma się do kogo zwrócić wewnątrz firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marain Re: Taxi nie MPK IP: *.msk.net.pl 23.03.08, 06:44 Z wypowiedzi widzę tylko jedyną osobę która się nadaje do mpk. Kolega doktor pathos_phobos. Wieć idż kolego, zreoganizuj i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Taxi nie MPK 23.03.08, 21:52 No ale my mamy się tym zajmować? Pracujemy w zupełnie innych branżach, bierzemy za swój trud jakieś pieniądze, czy ludzie w MPK nie dostają nic, że nie są w stanie poprawić sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Taxi nie MPK 23.03.08, 21:55 ja się poświęce za jakieś drobne tantiemy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Taxi nie MPK IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.08, 21:03 pewnie ze ten gosc by sobie poradził Odpowiedz Link Zgłoś