Dodaj do ulubionych

Internet bezprzewodowy

IP: *.net.telkonet.pl 27.08.08, 18:04
Witam
Nie orientujecie sie gdzie najlepiej zalozyc internet bezprzewodowy?
Obserwuj wątek
    • lachien Re: Internet bezprzewodowy 27.08.08, 18:04
      Chodzi Ci o dostawcę GSM?
      • Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 27.08.08, 18:17
        Chodzi mi o internet do laptopa.
        • lachien Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 07:14
          No wiem, ale są różne opcje korzystania z sieci w laptopie. Możesz mieć
          dostarczany przez sieć GSM lub bezprzewodowy WiFi. Satelita, radiówka.
          • lachien Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 07:14
            Orange ma niezłą opcję.
            • Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 08:37
              Orange zgadzam sie, jest OK, ale ma limit transferu:( a od czasu do
              czasu cos zawsze sciagne. Netia ma podobno jakis bezprzewodowy, ale
              na instalacje czeka sie okolo 6 tygodni...porazka. A moze w Ostrowcu
              ktos zaklada internet bezprzewodowy z jakis lokalnych uslugodawcow.?
              • bmwariat Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 09:02
                Netia ma bezprzewodowy?Oprocz Wimaxa nie ma mobilnego.Pierwsze slysze.
              • bmwariat Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 09:07
                ja mam Iplusa,ale jest ograniczenie transferu 1GB i to mnie najbardziej dobija.Po przekroczeniu tego predkosc jest zawrotna 3-4 kb/s.Obecnie Play ma najlepsza oferte,ale nie wiem jak smigaloby w Ostrowcu.Jak chcesz moge Ci odsprzedac Iplusa.Umowa jest jeszcze do grudnia 2009. Abonament za 60 zl.Mam jednak modem pod USB dla komputerow stacjonarnych,ale do laptopa tez pasuje:)
                • Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 09:11
                  No wlasnie- ograniczenia tranferu...A mi by pasowalo bez limitu. O
                  Play czytalem i ma niezbyt dobre opinie. Cos mi sie obilo o uszy ze
                  Infonet cos takiego zaklada, ale slyszalem ze drogo i transfery
                  slabiutkie.
                  • bmwariat Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 09:18
                    Play dopiero rusza i w Wawie smiga az milo.Ma 5 GB transferu.Zaden operator nie ma nieograniczonego transferu jesli chodzi o tego rodzaju usluge. Kto Ci o Netii powiedzial ze ma bezprzewodowy dla laptopow i ze czeka sie 6 tyg.?
                    • lachien Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 09:27
                      Głosy.
                      • Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 10:38
                        Ze bezprzewodowy to cos pisze na ich stronie.A to ze czeka sie pare
                        tygodni to znajoma. Mysle tez nad jakas radiowka...
                        • Gość: bmw Re: Internet bezprzewodowy IP: *.opera-mini.net 28.08.08, 11:27
                          na stronie jest mowa o wimaxie.Netia nie ma jeszcze komorek,wiec oferty takiej nie maja.Moze kiedys...
                          • Gość: 421 Re: Internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 28.08.08, 13:06
                            orange ma 12GB transferu i co 2 do 3 miesiecy powieksza sie o 2 gb
                            • Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 13:52
                              No tak, ale jaka jest cena? Wydaje mi sie ze kosmiczna.
                          • unhollyseth Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 13:24
                            Heheh..przecież PLAY to komórki Netii. Netia ma w Play dość spore udziały.
                            • Gość: bmw Re: Internet bezprzewodowy IP: *.opera-mini.net 28.08.08, 14:02
                              hehe mylisz sie moj drogi.Netia swoje udzialy w Play sprzedala:).Nie byla tez wlascicielem Playa . Wiekszosciowe akcje mial i ma kto inny:).
                              • unhollyseth Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 19:14
                                Ok mój błąd co do więkoszości akcji:)) nie bylem doinformowany:)) ale Netia
                                posiadał pakiet 23,4% udziałów w P4, natomiast pakiety spółek Novator Telecom
                                Poland S.a.r.l. i Tollerton Investments Limited wynosiły odpowiednio 54,6% i
                                22,0%. Więc jakby nie było miała wpływ na P4.
    • w.kielanowska Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 15:00
      Sprawa jest taka gdzie chcesz korzystać z internetu i laptopa,bo można
      pokombinować na różne sposoby.Jeżeli plener to na pewno opcje z GSM,ale jeżeli
      dom- to np łącze telefoniczne NETIA TPSA itp jeżeli bez kabli to potrzebny
      router(ceny przyzwoite ) i śmigasz po całym mieszkaniu...A dla "operatywnych"
      sprawdzenie czy nie ma jakiejś niezabezpieczonej sieci i podpięcie się do niej
    • Gość: Janek Re: Internet bezprzewodowy IP: *.gprs.plus.pl 28.08.08, 15:02
      Ze wszystkich sieci polecam iplusa. Koleżanka z pracy ma bezprzewodowy orange i
      mam porównanie z iplusem, który zdecydowanie lepiej się sprawuje - praktycznie w
      całym Ostrowcu 3 D i ponadto ma zdecydowanie większy limit (1 GB). Orange - 500 MB.
    • Gość: Janek Re: Internet bezprzewodowy IP: *.gprs.plus.pl 28.08.08, 15:06
      literówka 3 G a nie 3 D sorki
    • Gość: szwagier222 Re: Internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 18:45
      Internet radiowy (czyli WiFi) dostarcza w Ostrowcu co najmniej dwie firmy. Żeby
      nie reklamować powiem tylko że jedna znajduje się w pasażu na słoneczku (górna
      część) a druga na trzeciaków. Co do zasięgu to informacje są na ich stronach www.
      • Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 19:55
        Na trzeciakow to chyba Infonet a na pasazu to co jest?? Chyba nie
        Telkonet:)
        • kemotost Re: Internet bezprzewodowy 30.08.08, 11:45
          Na słonku jest Active-Net . Zarządza tym Guma z Henrykowa.

Szczegółowe dane znajdziesz tu :
          www.eswietokrzyskie.pl/operatorzy_lokalni.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka