Gość: JarY IP: *.net.telkonet.pl 27.08.08, 18:04 Witam Nie orientujecie sie gdzie najlepiej zalozyc internet bezprzewodowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 27.08.08, 18:17 Chodzi mi o internet do laptopa. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 07:14 No wiem, ale są różne opcje korzystania z sieci w laptopie. Możesz mieć dostarczany przez sieć GSM lub bezprzewodowy WiFi. Satelita, radiówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 08:37 Orange zgadzam sie, jest OK, ale ma limit transferu:( a od czasu do czasu cos zawsze sciagne. Netia ma podobno jakis bezprzewodowy, ale na instalacje czeka sie okolo 6 tygodni...porazka. A moze w Ostrowcu ktos zaklada internet bezprzewodowy z jakis lokalnych uslugodawcow.? Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 09:02 Netia ma bezprzewodowy?Oprocz Wimaxa nie ma mobilnego.Pierwsze slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 09:07 ja mam Iplusa,ale jest ograniczenie transferu 1GB i to mnie najbardziej dobija.Po przekroczeniu tego predkosc jest zawrotna 3-4 kb/s.Obecnie Play ma najlepsza oferte,ale nie wiem jak smigaloby w Ostrowcu.Jak chcesz moge Ci odsprzedac Iplusa.Umowa jest jeszcze do grudnia 2009. Abonament za 60 zl.Mam jednak modem pod USB dla komputerow stacjonarnych,ale do laptopa tez pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 09:11 No wlasnie- ograniczenia tranferu...A mi by pasowalo bez limitu. O Play czytalem i ma niezbyt dobre opinie. Cos mi sie obilo o uszy ze Infonet cos takiego zaklada, ale slyszalem ze drogo i transfery slabiutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 09:18 Play dopiero rusza i w Wawie smiga az milo.Ma 5 GB transferu.Zaden operator nie ma nieograniczonego transferu jesli chodzi o tego rodzaju usluge. Kto Ci o Netii powiedzial ze ma bezprzewodowy dla laptopow i ze czeka sie 6 tyg.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 10:38 Ze bezprzewodowy to cos pisze na ich stronie.A to ze czeka sie pare tygodni to znajoma. Mysle tez nad jakas radiowka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Internet bezprzewodowy IP: *.opera-mini.net 28.08.08, 11:27 na stronie jest mowa o wimaxie.Netia nie ma jeszcze komorek,wiec oferty takiej nie maja.Moze kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 421 Re: Internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 28.08.08, 13:06 orange ma 12GB transferu i co 2 do 3 miesiecy powieksza sie o 2 gb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 13:52 No tak, ale jaka jest cena? Wydaje mi sie ze kosmiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 13:24 Heheh..przecież PLAY to komórki Netii. Netia ma w Play dość spore udziały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Internet bezprzewodowy IP: *.opera-mini.net 28.08.08, 14:02 hehe mylisz sie moj drogi.Netia swoje udzialy w Play sprzedala:).Nie byla tez wlascicielem Playa . Wiekszosciowe akcje mial i ma kto inny:). Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 19:14 Ok mój błąd co do więkoszości akcji:)) nie bylem doinformowany:)) ale Netia posiadał pakiet 23,4% udziałów w P4, natomiast pakiety spółek Novator Telecom Poland S.a.r.l. i Tollerton Investments Limited wynosiły odpowiednio 54,6% i 22,0%. Więc jakby nie było miała wpływ na P4. Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Internet bezprzewodowy 28.08.08, 15:00 Sprawa jest taka gdzie chcesz korzystać z internetu i laptopa,bo można pokombinować na różne sposoby.Jeżeli plener to na pewno opcje z GSM,ale jeżeli dom- to np łącze telefoniczne NETIA TPSA itp jeżeli bez kabli to potrzebny router(ceny przyzwoite ) i śmigasz po całym mieszkaniu...A dla "operatywnych" sprawdzenie czy nie ma jakiejś niezabezpieczonej sieci i podpięcie się do niej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Internet bezprzewodowy IP: *.gprs.plus.pl 28.08.08, 15:02 Ze wszystkich sieci polecam iplusa. Koleżanka z pracy ma bezprzewodowy orange i mam porównanie z iplusem, który zdecydowanie lepiej się sprawuje - praktycznie w całym Ostrowcu 3 D i ponadto ma zdecydowanie większy limit (1 GB). Orange - 500 MB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Internet bezprzewodowy IP: *.gprs.plus.pl 28.08.08, 15:06 literówka 3 G a nie 3 D sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier222 Re: Internet bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 18:45 Internet radiowy (czyli WiFi) dostarcza w Ostrowcu co najmniej dwie firmy. Żeby nie reklamować powiem tylko że jedna znajduje się w pasażu na słoneczku (górna część) a druga na trzeciaków. Co do zasięgu to informacje są na ich stronach www. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarY Re: Internet bezprzewodowy IP: *.net.telkonet.pl 28.08.08, 19:55 Na trzeciakow to chyba Infonet a na pasazu to co jest?? Chyba nie Telkonet:) Odpowiedz Link Zgłoś
kemotost Re: Internet bezprzewodowy 30.08.08, 11:45 Na słonku jest Active-Net . Zarządza tym Guma z Henrykowa. Szczegółowe dane znajdziesz tu : www.eswietokrzyskie.pl/operatorzy_lokalni.html Odpowiedz Link Zgłoś