Dodaj do ulubionych

Budżetówka

17.09.08, 08:32
www.joemonster.org/filmy/1898/Zdradzamy_sekrety_pracy_w_ZUSie
Obserwuj wątek
    • temponick Re: Budżetówka 17.09.08, 15:34
      A ja na to jak na lato, bo moja emerytura (dzięki Ci Boże, że w pewnym okresie życia doznałem olśnienia Ducha Świętego i powiedziałem komunie NIE) wbrew pozostałym 9-10 mln Polaków, nie zależy od ZUSu
      • maczek83 Re: Budżetówka 17.09.08, 15:58
        A od czego? Zainwestowałeś w jakiś prywatny fundusz? I czy w ogóle można się
        zrzec takiego "dobrodziejstwa" jak odprowadzanie składek na
        fundusz,tfu,emerytalny ZUS.
        • misiek7307 Re: Budżetówka 17.09.08, 16:03
          Ależ można!!!Wyjeżdżając na stałe chociażby do Irlandii:)
          • maczek83 Re: Budżetówka 17.09.08, 16:07
            To tak, ale pytałem raczej o możliwość rezygnacji z tego dobrodziejstwa w kraju.
            • temponick Re: Budżetówka 17.09.08, 17:23
              Nie można ale nawet trzeba. Trzeba cóś zrobić. Chociażby na rocznicę 20lecia (wyzwolenia), która przypada już niezadługo, bo za rok, albo dwa...
      • temponick Re: Budżetówka 17.09.08, 16:02
        A tak na marginesie, kto z forumowiczów miałby tę niewątpliwą
        przyjemność spędzania czasu (bo trudno to nazwać pracą) w podobnej
        instytucji? Nawet za 3.5tysiąca na początek? ONI bardzo muszą lubić
        to co robią skoro minuta po godzinie D, tak właściwie to cały urząd
        znika z pracy...Kiedyś wpadłem przez pomyłka, minutę po do Urzędu
        Starostwa. Był wyludniony jak po ataku nuklearnym. Tylko ocalała z
        pogromu sprzątaczka patrzyla na mnie przerażona jak na widmo, ale
        bidulę przestraszoną uspokoiłem, że jestem ...trochę spóźnionym
        interesantem, którego Rolex opóznia się 2 minuty!
        • temponick Re: Budżetówka 17.09.08, 16:06
          Do maczka: -Dzieki Duchowi Świętemu, znalazłem się poza zasięgiem tej niezłomnej instytucji...Ot co. Co i Tobie radzę zrobić jak najszybciej...
          • maczek83 Re: Budżetówka 17.09.08, 16:09
            Wyjechałeś z kraju?:D Bo chyba pracując lub prowadzać biznes w Polsce nie da się
            zrzec "przywileju" płacenia składek ZUS.
            • kamila2604 Re: Budżetówka 17.09.08, 16:26
              To nie jest maczku składka - to jest haracz pobierany od naszych pensji przez monopolistę ZUS - to jest obowiazkowe. Gdyby te pieniądze (haracz) samemu lokować-gdziekolwiek - emerytura nie byłaby jałmuzną. Otóż ja taką jałmużnę otrzymuję. Ale nie każdy (jak temponick)miał to szczęście by w latach komuny opuścić kraj. Dzięki Bogu nastały inne czasy i gdzie chcesz tam mieszkasz i pracujesz. Wolność wyboru.
              • maczek83 Re: Budżetówka 17.09.08, 16:31
                Oczywiście że to jest haracz, dlatego chciałbym się tego "przywileju" zrzec, ale
                państwo mi tego zabrania. Chciałbym dostać pieniądze do rączki i zadysponować
                nimi wedle mojego uznania w myśl zasady: moje pieniądze-moja sprawa i państwu
                nic do tego. Ale to jest Polska właśnie... Musimy 40% swoich zarobków oddawać,
                bo do utrzymania jest armia urzędników, polityków, księży i nierentownych firm
                skarbu państwa itd. itp.
                • Gość: ari.g Re: Budżetówka IP: 81.6.191.* 18.09.08, 12:09
                  Oprócz "armii urzędników, polityków, księży" i tak dalej z naszych składek jest
                  opłacana np. policja, która pilnuje porządku, straż pożarna, która dba o
                  bezpieczeństwo przeciwpożarowe, drogowe, chemiczne itd., opłacane są inwestycje
                  infrastrukturalne, rozwój nauki, pensje dla nauczycieli, którzy uczą nasze
                  dzieci i tak dalej.

Jakość tych usług to już zupełnie inne zagadnienie.
              • temponick Re: Budżetówka 17.09.08, 16:51
                Ale haracz i jałmużna pozostały Kamilko, bo dzięki niejakiej Magdalence (która już 2tys lat temu była nie(złą)rządnicą) mamy to co mamy. I oprócz tego, że możesz sobie bez trudu założyć telefon i kupić trochę więcej szynki w Groszku, nadal mieszkasz na zalewanym i nieogrzewanym Ludwikowie i niewiele się zmieniło w Twoim życiu...Tak jak byłaś kiedyś, tak nadal jesteś zależna od NICH. Teraz nawet bardziej niż kiedykolwiek. Nie odbieraj tego jako krytyki, broń Boże. Takich jak Ty są setki tysięcy jeżeli nie miliony
                • kamila2604 Re: Budżetówka 17.09.08, 17:01
                  Nic dodać - nic ująć - masz rację.
                  Transakcja epoki - jak niektórzy nazywaja Magdalenkę - faktycznie, życia nam nie poprawiła.
                  • temponick Re: Budżetówka 17.09.08, 17:13
                    Transakcja epoki, w której zdrajcy Ojczyzny pod szyldem Solidarności,
                    sprzedali w ciągu kilkunastu tygodni nadzieje oraz ofiary, którymi żyli Polacy przez cały ten czas czarnej okupacji sowieckiej. Mam
                    ogromną satysfakcje, że wtedy w Ostrowcu pokazałem i jednym
                    (czerwonym wcześniej), i tym z Solidarnosci również, gest
                    Kozakiewicza...
                    • good_man Re: Budżetówka 17.09.08, 18:30
                      pokazałeś Tamtym oraz Tym gest kozakiewicza, plujesz w rodzinne gniazdo, nie szanujesz ojczyzny....zrobiłeś cos w życiu pozytywnego, tak po prostu dla drugiego człowieka ? bezinteresownie ? chyba nie..., ale nie martw sie dopada cię nostalgia, brak Ci czegoś a dowodem tego jest twoja obecnośc tutaj :))))
                      • maczek83 Re: Budżetówka 17.09.08, 18:59
                        Co to za kraj który o swe dzieci nie dba. Szacunek do ojczyzny i patriotyzm to
                        mrzonki i bajki wciskane od małego łatwowiernym ludziom. Nikt nie wybiera
                        ojczyzny, więc za co ma być jej wdzięczny? Za to że urodził się w jej granicach?
                        • temponick Re: deception point 18.09.08, 19:42
                          Do good-man Powtórzę za kamilką to była transakcja epoki, po
                          mistrzowsku sfingowany deception point (sam D Brown by tego nie
                          wymyślił, co nam zaserwowali zdradzieccy przedstawiciele 99%
                          społeczenstwa), a od siebie dodam z całą odpowiedzialnością za słowa
                          człowieka, który został starannie wychowany przez przedwojennych
                          nauczycieli w Ostrowcu z najwyższym szacunkiem do Ojczyzny i którego
                          (swojego) poczucia patriotyzmu nie będę licytował tutaj na forum.
                          Pseudo intelektualiści typu Geremka, karierowicze typu Tuska i
                          obrzezani faryzeusze typu Michnika, i pozostali zdrajcy Ojczyzny
                          znalezli, w być może nawet Bogu ducha winnym ex-agencie (za którym
                          wymęczony Naród wskoczyłby do ognia i poszedł na wojnę) wspaniałałego
                          męża opatrznościowego, zmienili bieg dziejów wbrew temu czego
                          oczekiwał Naród. Jak uczy historia rewolucja jest albo jej nie ma.
                          Przy ugodowym, suto zastawionym stole, pod szyldem solidarnościowego
                          zrywu, rewolucja się nie odbyła, natomiast sprzedane zostały w ciągu
                          kilkunastu tygodni ideały, nadzieje oraz ofiary tysięcy patriotów,
                          którymi żyli Polacy przez cały ten czas nieludzkiej okupacji
                          sowieckiej egzekwowanej brutalnymi łapami lokalnych pachołków.
                          Sytuacja polityczno-ekonomiczna oraz życie milionów ludzi w
                          dzisiejszej Polsce jest konsekwencją tego złodziejskiego układu, jest
                          bezpośrednią wypadkową tamtego zdradzieckiego czynu.
                          • Gość: czytelnik Re: deception point IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 07:08
                            Geremek - pseudo intelektualista, Tusk - karierowicz ... itd. to kim
                            Ty jesteś patrioto z zagranicy !
                            • ostrowiak_1982 Re: deception point 19.09.08, 17:35
                              Wierzysz w to na jakich ludzi kreują ich media :/
                              Byli ludzie którzy walczyli o wolność, jednak decydowali wówczas ci co mieli w
                              tym osobisty interes.
                              • Gość: czyteknik Re: deception point IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 20:18
                                tak,tak im dalej od roku 80 tym wiecej bohaterów ...!
                                • ostrowiak_1982 Re: deception point 19.09.08, 20:48
                                  Dziś mamy ich tyle co grzybków po deszczu :D
                • Gość: czytelnik Re: Budżetówka IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.08, 19:12
                  jak czytam takie opinie, to bardzo sie ciesze , że ludzie je piszacy
                  wyjechali z Polski ..., i najlepiej by juz nie wracali
                  • maczek83 Re: Budżetówka 17.09.08, 19:49
                    Ach ta zazdrość i bezinteresowna zawiść...
                    • dizzy81 Re: Budżetówka 17.09.08, 19:50
                      Dlaczego od razu zazdrość i zawiść? kolega wyraził swoje zdanie w temacie i tyle...
                    • Gość: czytelnik Re: Budżetówka IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.08, 22:25
                      zazdrość i zawiść ??? o co ??, czy napewno rozumiesz co czytasz?
                  • unhollyseth Re: Budżetówka 17.09.08, 20:09
                    I nie wrócą, bo głupi nie są, ale za to zostaną tacy jak Ty...
            • Gość: pit Re: Budżetówka IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.08, 23:06
              a skrot ZUS tak ktos kiedys rozszyfrowal:
              Z aplac
              U kleknij
              S pier...
              :)
              • unhollyseth ZUS 18.09.08, 01:50
                Zakład Utylizacji Staruszków
                • rotarepo Re: ZUS 18.09.08, 18:37
                  Złodzieje U Steru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka