Dodaj do ulubionych

Mobius for Humanity

• Gość: gość Re: Mobius for Humanity IP: *.chello.pl 12.10.09, 18:13
      Canuck podaj swoją stronkę z jakimś projektem i zobaczymy jakie Ty cuda robisz.
    • jeannouvel Re: Mobius for Humanity 12.10.09, 18:29
      canuck: jesteś wieśniakiem
    • Gość: gosc Re: Mobius for Humanity IP: *.ludowa.netcominternet.pl 13.10.09, 10:48
      bzdura...
    • Gość: arcy Re: Mobius for Humanity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 14:35
      Kompletnie absurdalny pomysł, aby umieszczać domy jednorodzinne na szczycie bloków. Już widzę jak na Ursynowie rosną takie domy na dachach-śmieszne, dziecinne, nierealne socjologicznie.
    • Gość: arcy Re: Mobius for Humanity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 14:43
      A gdzie są kominy wentylacyjne z mieszkań poniżej?
    • Gość: :0D.. Re: Mobius for Humanity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 21:07
      ahahahhhhhhaahahaha! ale sie usmiałam z komentarzy!:OD..
    • Gość: klient Re: Mobius for Humanity IP: *.chello.pl 15.10.09, 21:27
      śledzę poczynania Mobiusa i uważam ,ze jest zespołem bardzo zdolnych, myślących architektów. Widać ,że w to co robią wkładają dużo pracy.Życzę im sukcesów i przede wszystkim realizacji swoich pomysłów, zamierzeń bez względu na krytykę. Widać w komentarzach, że krytykują może znawcy architektury ,ale w większości tak mi się wydaje niespełnieni architekci. Trzymam za Was kciuki:))))))
    • Gość: jast Re: Mobius for Humanity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 20:46
      w Jastrzębiu jeden koleś zbudował sobie domek na bloku. Ale - po pierwsze - to dość nowy blok, bo te gierkowskie to przecież długo już nie pociągną, a po drugie okropnie to wygląda.
    • Gość: vv Re: Mobius for Humanity IP: *.xdsl.centertel.pl 19.10.09, 20:59
      A na parterze dresiki dają w dzioba gratis.
    • Gość: carlos Re: Mobius for Humanity IP: *.dsl.alice.nl 19.10.09, 23:03
      ale knot
    • Gość: Marek Re: Mobius for Humanity IP: 78.133.244.* 20.10.09, 10:16
      Widać, ile tu młodzieży nie mającej pojęcia o budowniu. Przeróbka wentylacji na najwyższej kondygnacji jest wg. Was główną przeszkodą w realizacji tego pomysłu? Gratuluję otwartości spojrzenia 80 latkow!
    • niewiemcowybrac Re: Mobius for Humanity 20.10.09, 11:25
      ale jeeh, architekci , a nie wzięli oni pod uwagę ,że konstrukcyjnie bloki z wielkiej płyty mogą tego nie wytrzymać ?? przydałaby się jakaś wzmianka na ten temat
    • Gość: WildChild Re: Mobius for Humanity IP: *.chello.pl 20.10.09, 12:05
      mnie tam się pomysł w sumie podoba, zaoszczędzi się trochę miejsca na ziemi, a sama modułowa konstrukcja tych domków wygląda dość ciekawie ;]
    • Gość: Mattik Re: Mobius for Humanity IP: 188.33.55.* 23.10.09, 01:39
      Kiepski ten projekt jak na 1 nagrode no chyba ze były dwa zgłoszone do konkursu. Kontenery mieszkalno biurowe nic nowego, na rynku od lat a zagospodarowanie wewnątrz hmm zadna rewelacja (a szkoda bo widziałem pare ciekawych wolnostojacych M1 ), nic użytecznego tylko sztuka dla sztuki. Nie wyobrażam sobie 5 osób śpiących w jednym pomieszczeniu przez dłuższy czas, kąpania się w szafie ani tego że ktoś naprzeciwko byc może mojego łóżka robi w szafie kupę. Nawet jako domek weekendowy średni pomysł.
    • Gość: przekora Re: Mobius for Humanity IP: *.wibro.agh.edu.pl 23.10.09, 08:43
      Mnie się też pomysł podoba. Mattik ,trzeba było dać na konkurs 3 projekt i może wygrałbyś. jesteś cholernie złosliwy.
    • Gość: giekar Re: Mobius for Humanity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 02:52
      Fajny ten dźwig co stawia takie klocki. Pewnie to i drogie jest, ale rzeczywiście darmo można dostać w dziub od dresiarzy zaraz po wyjściu z takiej kliteczki. To jakiś konkurs z lat 60-tych ubiegłego wieku był ?
    • gregorzgasior Re: Mobius for Humanity 27.10.09, 03:54
      Zastanawiam się jak dobrze skomentować poziom zarówno komentarzy jak prezentowanego materiału. Brakuje mi na to pomysłu. Wydaje się że nie jestem odosobniony w poszukiwaniu wiarygodnychh źródeł informacji odnośnie architektury (nie tylko "ultranowoczesnej"). Wiemy już, na podstawie doświadczeń z różnymi serwisami, że sieć stwarza warunki dla opiniowania bez konsejwencji dla piszącego. Gdybym był architektem (albo kimkolwiek
      zainteresowanym pracą w tej branży) na pewno znałbym adres dobrej strony.
      Nie znam!
      Teraz proszę uprzejmą osobę o podanie takiego adresu-niekoniecznie polskiej strony skoro tak to wygląda.
    • Gość: info Re: Mobius for Humanity IP: 94.230.21.* 15.04.10, 19:12

UPRAWNIENIA ARCHITEKTONICZNE DLA INŻYNIERÓW BUDOWNICTWA:

www.konstruktorbudowlany.fora.pl/uprawnienia-certyfikaty,26/konstruktor-architekt-nie-dajmy-sie-zwariowac,1806.html

www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/komu-jakie-uprawnienia_66729.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka