Dodaj do ulubionych

Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek

16.04.10, 17:33
Pic na wodę. To, że wypełnienie jest z butelek o niczym nie świadczy. Na zewnątrz jest szkło, konstrukcja jest ze stali (pewnie nie recyklowanej). Butelki mogą najwyżej tworzyć atmosferę. Podobne rozwiązanie, tylko z cegłami zamiast plastikowych butelek zastosowano w pawilonie wystawowym pewnej winnicy, bodajże w Austrii.
Obserwuj wątek
    • Gość: zumi Re: Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek IP: *.smtvsat.pl 16.04.10, 17:45
      Ekologiczna Afryka buduje domy z gałęzi i ....kału!
    • Gość: gośc Re: Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek IP: 195.116.98.* 16.04.10, 17:54
      Ile plastikowych butelek trzeba wyprodukowac do stworzenia takiego domu?Produkcja plastiku jest przecież nieekologiczna
      ...
      www.nokaut.pl/#pid=38177
    • Gość: szybki Nick Re: Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek IP: 188.117.130.* 16.04.10, 18:55
      prawdę rzecz biorąc konstrukcja stalowa - ramy, kratownice a nie kurde nagłówek "Tajwan buduje z butelek" ; sory za słowa ale na obudowę można nawet dać wtedy gówno
    • Gość: info Re: Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek IP: 94.230.21.* 16.04.10, 19:41

UPRAWNIENIA ARCHITEKTONICZNE DLA INŻYNIERÓW BUDOWNICTWA

www.konstruktorbudowlany.fora.pl/uprawnienia-certyfikaty,26/konstruktor-architekt-nie-dajmy-sie-zwariowac,1806.html

www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/komu-jakie-uprawnienia_66729.html

Dziękuję BRYLE za nieusuwanie tej ważnej dla inżynierów budowlanych informacji.
    • Gość: Mi Re: Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek IP: *.gemini.net.pl 16.04.10, 21:25
      No cóż, że buduje z butelek, to dużo powiedziane, ale że wykorzystują je do zdobienia fasady, to ok ;) Tak czy inaczej - wygląda to ciekawie. Kwiaty będą w takim pawilonie kwitły ;)

www.sky4fly.net/
    • Gość: mag31 Re: Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek IP: *.aster.pl 16.04.10, 21:33
      a my wiemy co to aktywna grawitacja mag31.pl
    • Gość: MagiaLenia Re: Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 17.04.10, 16:28
      No zgadzam się. Budować z czegoś = wykorzystać jako materiał budowlany, a nie tylko konstrukcyjny. Chwali się że robią coś ze śmieciami, że je w jakiś sposób wykorzystują-pytanie tylko czy te butelki to faktycznie śmieci czy też są wyprodukowane "specjalnie na okazję pawilonu" fabrycznie nowe-bo tak wyglądają...I tak jestem pod wrażeniem; rozumiem fasadę z butelek szklanych (patent jakiegoś azjatyckiego architekta-może nawet Tadao Ando) ale że taki efekt daje plastik?! Jestem w szoku.
    • Gość: zvoncek Re: Ekologiczny Tajwan buduje z... butelek IP: *.eimperium.pl 21.04.10, 18:08
      Ja uważam, że to jest świetny pomysł. Butelki mogły się zmarnować, a tak ktoś je wykorzystał i powstało coś fajnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka