Dodaj do ulubionych

Szukam architekta wnętrz-niedrogiego!

24.03.04, 15:03
Witam,
potrzebuje pomocy fachowca odnośnie zmian w projekcie mieszkania,może być
student/ka utalentowany i solidny.Dodam że chodzi mi o kogos z
Warszawy,żebyśmy mogli ewentualnie się spotkać i omówić szczegóły.Będę
wdzięczna za szybką odpowiedż bo czas nagli...
Obserwuj wątek
    • Gość: qmaan Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 15:43
      student musi byc wygłodniały
      zeby
      zrobił projekt za małe co nie co
      ale
      wielu
      pewnie
      pójdzie na taki miodek...
    • brenya Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! 24.03.04, 16:27
      No to ja sie podlacze do prosby. Szukam i szukam jakiegokolwiek architekta
      wnetrz i jak do tej pory nie zglosil sie ZADEN, ani dobry, ani zly, ani biedny
      student, ani NIKT.

A pytanie mam jedno banalne - chce przestawic jedna scianke w mieszkaniu i
      przearanzowac przestrzen - moze to zbyt mala robota, zeby komus sie chcialo tym
      zajac. Zbyt male pieniadze? Szkoda.

Nie mam pojecia ile kosztuje uslugi architekta - i nikt jakos nie kwapi sie do
      odpowiedzi na to trudne pytanie. A ja nie chce brac architekta, ktory przestawi
      mi jedna sciane i zarzada 2 tysiecy. Bo to troszke za duzo. Ile w takim razie
      moge zaplacic za taka porade, zeby nikogo nie wykorzystywac?

• Gość: inz. Mamon Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.dietrich.untertrifaller.com 24.03.04, 18:30
        Niech Pani sama sobie te sciane przestawi- i tak pewnie wie Pani najlepiej
        gdzie ma stac.
        Po co wiec wolac od razu speca, ktory "skasuje" 2000 PLN? :-))

Z uszanowaniem,

inz. Mamon
        • ebeatka1 Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! 24.03.04, 20:47
          Prosiłam grzecznie aby zgłosił się ktoś ,kto zna się na rzeczy,tak więc
          darujcie sobie co niektórzy te ironiczne wypowiedzi.
          Jak się nie ma nic konkretnego do powiedzenia to sie milczy.
          Beata.
          • Gość: qmaan Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:27
            jak sie ma konkretny problem to i o konkretne odpowiedzi na tym forum nie trudno
            a szukanie utalentowanego studenta sztukatora ?
            zaden problem
            jak widac po odp
            ale czy utalentowany
            to juz znajomi
            powiedzą
            po
            realizacji
            pozdrawiam
            qmaan@gazeta.pl
        • brenya Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! 25.03.04, 11:59
          Gość portalu: inz. Mamon napisał(a):

> Niech Pani sama sobie te sciane przestawi- i tak pewnie wie Pani najlepiej
          > gdzie ma stac.
          > Po co wiec wolac od razu speca, ktory "skasuje" 2000 PLN? :-))
          >
          > Z uszanowaniem,
          >
          > inz. Mamon

Dobre pytanie. Prosta odpowiedz.

Otoz. Jak sama sobie poprzestawialam sciany to teraz wstydze sie ludzi
          zapraszac do domu :)
          • Gość: keleb Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 22:49
            szacuneczek
      • Gość: dekorator wnętzr Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: 62.233.167.* 25.03.04, 00:55
        witam serdecznie
        Jestem dekoratorem wnętrz i bardzo chętnie umówię się z Panią na konsultację.
        Mój nr tel 0505 146 024 .Jestem z Warszawy.
        Pozdrawiam Kasia
        • brenya Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! 25.03.04, 12:02
          Czy moge prosic o jakiegos majlikia - wyluszczylabym sprawe bardziej
          szczegolowo - to naprawde drobna sprawa, moze nie bedzie Pani nawet
          zainteresowana, wiec wolalabym droga majlowa przedstawic sytuacje.

• Gość: dekorator wnętrz Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: 62.233.167.* 25.03.04, 13:50
            dla mnie nie ma drobnych spraw wszystkie są ciekawe :)
            mój adres greglis@poczta.onet.pl
            pozdrawiam Kasia
      • melaska Brenya 25.03.04, 13:32
        Nie zauważyłam Twoich postów tutaj. Pozwoliłam sobie napisać do Ciebie na maila
        brenya@gazeta.pl po przeczytaniu wątków na Aranżacji Wnętrz.
        Pozdrawiam
        • brenya Re: Brenya 25.03.04, 17:22
          Melaska. Napisalam do Ciebie. Zajrzyj do skrzynki.

• Gość: architekt wnętrz Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.acn.pl 26.03.04, 11:06
        Witam
        Jeśli może Pani przesłac mailem rzut mieszkania i opisać swój problem to
        postaram się uczciwie podać cenę projektu.
        Wojciech
        ps: niestety już nie jestem studentem!
        XTT@interia.pl
      • Gość: Kasia Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.crowley.pl 28.04.04, 16:38
        chętnie pomogę, 605 282 004, "biedna" studentka
    • 1amma Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! 24.03.04, 23:10
      Witam , wysłałam Ci maila z propozycją , pozdrawiam
    • Gość: student Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.solaris.ds.polsl.gliwice.pl 25.03.04, 00:23
      podejmę się zadania, prosze oto mój tel.:
      608 796 658 od 4 lat pracuję.
      na umówionym spotkaniu przedstawię pani swoje prace, realizacje.
    • Gość: dekorator wnętrz Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: 62.233.167.* 25.03.04, 00:52
      Witam
      Jestem dekoratorem wnętrz i z przyjemnością podejmę się tego zlecenia.
      Byłoby mi miło spotkać się ,przedstawiłabym wtedy moje projekty.
      Mój tel 0505 146 024
      Pozdrawiam
    • habitare Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! 25.03.04, 12:44
      Jestem do dyspozycji pod adresem habitare@gazeta.pl

pzdr
      • pub111 Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! 25.03.04, 14:05
        no Beatka gratuluje;-)
        pozdrawiam
        magda
        • Gość: projektant Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.acn.pl 26.03.04, 10:42
          Witam i zapraszam do rozmowy na temat Pani mieszkania.
          podaję telefon 641 34 11, 0-501 017 390
          e-mail: soltanteresa@acn.waw.pl
          autorska pracownia projektowa
          Małgorzata
          • Gość: sierotka ma rysia Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.TELE.NET 30.03.04, 22:47
            niunka- zarobilas juz na mieszkanko? Masz jeszcze na wykonczenie wnetrz? No to
            nie badz stara KUTWA i daj architektowi zarobic!

normalnie- co za mentalnosc- u dentysty tez sie targujesz?? sprobuj i napisz
            nam jak bylo
            • Gość: uny Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: 62.233.164.* 31.03.04, 23:42
              a co mi tam! dawajta to ludzie, zrobię ten projekt za darmo!
              promocja jest! nie?!
              • Gość: iwona Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.nap.wideopenwest.com 01.04.04, 05:39
                a tak wogole to ile taki projekt moze kosztowac??
                • Gość: projektant Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.acn.pl 01.04.04, 10:00
                  max ok.25zł/m2 powierzchni projektowanej ew. wytyczne do proj. elektryki -
                  7zł/m2
                  • Gość: lonza Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:56
                    A możesz zdradzić kto projektuje w tej cenie?
                    • Gość: projektant Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.acn.pl 02.04.04, 16:47
                      Zadzwoń 0-501 017 390, jestem projektantem wnętrz /już po studiach i z
                      praktyką/.
                      Chodzi oczywiście o przeróbki w układzie funkcjonalnym mieszkania, układzie
                      ścian działowych, wynikające z nich zmiany w instalacjach, usytuowaniu urządzeń
                      sanitarnych, wstępne umeblowanie kuchni i pokoi, sugestia oświetlenia i sufitów
                      podwieszonych, wytyczne do proj. instalacji elektrycznej:
                      rozmieszczenie punków oświetleniowych ,gniazdek i wyłaczników.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: agnieszka Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.04.04, 19:29
                        no no wlasnie o to chodzi, zadzwonie w poniedzialek jesli mozna skorzystac z
                        podanego numeru....bo tez mnie inetersuje porada i zmiany odnosnie projektu....
                        nadmieniam ze chodzi o warszawke i podpowiedz bo cos tam mi sie kielkuje ale
                        pewnie jakby mialam tak zrobic jak mysle to wyszedłby mi niezły sajgon... ;-)
                        wiedz pozdrawiam i skontaktuje sie,
    • Gość: marzena Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 20:20
      Przepraszam bardzo, tez jestem architektem wnetrz, i tez posiadam juz wiecej
      niz kilka powazniejszych realizacji na swoim koncie, pomimo dzialania na polu
      projektowania wnętrz od stosunkowo niedlugiego czasu.I ceny jakie proponuje
      Inwestorom chyba nie nalezą do najnizszych, a i tak za taki, jak wspomniany
      zakres, nie wzielabym wiecej niz kilkaset zlotych. Toc to prosta aranżacja
      wnętrza, nawet, jesli ja zrobie w kilku wariantach, nie bedzie bardzo
      czasochlonna (jesli wypada zdradzac takie sekrety) + 2,3 ryunki bardziej
      szczegółowe. To nie jest to samo co pełny projekt wnętrza. I wg mnie nie jest
      wart nawet 10zl za m2 powierzchni projektowanej:)).
      • Gość: dekorator Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: 62.233.167.* 02.04.04, 21:46
        10 zł za co!!!!!
        Ja to mogę zrobić za darmo w ramach relaksu
        ( jak już tak schodzimy z ceną)
        • Gość: projektant Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.acn.pl 03.04.04, 12:25
          z adwokatem nikt się tak nie targuje a za godzinę pracy bierze kilkaset złotych
          i żaden jego kolegów po fachu nie obniża ceny. Drodzy koledzy projektanci
          pracujcie nawet za darmo, ale bądzcie troszkę bardziej solidarni i uczciwi
          w swoich wypowiedziach. Jeśli kogoś nie stać na futro z norek to go po prostu
          nie ma i koniec. Praca projektanta jest pracą, za którą należy zapłacić i nie
          są to wykreślone 2-3 rysunki w wyliczalnym czasie, tylko pomysł i rzetelna
          wiedza na temat możliwości wykonawczych, kosztów jakie poniesie inwestor,
          możliwości obnizenia tych kosztów itd...Kiedyś obowiązywały cenniki wyjściowe
          na usługi wykonywane przez projektantów z cenzusem, cenniki takie stosowane są
          w wielu krajach Europy, myślę że można do tego powrócić i wtedy wszystko będzie
          jasne.
    • marzenajankowska Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! 03.04.04, 14:28
      podajcie mi taki cennik- to bede sie do niego stosowac. poki co kieruje sie
      zdrowym rozsadkiem popartym przelicznikami od m2. to co napisalam to zadna
      dumpingowa cena. gdyby podzielic kwote za kompleksowy projekt na poszczególne
      etapy to wlasnie tak by wyszlo...
      • Gość: projektant Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.acn.pl 03.04.04, 16:37
        Pani Marzeno,jeśli zakładam,że kompleksowy projekt wnętrz liczony z metra
        powierzchni projektowanej kosztuje minimum 50zł/m2 w zależności od jego
        skomplikowania to część prac, o których rozmawiamy to jest 50% sukcesu.
        Układ ścian, rozmieszczenie urządzeń łazienkowych,ustawienie ciągu
        technologicznego kuchni, rozmieszczenie punków oświetleniowych i elektrycznych,
        sugestia układu posadzek i sufitów podwieszonych w większości przypadków
        wystarcza klientowi, aby wykończyć mieszkanie. Jeśli chce to pracujemy dalej
        tak się często zdarza. Potem naogół projektowanie zawęża się do projektu
        plastycznego kuchni/technologiczny robi wykonawca - studio kuchenne/, projektu
        łazienek, ew. szaf, dekoracyjnych ścianek gipsowych,etc. oczywiście po
        uprzednim wyborze wszystkich materiałów glazur,terrakot,podłóg,drzwi
        wewnętrznych, parapetów, kibelków, wanien, kabin prysznicowych, armatury cdn.
        • Gość: projektant c.d Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.acn.pl 03.04.04, 16:53
          Ustalamy szczegółową kolorystykę ścian i to wszystko za te następne 50 % ceny.
          Jest jeszcze nadzór autorski, przyjmuję ryczałtowo 30% wartości projektu.
          Nadzór obejmuje pobyty w miejscu realizacji, mające na celu ocenę zgodności
          wykonywanych prac z uzgodnionym z klientem projektem. Jeżeli klient chce, aby
          pomóc wybrać mu całkowite umeblowanie, dekorację okien, obrazy, lampy dekorcyjne
          /oprawy w stropach podwieszanych wybieramy w poprzednim etapie/ cena projektu
          wzrasta. Ja pracuję w ten sposób od naprawdę długiego czasu , mnie i moim
          wielokrotnie powracającym klientom wydaje się to dość jasne i sensowne.
          Pozdrawiam
          PS:malarzowi płacimy za malowanie 1m2 ściany ok. 8 zł, glazurnikowi 30 -50 za 1
          m2 układania glazury, parkieciarzowi - 45 zł, itd. Tanio nie zawsze się opłaca
          a wręcz prawie nigdy.
    • Gość: marzena Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.chello.pl 04.04.04, 16:06
      hm... widac wszystko zalezy od przyjetego scenariusza wydarzen. Bo najwyrazniej
      zalozenia mamy podobne: wg mnie koszt kompleksowego projektu liczony razem z
      nadzorem i wszystkimi punktami wymienionymi przez pana to zazwyczaj 80-
      100zl/m2. nie moge sie tez nie zgodzic, ze ten pierwszy etap, aranzacji calosci
      wnętrza, jest najwazniejszy dla calego etapu projektowego. Dobre rozplanowanie
      wszystkiego na samym poczatku to podstawa, ale to dopiero poczatek. nawet przy
      tworzeniu kilku kolejnych wariantów nie tak bardzo pracochlonny. pracochlonnosc
      calogo przedsiewziecia zaczyna sie pozniej, i wlasnie tym sie kierowalam...
    • Gość: Kasia Re: Szukam architekta wnętrz-niedrogiego! IP: *.crowley.pl 28.04.04, 16:41
      witam, chętnie zaoferuję swoją pomoc jako projektant, 605 282 004, do miłego i
      pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka