Dodaj do ulubionych

koszty architekta wnetrz

IP: *.chello.pl 05.01.05, 02:59
planujemy kupic z mezem mieszkanie w warszawie. bedzie mialo 3 pokoje na 63
metrach. chcialabym sie dowiedziec ile "bierze" architekt wnetrz w warszawie.
wazne jest to ze nie jestesmy bogaci i chcielibysmy fajnie urzadzone
mieszkanie, ale raczej z nienajdrozszych materialow. moze okazac sie tak, ze
bedziemy potrzebowali, zeby architekt pomogl nam w zaplanowaniu koncepcji
calosci, a urzadzac bedziemy etapami, od tego co jest niezbedne do
funkcjonowania az do reszty.
Obserwuj wątek
    • 27kasia Re: koszty architekta wnetrz 10.01.05, 10:44
      Proponuję zadzwonić do Pawła Nowaka, www.es-pro.pl Duzym atutem tego
      architekta są umiarkowane ceny, super obsługa (doradza przy wyborze matriałów,
      zna dostawców) oraz fakt iz interesuje sie feng-shui - a to może bardzo dużo
      przynieść przy projekcie!
      Polecam ipozdrawiam,Kasia
    • Gość: projektant Re: koszty architekta wnetrz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 11:11
      jestem projektantem wnętrz, moj telefon 0-501 017 390
      e-mail: soltanteresa@acn.waw.pl
      www.soltanteresa.architekci.pl
    • Gość: Asior Re: koszty architekta wnetrz IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 10.01.05, 16:11
      witam...
      mam na imie asia, zajmuje sie projektowaneime, zazwyczaj robie to dla
      znajomych... za takie mieszkanei jak wasze biore 2500pln z planami, bieganiem
      po zakupy, doborem produktow, i nazdorem na ekipa... mam swoich fachowcow...
      czesc projektow jest na mojej prywatnej jeszcze stronei www.asior.com, jesli
      macie ochote to zapraszam tam sa dane. zazwyczaj tak jak napisalam robie dla
      znajomych, mlodych jak Wy ludzi i nei zdzieram, projektuje bo lubie a nie bo
      zyje z tego. pzdr
      asia
      • Gość: gosc1 Re: koszty architekta wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:41
        Witam. Ja zleciłam zaprojektowanie swojego mieszkania profesjonalistom i jestem
        z efektów bardzo zadowolona. Raczej bała bym sie zlecic to komus, kto z tego
        nie żyje, więc nie trudni sie tym zwodowo i w dodatku psuje zawodowcom rynek.
        Jezeli juz robi to bo lubi, to niech robi za darmo, wtedy mozna nie miec
        pretensji i reklamacji. proponuje architekta, bądź profesjonalnego projektanta
        wnętrz. U mnie projektowała Pani Magda, którą z czystym sumieniem mogę polecić.
        Oto kontakt do niej: mwdesigner@o2.pl
        pozdrawiam
        Ania
    • Gość: pushkhar Re: koszty architekta wnetrz IP: 193.0.117.* 11.01.05, 14:17
      witam, w przeciwienstwie co do poniektorych "forumowiczow" zyje z projektowania
      bo jest to zarowno moj zawod i pasja zyciowa. Jesli chodzi o umiarkowanosc cen
      zawsze mozna znalezc kompromis satysfakcjonujacy obydwie strony. Jesli wiec
      macie chec sie odezwac i porozmawiac o Waszym nowym mieszkaniu zapraszam do
      kontaktu: pushkhar@wp.pl 608 09 10 84 (prosze sie nie zrazać jesli jestem poza
      zasiegiem)
      Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: maw Re: koszty architekta wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:15
      Droga Doris
      Pelny projekt wnetrz, z kolorystyką, doborem materialów, rozrysowanymi
      instalacjami, i jakas wizualizacja pewnie bedzie kosztem ok 2000-2500 tys zl.
      Ale jesli chcesz to tanio zrobic to mozna zawsze szukac tanszych a co za tym
      idzie mniej kompletnych opracowan. Jesli jescze nie zakupiliscie mieszkania to
      radzilbym przed zakupem pokazac rzuty architektowi, który po szybko oceni i
      doradzi lepsze mieszkanie. To naprawde widac na pierwszy rzut oka co mozna z
      mieszkania "wyciągnąć". Taka porada wraz ze zwymiarowana koncepcją mieszkania
      nie powinna byc drozsza niz 500 zl.
      Jesli mialabys pytania to podaje maila maw10(malpa)poczta.onet.pl
    • Gość: BJU DESIGN Re: koszty architekta wnetrz IP: *.proszynskimedia.pl 12.01.05, 11:17
      Witam
      Jestem architektem wnętrz. Szczegóły dotyczące wykonanych przeze mnie projektów
      można przeczytać na stronie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=19324307
      Szczegółowy kosztorys projektu chętnię wyślę na adres mailowy. To nic nie
      kosztuje, a będą mieli Państwo porównanie do innych architektów wnętrz.
      Kwestia ceny zawsze podlega negocjacji.
      bju@o2.pl
      tel.: 0 695 261 067
      • Gość: Jurek Re: koszty architekta wnetrz IP: *.citibank.com 21.01.05, 17:05
        Co prawda nie ja rozpoczalem cala dyskusje, ale bylbym wdzieczny za przeslanie
        takiej wyceny rowniez na moj mail. Kupujemy z zona mieszkanie w starej
        kamienicy, lacznie (z antresola) 73 m2.
        moj adres mailowy: jerzy.strasz@citigroup.com
    • Gość: A. Re: koszty architekta wnetrz IP: *.chl.asp.gda.pl 12.01.05, 12:59
      Jestem architektem wnętrz. Jest to mój zawód, moja pasja i moja praca, z której
      żyję. Koszt samego projektu powinien oscylować w granicach 4500, a nawet więcej
      (w przypadku metrażu, który podałaś). Pracuję poza Warszawą, ale z tego co się
      orientuję ceny w stolicy mogą być wyższe. Radziłabym nie pracować z amatorem,
      który może spaprać całe wnętrze. Niższa cena nie znaczy, że dobrze na tym
      wyjdziesz. I jeszcze jedno: żaden architekt wnętrz nie będzie za darmo
      nadzorował remontu lub budowy i ekipy budowlanej. Trzeba się liczyć z kosztami
      za każde spotkanie. Pozdrawiam.
      • Gość: Gość Re: koszty architekta wnetrz IP: 217.96.20.* 12.01.05, 16:59
        Ludzie! Skąd Wy bierzecie te ceny? Wszyscy mówią o kosztach 2000 - 2500 PLN za
        mieszkanie o powierzchni 60 m2, a gdy przychodzi co do czego, to cena jest
        dokładnie dwukrotnie wyższa. Po co wprowadzacie w błąd ludzi, którzy nie mają
        pojęcia jak kształtujecie swoje ceny?!
        Całkiem niedawno szukałam architekta, który zrobiłby projekt i aranżację mojego
        mieszkania (50 m2).
        Pytałam architektów w Łodzi, Zabrzu, Warszawie, Krakowie ile kosztuje taka
        usługa. Ceny, niezależnie od miasta kształtowały się bardzo podobnie: średnio
        80 - 100 PLN/m2 + VAT (22%). Powodów, dla których architekci motywowali takie
        ceny było masę.
        Tak czy owak pomimo dość wysokich cen zdecydowałam się na pomoc jednej z
        warszawskich pracowni. I nie żałuję. Praktyka pokazała, że każda złotówka
        wydana na architekta pozwoliła mi zaoszczędzić w przyszłości 4 zł na poprawki
        przy adaptacji naszego (nowego) mieszkania na bardziej funkcjonalne. Okazało
        się, że dzięki pomysłowości moich architektów zyskałam 9 m. mieszkania więcej
        za cenę 4000 PLN (tyle kosztował mój projekt).
        Wniosek z tego? Czasem niektóre oszczędności są naprawdę pozorne, a projekt u
        architekta amatora, pasjonata czy też takiego, który uczy się dopiero na waszym
        mieszkaniu nie jest wart i tych 2000 PLN.
    • Gość: anex Re: koszty architekta wnetrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:38
      Witam, zgadzam sie z przedmówcą. Dobry architekt może z mieszkania wyciągnąć
      kilka dobrych metrów, których ty nigdy byś nie zauważyłaa. Warto skontaktować
      sie z kilkoma pracowniami i porownać co kto oferuje za podana cenę. Ja
      znalazłam dobrego architekta, który zaoferował mi kompleksową usługe w bardzo
      przystępnej cenie. Proponuje zajrzeć na stronę www.arcy.zabkowska.pl, j
      atam znalazłam to czego chciałam.
      • Gość: doris Re: koszty architekta wnetrz IP: *.chello.pl 13.01.05, 20:46
        dzieki bardzo wszystkim za odpowiedz. jeszcze sie wachamy. w sumie bardzo
        chcielibysmy wlozyc w mieszkanie cos swojego, a nie miec projekt z zurnala, ale
        w sumie dobry architekt potrafi nadac charakter wnetrzu.
        najgorszym dla mnie problemem jest ze podobaja mi sie rzecy, ktore nawet nie
        wiem ze istnieja. w kazdym sklepie widze w kazdym mieszkaniu widze cos nowego, o
        czym bym wczesniej nie pomyslala. poki co oblozylismy sie "fachowa" prasa i
        przegladamy. mamy jeszcze poltora roka, wiec chyba cos wymyslimy.
        jezeli chodzi natomiast o konsultowanie zakupu mieszkania z architektem to dla
        nas przesada. umowy jeszcze nie podpisalismy ,ale nawet gdyby architekt
        powiedzial nam ze mieszkanie jest beznadziejne to i tak nie zmieni decyszji.
        najwazniejsza jest cena i lokalizacja. ponadto wystarczy raz w zyciu meblowac
        jedno mieszkanie, zeby wiedziec czego sie chce i co sie da wyciagnac z wnetrza.
        pozdrawiam wszystkich
        • Gość: MM Re: koszty architekta wnetrz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 18:50
          Z mojego doświadczenia wiem, że rozmowa z projektantem jest bardzo ważna na
          etapie stawiania ścian w mieszkaniu. W naszym nowym mieszkaniu ściany zostały
          postawione wg projektu developera (my to zaakceptowaliśmy). Kiedy mieszkanie
          było już gotowe nawiązaliśmy kontakt z projektantem, który rewelacyjnie
          zaprojektował całe wnętrze, przestawiając oczywiście ściany. Zyskaliśmy nową
          przestrzeń, bardziej funkcjonalną. Zdecydowaliśmy się na wyburzenie starych
          ścian (developer to zaakceptował), ale to było związane z dodatkowymi kosztami.
          Gdybym kupowała jeszcze raz mieszkanie, nawiązałabym kontakt z projektantem w
          momencie, gdy ściany nie są jeszcze postawione.
        • Gość: ona Re: koszty architekta wnetrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:16
          To po diabła ta cała dyskusja???Projektuj sama, a nie zawracaj głowy
          architektom.Przeciez sama sobie świetnie poradzisz, na co Ci architekt!!!!
          Pozdrawiam!
      • Gość: I. Re: koszty architekta wnetrz IP: 217.96.20.* 18.01.05, 11:52
        Gość portalu: anex napisał(a):

"...Proponuje zajrzeć na stronę www.arcy.zabkowska.pl,
        Proponuje zajrzeć na stronę www.arcy.zabkowska.pl,
        j
        > atam znalazłam to czego chciałam."

...Męża?

• Gość: exp Re: koszty architekta wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:21
      A ja jeszcze dodam, że godzinną konsultację za 500 zl to niech sobie szanowny
      architekt w dupe wsadzi. Chyba wam się we łbach pomieszało!
    • Gość: apatot Re: koszty architekta wnetrz IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.01.05, 14:29
      Po przeczytaniu tylu wypowiedzi stwierdzam ze nie zawsze jest tak jak piszecie
      owszem zdążają sie architekci którzy mówią tyle a biorą znacznie więcej .Nie
      wiem co ich do tego motywuje gdyż reklama jest dzwignia rynku a raz zrażony
      klient nie skorzysta ponownie a ni nie poleci nysach usług komu innemu. Ja mam
      swoje niezmienne ceny, które uważam za przystępne w stosunku do wykonanej
      przeze mnie pracy i czasu którego czasami nikt nie bierze pod uwagę jaki trzeba
      poświęcić. Nie jest przecież sztuka wpakować klientowi to co innym, ale
      wymyślić dla niego niepowtarzalne wnętrze w oparciu o jego potrzeby ,
      przyzwyczajenia itp. Chętnie śluzę swoimi usługami i podpowiedzią
      apatot@o2.pl .
      • martyna248 Re: koszty architekta wnetrz 16.01.05, 21:27
        CO do kosztow to troche sie zdziwilam. Jestem architektem, skonczylam studia w
        USA teraz mieszkam tutaj i pracuje. Musze powiedziec ze tutaj za pierwsza
        wizyte placi sie od $350 do $500 za wstepna konsultacje w zaleznosci od
        wielkosci projektu.
        Nastepnie kazda godzina spedzona nad projektem kosztuje clienta $150 za godzine.
        Szczerze mowiac nie spodziewalam sie ze w Polsce architekci tyle kasuja za
        pierwsza wizyte. No ale coz ....
        • Gość: Bacha Re: koszty architekta wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:47
          martyna248 napisała:

> Szczerze mowiac nie spodziewalam sie ze w Polsce architekci tyle kasuja za
          > pierwsza wizyte. No ale coz ....

.... głupich nie sieją, sami sie rodzą - chciałoby sie dokończyć.
          • martyna248 Re: koszty architekta wnetrz 21.01.05, 22:10
            Musze sie podpisac pod twoim zakonczeniem-
            • Gość: Marco Re: koszty architekta wnetrz IP: *.chello.pl 23.01.05, 11:25
              Oooo! To w USA Telekomunikacja też świadczy usługe dostępu do Internetu
              Neostrada Plus?

Fajnie ;)

Marco
        • Gość: Tadek Re: koszty architekta wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:47
          Przecież 500$ to do cholery ponad 1500 pln! Kto tu mówie że to za pierwszą wizytę!
          Za 4000 pln całe mieszkanie!
    • Gość: marzena Re: koszty architekta wnetrz IP: *.chello.pl 30.01.05, 15:22
      to i ja dodam swoje trzy grosze. w kwestii konsultacji układu mieszkania z
      architektem, w trakcie wyboru lokalu. jestem architektem, i moge z pelnym
      przekonaniem stwierdzic, ze uklad mieszkania jest bardzo wazny. tak samo jak
      usytuowanie wzgledem stron swiata i naslonecznienie lokalu. po prostu nie z
      kazdego wnetrza da sie stworzyc taki uklad, ktory bylby dla nas optymalny. to
      nawet calkiem oczywiste. przerobiwszy setki planów mieszkan nie proponowalabym
      kierowac sie tylko lokalizacja. zastany uklad moze bardziej ograniczac niz to
      sie wydaje. i gdyby proste bylo przerobienie mieszkania na nasze potrzeby-
      zadowolilibysmy sie praca architekta budynku, a potem- ewentualnie- dekoratora
      wnetrz. wobec tego dla kogos- kto nie radzi sobie z uprzestrzenieniem
      ogladanych planow- pomoc fachowca moze byc niezbedna...
      • Gość: xxx ceny w polsce IP: *.visp.energis.pl 31.01.05, 03:04
        ceny w polsce sa horendalne.
        dzis z ciekawosci bylem obejrzec ceny narzedzi w MERLIN cos tam.
        niektore kosztuja 2x wiecej niz w kanadzie. dokladnie!!!
        jestem w szoku.
        mysle ze podobnie abstracyjne ceny sa na uslugi architektow wnetrz.
        pewnie czas pokory nadejdzie. widzac jak sie tutaj ostro reklamujecie (co
        obserwuje z niejakim zazenowaniem, poczucie waszej wysokiej wlasnej wartosci
        miesza sie z dosc bezswtydnym zabieganiem o klienta ) chyba to troche sytuacja
        schizofreniczna. dziwny kraj ta polska. :)
        pozdrawiam.
        • Gość: Dede Re: ceny w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:10
          Gratuluję porównania.
          Ceny narzędzi w Kanadzie, która w 80% pkryta jest lasami, a każdy Kanadyjczyk
          ma w garażu mini warsztat ślusarsko-stolarski, są zrozumiale niskie,
          dziwi mnie tylko, że w markecie budowlanym znalazłeś droższe - pewnie źle
          szukałeś.
          Natomiast ceny projektów po tamtej stronie oceanu wcale nie są wcale niskie.
          Mój znajomy mieszkał w Halifaxie przez parę lat. On liczył za projekt
          50-100CAD - cyli około 120-250zł za 1m2 i te ceny były tam atrakcyjne.
          Pozdrawiam
          • Gość: xxx Re: ceny w polsce IP: *.visp.energis.pl 31.01.05, 10:42
            a jak mialem szukac? bo troche zie zgubilem.
            • Gość: Dede Re: ceny w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:49
              Na początku każdego działu: np wiertarki po 100zł. No chyba że Makita Cię
              interesuje.
            • Gość: xxx Re: ceny w polsce IP: *.visp.energis.pl 31.01.05, 10:54
              co do dziwnych porownan, piszesz ze w kanadzie 120 zlotych za metr, w polsce z
              czego sie zorientowalem to srednia stawka okolo 100zl/m2.
              czyli cena prawie taka sama w kraju zaliczonym do posiadajacych najwiekszy
              standart zycia na swiecie i hmmm... no coz, jaka jest polska kazdy wie.
              ceny narzedzi:
              -wiertarka makita 14v. cordless tutaj 1500zl w kanadzie okolo 250can$.
              -chopsaw (nie wiem jak to sie nazywa po polsku, taka pila na prowadnicy) makita
              tutaj okolo 3000 tys zl w kanadzie pewnie 600can$. polowa ceny.
              • Gość: xxx Re: ceny w polsce IP: *.visp.energis.pl 31.01.05, 10:56
                co do 100zl wiertarek, no name, tego typu artykuly w tych cenach tez tam sa,
                byc moze nawet lepszej jakosci ale chyba nie ma co o czyms takim pisac.
              • Gość: Dede Re: ceny w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:00
                napisałem 120-250zł, a to jest różnica.
                co do Makity - z Japonii bliżej jest do Kanady niż do Polski.
                ale faktem jest, że np. nowe BMW też kosztuje więcej w polsce niż Niemczech!!!
                Reasumując: gdybym mógł za projekt brać tyle co w Kanadzie, to wystarczyłoby mi
                robić 3-4 projektów rocznie!

pozdrawiam i spadam
                cześć
                jadę do klientów - 150km w padającym śniegu.
    • kingaf3 Re: koszty architekta wnetrz 31.01.05, 20:22
      WSZYSCY CHCIELIBY NIEDROGO A NAJLEPIEJ ZA DARMO.
      LUDZIE PRZECIEZ TO NASZ ZAWÓD I ZRODLO UTRZYMANIA!!!
      GDYBY WSZYSCY BYLI W MIARE "JEDNOMYSLNI" NIE BYLOBY TAKICH ROZBIEZNOSCI
      CENOWYCH.
      2.500,- PRZY TAKIM METRAZU I PRZY PELNYM PROJEKCIE WNETRZA - TO SMIESZNE.
      NO MOZNA SOBIE TO JESZCZE TLUMACZYC "TRUDNYM" RYNKIM.
      • tochman Re: koszty architekta wnetrz 11.04.05, 12:17
        nikt jeszcze nie wspomniał ze praca profesjonalnego architekta wnetrz trwa
        srednio 2-4 miesiecy przy jednym projekcie, przy kwocie powiedzmy 5 tys za
        mieszkanie ,łatwo podzielic ile wychodzi miesiecznie.
        • Gość: Tadek Re: koszty architekta wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:50
          No właśnie! A poza tym wszystkie narzędzia pracy kosztują tyle samo co na
          zachodzie (komputery , samochody, meble, programy itp) więc czemu nagle projektu
          mają być 5 x tańsze?
      • magda-lis Re: koszty architekta wnetrz 25.04.05, 16:57
        To zrozuiałe, ze czasy są trudne i każdy chciałby jak najtaniej.
        Niestety każdy chce również żyć na jakimś przyzwoitym poziomie.
        Dlaczego Pan, Pani panie Ekonomisto, Prawniku, Lekarzu, Techniku, Majstrze,
        Pracowniku Biurowy etc. walczycie o swoje godne zarobki a nam architektom i
        projektantom zarzucacie, że za dużo chcemy? Wszyscy - dla Was staramy się
        proponować ceny konkurencyjne, ale nie wymagajcie od nas proszę, abyśmy musięli
        pracować za stawki poniżające, a widzę że pojawiają się tutaj takie propozycje.
        Jeśli ktoś za 2500zł czyli za 39,7zł za metr kwadrat. oferuje swoją prace to
        widzę tylko dwie możliwości: albo jest to rozpaczliwe wołanie o chleb, albo
        nieuczciwa reklama - gdzie dopiero póżniej okazuje się że koszty zamówienia
        będą wyższe. Nie da się za takie pieniądze zaprojektować dobrze wnętrza.
        Wszystko wymaga czsu indywidualnego potraktowania i wywiadu na rynku pod kątem
        danej osoby. To pociąga za sobą koszty.
        Trudno uwierzyć że ktos będzie w stanie przeżyc za taką kwotę pomniejszoną o
        koszty, oraz podatek miesiąc, a poprawnie licząc trzeba zakładać dwa trzy
        miesiace.
        Klienci są dla nas najważniejsi. Dla nich i dzięki nim żyjemy, ale nie pozyjemy
        długo jeśli będziemy pracować za stawki przynależne kładzeniu płytek czy płyt
        GK.
        Płytkarz zarobi 2500 po położeniu 70 - 100m.kw. płytek co zajmuje średnio 10-13
        dni. Bez kosztów własnych...
        pozdrawiam
    • Gość: Yoka Re: koszty architekta wnetrz IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 01.02.05, 09:42
      To już nie pierwsza dyskusja na temat "ile to kosztuje i dlaczego tak drogo?"
      Wszystkim tym, dla których 2500zł za zaprojektowanie 63m2 jest za drogo pragnę
      uzmysłowić, że daje to ~40zł/m2. Dla porównania kafelkarz bierze 25zł/m2
      podłogi, a np. gipsiarz 18zł/m2 i nikt z nimi nie dyskutuje. Hydraulik
      za "punkt" liczy stówkę, a pan co ma dobra wiertarke za wywiercenie otworu pod
      puszkę elektryczną 50zł. Pan do pralki za sam dojazd dolicza sobie 30-50zł.Nikt
      równiez nie dyskutuje z lekarzem, który za wizytę domową żąda 100-150zł.
      Od architekta wnętrz oczekuje się,że przemyśli każdy cm2 projektowanej
      powierzchni. Weźmy np. łazienkę 2mx3m. Żadne tam luksusy. Taka łazienka to 35m2
      do zaprojektowania bez sufitu. Pan kafelkarz (25zł/m2) zaśpiewa za samo
      wykafelkowanie 900zł (875zł co do grosza)+ przyłącza + jakiś suficik z fajnymi
      halogenkami. 2500zł do wydania bez szemrania. Ile zapłacicie architektowi
      wnętrz za wymyślenie tego wszystkiego i za dopilnowanie żeby było jak na
      projekcie?
      • Gość: spacedreamer Re: koszty architekta wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:35
        Wreszcie jakaś rozsądna argumentacja.
        Dodam jeszcze, że ceny które pdała Yoka dotyczą prostych wykończeń.
        Skomplikowana zabudowa g-k może kosztować nawet 50zł/m2.
        W ogóle ta dyskusja traci sens jak się popatrzy na oficjalne cenniki
        Izby Architektów czy Izby Projektowania Budowlanego.
        Dla przykładu:
        Pow. do 100m2 wg kategorii trudności ( wymagań projektowych ):
        Kat. I. 50,93zł/m2
        Kat. II. 92,38zł/m2
        Kat. III. 157,60zł/m2
        Kat. IV. 259,80zł/m2
        Pozdrawiam
        • emila_z Szukam architekta wnetrz 03.02.05, 19:27
          Szukam architekta wnetrz musi miec niebanalne pomysly, potrafiacego polaczyc
          tanie z drogim.Czy ktos moglby kogos polecic? wnetrze do urzadzenia to 63 m2,
          mieszkanie jest nowe
          • Gość: apa tot Re: Szukam architekta wnetrz IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.02.05, 15:43
            Jezeli oferta nadal aktualna to bardzo chetnie podejme sie wykonania projketu
            wnetza zapraszam apatot@o2.pl
          • Gość: arwn Re: Szukam architekta wnetrz IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 07.02.05, 19:54
            jezeli mieszkanie znajduje sie w Krakowie lub w okolicach to bardzo chetnie
            wykonam projekt
            prosze o kontakt (jezeli oferta jest nadal aktualna)
            architektura@grid.com.pl
          • lordvalium Re: Szukam architekta wnetrz 07.02.05, 23:02
            Jezeli to jest jeszcze aktualne to polecam swoje usługi.
            Prosze o kontakt :agnieszka@lordvalium.pl
          • Gość: aga Re: Szukam architekta wnetrz IP: *.chello.pl 10.02.05, 20:01
            agnieszka.z@mail.com Zapraszam:)
            • galena Re: Szukam architekta wnetrz 21.02.05, 09:06
        • Gość: architekt Re: koszty architekta wnetrz IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 20:14
          brawo ypko..
          ja juz dawno doszlam do wniosku, ze lepiej byc nauczycielem i brac za korki 50-
          100zl/godz
          placa bez szemrania...
      • Gość: A+D Re: koszty architekta wnetrz - yoko IP: *.aster.pl 19.03.05, 02:09
        Brawo!
        Może to zamknie na parę dni temat kasy za pracę.
        Swoją drogą kto ma czas na czytanie tego forum w tygodniu?
        Pozdrawiam.
      • Gość: Tadek Re: koszty architekta wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:52
        A synek co mi raz na 6mcy przyjeżdza pzreczyścić xero chce 150 pln za 30 min
        roboty!!!!! Chore
    • Gość: architekt Re: koszty architekta wnetrz IP: 80.51.198.* 25.04.05, 13:53
      dobry projekt zrobi zawodowy i przede wszystkim doświadczony architekt !
      tacy ludzie zarabiaja na życie projektowaniem, poswięcaja sie w pełni tej pracy
      a poza tym projektując powinni mieć satysfakcje ( równiez finansową ) zapraszam
      do pracowni www.jnarchitekci.com.pl z siedzibą w centrum miasta
      pozdrawiam
      • Gość: architekt22 Re: koszty architekta wnetrz IP: *.acn.waw.pl 25.04.05, 14:50
        kolego architekcie!
        nie szkoda ci czasu na odpowiadanie na takie, stare juz i nieaktualne pytania???
        • Gość: masz racje Re: koszty architekta wnetrz IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 25.04.05, 23:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka