Dodaj do ulubionych

Praca dla architektów wnętrz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:38
Czy ktoś się tutaj orientuje jak wygląda rynek pracy dla architektów wnętrz??
Słyszałam różne rzeczy, a to że nie jest trudno a to że to grupa dość
zamknięta i bez koneksji i znajomości trudno znaleźć klientów i w ogóle wejść
w tą branżę. Wybieram się na podyplomowe studia z architektury wnętrz i się
zastanawiam czy warto.
Obserwuj wątek
    • Gość: Spacedreamer Re: Praca dla architektów wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:14
      Robota jak każda inna, tyle że fajniejsza.
      Jak chcesz pracować u kogoś to musisz się naszukać i dobrze trafić.
      To jest możliwe - kilku moich znajomych po studiach tak zrobiło i są zadowoleni.
      Jeśli chcesz pracować na swoje nazwisko, to łatwej drogi nie planuj.
      Do klientów trudno dotrzeć na początku, potem to oni trafiają do Ciebie. O
      środowisku nie mogę się wypowiadać, bo praktycznie nie mam z nim kontaktu, więc
      czy jest zamknięte czy otwarte - nie mam pojęcia. Nie wiem też czy trudno jest
      wejść w tę branżę - kilka lat pracy na pewno - łatwe to pewnie nie jest, ale
      czy coś w ogóle jest teraz łatwe?
      Najważniejsze to postawić sobie cel i uparcie do niego dążyć.
      Powodzenia.
      • Gość: Stella Re: Praca dla architektów wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:58
        Dzięki :)) Będę się starać. Mam predyspozycje do tej pracy a i dotychczasowe
        wykształcenie związane ze sztuką, zdolności palstyczne, powinno ułatwić.
        • Gość: Spacedreamer Re: Praca dla architektów wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:59
          Możesz napisać co kończyłaś i gdzie na te podyplomowe się wybierasz, bo ciekawy
          jestem.
          • seerena Re: Praca dla architektów wnętrz 10.08.05, 01:39
            Pewnie. Kończę teraz historię sztuki - jeszcze prace piszę. Znalazłam studia
            podyplomowe w Łodzi, jedne na uczelni prywatnej a inne na Politechnice, 1,5
            roczne lub 2 letnie. Nie dowiadywałam się jeszcze dokładnie więc nie wiem jakie
            sa szanse dostania się. I czy w ogóle przyjęli by kogos takiego jak ja, bo one
            sa chyba raczej pomyślane jako uzupełniające dla architektów, inżynierów itp.
            Jakby ktos coś wiedział bliżej to będe wdzięczna za info! A Ty Space jesteś
            architektem?
            • seerena Re: Praca dla architektów wnętrz 10.08.05, 01:40
              ops, taki mam login, czasami Stella :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka