Dodaj do ulubionych

architekta poszukuję

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:11
planuję budowę domu i chciałabym aby był zaprojektowany przez fachowca. nie
jestem zwolenniczką gotowych projektów czy macie namiary na kogoś
sprawdzonego kogo możecie polecić bo np. sami jesteście zadowoleni z
projektu?
Obserwuj wątek
    • izoom Re: architekta poszukuję 29.08.06, 14:35
      Dzień dobry!
      Jeśli byłaby Pani zainteresowana z checią pomożemy Pani zaprojektować dom.
      Jesteśmy zespołem młodych architektów z Krakowa.

MOTION GROUP
      0609 272 795
      • Gość: magda Re: architekta poszukuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:39
        dzięki za odpowiedź czy macie jakąś stronkę w internecie albo zrealizowane
        obiekty
        • Gość: autor bylas szybsza magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:43
          bylas szybsza
          ale nie o to chodzilo
    • Gość: autor scenariusz jak zawsze ten sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:42
      scenariusz jak zawsze ten sam

magda -szukam kontaku z architektem .... sama kontaku nie daje
      arcitekt - jestem .... daje komóre nie daje linku do stony ,nic czai sie

teraz magda :

co zrobi magda:
      a) da kontakt na priv i powie zadzwoń lub
      b) napisze na priv i nie zagada na forum lub
      c) napisze ze zapomniala dac kontakt ,,jaka ze mnie gapcia" lub
      d) napisz wlasny scenariusz ,co zrobi magda
      • Gość: magda Re: scenariusz jak zawsze ten sam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:18
        myślę, że scenariusz cię zaskoczy anonimie.
        nie wiem czemu się czepiasz jeżeli nie masz nic do zaoferowania tzn. nie jesteś
        architektem, albo nie jesteś szczęśliwym posiadaczem niepowtarzalnego projektu
        domu i na tyle życzliwym człowiekiem, aby podzielić się z kimś namiarami na
        fachowca z prawdziwego zdarzenia.
        otóż mylisz się co do mojej osoby, nie jestem żadnym naganiaczem ani
        naciągaczem jakiegoś architekta, który z braku innych pomysłów na zdobycie
        klienta szuka go podstępem na forum gazety.
        otóż jestem od lipca tego roku szczęśliwą posiadaczką działki moich marzeń, i
        bardzo zdeterminowaną osobą, która po czteroletnim zamieszkiwaniu w blokach
        zrobi wszystko żeby się z nich wynieść!
        a chcę to zrobić na warunkach jakie sobie wymarzyłam dlatego nie jestem
        zainteresowana kupnem gotowego projektu choć przyznam kilka nawet mnie
        zainteresowało. dlatego szukam kogoś kto może polecić architekta z ręką na
        sercu, a jeżeli na mojego posta odpowiada sam zainteresowany architekt to
        dlaczego nie mam zapytać o stronę, albo już zrealizowane obiekty?
        jeżeli tak bardzo uraziłam cię jako forumowicza to przepraszam.
        a do motion group i do każdego kto w jakiś sposób wykaże chęć pomocy przy
        realizacji marzeń na bank oddzwonię.
        wszystkich którzy już wybudowali dom i są zadowoleni z projektu proszę o
        zdjęcia.
        pozdrawiam,
        magda

• Gość: autor alez magdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:14
          ja tylko wątpie czy ktos moze sie do ciebie odezwać ,czy do ciebie zadzwonic
          bo niby jak ?
          a o naganianie cie nie podejzewam
          po prostu znajac zycie ... e co ci bede mowil
          sama zobaczysz
          zresztą tak naprawde to moja wypowiedz byla bardziej do nikogo ,niz do ciebie
          poszukaj na forum tego typu oloszeń to zrozumiesz o czym mówie

mam nadzieje ze inni stali bywalcy tego forum podziela moje zdanie
          ,,z polecenia " to nie znaczy z ,,polecenia z forum"

z polecenia z forum to ja sam siebie moge polecic
          tylko co ci z tego???
          • oktogon Re: alez magdo 30.08.06, 19:32
            namiary na siebie zostawić można zawsze, a jesli chodzi o stronę to jedna jest
            lepsza, inna gorsza, a i tym kierują się potencjalni inwestorzy ze oceniają po
            tym co widzą nie zawsze pamiętając o tym ze coś co zostało zaprojektowane nie
            musi się im podobać jeśli było robione dla kogoś innego. Tak naprawdę to po
            sposobie współpracy nastepuje ocena architekta, nie wspominając już o efekcie
            finalnym...

w myśl powyższego więc...

arch. Piotr Kuborek
            www.oktogon.pl
            0691 696 075

pozdrawiam
    • Gość: Robert Re: architekta poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:46
      Kilka postów temu sam rzuciłem podobny temat. Niejaki "autor" nie powinien mi niczego zarzucić:
      podałem swój adres mailowy (mazoorcas@yahoo.com), sam chętnie zgłoszę się na podany na forum,
      przedstawiłem klarownie swoje oczekiwania, ba, napisałem nawet, że wcale nie szukam najtańszego
      architekta, bo szukam kogoś ambitnego i na tyle młodego, żeby mu się chciało. Nikt się nie zgłosił. OK,
      akceptuję to, szukam w inny sposób, choć nieco po omacku.
      Wiem, że poszukiwanie przez forum nie jest idealne, ale jaki inny sposób mi zostaje? Zwrócić się do
      tych kilku najwybitniejszych architektów w Polsce, których nazwiska znam z gazet? Albo zabiją mnie
      śmiechem, albo zabije mnie ich honorarium. A żaden z moich znajomych nie może mi polecić nikogo,
      więc ta droga odpada.
      I jeszcze jedno: jak idziesz do sklepu, to też nie kupujesz pierwszej marynarki, która leży na wieszaku.
      Drodzy Architekci, pozwólcie nam więc dokonać jakiegoś wyboru, czyli, z całym szacunkiem do
      Waszych umiejętności, z niektórych Was zrezygnować, a kogoś innego zatrudnić - bez obrazy.
      • Gość: autor sorki ,ja klientom nic nie zarzucam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:00
        chodzi mi moze własnie o ich dobro
        co jakis czas pojawia sie ogłoszenie ego typu
        jak myslisz ,kto na nie moze odpowiedziec ?
        raczej tylko ten kto nie ma roboty
        dlaczego ?
        sam sobie odpowiedz
        i teraz : czy zaryzykujesz kogos kto sam sie poleca?
        co nie zawsze musi oznaczać ze kolo jest denny
        ale doradzam rozwage
        nie oceniac po stronie internetowej a po mozliwosciach wykonania
        te mozna ocenic tylko na podstawie prac które masz mozliwość ocenic tylko w
        rozmowie osobistej
        nawet portfolio o niczym nie swiadczy
        bo dla bajerru mozna zrobic sobie co sie chce

liczą się prace ,realizacje , nawet wizytówki klientów których obsługuje
        a nie strona
        strona świadczy o tym ile wydałes na webmastera
        a nie o zdolnosciach projektanta

i wypraszam sobie okreslenie niejaki
        kojarzy mi sie z nijaki
        nawet po tym co pisze ( z czym moze wiekszosc sie nie zgadza) widac ze jestem
        postacia na pewno nie niejaką
        • Gość: Robert Re: sorki ,ja klientom nic nie zarzucam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:12
          Po kolei:
          1. ?Niejaki? oznacza ?nie znany mi bliżej?, a za Pańskie skojarzenia z ?nijakim? nie odpowiadam.
          2. Racja, nie uwierzę komuś, że jest świetnym architektem tylko dlatego, że mi sam o tym powie, albo
          pochwali się rewelacyjną stroną www. Ale by móc zweryfikować umiejętności architekta, najpierw
          musze na niego trafić, stąd mój post.
          3. Wierzę wciąż, że na forum nie pojawiają się tylko mniej lub bardziej sfrustrowani architekci co
          zdajesz się sugerować, ale na przykład zadowoleni klienci. Na ich opinię też czekam.
          4. Twojej krytyce nie mogę nic zarzucić, ale może ciut bardziej konstruktywnie? Na przykład wymień mi
          kilku godnych polecenia architektów warszawskich (poza tymi kilkoma, których i ja znam z gazet), a ja
          już ich sam znajdę, popytam, zweryfikuję.
          • Gość: autor Re: sorki ,ja klientom nic nie zarzucam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:30
            ja nie mam nic wspólnego z ta zgrają frustratów (hehe)
            dlatego nie moge nikogo polecić
            no oczywiscie oprócz autora tego textu
            ale powaznie
            ja nie krytykuję
            tylko ani to forum ,ani zadne inne mi znane nie jest miejscem do czegokolwiek
            nie mowiac juz o posukiwaniu takiej osoby jak architekt ,czyli osoba ktra ma
            odpowiadac z twoj dom
            miesce gdzie spedzisz resztę swego burzliwego zycia

jakis czas buszuje juz po internecie
            twoje okreslenie frustrat pasuje mi tu tak ,jakbys zawodowego zabójće okreslił
            mianem niegrzecznego chłopczyka

a forum to jescze wyzsze studia w porównaniu z tym co zobaczyłem na czacie
            wszedłem tam po blisko 6 latach ieobecności
            i jakie było moje zdziwienie ??
            epoka jaskiniowa w internecie

dlatego nie dziw się ze mam letko luzny stosunek
            do tych rzeczy
            tez nie odpowiadam ze niczyje skojarzenia za okreslenie luzny stosunek

• Gość: mariusz Re: sorki ,ja klientom nic nie zarzucam IP: 195.117.48.* 04.09.06, 12:42
              Pozostaje więc pytanie jak znalezc dobrego architekta nie majac nikogo kto
              moglby taka osobe polecic.
      • Gość: meduza Re: architekta poszukuję IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.06, 10:51
        Moim zdaniem łatwiej znależć sprawdzonego architekta, na www.murator.forum.pl:
        tam można przynajmniej częściowo zweryfikować prawdziwość informacji śledząc
        posty rekomendujących architektów osób.
    • Gość: mif Re: architekta poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:58
      Forum, to dziwny twór. Mieszanka wiadomości sprawdzonych, niepewnych,
      dezinformujących. Mieszanka ludzi o różnej profesji, różnym stażu zawodowym,
      wyrobieniu marketigowym. Piszę o architektach, konstruktorach, budowlańcach i
      sympatykach tych zawodów. Na swoje pytanie, tutaj, nie uzyskasz odpowiedzi.
      Starsi stażem i doświadczeniem, mają swoją pracę, swoich klientów, swoje
      terminy. Wpadają tu dla odprężenia, odreagowania się, a że czasem doradzą coś z
      sensem...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=25480571&a=25480571
      Młodzi, bez doświadczenia, próbują tutaj złapać klienta... bez powodzenia.
      Jakie doświadczenie w zawodzie, takie w marketingu, co widać i czuć.
      Jest różnica między ofertą złożoną architektowi, a przez architekta.
      Ja zrobiłbym tak:
      Spisałbym z wykazu, architektów w najbliższej okolicy budowy. Duże pracownie,
      stajnie gotowców możesz skreślić "od ręki". Zasięgnąłbym opinii w starostwie i
      w gminie, którym udało się się coś już zrobić, a nie zepsuć. Pozostanie Ci
      garstka, do dalszej eliminacji. Odwiedź pracownię, pogadaj, oglądnij, zapytaj o
      uprawnienia do prowadzenia budowy. Będziesz wiedziała, w jakim zakresie
      będziesz mogła spisać umowę.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=39271506&a=39380417
      Obejdź wszystkich, zanim powierzysz swój los temu wybranemu :)
      Jeszcze jedna uwaga. Zanim odwiedzisz "wybranych", idź i pogadaj ze 2- 3
      skreślonymi (koniecznie). Dużo czasu Ci to ne zajmie, ale trzeba nauczyć się
      rozmawiać. Potem powinnaś odczuć, w rozmowie z wybranymi, różnicę w podejściu
      do zagadnień projektu.

Architekci, jak w każdym zawodzie, dzielą się na:
      - artystów (mogą stworzyć coś, co nie da się zbudować)
      - rzemieślników (najliczniejsza grupa, raczej solidni w swoim fachu)
      - patałachy (patrz gotowce)
      Powodzenia :)
      • pishor Re: architekta poszukuję 07.09.06, 23:04
        Brawo mif!
        Precyzyjnie, celnie i sensownie... O charakterystykę forum mi chodzi.
        Pozdr.
    • mjs80 Re: architekta poszukuję 06.09.06, 12:52
      Witam, jestem architektem. Chętnie podejmę się przygotowania dla Pani projektu
      domu Pani marzeń. Proszę o kontakt na maila:
      michalspisak@architekci.pl
      www.michalspisak.architekci.pl
    • Gość: Polecam Re: architekta poszukuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:48
      Polecam naszą ofertę
      www.projektydomow24.pl

serdecznie zapraszam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka