Dodaj do ulubionych

Boiska sportowe

IP: *.toya.net.pl 12.09.06, 17:14
Bardzo proszę o pomoc, gdzie mogę znależć normowe wymiary i nawierzchnie
potrzebne do zaprojektowania skoczni w dal i wzwyż. Może znacie jakieś
strony internetowe podające takie wytyczne. Pierwszy raz projektuję takie
obiekty, więc jeśli ktoś moze mi pomóc, będę bardzo wdzięczny
Obserwuj wątek
    • Gość: dmksdmak Re: Boiska sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:53
      Ty....to jak projektujesz i bierzesz za to kasę to won do roboty!!!!nie
      ośmieszaj się publicznie.... to tak jakby pikarz zapytał ską wziąć mąkę.

człowieku...gdzie Ty kończyłeś studia wogóle????!!!!
      TRAGOS!!!!
      • Gość: młody architekt Re: Boiska sportowe IP: *.toya.net.pl 13.09.06, 09:55
        Gratulacje wszystko wiedzący!!! No skoro jesteś architektem który wszystko wie,
        to gratulacje. Myslalem ze to zawod w ktorym całe zycie sie człowiek uczy, ale
        skoro ty sie z tym urodziłes, to nie mam juz nic do powiedzenia.
        ....hmmm, a skoro wiesz, to czemu nie potrafisz sie podzielic wiedza z kims kto
        zaczyna????? ..moze tak do konca sam nie wiesz, albo taki z ciebie
        niezrealizowany architekt krytykant ;)
        • Gość: dmksdmak Re: Boiska sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:37
          bo ktoś kto szuka rady na forum jak coś zaprojektować jest...wybacz...dupa a
          nie architekt...

oczywiście nie wszystko się wie od razu...ale to właśnie twoja robota poszukać
          gdzie i jak coś znaleźć...przejść się na stadion, zobaczyć jak to działa i
          poczytać co znajdziesz...

a poza tym dobra rada...jak sam coś znajdziesz to się czegoś nauczysz...jak
          ktoś Ci poprostu powie to i tak nic nie zrozumie i będziesz pamiętał tylko na
          ten jeden projekt...takie jest moje zdanie...no ale powodzenia

a co do bycia architektem....uczy się całe życie...i jak już poczujesz, że
          jesteś zrealizowany to pora na emeryture bo przestanie chcieć Ci się myśleć nad
          tym co fajne w tej robocie...buzi;)
          • andrzej.sawa Re: Boiska sportowe 14.09.06, 05:30
            Ja też lubię z ludzi kpić,ale przesadziłeś.
            Młody dostał gdzieś do zaprojektowania przy okazji boisko no i pyta.Wprawdzie
            chyba na początek powinien pomęczyć wyszukiwarkę,no bo coś na googlach powinno
            być,no ale trudno,nie wszyscy są tak zdolni jak my.
            • Gość: dmksdmak Re: Boiska sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 09:26
              ale tu nie chodzi o kpienie...
              i wiem ile to wszystko kosztuje pracy i myślenia...
              więc mnie w%#&*#@ takie podejście "po najmniejszej linii oporu"
              • andrzej.sawa Re: Boiska sportowe 15.09.06, 07:23
                Masz rację,to może wkurzyć.
                • Gość: m.a. Re: Boiska sportowe IP: *.toya.net.pl 15.09.06, 11:17
                  No własnie...dlatego odezwałem sie na forum,bo chciałem dostac gotowy projekt,
                  wiecie ....zawsze po najmniejszej linii oporu :D :D
                  Szczerze nie myslalem , ze odpowiadają na forum ludzie waszego pokroju,bo nawet
                  nie probowalbym...szkoda czasu!!!!
                  • Gość: dmksdmak Re: Boiska sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:24
                    no i super...i więcej się nie odzywaj na forum...a jakbyś chcial dom kiedyś
                    wybudować to polecam gotowe projekty muratora...założe się że ci podpasują:)
                    • Gość: m.a. Re: Boiska sportowe IP: *.toya.net.pl 15.09.06, 11:28
                      Człowieku!Ty nawet ironii nie wyczuwasz!!!Przestan sie osmieszac juz z tymi
                      tekstami! Twoje argumenty i porównania "typowych domków" ...to chyba obraz
                      twojego niezrealizowania zawodowego. A wybacz, jaki ja sobie dom postawię, to
                      juz jest moja prywatna sprawa :P
    • Gość: ridd Re: Boiska sportowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:58
      Ogólne, ale i zazwyczaj wystarczające wymiary podaje E. Neufert w
      rozdziale „urządzenia lekkoatletyczne”. Rozwiązań materiałowych zaś można
      poszukać u konkretnych producentów, np.:
      www.hemet.zgora.pl/zewnetrzne.htm
      • Gość: m.a. Re: Boiska sportowe IP: *.toya.net.pl 16.09.06, 12:04
        Dziękuję bardzo ze ktos w ogole powaznie odpowiada czasem :)Z Neuferta
        korzystam od pooczątku,a i stronek int. sporo sie uzbierał0oo....
    • pianazludzen Re: Boiska sportowe 16.09.06, 00:21
      chyba najbardziej pomocny w tej sytuacji bedzie ci nasz poczciwy znajomek
      Neufert:)
      • pianazludzen moze pomoze:) 16.09.06, 19:09
        img391.imageshack.us/my.php?image=biezniedj4.jpg
        tu masz cos co moze pomoze: hochsprunganlage dotyczy skoku wzwyz,
        weitsprunganlage - skoku w dal. Reszte sobie przetlumaczysz za pomoca slownika:)
        Powodzenia!
        • Gość: tom Re: moze pomoze:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 19:12
          Kolega mówił przecież, że używa Neuferta.
          • pianazludzen Re: moze pomoze:) 16.09.06, 19:15
            w niemieckim czasem jest wiecej informacji niz w polskim, nie mam teraz
            polskiego pod reka, wiec nie moge sprawdzic, byc moze o biezniach jest akurat
            tyle samo. Nikomu to przeciez nie zaszkodzi a moze pomoze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka