Dodaj do ulubionych

3d max + cad

IP: 89.100.180.* 06.11.06, 20:39
Witam, chodzi mi o wnetrza i nie wiem do konca, ale czytalem, ze najlepszy
jest CAD w polaczeniu z 3d max'em. Jezeli nie to prosze o sprostowanie,
jezeli ktos sie zgadza z ta teza prosz epowiedziec ile ( do kiedy) stawai sie
w cad a kiedy juz zaczac prace w max. Pozdrawiam
Dominik S
Obserwuj wątek
    • Gość: Gościu Re: 3d max + cad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:27
      Ja robię tak: rzut w cadzie > export do viza(zamiast maxa proponuję viza)i tam
      buduję ściany z boxów, albo extruduję splajny, albo korzystam z funkcji wall-
      ściany i sufity to chwila moment, gorzej z wymodelowaniem całej reszty, że o
      ustawianiu materiałów i świateł do renderu nie wspomnę. Gdybyś myślał o kupnie
      legalu to moim zdaniem najlepszy stosunek cena - możliwości daje zestaw
      intellicada (od 300 do chyba coś ponad tysiąca złotych) i Viza 2007 (coś ok 10
      tyś zł)

Acha wszelkie skomplikowane lub wymagające precyzji profile np kolumn, zdobień,
      kształtów robię w cad > export do viza i tam wytłaczanie po ścieżce, no i dalsz
      obróbka.
    • bezsilna.kacha Re: 3d max + cad 06.11.06, 21:29
      Arkon, zdecydowanie polecam Arkon - prosty ale wdzieczny program dla kazdego.
      Bardzo latwo dostepne obiekty uzupelniajace, spora ilosc nakladek i
      uaktualnienia za symboliczna oplata. Odradzam CAD'a, wiem jednak ze sa tacy
      ktorzy poza CAD'a nie wychodza

pozdrawiam
      Kacha
    • Gość: autor Re: 3d max + cad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:18
      w cadzie modelowanie
      render w maxie
      chociaz są rzeczy które mozna zrobic tylko w maxie ,bo cad nie da rady
      natomiast jak na poczatek wezmiesz sobie na głowe oba te programy ....
      to lepiej od razu daj sobie spokój

poczytaj usenet 3d
      fachowcy twierdza ze na maxa trzeba poswiecic 2 lata ,zeby dobrze na nim
      pracować
      tylko czy tobie jest to potrzebne?
      spróbuj cos na poczatek prostego
      • domgalaxy Re: 3d max + cad 06.11.06, 22:38
        w twoim przypadku i 20 lat by nie starczylo, z reszta czy tobie jest to
        potrzebne? (co za ego-przyglup) Moze te polkule cos na bazar wystawil zachowaj
        jednak dla siebie. Na wiele sie nie zdadza ale moze chociaz przestaniesz
        brudzic podworko - buzka jelopku!
    • Gość: Tola Re: 3d max + cad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:37
      Jeśli chodzi o wnetrza, to polecam prosty rzut/widoki ścian, jakieś szkice 5-
      minutowki i dobry bajer, zapewniam , wystarczy. Uczenie się Maxa zajmuje kilka
      lat, 1 dobra wizka to minimum 8 godzin + render. Efekt fotorealistyczny w
      biznesie wnetrzarskim nie wskazany, klient za dużo widzi, jest za mało pola
      dla wyobraźni, choć owszem, niektórzy się w to bawią, ale też moga sobie
      pozwolić na przebieranie w klientach i wybranie takiego, ktory zapłaci sowicie
      i doceni dobrą wizualizację.
      • bezsilna.kacha Re: 3d max + cad 06.11.06, 22:48
        Co racja to racja

pozdrawiam
        Kacha
        • Gość: Dominik S Re: 3d max + cad IP: 89.100.180.* 06.11.06, 23:29
          bardzo dziekuje za pomoc. do "kolegi", ktory pisze daj sobie spokoj :
          cada pochytalem w miesiac na takim poziomie, ze obecnie to moj chleb powszedni
          od ponad 2ch lat. Jezeli Tobie potrzeba na to tyle czasau to swiadczy o twoim
          intelekcie !!!
          • domgalaxy Re: 3d max + cad 06.11.06, 23:56
            Good one!

brawo Dominik
            • obly Re: 3d max + cad 07.11.06, 00:03

ja robie w microstation 3d i ustawiam wszystko
              modelowanie jest mega proste

potem export i jak chce cacy to accurender ze wzgledu na b.d. zielen
              architektura lubi zielen
              max jak dla mnie jest ok ale upierdliwy w sumie i lepszy do wnętrz
              • Gość: autor Re: 3d max + cad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 07:58
                Gość portalu: Dominik S napisał(a):

> bardzo dziekuje za pomoc. do "kolegi", ktory pisze daj sobie spokoj :
                > cada pochytalem w miesiac na takim poziomie, ze obecnie to moj chleb
                powszedni
                > od ponad 2ch lat. Jezeli Tobie potrzeba na to tyle czasau to swiadczy o twoim
                > intelekcie !!!

dominik ! kolo który cada przeczytał w miesiac ,nie potrafi przeczytać i
                zrozumieć 3 zdań które napisałem
                a ja wyraznie napisałem : ,,na maxa trzeba 2 lat.." co zresztą potwierdza Tola
                i opinie uzytkowników maxa z usenetu 3d

jesli opinie ludzi którzy z tego zyja są dla ciebie mniej ważne niż opinie
                takich ludzików jak galaxy ,który nawet pisac nie potrafi (
                szusty ,komurka...itd) ,faceta który ponoć pracuje w programie dla małpy
                to juz twoja sprawa
                mozesz nie brac mojego zdani pod uwagę ,ale chociaz spróbj ni przeinaczac tego
                co piszę

zdanie ,,dac sobie spokój .." napisałem w w zwiazku z próba nauki od razu maxa
                i cada
                wiec albo nic nie zrozumiałes z tego co napisałem ,albo celowo odwracasz kota
                ogonem
                natomiast określanie się mianem mojego ,,kolegi " po miesiacu pocztanie cada
                to już chyba lekkie naduzycie

• a.r.c.h.i.t.e.c.t Re: 3d max + cad 07.11.06, 08:38
                  polecam revita-ma wszystko!
                  • Gość: Dominik S Re: 3d max + cad IP: 89.100.180.* 07.11.06, 20:10
                    do "kolegi" ponownie - bo Ty (celowo pisane z duzej litery) jestes taki swietny
                    i super, ze byle mgr. z Polski i mgr.z UK czyli byle kto jak ja Tobie nie
                    podskoczy i nawet nie moze sie z Toba porownac...bo to PRZESADA !!!!! trudno i
                    tak bardzo dziekuje za porade..
                    Ukłony wali glowa beton
                    Dominik S.
                • domgalaxy Re: 3d max + cad 07.11.06, 20:45
                  jelopku, nikt nie oczekuje od ciebie niczego, w koncu to ze potrafisz pisac to
                  juz cos. moze w przyszlosci nauczysz sie zalatwiac bez pomocy mamy. zamiast
                  leczyc swoje niedowartosciowanie klepaniem postow o znamionach udaru mozgu
                  dzien w dzien, wez sie lepiej do roboty ktorej masz tak duzo. naucz sie pisac
                  bo literki gubisz - tak dla twojej wiedzy pisac mozna wiecej niz jednym palcem.
                  buzka przyglupasie!
                  • Gość: Dominik S Re: 3d max + cad IP: 89.100.180.* 07.11.06, 21:56
                    Własnie pokazales na co Ciebie stac :-)

ha ha ha ha ha
                    • domgalaxy Re: 3d max + cad 07.11.06, 23:30
                      No co ty Dominik, to do autora bylo
                      • Gość: autor Re: 3d max + cad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 09:37
                        do Dominika:
                        nie wiem czy jestem świetny ,ale chyba tak ,gdybym sadził inaczej to wziąłbym
                        się jak galaxy do orki jesiennej
                        i latał wieczorem do geesu do kawiarenki internetowej ,żeby robic bardachę

natomiast nie wymagam żeby mi jakis mgr poskakiwał ,
                        tak na marginesie też jestem mgr inż więc mi lata czy ktos mi podskakje czy nie
                        to wyłacznie jego sprawa

spróbj pokazac swoje prace na forum ,moze jakis link do strony ,to wtedy bedzie
                        mozna ocenic czy przez miesiąc opanowałeś sztuke wizualizacji czy nie

a teraz bo szustego -komurkowac-pasarzera galaxy:
                        sam widzisz ze tak piszesz ze nikt nie wie co i do kogo piszesz
                        takie to wszystko niezborne ,kudłate ,można by powiedzieć wiejskie
                        latasz po wsi do tej kawiarenki internetowej i sie jescze przeziębisz
                        musisz chronic głowę bo to ,,tfój skarp"

i przestan pisac do mnie ,,bóżka"
                        najpierw pisałeś o ciąganiu druta ,teraz bóżka, co ty jesteś jakas część od
                        roweru? moze transwestor? moze kochający inaczej
                        jakas mniejszosc sexualna czy inny zbok?

to ze jesteś niedoczony to pokazałes przy okazji programu w którym ponoc
                        robisz,zenada
                        to ze jestes cham ,pokazujesz w kazdym poscie,tragedia
                        teraz pokazujesz sie jako inna orientacja seksualna , fuj

czym nas jescze zaskoczysz ?
                        czy mozna sobie wyobrazić bardziej odrazajace indywiduum niż
                        niedouczony ,chamski pedał ze wsi ?

co ty galaxy ,ze swoim psem burkiem na łby sie pomieniałes czy co?
                        • Gość: autor galaxiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:02
                          wiem juz dlaczego jak namiezałem twoje IP to wyskakiwało i kawiarenka
                          interentowa- koło gospodyn wiejskich w pierdzikiszkach wielkich

szkałem prywatnego IP a tu siurprajz
                          latasz jak kot z pecherzem do kawiareki internetowej
                          ot ci spryciula

spytaj boba .b ,i jana- w czy nie mozna namierzyc takich pacanów z pacanowa
                          ale do tego trzeba troche więcej niż kawiarenka internetowa
                          pozdrów pania krysie z koła gosodyń i powiedz zeby ci nie zamykała kawiarenki
                          o godzinie 22 30
                          • Gość: Rowerekk Re:ten post IP: 194.125.185.* 08.11.06, 12:01
                            Dominik sie pyta a tu wiesniaki bzdury wypisuja! Puknijcie sie w glowe prosze.
                            Dominik ma w 100% racje - jestes przeciez super swietny...i on nie moze sie do
                            Ciebie rownac - imbecyl z autora- (author'a) i pisz co chcesz - widac prszez
                            Ciebie jak bys byl ze szkla- taki jestes plytki
                            • Gość: autor rowerek dama dublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:59
                              coś sie tak obraził ? za części do roweru ?
                              tez masz komplex rowerku ?
                              moze tez jestes pedałkiem od rowerku?
                              damo dublin
                              zdecyduj sie albo facet albo dama
                              albo rowerek albo tylko pedał od rowerku
                              albo ,albo

i uwazaj bo ci się drobne wyczerpia i ci modem odłączą
                              • domgalaxy Re: rowerek dama dublin 08.11.06, 20:02
                                cytat stulecie dla ludzi o mocnych nerwach:

"na marginesie też jestem mgr inż więc mi lata"

buahahahahaaaaaaaaa te magister, a masz telewizor kolorowy? bo ja mam - takie
                                sliskie zwieracze jak ty na to dla mnie pracuja. Kompleksiki leczymy nerwowo
                                analizujac IP ludzi z forum he he. Co za cymbal, zadzwon na policje albo na
                                plebanie to ci pomoga. Za czesto tatus po pijaku robil ci z tylka zajezdnie,
                                mialo to jak widac zgubne skutki dla umyslu, buziaki w to co najbardziej lubisz
                                jelopku!
                                • bezsilna.kacha Re: rowerek dama dublin 08.11.06, 20:37
                                  tak, tylko co zwieracze mają wspólnego z CADem?

kacha
                                  • Gość: autor Re: rowerek dama dublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:29
                                    widzisz kacha ten bezsens ,który wyziera z tych prymitywnych treści
                                    jak słoma z butów wieskiemu burakowi ?
                                    tu juz nawet sie nie da polemizować
                                    to jest typowy przykład trola -buraka
                                    i nie mów galaksiemu o cadzie bo on nie wie o czym mowa
                                    • Gość: SQR Re: rowerek dama dublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:48
                                      Oj chłopcy - pakujcie tornisterki i do szkoły!
                                    • domgalaxy Re: polemizak K-autor 09.11.06, 19:37
                                      Te magisteroizynier - pisanie se pocwicz albo paznokcie obetnij bo zawadzasz o
                                      klawisze. Dziecko ci musi strone budowac a ty nam tu CADzisz? Wracaj do
                                      projektowania wnetrz magazynow w Biedronce, jak sie postarasz to moze
                                      dostaniesz paczke przeterminowanej bulki tartej to se z dzieckiem posklejacie w
                                      rogalik, he he. Ty moj lowco IP. Zreszta ja tam nie mam przed nikim tajemnic,
                                      moge ci podac moje IP. Jest rowne ilorazowi twojej inteligencji - absolutne
                                      zero!

Pozdrawiam Pania Kasie - Domgalaxy
                                      • Gość: autor Re: polemizak K-autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:49
                                        jak ty barania głowo możesz podać swoje IP jak masz IP kawiarenki koła gospodyń
                                        z kocopałacz wielkich ?
                                        ale jak już musisz to podaj
                                        albo podaj link do swojej strony ,niech się wszyscy pośmieją z ,,tfoich"
                                        wypoconych ,,projektuw"

dla przypomnienia :
                                        powarzny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=46843225&a=47048919

komurkowy telefon

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=46928759&a=46993570
                                        • domgalaxy Re: polemizak K-autor 09.11.06, 19:59
                                          Widze ze stan gotowosci bojowej u Kau-tora trwa 24/7. Brawo, wiecej takich
                                          stachanowcow wsrod naszej braci projektowej nam potrzeba. Oczywiecie, jek
                                          moglem zapomniec o mojej stronie. Pewnie ze chce zebys sobie poogladal projekty
                                          o jakich mozesz pomarzyc. Zapraszm w zwiazku z tym na;
                                          www.lickmyass.com i zycze milej zabawy. Buziaczki jelopku CADrodzieju
                                          wirtualnej przesztrzeni!
                                          • bezsilna.kacha Re: polemizak K-autor 09.11.06, 20:09
                                            dzięki za pozdrowionka domgalaxy i zlituj się nad biednym autorem.

Kacha

• bezsilna.kacha Re: polemizak K-autor 09.11.06, 20:22
                                              no problemo Kacha, mam tu dla Ciebie cos wesolego - cytat z Kau-tora:

nie placo mi waluta,wylwalam ,ale nie placo
                                              placenie waluta jest nielegal,bo fiskalkasa jest do zloty,

dobre co?
                                              • Gość: autor Re: polemizak K-autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:00
                                                dobre,dobre
                                                ,,powarznie" dobre
                                                ócz sie galasiu
                                                • domgalaxy Re: polemizak K-autor 09.11.06, 21:18
                                                  Szkoda bo mnie powoli z kawiarenki wyrzucaja a pisali ze na Bemowie lepszej nie
                                                  znajde, co za portfoliarze. Jak tam wrazenia z mojej strony, poli...znaczy
                                                  poogladales sobie knypku?
    • 3dmaxkorepetycje Re: 3d max + cad 23.02.18, 16:37
      Polecam AutoCad z 3ds max. Najlepsze programy Autocad do 2d, a 3ds max do wizualizacji i tworzenia mebli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka