Dodaj do ulubionych

Projekt indywidualny drogi ? Bzdury !! Dlaczego..?

IP: *.winn.cable.ntl.com 01.01.07, 15:56
Wlasnie zdecydowalem sie na taka opcje bo to co oferuja firmy to jest zenada!
Czytajac forum mozna popasc w bezsilnosc, gdy czyta sie ile to nie kosztuje
cos takiego
Otoz moi drodzy, nie wiem co i jak kto robi ale dzwoniac do drugiej jednej z
najwiekszych firm architektonicznych dowiedzialam sie ze np projekt 130m domu
kosztuje ok 6000+vat.
I to sa te dziesiatki tysiecy??
Obserwuj wątek
    • Gość: bob Re: Projekt indywidualny drogi ? Bzdury !! Dlacze IP: *.chello.pl 02.01.07, 17:31
      zamówiasz projekt w Chinach czy w Rumunii . Oba przypadki skrajnie mowią o
      jakości produktu . Latem czsami poruszm się na rowerze , też pojazd
      i ekologiczny lecz watpię aby rower dorównał jakością podtózy nawet małemu
      samochodowi Tak samo jest z Twoją opwiastką .
      Asienka walisz ściemę tylko po co .
    • Gość: kalosze Drogi synu/córcio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:48
      Napisz nam jaka to firma robi za 6000 zł.
      +VAT.
      + Branże, jak sądzę.
      + Coś tam
      Czyli coś około 30 000 zł. minimum.

6000 zł kosztuje projekt typowy. (1500 za 4 ksiązeczki + 1500 za plan
      zagospodarowania + branze za ok. 3000 zł, czyli coś dla konstruktora za
      policzenie fundamentów, cos dla instalatora, za drobne zmiany, cos dla
      elektryka za drobne zmiany itd)
      • Gość: asienka Re: Drogi synu/córcio IP: *.winn.cable.ntl.com 02.01.07, 18:13
        Synu, corcio huknij sie w szanowna....
        Chwyc za aparat, przejdz sie i rozeznaj faktycznie. Jest oficjalny cennik i nie
        rozumiem dlaczego mieliby wprowadzac ludzi w blad. Za 30k to chyba razem z toba
        ten projekt oferuja
        • Gość: mif Re: Drogi synu/córcio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 18:20
          > rozumiem dlaczego mieliby wprowadzac ludzi w blad. Za 30k to chyba razem z
          toba
          >
          > ten projekt oferuja

Za 30 k. nikt kaloszy nie kupi. Nawet z projektem gratis :)
          • Gość: bob Re: Drogi synu/córcio IP: *.chello.pl 02.01.07, 18:46
            Etam kupić kupisz projekt nawetz 3000 zł .
            Domej 90 m2 . Wprawdzie aur\tor zapomniał nawest narysować gdzie ma być
            komin ale poprawił bazgroły swoje i przeszło przez urząd gminy Białobrzegi .
            Reszta i tak należy do wykonawców. Zrobią jak im bedzie pasować dodadzą wapna
            pisku i wody do zapraw na oko na wyczucie . Projektów i tak większość roboli
            nie umie czytać na budowie urzędowy kierownik pojawia się najwyżej raz na
            miesiąć . I budują bo jakoś to bedzie . Zapytajcie mifa , papranina z budową
            domku , zajęła mifowi , rok w dwa lata klaendarzowe . Ciekaw dwa lata ,
            mieszkał chyba w budzie , na budowie .
            Nobo jak roboli musiał pilnować abuy z jednego projektu i matwriałów nie
            poswstał , obok dom sąsiada .
        • Gość: a3 Re: Drogi synu/córcio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:52
          Gość portalu: asienka napisał(a):
          >... corcio huknij sie w szanowna....
          > Jest oficjalny cennik i nie rozumiem dlaczego mieliby wprowadzac ludzi w blad.

No właśnie "córcio".
          Zerknij sobie, to sama zobaczysz, ile, co kosztuje
          (stawki minimalne, netto, bez nadzoru, zakres wg opisu ):
          izbaarchitektow.pl/pliki/reg-ha-t.pdf
          Za 6 tysiaczków to możesz dostać "bohomazy", albo "coś w rodzaju projektu"
          jakiegoś "arch.-popaprańca" ( tudzież inż-bud., technika bud.,itp.) który sam
          nie bardzo wie, co to są projekty, albo np. w miarę pożądną koncepcję, ale nie
          ( normalne ) projekt(y)!!!

P.S.
          Myślę, że nawet nie bardzo wiesz, co są projekty, jaki jest ich zakres, itd.
          • Gość: beti27 Re:projekt indywidualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:41
            koledzy!PRZYKRO MI TO MÓWIĆ,ale jesteście w błędzie.Właśnie wystawiliśmy dom w
            stanie surowym,z projektu indywidualnego.Kierownik budowy przyznał,ze ów plan
            jest rewelacyjny.Kosztował nas w styczniu 2005r.około 5.800.
            (woj.małopolskie).Oczywiście nie licząc nadzoru.Nadzór budowlany z wypełnieniem
            dziennika do terazniejszego stanu wymosi 1200zł.Dom jednorodzinny z użytkowym
            poddaszem,wym 11.4x8.4.coś na wzór domu malachit firmy archeton.Pozdrawiam.
            • Gość: asienka Smiac mi sie chce jak was czytam popaprancy IP: 62.189.41.* 03.01.07, 00:52
              Ludzie, jakies tabelki i wytyczne ktore ktos tu podaje z urzedu wsadz sobo
              szanowny kolego w d... Wogole jak czytam te smiechu warte posty to dylery
              dostaje.
              Jakis zasrany pajac bedzie mi pisal ze nie mozna dostac projektu to ja ci mowie
              cieciu ze mozna - bo sa takie osoby !!
              Identyczna sytuacja jest z kosztami budowy domu. Jak mi taki mif z innym
              sierpem pisza ile to trzeba wydac to za kazdym razem smiech nnie ogarnia.
              Dajcie maila to przesle wam kiedys zdjecia co wybudowalam i gdzie za 250k to
              zbledniecie, bo pewnie sie okaze ze to z kartonu pewnie.
              Idzcie ogolnie sie leczyc a nie piepszyc na forum i ludziom macic w glowach
    • Gość: gość portalu Re: Projekt indywidualny drogi ? Bzdury !! Dlacze IP: *.acn.waw.pl 03.01.07, 05:39
      asienko, pokaz prosze ten projekt. to duzo wyjasni :)
      • Gość: bob Projekt indywidualny drogi ? Bzdury !! Dlacze IP: *.chello.pl 03.01.07, 09:35
        Architek amoator do potgi n-tej ze mnie . Lacz panoowie arch , trochę
        rozsądku .. Dorośli raczej lucdzie a piszecie jak dzieci na prośb
        gościa projekt amatora z projektem wykonawczym w najwiekszym skkrócie dorysować
        parę rzutów i masz projekt w praktycze . Reszta to wymysły administracji
        lokalnych czędto dla wyciągania z nauwnych inwestorów łapówek a bi jeszcze
        jakiejś kratki na wentylację nie ma w projekcie a ja urzędas mam znajomego
        który to poprawi itd , itp. W praktyce na budowie często /wasze arcitekci
        projekty tzw branzowe w d... sobie wsadzić możecie Fachowcy i tak zrobią jak im
        wygodniej i taniej będzie . Projekt dla ekspertów ( niech się martia ) lub dla
        laików poglądowy , na wyobrażnię inwestora , mnie bryła budynku podoba się .
        Nawet to podoba mi się to od razu widać załacznik , co jeszcze dla wykńczenia
        należy kupić i o to w projekcie winno chodzić .

Jest. Tylko jedno ale trzeba skończyć ze średniowieczną techniką ręcznego
        budowania (czytać załącznik str.3 ) voila.pl/9e9oi/?1
        wtedy więcej kasy inwestor może przeznaczyć na projekt ot i wsio
        • Gość: bob Dyplom uznaia , dla gościa forum ,,mif,, . IP: *.chello.pl 03.01.07, 09:49
          Za najgłupszą z możliwych techikę dudowania. Jak sam pisałeś mif rok budowy w
          dwa lata . Statystycznie wypada murowanie , 3-5 pustaków na dobę . A pardą i
          otynkowanie tych 07. m2 ścian lub stropów dla około 4-5 ludzi robota akurat
          wypada jakieś około 1,2 zł za nałożenie 1 kiligrama zapraw z piasku i wapna
          ( zaprawa murowa i tynki )
          Mif wydrukuj voila.pl/1fmr9/?1 i będziesz mogół czuć się
          doktoryzowany jak nasz premier Lepper , który odbiera niebawem dyplom Honiris
          z Moskiewskiej Akademi Nauk ( to nic że Lepper nie ma nawet matury ). Ale
          doktor bedzie pełną gębą . Tobie mif też się należy , za pisanie tylu głupot na
          forum .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka