Dodaj do ulubionych

pytanie o projekt

13.03.07, 19:05
drodzy fachowcy, mały domek a raczej mieszkanie na wlasnej działce to moje marzenie, mam działke 500 m i chciałabym zamienic mieszkanie w bloku na mały domek, niestety moje możliwości finansowe nie są zbyt duże więc wyszukalam cos najmniejszego, najtanszego w budowie i eksploatacji, będę wdzięczna za wszelkie uwagi, sugestie i porady, z gory dziękuję
www.e-projektydomow.pl/projekt/260-1
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: pytanie o projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 22:33
      Niby ok., ale powierzchnia salonu liczona z jadalnią i hallem , w
      rzeczywistości to góra 16-18m, salon ciemny, bo małe drzwi na taras i jeszcze
      pod dachem. Dwie boczne ściany ślepe. Dom mały, a kominów trzy, bo o kuchni
      ktoś zapomniał. Łazienka ciasna, jak w bloku. Duże nieużytkowe poddasze, jakby
      zmniejszyc kąt bedzie mniej dachu i mniejsze koszty. Jak zostawiac takie
      wysokie to może lepiej od razu poszukac czegoś, co ma 2 kondygnacje użytkowe i
      w rzucie jest mniejsze. Tyle
      • Gość: Łysy Re: pytanie o projekt IP: *.kolornet.pl 14.03.07, 23:16
        zaskakujaco poprawny, jak na dom typowy w zamierzeniu niedrogi.
        fakt, brakuje wentylacji kuchni (i okapu), pokoj dzienny ciemny. pralke do
        kotlowni, w kuchni rozwazyc zabudowe w ksztalcie litery U (wtedy okap na scianie
        kuchnia/wiatrolap i etazowac do komina, ktory trzeba powiekszyc o jeden albo dwa
        otwory). umywalke dac na przeci sedesu, zeby sie dalo przejsc; rozwazyc
        zasadnosc kominka oraz konfiguracje tego wystajacego kawalka sciany
        konstrukcyjnej i slupa.
      • jag_2002 Re: pytanie o projekt 26.04.07, 21:28
        Monika, bardzo mi sie podobaja Twoje uwagi. A co sadzisz o:
        www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-105,117,61,opis.html
    • ola.30 Re: pytanie o projekt 15.03.07, 10:30
      bardzo dziękuję za cenne uwagi, wszystkie na pewno wezmę pod uwage przy projekcie, a może ktoś może zaproponowac jakiś ciekawszy i niedrogi projekt?
    • Gość: € Re: pytanie o projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:10
      ja już nic nie wiem i nic nie rozumiem :(
      nie widzisz, jak to wygląda ?
      mi to się kojarzy ze stodółką z pseudoszlacheckim gankiem
      niestety
      • ola.30 Re: pytanie o projekt 16.03.07, 12:16
        oczywiście że widzę jak to wygląda, jest to mały skromny domek tzw. "stodółka".idealna dla młodego małżeństwa. No i co z tego? czy nie jest to lepsze od ciasnego mieszkania w bloku? na szczęście nie marzy mi się willa ani dworek i wcale mi tego nikt nie obrzydzi, pozdrawiam
    • Gość: ' Re: pytanie o projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:06
      Wszystko - nawet psia buda bedzie lepszym pomysłem na mieszkanie niż wielka płyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka