Dodaj do ulubionych

Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasecznie

22.03.07, 15:39
Witam,

poszukuję architekta z niebanalnym podejściem do projektowania, który
pomógłby nam w modernizacji domku w Piasecznie pod Warszawą. Dom 120 m
podpiwniczony, ze strychem 40 m /i b. dużymi skosami/. Jest to prefabrukowany
dom z pocz. lat 80-tych, typowa bryła którą nazywam ,,rozjechaną BRDĄ" -
mocno skośny dach, balkony drewniane na parterze i piętrze, po obu stronach
budynku. Chcielibyśmy przystosować ten dom do warunków współczesnych, zmienić
wizualnie, poprawić kominikację wewnątrz. Posiadamy oryginalną dokumentację
techniczną oraz rysunki zrobione 2 mies. temu przez konstruktora.
Zależy nam na niebanalnym podejściu do obiektu, nie jesteśmy fanami domów
typu ,,dworek polski z plastikowymi szprosami".
Proszę o kontakt via mail:
betty-blue@wp.pl

Pozdrawiam,
Betty
Obserwuj wątek
    • rrm2 Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 22.03.07, 23:44
      Ja również poszukuję projektanta wnętrz a nawet znalazłam taką jedną dekoratorkę
      artystkę która zrobiłaby mnie koncepcje parteru i część II piętra i wiesz ile mi
      za to zaśpiewała? no i żeby uściślić to cena jest jednego m2 mieszka Teraz się
      zastanawiam czy warto A ty co o tym myślisz odpisz
    • Gość: ' Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:55
      Zleć 1,2,3... architektom wykonanie koncepcji przebudowy
      Daj im wolną rękę, nie narzucaj zbyt wiele ( niech dadzą upust...)
      Położysz je sobie potem na stół, porównasz, zastanowisz się...
      i ... :)
      a potem c.d.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=39271506&a=39380417
      architektura / piaseczno = 6 szt:
      www.architekci.pl/szukaj/baza.php
      • Gość: inny architekt no ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:19
        no ale trzeba by zapłacić tym architektom za koncepcje - a tu już dla
        większości polskich klientów zaczyna się kolosalny problem - płacić za talent,
        pomysły, pracę
        • Gość: ' Re: no ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 15:33
          Gość portalu: inny architekt napisał(a):
          > no ale trzeba by zapłacić tym architektom za koncepcje

To chyba oczywiste ? Dla każdego :)
          Ale te kilka tysięcy na koncepcje ( przy kosztach budowy ...:)) chyba się
          opłaca, bo od nich przecież zależy jaki będzie ciąg dalszy :)

Oczywiście samemu można sobie zrobić koncepcje za darmo
          ( resztę też ).
          Tak dla orientacji : Koncepcja 20% ( stawki minimalne, netto, bez nadzoru,
          itd. - zgodnie z opisem tam zawartym ):
          izbaarchitektow.pl/pliki/reg-ha-t.pdf
          A co np. 3 koncepcje to nie jedna :)
      • wik-iza Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 25.02.15, 10:04
        Mam dom drewniany i szukałem architekta, który wykonałby projekt rozbudowy części budynku i garaż. Tafiłem do biura z okolic piaseczna, które wykonuje takie projekty, ale cena za projekt jaką usłyszałem trochę mnie oszołomiła- powiedzieli ze to wyniesie ok. 10 tyś.
        Na szczęście znajomy polecił mi architekta z Piaseczna, wzioł o wiele mniej i jeszcze dał parę fajnych porad, nie mam juz tel., ale z tego co pamiętam pierwszy kontakt był mailem-
        architekt-projekt@wp.pl
        • eri22 Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 26.02.15, 06:17
          eee , masz
          w innym watku

Polecam Pana Wiktora- robilismy projekt rozbudowy domu oraz garaż
          791433348

kiepska autoreklama, za stare wątki
    • Gość: inny architekt dodam jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:52
      płacić za legalne programy i umiejętność ich stosowania, bo "piórkiem i węglem"
      to juz chyba tylko znany i szanowany profesor doktor, a tak z ciekawości czego
      dotyczy ta oryginalna dokumentacja techniczna zrobiona pzrez konstruktora w
      Piasecznie ? czy to stan istniejący ?
      • Gość: penar Re: dodam jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:24
        > płacić za legalne programy i umiejętność ich stosowania, bo "piórkiem i
        węglem"
        >
        > to juz chyba tylko znany i szanowany profesor doktor,

Inwestor nie płaci za programy, bo co Go one nie obchodzą :(.

Niejeden "znany i szanowany doktor" np. z ołówkiem jest lepszy ( i
        mądrzejszy ) od np. 100 wizualizacji ( full wypas ) dla idiotów, czyli
        kolorowych obrazków z samochodami, bajerami, panienkami, itd.
        Więcej pokory :)
        Nie technika ( rysowania, projektowania, prezentacji, itd. ) jest ważna, ale CO
        jest nią zrobione.
        Tzn. nie JAK, ale CO się liczy.
        Należy umieć odróżnić ziarna od plew.

Nie forma ale treść jest ważna
        chociaż i forma nie jest bez znaczenia .
        Mamy XXI wiek
    • Gość: inny architekt przed nocą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:45
      oczywiście, ze klienta najbardziej obchodzi wynik końcowy,tylko o ile zamówi
      projekt robiony piórkiem i węglem to będzie on tańszy ? wątpię, bo o talent,
      wiedzę i pracą tu chodzi, pośrednio chodzi tez jednak o "legalny program", bo i
      o podatek, zus,koszty prowadzenia działalności projektowej w ogóle,
      o jakiej pokorze tu mowa ? kto nie odróżnia dobrej architektury od złej nie
      będzie miał pomocy ani w wizualizacji ani w akwarelowym obrazku
      • Gość: penar Re: przed nocą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:59
        tylko o ile zamówi
        > projekt robiony piórkiem i węglem to będzie on tańszy ?

Dlaczego niby "tańszy" ? Zazwyczaj bywa nawet droższy. Różnie to bywa.
        Nie technika jest ważna ... itd. Nie cena projektu jest też najważniejsza.
        AUTOR projektu podaje cenę ( ofertę ) i jest ona taka, jak ON chce.

• Gość: inny architekt do chaty czas, juz czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:18
      zawartość najważniejsza - to architekci tak myślą (w większości) :)))))))))
      • Gość: mc2 Re: do chaty czas, juz czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:24
        > zawartość najważniejsza - to architekci tak myślą (w większości) :)))))))))

nie tylko oni :)
        / i słusznie myślą /
    • martamey Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 29.03.07, 19:00
      betty-blue napisała:

> Witam,
      >
      > poszukuję architekta z niebanalnym podejściem do projektowania, który
      > pomógłby nam w modernizacji domku w Piasecznie pod Warszawą. Dom 120 m
      > podpiwniczony, ze strychem 40 m /i b. dużymi skosami/. Jest to prefabrukowany
      > dom z pocz. lat 80-tych, typowa bryła którą nazywam ,,rozjechaną BRDĄ" -
      > mocno skośny dach, balkony drewniane na parterze i piętrze, po obu stronach
      > budynku. Chcielibyśmy przystosować ten dom do warunków współczesnych, zmienić
      > wizualnie, poprawić kominikację wewnątrz. Posiadamy oryginalną dokumentację
      > techniczną oraz rysunki zrobione 2 mies. temu przez konstruktora.
      > Zależy nam na niebanalnym podejściu do obiektu, nie jesteśmy fanami domów
      > typu ,,dworek polski z plastikowymi szprosami".
      > Proszę o kontakt via mail:
      > betty-blue@wp.pl
      >

Musicie byc uwazni przy zatrudnianiu architekta.

projektowanie wnętrz warszawa

> Pozdrawiam,
      > Betty
    • Gość: melo11 Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:15
      Rozjechana Brda! podoba mi się
      Zajmę się nią bo zamęczą Cię doradami
      www.biskot.plmarek@biskot.pl

• Gość: śledź mnie dorada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:08
      dorada to taka ryba chyba
    • archi55 Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 17.04.15, 00:12
      witam
      zapraszam do korzystania z naszych usług
      www.archi55.pl
    • zbigniet123 Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 10.01.24, 13:23
      Polecam www.adaptacje24.pl - projekty indywidualne oraz adaptacje projektów gotowych Piaseczno i okolice.
    • anna_czaja33 Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 30.01.24, 12:59
      JESLI ZALEZY CI BETTY NA NIEBANALNYCH PROJEKTACG A WAŻNE DLA CIEBIE BY TO BYŁ SPRAWDZONY ARCHITEKT  WNĘTRZ LUKSUSOWYCH PROJEKTÓW PREMIUM TO ZAPRASZAMY DO NAS NA WWW.UNDERSTUDIO.PL
      • anna_czaja33 Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 30.01.24, 13:01
        WWW.UNDERSTUDIO.PLanna_czaja33 napisała:

> JESLI ZALEZY CI BETTY NA NIEBANALNYCH PROJEKTACG A WAŻNE DLA CIEBIE BY TO BYŁ WWW.UNDERSTUDIO.PLTO ZAPRASZAMY DO NAS
        > NA WWW.UNDERSTUDIO.PL
    • t567 Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 24.03.26, 13:52
      Przy przebudowie i modernizacji starszego domu kluczowe jest żeby architekt najpierw zrobił porządną inwentaryzację stanu istniejącego — bez tego projekt to wróżenie z fusów. Trafiłem na BIAMS, specjalizują się właśnie w metamorfozach i przebudowach, działają w okolicach Warszawy bez problemu. Niebanalne podejście i bez narzucania gotowych szablonów. Polecam sprawdzić ich realizacje.
    • marcin_seven Re: Poszukuję architekta- rozbudowa domu w Piasec 23.04.26, 14:10
      Ja bym w takim przypadku serio szukał kogoś, kto potrafi pracować z istniejącą bryłą, a nie tylko projektować „od zera”. Od siebie mogę polecić Milwicz Architekci – mają bardzo dobre podejście do indywidualnych projektów i modernizacji. Projektują nie tylko pod wygląd, ale też pod funkcjonalność i realne życie w domu. Duży plus u nich to to, że podchodzą do projektu kompleksowo (architektura + wnętrza + konstrukcja), więc przy takiej rozbudowie i zmianie układu to naprawdę robi różnicę. Przy domu z lat 80. i takiej „rozjechanej” bryle to już w ogóle warto iść do kogoś, kto potrafi to sensownie poukładać, a nie tylko „odświeżyć elewację”

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka