Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego architekta - Wrocław

17.04.07, 09:45
Szukam dobrego architekta z terenu Wrocławia lub południowych jego okolic.
Planuję budowę domu parterowego (160-170 m pow. użytkowej) i chciałabym, aby
architekt był osobą fachową i kompetentną. Mam działkę o pow. 1 ha, ale
planuję ją podzielić na kilka mniejszych i na jednej z nich budować dom. Czy
możecie polecić kogoś naprawdę znającego się na rzeczy? Kogoś, kto Wam pomógł?

Cena za projekt właściwie nie gra roli, ponieważ chciałabym, aby ta osoba od A
do Zet zajęła się projektem i nadzorem autorskim w czasie budowy domu. Musi to
być jednak dobry fachowiec, ponieważ "specjalistów" (w cudzysłowie) to już
kilku znam. :(

Info może być tu, może być na priva. Z góry dziękuję, jeśli ktoś się w ogóle
odezwie ;)))
Obserwuj wątek
    • Gość: RBV Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.07, 13:34
      rbv@o2.pl
      Prosze o przeslanie danych kontaktowych , zadzwonie
      • Gość: jacek Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.getinsa.pl 18.04.07, 15:36
        cena nie gra roli, miod dla wszystkich nieudacznikow
        • annasza33 Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 19.04.07, 21:26
          Gość portalu: jacek napisał(a):

> cena nie gra roli, miod dla wszystkich nieudacznikow

i dlatego proszę o pomoc w poleceniu kogoś,
          cóż w tym złego?
          • Gość: chwilowo Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.cable.tmark.pl 19.04.07, 21:39
            witam
            Najlepszy od domów jednorodzinnych, według mnie, czyli Maciek Łopuszański,
            zmarł kilka miesięcy temu :( Ale na zawsze pozostanie po nim chociażby dom przy
            Wojtkiewicza, z podziemnym garażem pod ogrodem, zwieńczonym żelbetowym łukowym
            sklepieniem.
            Napisz ze swojej poczty na moją pocztę gazetową, podam namiary na drugiego, z
            którym zdarza mi się sporadycznie współpracować.
            pozdrowienia
            • Gość: chwilowo Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.cable.tmark.pl 19.04.07, 21:40
              ps
              pisz na:
              ratatouille@gazeta.pl
              pzdr
              • annasza33 Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 19.04.07, 22:44
                Napisałam, z góry dziękuję za kontakt :)
                • ratatouille Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 19.04.07, 23:03
                  witam
                  wysłalem namiary :)
                  pozdrowienia
                  • annasza33 Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 19.04.07, 23:22
                    dziękuję!!!
                    • Gość: gosc Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.07, 09:53
                      'Najlepszy od domów jednorodzinnych, według mnie, czyli Maciek Łopuszański,
                      zmarł kilka miesięcy temu...' - to prawda. annasza33, jesli osoba z
                      wczesniejszymi wpisami poleci Ci kogos tego 'pokladu', co M. Lopuszanski, bez
                      watpienia bedziesz zadowolona z jakosci projektu.
                      pozdrawiam i zycze powodzenia!
                      • Gość: ktoś Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 10:05
                        Gość portalu: gosc napisał(a):
                        ... jesli osoba z
                        > wczesniejszymi wpisami poleci Ci kogos tego 'pokladu', co M. Lopuszanski ...

Może Wacka Bieniasza ?:)))
                        www.bieniasz.com/
                        chociaż myślę, że to " za wysokie progi, jak na ...":)
                        p.s.
                        razem studiowaliśmy
                        • annasza33 Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 22.04.07, 20:19
                          Dzięki wielkie! Zajrzę wszędzie! :)
    • Gość: inwestor Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 13:16
      Polecam ARTPIN profesjonalna obsługa inwestycji www.artpin.net
      • Gość: hans klos Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 13:52
        Gość portalu: inwestor napisał(a):
        > Polecam ARTPIN profesjonalna obsługa inwestycji www.artpin.net

To chyba jakieś totalne nieporozumienie ?
        Ze stronek www niewiele wynika i prawdopodobnie chodzi o projekty wnętrz a nie
        projektowanie architektoniczno-budowlane.
        Macie uprawnienia budowlane ?
        Jakie ?
        Wiecie, co to profesjonalna obsługa inwestycji ?
        Śmiem wątpić .
    • Gość: arch Jacek Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.tesco.pl 02.10.07, 14:55
      www.perspectiv.pl

polecam
    • Gość: architekt Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.07, 21:18
      Dobrywieczor, Chcialbym sie polecic jako architekt majacy bardzo
      dobre doswiadczenie projektowe jak i w dozorze. Prosze o kontakt
      przez mail:
      papon@pr-architektur-design.com
      Moje biuro istnieje od 1998 roku w Erlangen.
      Z poszanowaniem, Bohdan Papon
    • Gość: Wielecki M. Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.autocom.pl 17.10.07, 23:21
      zapraszam do współpracy , przykłady naszych projektów można oglądać na stronie :
      www.nowoczesnewnetrza.net
    • Gość: ALEX Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 13:44
      ZNAM KILKU ALE JEDEN JEST NAPRAWDĘ DOBRY ROBERT SMOLAKOWSKI POLECAM
      AR STUDIO MŁODY KONKRETNY I NAJWAZNIEJSZE SŁUCHA .

POZDRAWIAM
      • Gość: Inwestor Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: 78.133.167.* 17.06.08, 15:09
        Witam wszystkich.
        Kiedys też miałem taki problem. Zależało nam na projekcie w dobrym
        smaku, nietuzinkowej architekturze i doświadczonym architekcie.
        Niestety te najlepsze biura są z reguły bardzo zajęte albo nie mają
        czasu na małe projekty typu...dom. "Starzy wyjadacze architektury są
        managerami w swoich biurach, zaś projektują za nich młodzi". Właśnie
        takiego architekta poszukiwaliśmy - utalentowanego, otwartego i z
        doświadczeniem, jednocześnie nie biorącego milionów za projekt.
        Szukaliśmy w takich biurach jak www.mackow.pl , www.apaka.pl.
        Oczywiście nie bezpośrednio. Po ciężkich poszukiwaniach trafiliśmy
        na architekta z wg nas najlepszej pracowni wrocławskiej, który
        zgodził się zaprojektować nam dom i wnętrza. Namiary znajdziecie na
        www.s3ns.pl
      • Gość: Robert Smolakowski Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.internetunion.pl 22.11.13, 11:10
        Witam,
        podaję aktualne dane kontaktowe:
        SMOLAKOWSKI Pracownia Projektowa
        ul. Braniborska 44, 53-680 Wrocław
        tel. 507 189 636, mail: robert@smolakowski.pl lub biuro@smolakowski.pl
        Zapraszam na www.facebook.com/smolakowski oraz www.bryla.pl/bryla/u,robert_smolakowski.html
        ps nadal uważnie słucham :)
        Zapraszam do współpracy.
        Robert Smolakowski
    • Gość: nodobo Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.as.kn.pl 23.06.08, 22:32
      Jestem młodym projektantem z Wrocławia i poza większymi projektami,
      mam doświadczenie w projektowaniu i prowadzeniu budowy domów
      jednorodzinnych. Mója 1-sza realizacja kończy się budować we
      Wrocławiu, kolejna w Piasecznie oraz małe osiedle domów pod
      Warszawą. Mogę przesłać zdjęcia i wizualizacje jak wyglądają te
      obiekty. Tel. kontaktowy 502520840
    • Gość: katarzyna Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.aster.pl 29.06.08, 20:52
      www.kraszewska.com.pl
    • Gość: dorota.m Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 12:04
      polecam -Architekt Agnieszka Soroczyńśka.
      Ukończyła ASP w Poznaniu. Ma na koncie kilka realizacji domów
      prywatnych i mieszkań.
      Sumienna i przemiła w kontakcie.
      tel do niej to 501439511.
      pozdrawiam
    • Gość: 3 CUBE INTERIOR Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.3cube.pl 01.07.08, 12:58
      Anna Szott
      www.3cube-interior.pl
      anka.szott@3cube-interior.pl
      3 cube interior design
      ul. Fabryczna 19
      Wrocław 53-609
      0 71 723 41 36
    • jakubhendzel Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 05.01.14, 18:32
      polecam swoje usługi. mam lepsze ceny niż reszta.

architekt-strzelceopolskie

hendzeljakub.wordpress.com/
    • Gość: gsobieski Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.static.korbank.pl 05.05.14, 00:10
      Hej annasza33

Czy możesz napisać jakiego architekta w finale wybrałaś?
    • Gość: Maciek Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.static.korbank.pl 22.05.14, 11:01
      Witam,
      Niedawno mieliśmy podobny problem z wyborem architekta, który będzie kompetentny oraz kreatywny. Po długich poszukiwaniach trafiliśmy na pracownię G-ARCH prowadzoną przez młodego architekta pana Grzegorza Kaliciak. Na początku troszkę się obawialiśmy bo jest młody ale po rozpoczęciu współpracy okazało się, że jest bardzo solidny i doświadczony jak na swój wiek - szczególnie jeżeli chodzi o tematykę technologii budynków energooszczędnych i pasywnych. Plus zaskoczył nas kreatywnością - budujęmy obecnie dom jego projektu i jstesmy zachwyceni - nikt w okolicy nie ma tak ciekawego budynku jak my:)

pozdrawiam
      Maciej
    • Gość: agata Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.14, 13:27
      polecam :
      piotr jański
      www.piotrjanski.pl
      piotr.janski@op.pl

młody, z doświadczeniem międzynarodowym, robi fajne projekty i niedrogi:)
    • Gość: gerry Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.14, 08:59
      Jeśli chodzi o projekt domu jednorodzinnego , to wraz z żoną zamawialiśmy w pracowni www.pracowniaprojektowawroclaw.pl/ , Jestem tego zdania, ze najlepiej znaleźć architekta za pomoca poczty pantoflowej – przynajmniej ma się pewność, że dana firma jest sprawdzona. Najlepiej to zrobić sobie rozeznanie wśród takich pracowni i wybrać tę najlepszą.
      • Gość: mrkt79 Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 13:35
        arch. Adam Długoszowski tel. 607505275
        www.badarchitekci.pl
        Sprawny, architekt otwarty na pomysły i inwestora, bardzo dobrze nam się współpracowało, nam robił projekt wnętrz, ale zajmuje się również większymi rzeczami domkami itp. Jak najbardziej polecam.
        MK
    • seba.lab Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 24.06.14, 21:02
      Mnie na myśl przychodzą tylko architekci z pracowni projektowej HB Studio. Ale potrzebujący pomocy dom ma dawno postawiony :)
    • Gość: klient odradzam: Architekt Kamila Jenetomska Wrocław IP: 78.10.239.* 01.07.14, 22:32
      Nie dość, że nie ma uprawnień, jest niekompetentna, zawala terminy zwalając winę na chorobę, nie jest skora do współpracy i nanoszenia poprawek (zapewne ze względu na to iż wszystko zleca zewnętrznym firmom), w dodatku jest arogancka i droga. Straciłem przez nią 4 miesiące czasu.

Kamila Jenetomska - architekt firma OXXIO zdecydowanie odradzam.
      • Gość: ZadowolonaKlientka Re: odradzam: Architekt Kamila Jenetomska Wrocław IP: *.centertel.pl 19.12.14, 11:54
        Jeżeli poprzednikowi chodziło o Kamilę J(a)netomską a nie J(e)netomską to ja osobiście jak najbardziej polecam.
        Parę miesięcy temu miałam przyjemność z panią Kamilą urządzać całe mieszkanie i nie miałam żadnych problemów.
        Poznałam ją jako bardzo przyjazną i otwartą osobę, która sypała z głowy pomysłami oraz rozwiązaniami. Wszystko odbyło się sprawnie w terminie a co najważniejsze efekt końcowy okazał się lepszy od początkowych ustaleń.
        U nas pojawił się problem ekipy wykończeniowej, która zostawiła nas z całym remontem i przeniosła na inną budowę. Pani Kamila pomogła i w tym temacie. Warto podpytać o pana Tomka który wykończył nam mieszkanie i jesteśmy pani Kamili oraz panu Tomkowi bardzo wdzięczni za pomoc.
        Ja z mężem gorąco polecamy panią Kamila oraz pana Tomka. Nie było problemów z terminami ani dostępnością. Co do ceny to nie zauważyliśmy aby cena którą zapłaciliśmy odbiegała od cen innych architektów. Co do wykończenia to pan Tomek też był elastyczny cenowo.
        Przed przystąpieniem do współpracy warto jednak podpisać umowę która będzie zabezpieczyła nas przed problemami o których napisał poprzednik ( on chyba jej nie podpisał albo chodzi o zupełnie innego architekta ).
        W razie pytań zapraszam na priv'a : rym171 @ gmail.com
      • Gość: klient Re: odradzam: Architekt Kamila Jenetomska Wrocław IP: *.google.com 20.05.15, 09:56
        Nie polecam. Pani Kamila dogaduje się za plecami z wykonawcami. Poleca swoje sklepy gdzie ma dogadaną prowizję.
    • Gość: toha Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.14, 14:57
      Jesli chcialbys tez miec potem ladnie urzadzony ten dom to podrzucam namiary na świetną dekoratorkę wnętrz - pani Ewa Romanow . Przepięknie zaporjektowała mi salon.
      • arch-bartek Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 06.10.14, 21:37
        Polecamy nasze usługi. Kompleksowa obsługa, terminowość i prostota wyrazu.
        www.b2architekci.pl
        www.facebook.com/b2architekci
    • Gość: Zbyszek Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.static.korbank.pl 21.08.14, 21:22
      Ja osobiście polecam g-arch pracownia projektowa.

pozdrawiam
      Zbyszek
      • Gość: dama Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: 91.90.160.* 15.02.15, 21:46
        a ja polecam piotra jańskiego,
        www.piotrjanski.pl
        • ma-rok Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 05.05.15, 12:16
          Polecam biuro projektowe B20 studio z Wrocławia.
          Projekt całkowicie spełnił nasze oczekiwania. Dom jest nowoczesny, ma prostą bryłę, duże przeszklenia i ustawne pokoje oraz oryginalne wnętrza. Wyróżnia się z tłumu jednakowych domów z żółtą elewacją i czerwoną dachówką.
          Biuro prowadzi kompleksową obsługę inwestycji, wykonuje także projekty wnętrz.
          • fezuj Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 07.06.15, 23:29
            Szukam architekta do rozbudowy domu kostki-Gierka. Chodzi o powiększenie przestrzeni użytkowej ze 100 do 150-200 m. Czy możecie polecić architekta z doświadczeniem w tym kierunku?
            fezuj(at)gazeta.pl
            • ma-rok Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 09.07.15, 09:46
              Polecam B20 studio również do rozbudowy domu. Mają bardzo ciekawą realizację rozbudowy na Koszykarskiej. Można na stronie zobaczyć www.b20studio.com
    • dompp.pl Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 26.08.15, 13:11
      Zapraszam na stronę www.majchrzakpp.pl oraz www.dompp.pl, gwarantujemy fachowe podejście do inwestycji od tworzenia koncepcji budynku, aż do rozpoczęcia jego użytkowania :)
    • Gość: Miłosz Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.16, 20:31
      Polecam arch. Adam Długoszowski tel: 607 505 275 www.badarchitekci.pl Kontakt świetny, kompetentny i z wizją.Również buduje się pod Wrocławiem. Współpracowaliśmy z architektem przy projekcie indywidualnym, bo chcieliśmy by dom był dopasowany do naszych potrzeb, ale zarazem, miał to "coś". I jesteśmy w pełni zadowoleni z efektu końcowego.
    • dompp.pl Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 09.02.16, 14:00
      Zapraszam do kontaktu z pracownią projektową Majchrzak, strona www pracowni www.majchrzakpp.com.pl oraz strona dedykowana domom jednorodzinnym www.dompp.pl . :)
    • dompp.pl Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław 29.02.16, 13:12
      Majchrzak Pracownia Projektowa :
      web: www.majchrzakpp.com.pl
      katalog gotowych projektów domów : dompp.pl
      Dane kontaktowe dostępne na stronach, zapraszamy do kontaktu :)
    • Gość: pedro.gomez.pl Re: Szukam dobrego architekta - Wrocław IP: 83.17.109.* 29.03.16, 03:27
      velvox iq . polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka