kot1021 22.07.07, 21:01 proszę o informacje na temat egzaminów i toku studiów na kierunku architektura wnętrz w Warszawie na ASP oraz na uczelni prywatnej przy ul.Wawelskiej 14. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziom Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 01:32 a spierd... Odpowiedz Link Zgłoś
kot1021 Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) 25.07.07, 16:19 dziękuje za informację.Nie takiej oczekiwałam,cóż są ludziei tabo.....W dalszym ciągu prosze o konkretne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: 81.210.16.* 26.07.07, 11:41 wypad z baru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyska Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.chello.pl 07.08.07, 18:12 Hmm... Będę pewnie stronnicza. Gdybym miała wybierać to wybrałabym ASP. Nie chodzi tylko o kwestię finansów. Bo studiowanie na Akademii było i jest kosztowne. Ocywiście można sobie jakoś radzić- gdy dostaje się stypendium naukowe. Ale wystarcza to na krótko i mało. Odpowiedz Link Zgłoś
rolexik Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) 24.08.07, 11:38 Architektura wnętrz jest jeszcze w PJWSTK, wykładowcy podobno z ASP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt wnetrz Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: 62.148.90.* 24.06.10, 21:47 Na 1 roku WSEIZ jest zbita masa, która marzy byc architektem; wielu odpada (na 100 -24 broni dyplom). Zostaja Ci, którzy rzeczywiscie chca i Ci są przygotowani do zawodu w miare ok. Po 2 roku stawia sie nacisk na techniczne strony projektowania. Po obronie dyplomu, kazdy z trudem, ale przezyje budowe (wylewki, elektyke, profile, itd). Kadra naukowa to kadra z ASP i z Politechniki. Troche jest przedmiotow niepotrzebnych.-to jest machina. Na ASP studenci sa po odsiewie, wiec sa bardzo ambitni, zdeterminowani-wszyscy sie starają. Jest 20 osob na roku. Techniczne moze troche gorzej sa przygotowani, ale bardziej rozwinieci artystycznie. no i wszystkim sie wydaje ze sa niesamowici!...Jednak ASP ma zdecydowanie wyzsza renomę!jesli chodzi o prace-zawsze łatwiej dostac po ASP. POWAZNIE- to nauczysz sie wszystkiego w zestawieniu z rzeczywistoscia czyli w praktyce. Do tego zeby miec mase zlecen jeszcze trzeba skonczyc krótki kurs dypolmacji -jak przekonac klienta z usmiechem, ze plytki które wybral sa JEDNA WIELKA KUPĄ powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.aster.pl 15.11.08, 02:41 oj az dziw mnie bierze ze mozna tak pokracznie rozumiec przytoczone fakty.Generalnie gdziekolwiek bys nie studiowal/a zawsze beda tzw . osoby olewcze...itp ale liczy sie fakt ze na tego rodzaju studiach czy to na ASP czy WSEiZ tego rodzaju ludzie maja problemy....ja poszlam na WSEiZ bo chcialam studiowac architekture wnetrz,a rok temu bylam na ASP w Poznaniu, ucieklam z tgo miasta za Miloscia, a nie startowalam na ASP bo mnie nie rajcuje tamten klimat. To zle? To znaczy ze jestem gorsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estrella Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.chello.pl 10.03.08, 07:56 Nie popełniaj mojego błedu i omijaj ta szkole szerkim lukiem, nie masz pojecia jakie tam sie rzeczy dzieja i uwierz mi nie chcialabys sie dowiedziec. moglabym sporo tu napisac. juz powinnam dawno miec dyplom ale oni maja skuteczne metody utrudniania studentom skonczenia tych studiow. generalnie jak tam pojdziesz to sie wkopiesz - nie tylko w ciagle, rosnace oplaty ale w studia bez perspektywy konca... ja chyba rzuce chociaz jesem juz przy finishu (koniec sie z kazdym dniem bardziej oddala i to nie z mojego zaniedbania bynajmniej!!!) uwierz, jestem u kresu wytrzymalosci. nie chodzi tu o profesorow pastwiacych sie nad bogu ducha winnymi studentami - ale o "instytucje pełniące funkcje formalne" ta szkola to jednym slowem cyrk na kolkach. poniewaz jestem w trakcie prowadzenia walki nie bede tu opisywala mojej sytacji niczym z Kafki ale jak ktos by mial ochote pogadac to sluze kolezenska porada. ja drugi raz nigdy bym nie popelniła tego życiowego błędu. ratuj się kto może!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.mmpnet83.tnp.pl 21.06.08, 20:20 a czy moglabys udzielic jednak tej kolezenskiej porady i powiedziec dlaczego tak utrudniaja ci skonczenie? czyzbys czegos nie zaliczyla i nie chcieli cie dopuscic:>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgfg Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.acn.waw.pl 05.07.08, 10:25 a o której uczelni piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjn Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 10:14 Pięknie wszystko opisałaś ...ale właściwie o której uczelni ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 17:50 Ukończyłam na WSEiZ architekturę wnętrz jako pierwszy rocznik. Dzięki temu pracuję w zawodzie. Niestety uczelnia nie otworzyła studiów uzupełniających magisterskich, więc jestem na Politechnice Radomskiej na wydziale sztuki. Miłe koleżanki zapominają o jednym że na studiach nauczysz się tyle ile sam chcesz się nauczyć, różnica polega na tym że ASP jest renomowaną uczelnią, ale nie będziesz umieć po niej projektować mieszkań. Na ogół ludzie którzy kończą ten wydział są dekoratorami - ale nie architektami, tego tam nie uczą. Dużo lepsze kwalifikacje zdobędziesz jak przejdziesz przez bodownictwo i wytrzymałość materiałów. Pracuję w zawodzie i wiem co tak naprawdę jest tu potrzebne. ASP zapomniało chyba że wszystkie biura projektowe pracują na AUTOCADZIE I ARCHIKADZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
martyska1 Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) 01.04.08, 14:51 Nadal lepiej jest ukończyć państwową wyższą uczelnię od prywatnej. Nadal także jest lepiej studiować w trybie dziennycm stacjonarnym. Dlatego wybrałabym bez wahania ASP i kiasto nie jest tu tak bardzo istotne : Warszawa, Poznań, Wrocław, ... Gdy ja studiowałam na ASP w W-wie egzamin wyglądał następująco: 1 etap: Teczka około 20 maja Gdy zostanie przyjęta komisyjnie przez wykładowców Przejdziesz dalej 2 etap Egzamin z języka początek czerwca Gdzy zdasz egzamin przechodzisz dalej 3 etap Blok egzaminów połowa czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:55 Wszystkie jaja (tzn. szkoły prywatne) to jedno wielkie 'gówn..'. Ludzie nic tam nie robią i jedynym trybem studiowania jest opcja KSW [Kup Sobie Wykształcenie]. Moim zdaniem te wszystkie szkoły KSW stanowią bardziej profitowe przedsiębiorstwa, niż jakiekolwiek placówki oświatowe. Stary, trzymaj się z dala od tego bagna, bo po 5 latach studiowania staniesz na środku chodnika i nie będziesz miał co ze sobą zrobić i nikt nie będzie chciał Cię zatrudnić. Lucky I, nigdy nie zastanawiałem się nad takim dylematem i obecnie studiuję na UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka wseiz Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:36 jestem studentka wseiz i wcale nie uważam żeby ta szkoła była gorsza od innych mamy tych samych wykładowców co na politechnice i asp. wcale nie jest tak ze nic nie robimy i ze wystarczy płacić żeby zdac to ze niektórzy podejmują decyzje po pomalowaniu pokoju w wakacje ze pójdą na architektura wnętrz i nic nie wiedząc i idąc tam z marszu i spodziewają sie ze po miesiącu będą najlepszymi architektami wnętrz na swiecie i jakto ktokolwiek ma czelność mówić ze coś jest źle zrobione np taki przedmiot jak podstawy projektowania uważają za zbędny? no to ludzie skoro wam nie pasuje to po co wy tam siedzicie ? na asp każdy składać może. tylko narzekać potraficie nic wam nie pasuje a ci którzy tam nie chodzą to niech sie nie wypowiadają bo skąd wy możecie to wiedzieć nie studiująca tam jak jest tak naprawdę ta szkoła ? a poza tym każdy doskonale wie ze plotki są równe kłamstwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka wseiz studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.centertel.pl 23.09.08, 12:56 Jezeli kogos naprawde interesuje ten kierunek to na jednej i drugiej uczelni zdobędzie odpowiednia wiedze. Owszem sa ludzie którzy wegetuja ale takich znajdziemy wszędzie. A co do pracu bzdura ja w przeciągu kilku dni znalazłam pierwsza prace przy nastepnej tez nie mialam problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alama111 Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: 193.201.36.* 24.09.08, 11:34 Podstawową różnicą jest to że na ASP będziesz mieć do czynienia z ludzmi którzy byli w stanie przebrnąć bardzo selektywny proces rektutacyjny tzn mających talent i odpowiedmni IQ. Na szkołach prywatnych selekcja praktycznie nie istnije. Poziom studiuów w dużej mierze dostosowuje się do poziomu studentów. Wymiana wiedzy i aspekty socjoplogiczne mają ogromne znaczenie w kształtowaniu cech zawodowych. Odpowiedź jest raczej oczywista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:35 Podobnych głupot dawno nie słyszałam.Jeśli chodzi o ścisłość to dwa lata temu studentów zaczynających na wydziale architektury było 152, po dwóch latach zostało nas tylko 48 i nie dlatego,że nie mięliśmy kasy na studia.Powodem była geometria wykreślna, wytrzymałość materiałów czy mechanika budowli.Nie ma rekrutacji przy zapisie na studia ale potem utrzymać się na nich i dostać jeszcze stypendium naukowe to sztuka.Adresowane do głąbów, którzy nawet nie dostali się do prywatnych szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfanka Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 10:33 ci sami wykładowcy? hmm...dziwne, bo nie widać tego po jakości wykładów, które się zdaje za samą obecność, jawne ściąganie czy coś równie śmiesznego! odpowiadam: tak, wystarczy płacić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.toya.net.pl 24.09.08, 16:46 Ja mam inne doświadczenia życiowe jeśli chodzi o uczelnie.Sam ukończyłem uczelnie prywatną i rok po jej zakończeniu prowadze własną firmę w kierunku który studiowałem.Na studiach też nie miałem problemu z pracą.Moim zdaniem po każdej szkole można wyjść na ludzi jeśli tylko tego się chce.Fakt że ktoś zdobył na egzaminach wstępnych do szkoły publicznej np. jeden punkt mniej od osoby która się dostała nie świadczy że ta osoba jest gorsza.Faktem natomiast jest to że na uczelniach prywatnych jest więcej ludzi tzw.olewaczy, ale to już ich problem.Wszędzie się tacy znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: 87.205.147.* 06.02.09, 00:28 strasznie mie denerwują takie teksty typu;kup sobie wyksztalcnie!!!! człowieku co ty wogole piszesz... jak niemiales stycznosci z ta szkola to sie niewypowiadaj!! dla mie to zadna roznica czy to asp czy wseiz bo i tak sa ci sami wykladowcy:) no i taki sam poziom... tak samo jest ciezko jak na kazdej innej uczelni... jak ktos sie interesuje architektura to czy skonczy asp czy politechnike czy wseiz to i tak bedzie dobry w tym co robi! i chcialam powiedziec ze u nas w polsce sa studia publiczne nieplate za granica kazda prestizowa szkola kosztuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.warszawa.mm.pl 09.02.09, 11:36 studiowalam na wseiz budownictwo poszlam tam bo wlasnie myslalam ze prywatne wiec mozna sie opierniczac... no wiec odrazu mowie ze nie mozna. jest ciezko a wykladowcy wymagaja. zaczelam w pazdzierniku jest luty a ja juz zrezygnowalam. jest NAPRAWDE CIEZKO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:31 a czy moglibyscie powiedziec cz na ARW jest wielki nacisk na matme , bo mam mały dylemat poniewaz wydaje mi sie ze z rysunkow dam sobie rade podoba mi sie to ... ale z matma jest kiepsko ...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.lukman.pl 18.06.09, 09:30 ludzie nie idzcie do tej szkoly(wseiz)!szkoly prywatne nie oferuja takiego poziomu nauczania jak panstwowe."mamy wykladowcow z politechniki..." no i co z tego? przeciez nie moze oblac calej grupy...skoro uwazacie ze z tego wzgledu (wykladowcow) macie poziom taki sam jak na politechnice to sprobujcie chociaz z ciekawosci dostac sie na poliechnike na te same zajecia,albo pogadajcie z kims z tamtad.o ile oczywiscie bedziecie mieli o czym...mysle ze osoba po zajeciach z przedmiotu X na wseiz nie byla by w stanie zdac egzaminu na politechnice-wlasnie z powodu roznic poziomu nauczania. swe wywody popieram wlasnym przypadkiem,sam bylem na studiach prywatnych,teraz jestem na panstwowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfanka Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 10:36 popieram! nie można mówić o różnicy poziomu nauczania, bo nie ma tam żadnego poziomu! ale dla poszukiwaczy wrażeń, polecam wseiz...każde zajęcia są szokiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 16:13 Witam, Studiuje na WSEiZ. Jestem na 3 roku a już od 2 lat pracuje w B. dobrym biurze projektowym w Warszawie i zdobyłam takie doświadczenie o którym ten Pan na UW może tylko pomarzyć. A niestety w dzisiejszym świecie żeby dostać dobrą prace oprócz studiów trzeba mieć doświadczenie. Dlatego dobrym sposobem są studia zaoczne i praktyki w zawodzie przez okres studiów. ( Ale to dla bardziej ambitnych) Dostałam się nie po znajomości tylko dzięki swoim umiejętnościom i wiedzy która zdobyłam na uczelni. Oczywiście są tam studenci którzy tylko chodzą i na pewno nie skończą tych studiów ale są również ci którzy chcą się czegoś nauczyć. Moim zdaniem WSEiZ to dobra uczelnia, są dobrzy wykładowcy (wielu z SGGW). Jeżeli chodzi o uczelnie prywatną jak rozeznasz się na rynku to jedna z najlepszych uczelni prywatnych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: 95.49.81.* 22.09.17, 18:05 Zgadza się, że studenci niewiele nauczą się na prywatnych studiach, ale ja tu był rozszerzył to o kwestie studiów zaocznych na państwowych również. Tylko na państwowych dziennych lub wieczorowych można się czegoś nauczyć. Natomiast na prywatnych to żadnych ponieważ są nastawione na zysk. WSEIZ to najlepszy tego przykład. Liczą się dla nich tylko pieniądze. Wysysają z ciebie wszystko co masz, w tym to co najcenniejsze czyli czas ale w zamian nic nie dostaniesz. Struktura jest tak stworzona byś jak najwięcej stracił. A jak tylko im nie zapłacisz na czas to ścigają cie jak przestępce. WSEIZ to stracone lata i pieniądze. Lepiej załóż własną firmę niż być korpo tworem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:03 Jak ktoś kto studiuje na państwówce a jego noga nigdy nie postała w prywatnej szkole może gadać, że jedni to harują a drudzy się obijają. Ja zaczęłam studia na UW, ale szybko się z tego miejsca zabrałam, byłam tam na kulturo; a te same studia skończyłam na SWPS-ie i jestem z tego dumna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.lukman.pl 10.07.09, 23:44 alex kierujesz to do mnie? ja skonczylem studia prywatne i po nich poszlem na panstwowe,stad moje wywody-poparte wlasna praktyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kina Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:37 poszłem, to gratuluję wyższej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:56 ja tez myślę o wseiz, ale skończyłam juz państwową dzienną uczelnię chciałabym iśc na zdrowie publiczne, bo podoba mi się ten kierunek, napiszcie coś jak wyglądają tam zajęcia czy można się czegoś nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.chello.pl 21.08.09, 20:41 Witaj Magda, Mnie rowniez interesuje zdrowie publiczne na WSEiZ - czy juz ktos Ci odpowiedzial, czy masz jakies szersze informacje dotyczace tego kierunku, ktorymi moglabys sie podzielic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.kredytbank.pl 05.10.09, 11:25 Studiuję na II roku Zdrowie publiczne na WSEiZ. Kierunek jest b.cikawy, wykładowcy w porządku. Ogólnie bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 14:07 co do arch. wnętrz w wseiz to nie polecam. Studiowałam tam przez rok czasu i zrezygnowałam mimo tego ze włożyłam już dośc sporą sumę. Prawie każdy narzekał ze w tej szkole jest olewka na studentów i ze nie zalezy im na tym, zeby nas czegoś nauczyć tylko na kasie. Sporo osób rezygnowało z tej szkoły po niecałym roku. a cena?? kosmos!! 900zł na miesiąc za zaoczne. trzeba mieć w sobie dużo samozaparcia i samodyscypliny żeby czegoś sie tam nauczyć bo po pierwsze zarobić na TAKIE czesne jest dosyć ciężko więc sporo czasu to pochłania + zarobić na swoje osobiste potrzeby i materiały na zajęcia też pochłania to troche czasu a dodatkowo mieć czas na rozwijanie swoich zainteresowań-trzeba brać to pod uwagę. Jesli ktoś chce czuć ze sie czegoś uczy to powiem tak: naprawde dużo trzeba robić samemu w domu będąc w tej szkole. Jeśli ktoś wyłacznie skupi sie na tym, zeby opłacic ta szkołe i być nawet i na wszytskich zajęciach i robć wyłacznie to co na zajęciach każą to stanowczo za mało zeby czegoś sie nauczyć więc niech lepiej kupi sobie papierek-zapewne wyjdzie mu taniej. Radze mocno sie zastanowić zanim ktoś zdecyduje sie na ten kierunek w tej szkole. Jeśli ktoś nie jest pewien czy oby napewno ten kierunek go interesuje to niech po prostu da sobie spokój bo będzie żałował. To brednie że ktoś sobie z geometrią wykreślą nie poradził. Jeden z profesorów powiedział nam tak: zeby wylecieć z tej szkoły musisz sam sie wypisać, inny prof. złapał sie za głowe jak mu powiedzieliśmy ile płacimy. Stwierdził ze żeby nas naprawde czegoś nauczyć to kilka godzin dzinnie musieli byśmy spędzać w szkole na intensywnych zajęciach. powtórze: kilka godzin dziennie a nie dwa dni na dwa tyg. Nie chodzi mi o to ze dzienne są lepsze bo może i troche tak, ale z tego co jest mi wiadomo ze ludzie z dzienych tez narzekają na niski poziom.wspomnę tu jeszcze o tym ze warunki jakie panują na Grójeckiej to jakaś kpina... Jeśli ktoś jest ciekawy to niech Grójecką odwiedzi i zobaczy na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.50 Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) 01.07.11, 13:32 skończyłem ten kierunek w WSEiZ. profesorowie są super. dużo się od nich nauczyłem. znalazłem pracę po studiach i dalej rozwijam się w tym zawodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfanka Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 10:42 przykro mi, ale śmiem twierdzić, że praca po znajomości a do tego nie w zawodzie ;) a tak serio, to patrząc na poziom nauczania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @gusia Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.11, 09:03 to co piszecie o samym procesie nauczania to z grubsza prawda (jestem na VII semestrze i potwierdzam) jak ktoś chce się czegoś nauczyć to wystarczy wymagać takiego samego przygotowania do wykładów do wykładowców co od siebie. Wiem bo praktykowałam tą zasadę z powodzeniem a czerpała z tego cała grupa. Na VI sem jest np. projektowanie architektoniczne i tematem był dom kultury. Bardziej chodziło o bryłę z narzuconymi funkcjami niż projektowanie wg. obowiązujących przepisów. ale wystarczyło kilka pytań i dziewczyna w stopniu magistra nie potrafiła się odnaleźć.. niemniej przygotowała się na następne zaj i tak już było do końca ćwiczeń. ale nie o jest tak upierdliwe w tej szkole.. spróbujcie coś załatwić w dziekanacie!!! BABY które tam siedzą, są aroganckie, nic nie wiedzą i stosują "spychoterapię" - cyt. to proszę rozmawiać z kierowniczką. rozmowa z wczoraj: - mamy nowy przedmiot, seminarium wybieralne, czy mam zgłosić się do Was i coś wybrać? - dowie się pani na wykładach - to pani nic na ten temat nie wie - wszystko powie prowadzący - no tak, ale przedmiot ma jakiś zakres chcę go pozna - dowie się pani na wykładach - przeciez to szkoła wyznacza zakres nauczania i nie wie pani co jest na tym przedmiocie? - wszystkiego dowie sie pani na wykładach - prosze sie przedstawić zebym wiedziała z kim rozmawiam - pracownik dziekanatu. CZY TO NIE FARSA??? oczywiście poprosiłam o połączenie z p.Beatą, kierowniczką, to otrzymałam odp ze od godziny jej nie ma! a po 10 sekundach dzwoniąc bezpośrednio do jej pokoju już z nią rozmawiałam... chcecie więcej takich rozmów z nimi? zadzwońcie i zapytajcie o cokolwiek, ale powiedźcie ze już jesteście studentami bo to oznacza ze płacicie cięzkie pieniądze od kilku lat i to wy tracicie jak zrezygnujecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 16:29 do antyfanka a ja śmiem twierdzić tak prosto jak antyfanka : niestety takie głąby jak antyfanka właśnie nic nie wyniosą z tej uczelni bo żeby coś wynieść z każdej szkoły trzeba chcieć się czegoś nauczyć a nie wymagać od profesorów żeby ci wbili do głowy :D ja jestem na 3 roku studiów na WSEiZ i pracuje w Pleneri a jestem na Architekturze Krajobrazu, a antyfanka jak jest bystra to zauważy jaki poziom wiedzy muszę reprezentować żeby tam pracować. I rozczaruje cię nie po znajomości tylko z umiejętności :) I jeszcze coś chodziłam rok na SGGW i o czym mogłam tam porozmawiać z rówieśnikami .. o ich gospodarstwach rolniczych albo sadach!!!!!!!! o niczym innym bo chociaż b. dobrze się uczą i mają wysokie IQ to niestety większość jest prosta jak gwóźdź przed wbijaniem w ścianę a w WSEiZ są ludzie z wyższym poziomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 22:53 dziewczyno.... Twój post świadczy raczej o niskim poziomie intelektualnym i kompleksach... Odpowiedz Link Zgłoś
plies3 Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) 21.02.17, 13:01 Zwykle na prywatnych uczelniach jest lepiej i łatwiej coś załatwić. Slynne panie z dziekanatu czy kadra na Państwówkach.. Ja studiuje na WSEiZ i jestem zadowolona. Dużo praktyki, fajna atmosfera i co ważne da się wszystko załatwić. Kadra jest pro studencka. Odpowiedz Link Zgłoś
plies3 Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) 10.03.17, 16:38 Na uczelniach bywa różnie , niezależnie czy publiczna czy prywatna. Studiując na prywatnej i mając styczność z publicznymi, jest mi lepiej na prywatnej :) Kadra nastawiona do studentów, a nie.. z łaską do studenta, jak trzeba coś załatwić. Wykładowcy przecież na prywatnych są i z publicznych szkół wiec na poziom dydaktyczny nie można narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulip Re: WSEiZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 15:57 czy jest ktos, kto był np. w wseiz i przeniósł się do asp lub na odwrót? Czy taka osoba mogłaby porównac poziom w obu szkołach? Zależy mi na możliwie obiektywnej odpowiedzi. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WSEiZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 02:36 Na ASP jest dwuetapowy egzamin, na WSEiZ i PJWSTK nie, więc jakim cudem chciałbyś się przenieść z prywatnej bez egzaminów do publicznej? No chyba, że poszedł ktoś do prywatnej a po roku startował na ASP i się tam dostał, ja takie miałam zamiary ale jednak zostałam w WSEiZ... Na ASP mam znajomych. Arch. wnętrz w WSEiZ na zaocznych(co drugi weekend) jest mocno okrojona do tego stopnia, że jak my na dziennych porównywaliśmy z rozkładem zajęć zaocznych to się okazało, że niektóre przedmioty(istotne) mieli oni semestr albo dwa później niż my.. więc odpowiedz sobie sam jak to jest... ale pracują u nas profesorowie z ASP i politechniki, od p. z ASP dowiedziałam się, że nie warto i u nich iść na zaoczne... więc tu mamy remis, remis jest w profesorach, remis jest w zapierdzielaniu, projektów/prac masa, w pierwszych dwóch latach(na WSEiZ) prace robi się głównie na zajeciach a w kolejnych dwóch to zajęcia są tylko korektami więc robota zostaje do domu, a różnice? przedmioty na WSEiZ- trochę inżynierskich trochę artystycznych na ASP tylko artystyczne, a różnice? na WSEiZ trzeba płacić - dzienne 970zł/miesiac (w tym umowy ze szkołą czytajcie! bo ta zakłada, że może zwiększyć stawkę o ileś procent i tak też było w naszym przypadku... a podpisanie umowy znaczy zgodę na warunki w niej zawarte) na ASP jest więcej indywidualistów, każdy stara się być jak najoryginalniejszy, wyścig szczurów? pewnie na ASP trochę większy, na pewno maja tam bardziej luźny klimat na zajęciach (...nie napiszę co tam wolno ale wolno, bo to inny klimat), we WSEiZ minusy to: - szarpane nerwy z władzami uczelni czyt. dziekanat, - cena za studia..., - ludzie (na wnętrzach 99% to dziewczyny więc wiadomo jak wygląda klimat) III-ci rok jest najintensywniejszy(tyle zajęć projektowych=robota w domu) ale to zależy jakim programem się idzie=od niedawna WSEiZ daje Wam po wnętrzach tylko tytuł licencjata, który nic nie znaczy(bo przepisy unii zlikwidowały inż.) a co do powyższych opinii to profesorowie z politechniki są w stanie upierdzielić całą grupę! dla tego takie przedmioty z nimi (wytrzymałość materiałów, fizyka budowli, mechanika budowli)to nerwy, poprawki, warunki ciągnące się latami, ale nie ma się co martwic na przyszłość), więc to że płacimy za tą uczelnie Jakie cechy/elementy trzeba mieć żeby skończyć ta uczelnię?: cel bycia architektem wnętrz, wytrwałość, szczęście, kasę na opłaty czesne+(przy niskiej frekwencji = brak zaliczenia = warunek), umiejętność niespania w sesji. Skończyć na dobrym poziomie?: ambicje, zaparcie, kreatywność, wysoka frekwencja. I teraz podstawa: szkoła zmusza do nauki, a na studiach wszystko trzeba samemu! - wiele osób tego nie odróżnia i po roku rezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: WSEiZ! 05.04.11, 08:23 Boże, jaki bełkot.. a wiem, ze tam bez matury nie przyjmują :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentwseiz Re: WSEiZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 10:44 oczywiscie ze jest inny poziom, no ludzie!! wseiz to marna uczelnia, wykladowcy nie wiedza czego wlasciwie ucza, dziewczyna ktora rysuje ludzikow z kreseczek i kółeczek zdaje z roku na rok. Boże jak to?! jak dla mnie to szkoda czasu i pieniedzy na ta szkole!!! nikomu jej nie polecam, tragiczny stosunek wladz uczelni do studenta, bardzo wysokie, za wysokie czesne, z roku na rok coraz wyzsze, oplaty tez bardzo wysokie za wszystko (warunki, przenosiny itp itp) lepiej zainwestowac w dobry kurs zerowkowy ale jakis inny niz wydawac kilka/kilkanascie tysiecy dla takiej oszukanej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: WSEiZ! IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.11.12, 07:53 tam jest bardzo dużo sensownych ludzi, zarówno wśród kadry jak i studentów.. ale to chyba wszędzie teraz-część sensownych, część beznadziejnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka Re: WSEiZ! IP: *.wseiz.pl 21.11.12, 13:07 uwielbiam czytać takie ogólne bzdety o uczelni, najczęściej sfrustrowanej osoby która myślała że jak zapłaci, to skończy studia bez wysiłku, a tu naraz się trzeba jednak uczyć, profesorowie wymagają na egzaminach, zamiast klepać tylko po plecach . I trzeba było zrezygnować, choć płaciło sie taaaaakie pieniądze... Rzeczywiście wykładowcy nie wiedzą czego uczą...:))))) dobre.. to trzeba było im przypominać :))) Tak bez sensu to można pisać o każdej prywatnej uczelni...:) i lepiej chyba w takim przypadku zainwestować w kursy, nie każdy musi być studentem.. Odpowiedz Link Zgłoś
plies3 Re: WSEiZ! 19.04.17, 20:49 Tylko na wseiz ale asp wydaje mi sie szkolą stricte artystyczną. WSEIZ jest uczelnią zdecydowanie techniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studiował Re: studia ASP czy WSEiZ (Wawelska 14) IP: 95.49.81.* 22.09.17, 17:56 Odradzam. Przez pierwszy rok jest wszystko super, ale potem to już katorga. Zajęcia trwają okrągły rok bez przerwy na wakacje. W trybie zaocznym również z początku zajęcia są co 2 tygodnie by po jakimś czasie odbywały się co tydzień. Przez to całkiem łatwo jest coś opuścić lub być po prostu zmęczonym. Warunki to nieunikniona sprawa i całkiem niezły biznes. Gdy się spóźnisz z opłatą to jesteś skreślany od razu z listy studentów a ponowne wpisanie kosztuje dość sporo. Do tego jak masz więcej niż 5 warunków (niektóre przedmioty można ponownie zaliczyć dopiero po upływie roku) to jesteś cofany o semestr/rok. Na nauczanie najważniejszych programów poświęcają niewiele czasu, natomiast jest kilka przedmiotów, gdzie zdawalność na pierwszym terminie jest równa 5% i mogą znacznie utrudnić studiowanie. Wykładowcy są niby z Politechniki, czy SGGW, ale ta uczelnia ma im służyć jako czysty zarobek a nie misje. To jest wyczuwalne bo do kieszeni będziesz musiał bardzo często zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś