Dodaj do ulubionych

FORUM NIEUDACZNIKÓW !!!

IP: 213.77.40.* 22.08.03, 12:01
Żałosne są te wszystkie wielce mądre dyskusje "wspaniałych architektów".
Jesteście najlepszymi architektami w Polsce... co tam- na świecie! Wszystkie
ciekawe projekty potraficie tylko zgnoić, wszystko krytykujecie. Przecież to
WY jesteście "najlepsi", więc macie do tego prawo! Wielcy nieudacznicy. O
mistrzu Le Corbusierze potraficie powiedzieć najwyżej że jego dzieła "mogą
być", a i to nie zawsze. Niemal każdy wytwór polskiej arcitektury obrzucacie
błotem.
Więc proponuję - pochwalcie się swoimi osiągnięciami, co wy stworzyliście? bo
z tego co piszecie wynikałoby że należycie do światowej czołówki. Obawiam
się, że jedyne co potraficie to projektować przeciętne domki jednorodzinne
(no i oczywiście zrzędzić na tym forum)
Obserwuj wątek
    • Gość: inz. Mamon Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: 213.33.69.* 22.08.03, 12:17
      Gość portalu: ktokolwiek napisał(a):

> Żałosne są te wszystkie wielce mądre dyskusje "wspaniałych architektów".
      > Jesteście najlepszymi architektami w Polsce... co tam- na świecie! Wszystkie
      > ciekawe projekty potraficie tylko zgnoić, wszystko krytykujecie. Przecież to
      > WY jesteście "najlepsi", więc macie do tego prawo! Wielcy nieudacznicy. O
      > mistrzu Le Corbusierze potraficie powiedzieć najwyżej że jego dzieła "mogą
      > być", a i to nie zawsze. Niemal każdy wytwór polskiej arcitektury obrzucacie
      > błotem.
      > Więc proponuję - pochwalcie się swoimi osiągnięciami, co wy stworzyliście? bo
      > z tego co piszecie wynikałoby że należycie do światowej czołówki. Obawiam
      > się, że jedyne co potraficie to projektować przeciętne domki jednorodzinne
      > (no i oczywiście zrzędzić na tym forum)

Nie bede sie chwalil moimi osiagnieciami. Chce pozostac anonimowy :-))))
      Zreszta wydaje mi sie, ze pozostali uczestnicy tego forum rowniez.

Ale oczywiscie mozesz rozpoczac jakas merytoryczna dyskusje, ktora, oczywiscie,
      wyloni prawdziwych profesjonalistow.

Rzuc jakis temat, albo sam zaliczysz siebie do nieudacznikow!

Gotowy do boju o lepsze jutro,

rozjuszony inz. Mamon

Poza tym, ktory projekt zgnoilismy??? Chodzi Ci pewnie o ta krzywa wieze w
      Sopocie. Coz, no comment :-)))) Piekny to projekt ...

• Gość: kakaka Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.pp.com.pl 22.08.03, 20:29
      biję się w piersi
      nic mi się nie udało
      wypełniony frustracją
      jak świetlówka światłem
      nic mi się nie podoba
      zazdroszcze wszystkim
      pomysłów,
      dorobku,
      umiejętości - nawet ich braku nie potrafię

zamaskować

ale mszczę się

skrószony
      o dobre samomniemanie skrucony

najuniżeńsze ukłony
      kakaka

we własnym imieniu
      • Gość: money b Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.chello.pl 22.08.03, 21:50
        już myślałem że to prowokacja wakacyjna inżyniera mamonia.
        Jeżeli NAWET z corbusiera niewiele dobrego pozostało, nie ma sie czym chwalić.
        :))
      • Gość: rooti Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 02:37
        Porazony poetyckim wzlotem inz. Kakaka przekazuje do jego dyspozycji moj
        medal "za szczegolne osiagniecia na polu poezji satyrycznej w oparciu o rodzime
        elementy architektury obronnej i piekno polskiego krajobrazu",przyznany przez
        Inz. Mamonia. Nie godzien jestem, aby wisial na mnie.

Wnosze takze wniosek o powolanie na honorowego zrzede tego forum: inz.
        Ktokolwieka. Znamienity to wszak czlowiek, posiada nawet swoj program
        traktujacy o ludziach i architekturze "Ktokolwiek widzial, Ktokolwiek wie".

Padam do nozek...
        • Gość: kakaka Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.pp.com.pl 25.08.03, 18:02
          Gość portalu: rooti napisał(a):

> Porazony poetyckim wzlotem inz. Kakaka przekazuje do jego dyspozycji moj
          > medal "za szczegolne osiagniecia na polu poezji satyrycznej w oparciu o
          rodzime
          >
          > elementy architektury obronnej i piekno polskiego krajobrazu",przyznany przez
          > Inz. Mamonia. Nie godzien jestem, aby wisial na mnie.
          >
          dziękuję za medal. będzie wisiał obok dyplomu ukończenia szkoły podstawowej i
          świadectwa uczestnictwa w kursokonferencjach pt. poznaj ms łord w pół roku, tym
          razem nieukończonych

ukłony
          kakaka
    • Gość: ktoś Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.chello.pl 24.08.03, 19:37
      krytyka jest potrzebna a nawet jest twórcza
      niestety nie ma potrzeby istnienia polskich krytyków architektury
      wobec czego w sarpie, muratorze itd... funkcjonują tylko ci co mają koleguf
      albo sponsorują artykuły

a inni nawet tu nieśmiało tylko docinajom
      • miltonia Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 25.08.03, 00:19
        Gość portalu: ktokolwiek napisał(a):

> Żałosne są te wszystkie wielce mądre dyskusje "wspaniałych architektów".
        > Jesteście najlepszymi architektami w Polsce... co tam- na świecie!

No nie, najlepszymi na swiecie to chyba jescze nie jestesmy. Choc kto wie, w
        koncu te kryteria sa takie niewymierne.

Wszystkie ciekawe projekty potraficie tylko zgnoić, wszystko krytykujecie.

Ciekawe projekty wynosimy pod niebiosa. Krytykujemy, jesli juz, nieciekawe. I
        zapewne znowu mamy rozne od Ciebie kryteria, co nas raczej nie martwi.

.
        Przecież to
        > WY jesteście "najlepsi", więc macie do tego prawo! Wielcy nieudacznicy. O
        > mistrzu Le Corbusierze potraficie powiedzieć najwyżej że jego dzieła "mogą
        > być", a i to nie zawsze. Niemal każdy wytwór polskiej arcitektury obrzucacie
        > błotem.

Troche sie powtarzasz kolego. A Ci co sie powtarzaja sa nudnawi. Nie
        przypominam sobie rowniez, by ktos o dzielach Corbu mowil: moze byc, wiec
        jeszcze konfabulujesz nasz demaskatorze.

> Więc proponuję - pochwalcie się swoimi osiągnięciami, co wy stworzyliście? bo
        > z tego co piszecie wynikałoby że należycie do światowej czołówki.

Skromni jestesmy i chwalic sie nie lubimy. A poza tym nie kazdy jest w stanie
        docenic nasza maestrie. Syn minie pismo, lecz ty wspomnisz wnuku, jak rzekl
        poeta, wieszczac, ze do Panteonu wstapi za nastepnych pokolen.

Obawiam się, że jedyne co potraficie to projektować przeciętne domki
        jednorodzinne

Twoje obawy sa niesluszne, pragne Cie uspokoic.

> (no i oczywiście zrzędzić na tym forum)

W zrzedzeniu Ciebie nikt z nas nie przebije. Poza tym my sobie tylko
        niobowiazujaco gawdzimy, choc widac nie kazdemu jest dane to zrozumiec.

Ps. Pozwolilam sobie odpowiedziec rowniez w imieniu szanownych kolegow, co
        kwiat tego forum stanowia. Gdybym cos pominela, czy nie tak napisala, prosze
        mnie poprawic.
        Pozdrawiam inz Mamonia, Rootiego i Kakake, na ktorych niebanalne towarzystwo
        zawsze licze.
        • Gość: kakaka Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.pp.com.pl 25.08.03, 18:04
          miltonia napisała:

> Ps. Pozwolilam sobie odpowiedziec rowniez w imieniu szanownych kolegow, co
          > kwiat tego forum stanowia. Gdybym cos pominela, czy nie tak napisala, prosze
          > mnie poprawic.
          > Pozdrawiam inz Mamonia, Rootiego i Kakake, na ktorych niebanalne towarzystwo
          > zawsze licze.

i nawzajem droga Miltoniu, i vice versa.
        • Gość: inz. Mamon Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: 213.33.69.* 25.08.03, 18:17

> Pozdrawiam inz Mamonia, Rootiego i Kakake, na ktorych niebanalne towarzystwo
          > zawsze licze.

Klaniam sie nisko, miltonio i ponune sie dalej w wyliczankach:

nie mozna z naszego klubu wylaczyc Sz. P. RPO, ktora zawsze okrasi Swoja
          wypowiedzia niegasnace watki na tym forum. :-)

Pozdrowienia,

laczy inz. Mamon
          • miltonia Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 25.08.03, 18:45
            Aj fopem sie wykazalam, zapomniawszy o dzielnej RPO, tak walecznej w dziele
            demaskowania knowan przeciwnikow architektury wybitnej, ktorej walorow poznac
            nie mielismy okazji przez tajemniczosc wzmiankowanej.
            • Gość: karolka Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 20:24
              Szanowni Panstwo!
              Nie lubie takich dysput!
              forum nieudacznikoow heheheh
              ------------
              To forum jest bardzo fajne! Milo ze sie spotkalo kilku fanatykoow ktoorzy pisza
              z sensem. Jestem fotografem a zagladam tu z wielka przyjemnoscia bo moge sie
              czegos dowiedziec -czego nie mozna powiedziec o forum fotografia.
              Na fotografii to sie dopiero dzieje!!! koszmar!! proponuje looknac tak dla
              sportu! A tym ktoorym czegos brakuje w zyciu (ups) posylam link www.pvek.org
              kulturka i szacuneczek
              k.
        • Gość: rooti Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 01:59
          Ja takze dziekuje za pozdrowienia i aby uczcic to bezprecedensowe - w historii
          forum - pojednanie: zycze wam, cobyscie mieli zawsze wykalibrowane podklady :).
          Przylaczam sie takze do podziekowan dla Wielce Szanownej Pani RPO, ktora z
          poswieceniem tropi toczacy polska architekture wrogi Element. Niechaj to narody
          wzdy postronne znaja, iz Polacy nie beton, lecz swoj dworek maja!

(caly sie usmarowalem ta wazelina...)

Padam z nozek
          • miltonia Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 26.08.03, 17:03
            Gość portalu: rooti napisał(a):

> forum - pojednanie: zycze wam, cobyscie mieli zawsze wykalibrowane
            podklady :).

Dzieki Rooti, dzieki, zawsze sie staram by podklad sobie skalibrowac stosownie
            do serwowanych drinkow. Ale chyba nie to miales na mysli?
            • miltonia Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 26.08.03, 17:04
              Powinno byc zkalibrowac zdaje sie.
              • meg_s Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 26.08.03, 19:09
                miltonia napisała:

> Powinno byc zkalibrowac zdaje sie.

przed bezdźwięcznymi - "k","t","p" (w odróżnieniu od dźwięcznych "g","d","b")
                jest "s-" - czyli pierwsza myśl najlepsza ;-))
            • Gość: rooti Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 01:10
              Prawde mowiac to nie wiem co Szanowna Pani miala na mysli domniemywujac, ze ja
              cos mialem na mysli ;)) Jeno sobie pozwolilem zyczyc nierozwalkowanych przez
              xero podkladow...

Postrafiam
              • miltonia Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 27.08.03, 12:28
                Dziekuje Meg za wyjasnienie zawilosci ortografii, a Rootiemu chce wyjascic, ze
                czczenie czegokolwiek ZAWSZE mi sie z wyszynkiem kojarzy. Aby nie byc ta
                pierwsza, co na amnezje zaniemoze z powodu nadmiernej ilosci procentow (i
                moglyby ominac mnie jakies ekscesy, czego bym nie przebolala) przed tak
                donioslym wydarzeniem robie sobie stosowny podlkad z odpowiedniej ilosci
                jedzonka. Uff. Bo Ty Rooti, to tylko o pracy myslisz, czemuz?
                • Gość: kakaka Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.pp.com.pl 27.08.03, 18:27
                  ja np. nie ruszam się z domu bez zjedzenia dwóch kostek masła - sprawdzona
                  metoda rosyjskich szpiegów.

aby być zawsze gotowym do podsunięcia do podpisu notatki z uzgodnieniami.

ukłony
                  kakaka
                  • miltonia Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 27.08.03, 21:56
                    Przedkladam smalczyk.
                    A i tak, jak zocze przystojnego blondyna, to zapominam i o uzgodnieniach i w
                    ogole o wszystkim.
                • Gość: rooti Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 00:42
                  miltonia napisała:
                  > Bo Ty Rooti, to tylko o pracy myslisz, czemuz?

Ha, bo architektem jest sie przez 25h/dobe. Nadto zaobserwowalem swego czasu,
                  ze ciagle myslenie o rozwiazywanym problemie powoduje jego "kielkowanie" w
                  szarej gmazi dociazajacej nasze pusciochy. Przeto jestem typem nudnego
                  myslacza, ktory robi w towarzystwie "oczy w slup, dziob w ciup" i imaginuje
                  sobie, przy tym wygladajac z ta mina na debila :))

P.S.
                  Lepiej duzo myslec i malo zrobic, niz duzo zrobic malo przy tym myslac :)
                  • miltonia Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 29.08.03, 13:51
                    Rooti, toz to z Ciebie prawie misjonarz! Za duzo myslenia o pracy, nie w ogole,
                    bywa raczej dla jej wynikow szkodliwe. Swiezego spojrzenia moze zabraknac.
                    Natomiast skromnie stwierdzam, ze Twoj ps. pasuje do mnie jak ulal. Ciagle
                    mysle, ze wlasnie za prace powinnam sie zabrac.
                    • Gość: marcin Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.ceti.pl 15.09.03, 00:37
                      więc zabierz się. I to jak najszybciej. Sądząc z odpowiedzi, to albo masz 16,
                      albo 36 lat. /raczej to drugie./Nie przeczytałem ani jednej konstruktywnej
                      Twojej wypowiedzi odnośnie jakiegokolwiek fachowego tematu poruszanego tutaj,
                      nic tylko mizdrzenie, podlizywanie się. Kobieto, szkoda życia...
                      • miltonia Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! 15.09.03, 08:37
                        Prosze, kolejny altruista spieszacy z dobra rada (choc nieproszony). O swoje
                        zycie troszcze sie sama i nie narzekam, wiec instrukcji nie potrzebuje.
                        Twoje wypowiedzi sa zapewne nader konstruktywne (jak chocby powyzsza, cha,
                        cha), to moze daj jeszcze jakies ich przyklady, by nas olsnic.
                        • Gość: maja Re: FORUM NIEUDACZNIKÓW !!! IP: *.ipt.aol.com 15.09.03, 21:15
                          miltonia napisała:

> Prosze, kolejny altruista spieszacy z dobra rada (choc nieproszony). O swoje
                          > zycie troszcze sie sama i nie narzekam, wiec instrukcji nie potrzebuje.
                          > Twoje wypowiedzi sa zapewne nader konstruktywne (jak chocby powyzsza, cha,
                          > cha), to moze daj jeszcze jakies ich przyklady, by nas olsnic.

ten post byl skierowany tylko do ciebie o Pani Nadeta
                          i nie mieszaj reszty architektow z blotem, w ktorym sama siedzisz
                          • venus8 Rozbawiliście mnie do łez niemalże 15.10.03, 12:06
                            Witam, nieczęsto tutaj zaglądam, ale dzisiaj to dla mnie prawdziwa uczta
                            pięknej polszczyzny i języka poetyckiego, którego u architektów jakoś się nie
                            spodziewałam. Cieszę się z tego, że zajrzałam i przeczytałam, i w tego wyniku
                            mogłam zmienić swoje zapatrywania na Waszą grupę zawodową.
                            Ukłony.
                            V.
                            PS. A może tak coś o architekturze itp. Ja osobiście oczekuję pomocy na linku
                            poświęconym kaloryferowi w łazience. Znawca ze mnie żaden, a chciałabym, żeby
                            ktoś jednak zniżył się do tematu projektowania łazienki i pomógł rozwiązać mój
                            problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka