Gość: kontekst Re: Cube House w Dolomitach IP: *.chello.pl 24.05.09, 15:07 nie rozumiem, dlaczego doszukujecie się wpisania w krajobraz górskich szczytów, skoro ten dom "należy" do miasteczka, które jest ewidentnie horyzontalne. Otaczające je górki też rozciągają się poziomo, a szczyty należą do innej bajki w oddali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagiaLenia Re: Cube House w Dolomitach IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 25.05.09, 00:02 dlatego, że te górskie szczyty- jak widać na załączonych obrazkach-stanowią tło do oglądania tegoż domku:) materiał i horyzontalne balkony łączą domek z miasteczkiem; bryła łupanego kamienia(mówię o formie nie epoce)-nawiązuje do górskiego tła. W ten sposób spina dwa niby różne krajobrazy. Taki elegancki architektoniczny kompromis:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadrektor Re: Cube House w Dolomitach IP: *.cable.ubr23.sgyl.blueyonder.co.uk 23.06.09, 19:53 "wspolczesna jednostka prowadzi dialog z otoczeniem". Co za natchniony belkot. Tak sie mowi kiedy sie chce brzmiec madrze nie majac nic do powiedzenia. Budynek dialogu nie prowadzi albowiem budynkiem jeno jest a przeto i do wglebnej konwersacji nienawykly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Cube House w Dolomitach IP: 192.100.112.* 01.07.09, 17:28 Mi sie ten domek srednio podoba w sensie takim, za sama nie zbudowalabym sobie takiego. Natomiast podoba mi sie on bardzo, jesli chodzi o innowacje.Ktos mial taki pomysl i chwala mu za to!!Ma dom jaki chce,a mysle ze wiekszosc z nas nie pogardzilaby wprowadzeniem sie do takiego jesli nadarzylaby sie okazja,hehehe...Niemniej jednak kazdy ma tez prawo do swojej opinii,a wiec jedni beda krytykowac inni sie zachwycac itd itp.Jak dla mnie pasuje on jak najbardziej do krajobrazu gor a troche mniej do tych otaczajacych go typowych gorskich chat,ale kogo to obchodziiiii..........:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiruriru Re: Cube House w Dolomitach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 16:32 A mnie ciekawi kto w zimie będzie zrzucał śnieg z tego płaskiego dachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Cube House w Dolomitach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 10:23 nie wiem dlaczego, ale przypomina mi nasze "betonowe paskudztwa" z epoki Gierka, tylko opakowane w bardzo szlachetny materiał - drewno. I co stwierdził jeden przedmówca - nie pasują do tyrolskiego wizerunku - też tak uważam. Natomiast na pewno wnętrze jest nowoczesne (ale czy funkcjonalne?- rzecz gustu, a o tym się nie dyskutuje...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch Re: Cube House w Dolomitach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 02:09 Widac ze malkontenci to zawsze ci ktorzy nie potrafia wyobrazic sobie nic wiecej ponad to zastane i ich otacza od dziecka.Projekt jest niezly, nawiozuje czy nie..a kogo to obchodzi? projekt ma byc DOBRY dla odbiorcy a glownie wlasciciela(swiadomego) i zwykle te najlepsze takie sa(vide przywolane tu nieszczesne projekty corbi..co z jego prac najbardziej sie ceni? to co bylo najbardziej krytykowane i tak jest zawsze z nowym") Dachem i sniegiem nie ma sie co martwic bo wcale nie jest taki plaski ani niedostepny jak szczyty gorskie zeby go oczyscic..argumenty typowe dla laikow wiecznych malkontentow) Odpowiedz Link Zgłoś