Dodaj do ulubionych

Latarnia morska na La Defense - Phare Tower

20.05.09, 12:41
Bardzo podoba mi się model tego budynku. Podoba mi się też to że jego bryła choć świetna i "smaczna" nie próbuje zdominować otoczenia, przynajmniej jak wynika z wizualizacji. Projekt piękny i ze smakiem wkomponowany w krajobraz.
Obserwuj wątek
    • Gość: S Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.wlan-117-137.betanet.pl 20.05.09, 12:53
      a gdzie tu rozsądek? ot "barok XXIw."
    • Gość: ja Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 12:59
      wygląda jakby tornado przechodziło przez taki sobie budynek... mi sie nie podoba ;)
    • Gość: jozue Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.chello.pl 20.05.09, 13:14
      patrzajcie ludziska ta szpetota jest piękna! itd itp itd,
    • rec303 Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower 20.05.09, 13:31
      Hm. Twister może być, ale tą przybudówkę przypadkową do połowy wysokości to mogli sobie podarować.
    • Gość: illusionist Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 13:39
      zgadzam się 100%. gdyby ten pled te nitki ta skóra tworzyłya konstrukcje dla całości, to było by dobre. doklejone elemnty są słabe strasznie
    • Gość: gsb Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.sds.uw.edu.pl 20.05.09, 13:54
      to może być fajne. ostatecznie to jest zwarta bryła (tylko ta attyka jest "potargana")
    • bo_moj_nick_jest_zajety Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower 20.05.09, 14:03
      o wiele bardziej podobala mi sie poprzednia wersja tego projektu, sprzed 3 lat. Tam nie bylo zadnych przybudowek, wszystko bylo bardziej spojne a i na dole ciekawiej sie dzialo. Caly budynek mial ladniejsze proporcje, bardzo fajna byla tez ta stara makieta, ale nie ma juz jej zdjec ;)
      static.worldarchitecturenews.com/project/uploaded_files/643_385%20phare%202.jpg
      lucileee.blog.lemonde.fr/files/2007/01/tour-phare1.jpg
    • Gość: gbh Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.54.174.143.tvksmp.pl 20.05.09, 19:17
      no fakt
      ta przybudowka sknocila efekt
    • Gość: SDgh Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.chello.pl 20.05.09, 19:44
      A u nas stadion koszyk kurpiowski w bialo czerwone wzorki!
    • Gość: kontestator Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 20:20
      twister rozpirzył górną część budynku , dolna została cała i stodoła też..... no cóż takie jest prawo natury... "naturalna architektura"... pewnie następny skycraper będzie w kształcie kupy węża boa (jeśli w ogóle on coś takiego robi?)na "antygrawitronach"...
    • Gość: emoo Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.CNet.Gawex.PL 20.05.09, 21:04
      "nieudolnie naśladuje Manhattan" - Francuzi prędzej zaczęli by jeść angielskie śniadanie, niż mieliby naśladować kogokolwiek.
    • Gość: sqro Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 22:55
      do d..y jak wszystko w okolicy
    • Gość: Endzior Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.xdsl.centertel.pl 20.05.09, 23:37
      ja chcę w Krakowie La Defense!!!!!!!!!
    • Gość: c*h*u*j Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.acn.waw.pl 21.05.09, 00:19
      zajmijcie się k u r w a poważna architektura, a nie jakimiś śmieciami z Francji. U nas jest tyle poważnych problemów, to się zachwycacie chłamem zachodnim...
    • Gość: zaha hadid Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 09:20
      c*h*u*j - Fuck YOU.
    • Gość: Gog Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.echostar.pl 21.05.09, 14:37
      Paryż najpiękniej rozwiązał sprawę wieżowców. Z jednej strony całe stare miasto (przepiękne) zostało, a kołnierzyki śmigają do La Defense. Propozycja dla Krakowa, Wrocławia..
      --
      ogrodypamieci.pl/profil/jurij-gagarin
      • al9 gog bzdury 21.05.09, 14:59
        Paryż najpiękniej rozwiązał sprawę wieżowców. Z jednej strony całe
        stare miasto (przepiękne) zostało, a kołnierzyki śmigają do La
        Defense. Propozycja dla Krakowa, Wrocławia..
        --------
        nie byłes w Paryżu...
        wiedziałbys, że na Defense po południu zycie zamiera
        ze to martwa przestrzeń w której tylko się pracuje (i nieliczni śpią)
        plus troche turystów
        nie ma tam zadnej atmosfery
        knajpek
        spacerowiczów

Beznadziejnie to Francuzi rozwiązali
        To nie jest droga dla Wrocławia czy Krakowa
        To nie jest droga dla nikogo, kogo lubimy..

a sam projekt?
        rozczarowuje
        jest wtórny..
        al
    • Gość: lumberjack Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.09, 15:08
      ble, przekombinowane
    • Gość: Thom mayne's fan Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.09, 16:22
      Od zawsze byłem fanem Morphosis. Thom Mayne projektuje architekturę. wielki Gość
    • Gość: Thom mayne's fan Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.09, 16:25
      Do c*h*u*j: co z ciebie z palant ćwoku. rozdeptałbym ci ryło
    • Gość: p Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:39
      czy ten tekst pisał jakiś analfabeta??
    • Gość: c*** Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.acn.waw.pl 21.05.09, 18:22
      te fan, twój komentarz brzmi niczym riposta łysego pseudokibica na stadionie arki...
    • jeannouvel Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower 21.05.09, 22:30
      "znajduę ten projekt świeżym"
    • Gość: secre tan Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: 212.183.134.* 22.05.09, 18:01
      i was there. it's awsome place.
    • Gość: Thom mayne's fan Re: Latarnia morska na La Defense - Phare Tower IP: *.ip.netia.com.pl 23.05.09, 21:05
      Do c***: na twoim poziomie - sam żeś zaczął bluzgami sypać więc nawiązuję cobyś swój język zrozumiał. a propos łysych: Jacques Herzog tez jest łysy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka