Dodaj do ulubionych

Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009

IP: *.gwp-arch.com 17.07.09, 13:50
jak oni to robia ze dostaja zgode na plaski dach kolo skosnych, mi kaza wybudowac jakies g. z katalogu projektow typowych mimo ze mam w rodzinie architekta i swietny projekt z plaskim dachem
Obserwuj wątek
    • Gość: blond Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.centertel.pl 17.07.09, 14:06
      kurka!
      Ni mosz siły przebicia?
      :)
    • Gość: KRASCHAN Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:08
      Ale za obróbkę wyjścia tej wentylacji to bym dał "Failure Awards 2009"
    • Gość: M Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:11
      do kurka:

jak masz kase to zbudujesz co chcesz nawet obok wawelu...
      pozdrawiam
    • Gość: hlep Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: 195.117.48.* 17.07.09, 14:41
      Ile jeszcze pokazecie takich domow? Jeden niczym sie nie rozni od drugiego.
    • wwhhyy Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 17.07.09, 15:07
      bardzo fajny koncept i projekt,
      i nie zgadzam sie z przedmowca, bo wlasnie takich domow wiele sie nie pokazuje/buduje,
      chyba ze komentarz dotycey wylacznie estetyki projektu, cey elewacji,
      ... w skrocie : pomyslowy , mondry , elegancki
    • Gość: Michał Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 20:05
      pisze się 'mądry' a nie mondry - czy to poziom polskich krytykow architektury?
      Czy ta nagroda to jakiś sponsoring firmy produkującej szkło?

Pomysł fajny, nawet super! Konieczny jest bardzo dobry.
      Tylko,że ten dom akurat nie jest poprostu ładny.
      Ale koncept świetny!!!
    • simpleform Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 17.07.09, 22:46
      Ten dom nie jest ładny, bo słowo "ładny" jest na niego za słabe. W ogóle jak można powiedzieć o tak fantastycznym projekcie, że "nie jest ładny"? Jak ci źle to kup ten dom, otynkuj na kanarkowy żółty, na dachu posadź piwonie i będzie pan miał "ładny dom" ,sir.
    • Gość: tak to ja Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.itcomp.pl 17.07.09, 22:57
      ale bieda, na zachodzie takich domow jest na pęczki i nikt się nie jara,
    • Gość: PT Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.09, 03:38
      Może nie jest to nic nowego, ale lepiej mieć na dachu
      piękną łąkę, lub kwitnący ogródek niż papę a za oknem widok wielkiej płyty jak to u nas bywa w PLLLLLLLLLLLLL
    • Gość: ky Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.lss.net.pl 18.07.09, 09:49
      skoro na zachodzie takich domów na pęczki to czemu tak prestiżowe nagrody zgarnia Konieczny?
    • Gość: siema Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.chello.pl 18.07.09, 12:34
      anteny fajne :P sorry ale dla mnie ta trawa paskudnie wygląda. skoro jest tak och ach i bułkę przez bibułkę to powinno to być trochę bardziej dopracowane. no niby szczegół ale mnie te anteny rażą.
    • Gość: jan Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: 78.8.143.* 18.07.09, 14:09
      "Dach budynków zazwyczaj mieści ujścia szachtów instalacyjnych, które nie przydają urody tak zwanej "piątej elewacji". Jednak w Domu Outrialnym znakomicie opracowane detale technicznych rozwiązań budynku stanowią interesujące akcenty na zielonej połaci dachu." ze co prosze?
    • Gość: radny z platformy Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.acn.waw.pl 18.07.09, 17:19
      super architektura przez dużą literę pisana. Fantastycznie odczytany kontekst. Budowla w pełni inspiruje mnie do dalszej i jakże ważnej i zarazem cennej a także drogiej memu sercu istoty spraw jakie z tak wielką ochotą i zaangażowaniem pomimo wszelakich przeciwieństw oddaję się i poświęcam mój czas służąc wam w najpiekniejszym miejscu na ziemi jakim jest mój ukochany urząd w stolicy naszej jedynej Małopolski.
      kiedy opozycja wywołuje światowy kryzys ze wstrentnymi kaczorami uzurpatorami władzy na czele, twardo mówię im nie, patrząc na tę wybitną architekturę, ze schodami prowadzącym w chmury, widzę świetlaną przyszłość.

PS
      w najbliższym czasie nie będę mógł wpisywać się na forum i komentować tych najwybitniejszych opisów pierwszej ze sztuk, jaką jest niewątpliwie architektura, albowiem będę nieobecny w kraju, jako że wyjeżdżam na miesiąc na urlop na Wyspy Wielkanocne i do Egiptu. Dziękuję za dobre życzenia. Mam nadzieję, że znajdom się wybitne jednostki z mojej partii, które mnie tutaj zastąpią.
    • Gość: ky Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.lss.net.pl 18.07.09, 21:22
      to w Egipcie netu nie ma? postaraj sie pan.
    • Gość: QuiQue Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: 94.254.248.* 19.07.09, 00:43
      Zajebista architektura + polski element kultury współczesnej - przecudny talerz telewizji satelitarnej. Lol
    • Gość: hh Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.igloonet.pl 19.07.09, 01:50
      Ciekawe. Ciekawie też będzie, jak kiedyś jakieś dziecko wejdzie sobie na dach, po czym pobiegnie za piłką... (o pijanych nie wspomnę).
    • Gość: człowiek007 Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.chello.pl 19.07.09, 13:15
      Ciekaw jestem jak długo trwałby wasz zachwyt tym projektem, gdybyście w tym bunkrze musieli mieszkac...
    • eeeee1 Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 19.07.09, 17:52
      z tego typu domami to jest tak, ze fajnie sie o nich mowi i oglada ale nikt nie chce w nich mieszkac
    • rec303 Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 20.07.09, 09:27
      Ciekawy konceptualnie, choć odgrzewany kotlet ze słabym detalem.
      Do radny z platformy - Życzę udanych wakacji - mam nadzieje ze nie jedziesz z Kopernikiem. Wyślij mi zdjęcie piramidy.
      PS. Czy radny pracuje w KWK?
    • model-ka Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 20.07.09, 14:50
      fajna tendencja, a tendencja musi być dobra żeby była fajna...
    • Gość: STAN Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 14:52
      "z tego typu domami to jest tak, ze fajnie sie o nich mowi i oglada ale nikt nie chce w nich mieszkac" To inwestor się niby zmusił? Jak czytamy projekt odpowiadał jego potrzebom, a architekt je zwerbalizował. Mi się ten projekt nie podoba, ale bez przesady z tego typu tekstami.
    • knpbeer Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 20.07.09, 15:49
      prostota tego budynku jest naprawdę duża, a jaki daje zaskakujacy efekt. :)
    • Gość: Czytelnik Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.acn.waw.pl 20.07.09, 19:47
      Cały ten portal jest baaaaardzoooooo chła ciekawyyyyy. Fatalne projekty, koszmarne realizacje, beznadziejnie płytkie opisy nadające się do Focusa, a nie do portalu z ambicjami. Jedyne ciekawe teksty jakie mogłem dotychczas przeczytać, to komentarze radnego z Krakowa.
      Może , więc kolega radny pomyśli o napisaniu raz tydzien chociaż komentarza????? Please!!!!!!!
    • Gość: gosc Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:56
      na stronie kwk w nowosciach jest film o outrialnym i wypowiedz wlasciciela. z tego co mowi chyba mu sie tam extra mieszka. a sam filmik bardzo przyjemny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka