Dodaj do ulubionych

Mobius Architekci - dom otwarty do środka

• Gość: watcher Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.man.poznan.pl 03.08.09, 14:17
      krzywy: gybysmy potrafili odpowiedziec ci w sposob satysfakcjonujacy ciebie, bylibysmy-my krytycy- geniuszami wyprzedzajacymi epoke; nie jestesmy-ale wiemy 1- ze to co tu jest prezentowane to kuriozalna w historii architekury sytuacja, ze my-ludzioe XXI wieku- buduja to, co nakreslili ich pradziadowie 100lat temu i smiemy nazywac to 'nowoscia' Owszem jest ladne, i dobrze byloby gdyby to figuerowalo w katalogach zamiast wszechogarniajacego wstecznego shit'u, ale nieuwazasz ze powinnismy byc doirobinke dalej z tymi klockami/:>
    • Gość: watcher Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.man.poznan.pl 03.08.09, 14:21
      krzywy-wybacz-pomylka adresata;p-to bylo do przedmowcy- pana X
    • Gość: li Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.media4.pl 03.08.09, 23:26
      szkoda że nie ma takich więcej
    • Gość: laik Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 10:11
      Czy Wy tzw "konkurencja" nie widzicie ,ze tymi swoimi krytykami robicie dobra robotę dla Mobiusa. Nie znam się za bardzo na architekturze, ale znam zawiść ludzką. Przecież tu nie ma konkretnym zarzutów ,tylko z waszych wypowiedzi sączy się jad. Przykre.Weźcie się do roboty i pokażcie co umiecie oprócz krytykowania.Mnie się bardzo podoba projekt domu , nie jest to sztanca. Laik architektury.
    • Gość: Stodoła Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: 94.254.193.* 04.08.09, 14:38
      taaak.. duza gadania o niczym, projekt nie jest w żaden sposób nowatorski, - skopiowany kształt stodoły, dołożone białe pudełko, i to ma być jakiś świetny projekt? jak się zapłaci Gazecie to gorszy projekt opublikują i będą zachwala :)
      Szkoda pisać więcej , chłopcy z Pracowni mobius muszą jeszcze parę lat popracować zęby się czegoś nauczyć, a takie płatne artykuły - pseudo reklamy tylko wkurw... resztę normalnych architektów
    • Gość: Stodoła Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: 94.254.193.* 04.08.09, 14:40
      ale rzut, tylko śmiać sie chce... , styl akademicki 2 rok studiów
    • Gość: normalny Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 22:04
      stodoła coś Ci sie nie udaje nikogo przekupić, bo nie umiesz projektować i nikt nie chce się pod twoim projektem podpisać. współczuję. Nie znam się na architekturze, przez przypadek trafiłem na ta stronę. Ale jestem pewny stale ta sama osoba pisze bzdury. oczywiscie moze sie cos nie podobać ,ale to co piszesz jest zawistne. Moze pomoze Ci dobry specjalista. Mimo wszystko życzę powodzenia.
    • Gość: :) Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 22:58
      podoba mi się
    • Gość: ddd Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: 212.160.111.* 05.08.09, 14:29
      wlasnie ta zawisc az odraza ludzie opanujcie sie, a kto do cholery powiedzial ze ten projekt ma byc nowatorski, on jest po prostu inny, wnosi cos nowego, zmienia nasz polski zakompleksiony architektoniczny pejzaz, opanujcie sie, powinnismy sie cieszyc ze spoleczenstwo coraz bardziej sie uswiadamia i dzieki temu moze cos drgnie w tej kwestii
    • Gość: nie architekt Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: 195.205.169.* 07.08.09, 09:41
      podoba mi się.
      może nie jest nowatorski ale NIGDZIE czegos takiego nie widziałem. Dlaczego nikt tak nie buduje skoro to takie znane i oklepane ?
    • Gość: nie architekt Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: 195.205.169.* 07.08.09, 09:41
      podoba mi się.
      może nie jest nowatorski ale NIGDZIE czegos takiego nie widziałem. Dlaczego nikt tak nie buduje skoro to takie znane i oklepane ?
    • Gość: gość Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 10:12
      Wiecie co Wam powiem?Krytykujmy jak nam się coś nie podoba, chwalmy jak jest coś dobre - bo to jest budujące, czegoś uczy.Natomiast nie wyładowujmy swojej flustracji, niepowodzeń, zazdrości. Takich ludzi należy się bać i ja się ich boję.
    • Gość: Wredna natura Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 14:43
      Świetny projekt jak trafię w totka to sobie taki kupię :O)
    • mulka1 Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka 20.08.09, 17:53
      Jak dla mnie odpada zupełnie
    • matthew.z Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka 21.08.09, 17:39
      Nie wiem kogo oni znają, nie wiem, jakie mają dojścia, bo to, co robią jest denne. Pseudonowoczesne kostki, które nie mają odpowiedniej formy, funkcjonalności, czy jakiegokolwiek smaku - kicz!
    • Gość: nie rozumiem Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.09, 18:56
      Mattheow.z. o co Ci chodzi? Jakie dojscia? Pytasz kogo Oni znają. Przecież jest przedstawiony projekt domu, i jeśli chcesz oceń go. Moze Ci się nie podobać. Ale Twój tekst świadczy o tym ,że ty nie oceniasz, tylko zazdrościsz. Opanuj się, bo to jest płytkie. Nawet nie chce mi się dalej pisać. Żenada. Jestem laikiem architektury ,al mnie się ten dom bardzo podoba, mogę w takim mieszkać.
    • Gość: gdzie Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.09, 19:08
      Piszecie ,ze takich projektów sa setki. Ale bzdury piszecie. Ja nie widziełem jeszcze podobnego projektu
    • Gość: arch Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 09:46
      Ja mam wrazenie deja vu kiedy na to patrzę, ale i tak chciałabym, zeby takie projekty pojawialy sie czesciej. Co z tego ze ciemne sciany i dach juz gdzies ktos widzial? Ja wolalabym, zeby byly zdecydowanie bardziej powszechne, bo bardziej pasuja do polskiego krajobrazu niz biale tynki, czerwone dachowki i jakies 'srodziemnomorskie' luki.

Mysle, ze ten dom jest dobrym kompromisem miedzy tym do czego przyzwyczajeni sa nasi inwestorzy (chalupki i 'rakiety') a tym, co chcialby realizowac mlody architekt

Nie zrobimy rewolucji, bo ludzie sa zbyt konserwatywni - zrobmy chociaz ewolucje. To jest pozytywny krok w nowym kierunku. Spozniony o jakies 15-30 lat ale jednak :)
    • Gość: duperel Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: 212.76.37.* 04.09.09, 20:05
      ...krytykować każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej...

Świetny budynek. Gratuluje projektantom oraz inwestorowi!
    • Gość: gratulacje Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.09, 15:39
      Tylko pogratulować młodemu zespołowi architektów Mobius za odwagę, moze wreszcie wyjdziemy z zaścianka.
    • Gość: koniczyna Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 13:27
      z jednym mogę się zgodzić, jak na polskie warunki odważna inwestycja ale już jak na europejskie to dość nudnie bez pomysłu i ogólnie brzydki ten dom, dlatego mówię nie.
    • Gość: marek Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: 89.108.252.* 28.09.09, 14:13
      Ich projektowanie polega na zrzynaniu elementów architektonicznych z innych opublikowanych już projektów. Doskonale to widać na rzutach budynkó, któe nie są spójne z architekturą budynku. Ale może pesze takie plagiaty niż kiczowate domki z krasnalami. Nie powinni jednak nazywać siebie autorami takich składaków bo to co w nich jest najatrakcyjniesze zostałe skradzione z cudzych projektów.
    • Gość: ssman Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.chello.pl 07.10.09, 21:33
      bzdura... jak mało która.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka