Dodaj do ulubionych

Mobius Architekci - dom otwarty do środka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:07
bryła budynku ok, ale mam mieszane uczucia jeśli chodzi o rozplanowanie pomieszczeń, no ale to tylko takie subiektywne odczucie
Obserwuj wątek
    • Gość: p Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.chello.pl 29.07.09, 17:15
      po co ta biala loggia!?
    • Gość: gość Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 17:20
      żeby było ładniej
    • Gość: watcher Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:10
      i modernistyczniej , szkoda ze juz moderna is dead;D fajne to napiecie miedzy klasyczna fgorma a bialym wtraceniem ALE...przezarte, pretensjonalne, tendencyjne. Poprosze fresh meat!
    • Gość: tomm Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:40
      bryla.pl stacza się troszke pokazując małociekawy projekt a nie realizację. Jest to typowy komercyjny artykuł reklamujący pracowanię projektową. Takich projektów w Polsce są tysiące i nic w tym atrakcyjnego. A wizualizacje tutaj pokazane również do najlepszych nie należą. Nie róbcie z Internautów idiotów, bo szcunek stracicie.
    • Gość: dupek Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:52
      tez szukalem zdjec tej realizacji i d.pa.
    • Gość: max Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.113.74.157.plusnet.pte-ag2.dyn.plus.net 29.07.09, 23:04
      i tak dobre, chcialbym zeby tej klasy projekty zastapily to scierwo z katalogow projektow typowych
    • Gość: gość Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 00:48
      na stronie pracowni są zdjęcia. realizacja 2008, więc chyba jednak to są zdjęcia, a nie nieudane rendery ;)
    • Gość: hehe Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 02:30
      wy dwoje powyżej robicie sobie jaja? wizualizacje? ;) świetni z Was krytycy sztuki;)
    • Gość: rtg Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 07:48
      ja p... :) kiepskie wizualizacje ...dddddno
    • Gość: eukaliptus Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:25
      jeśli to jest wizka to jedna z bardziej udanych. widać po waszych opiniach że w Pl dalej kocha się tandetne jaskrawe kolorki i pseudonowoczesne bajery. naszczeście gdzie indziej jest lepiej
    • Gość: anuk Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:25
      moim zdaniem super realizacja - nowoczesna, czysta forma przy zachowaniu intymności wnętrza - nawet, jeśli to reklama studia projektowego z krakowa, to jestem za taką reklamą! jakoś nie widzę zatrzęsienia podobnych budynków w PL, a raczej kiczowate, nowobogackie projekty...
    • Gość: klient Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:53
      świetny jak ustrzelę kumulacje w totka to taki chce.Przynajmniej coś innego a nie kolejny mdły domek.
    • Gość: gość Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:11
      Bardzo ładnie...i to nie wizualizacje a zdjęcia...buahahah, ale barany, wasze móżdżki nie odróżniają już iluzji od realu
    • Gość: tomm Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.09, 11:46
      Jako potwierdzenie, że to wizualizacje to zauważacie, odbiacia w szkle są rozmazane co uzyskuje się tylko dzięki oprogramowaniu, są niedociągnięcia w zagospodarowaniu terenu i ciekawa rzecz, że dom jednorodzinny nie posiada ani jednego wywietrzaka dachowego czy nawet komina z kotłowni czy od kominka. Nie krytykowałem projektu który jest ok, tylko nie lubie jak wciska mi się kit.
    • Gość: max Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.gwp-arch.com 30.07.09, 14:05
      to raczej sa wizualki, biuro nie ma na stronie zadnych zdjec z realizacji tylko same wizualki i co z tego od czegos trzeba zaczac, projekty aja dobre a pomysly ciekawe

• Gość: butla kleina Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.dsl.zen.co.uk 30.07.09, 14:36
      podoba mi sie chacjenda...
      w pytke jest...
      Prosta ale nie nudna.
      Troche duza...
    • Gość: mobi dik Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.dsl.zen.co.uk 30.07.09, 14:37
      wykurbimbas!
    • mambeusz Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka 30.07.09, 14:46
      tomm nie masz racji rozmazane odbicia w szkle nic nie przesadzaja. (podwójna szyba odbija ten sam obraz 2 krotnie z lekką refrakcją z tad rozmazanie na ujęciu.) ujęcia są w zbyt małej rozdzielczosci zeby definitywnie stwierdzic czy to render zy zdjecie. Ja stawiam ze to zdjecia a rojekt całkiem całkiem ;)
    • Gość: lodzer mur Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: 217.148.162.* 30.07.09, 15:10
      "W projekcie musieliśmy zmierzyć się z problemem miejscowych zapisów budowlanych związanych ze strefą ochronną Jurajskich Parków Narodowych, które z góry narzucały nam obiekt z dachem wielospadowym"...no to rzeczywiscie wyzwanie!!!!
      • Gość: Krasiński arch. Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.aster.pl 20.08.09, 22:20
        Jest to zdjęcie,ciekawy projekt,ale widać łapkę inwestora,mianowicie
        projekt salonu a właściwie jego brak.
    • Gość: Nice Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:00
      Prosta forma, podoba mi sie. Mam watpliwosci jedynie do rozplanowania pomieszczen, czy ja dobrze widze, ze master bedroom na tylko jedno okno (drzwi) ?
    • Gość: Nice 2 Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:05
      PS - widzialem podobna realizacje pod PULTUSKIEM (przy skrzyzowaniu drog 61 na polnoc z 57 na Szczytno), przy drodze, z bezposrednim widokiem na Narew. BRAWA DLA INWESTORA. Pultusk, kto by pomyslal. Ciekawe, kto to zaprojektowal...
    • blacha1980 Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka 30.07.09, 17:17
      Zdjęcia zostały wykonane przez jednego z pracowników Mobius Architekci. Jest to realizacja z 2008r. Koniec dyskusji.
    • Gość: nick Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:38
      Bardzo mało światła we wnetrzach
    • Gość: Vik Re: Mobius Architekci - dom otwarty do środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:55
      Rzeczywiście - super pracownia - jak dotąd zrealizowała jeden (sic!) projekt..... ha ha ha gratulację PR'u. Klasyka propagandy sukcesu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka