Dodaj do ulubionych

The Villa - ekologiczny dom Libeskinda

• milewidziany Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 03.08.09, 18:14
      Sam pomysł na budynek ekologiczny , technologicznie ciekawy. Ale jego architektura jest wg mnie porażką.
      Ostre kąty, szpiczaste zwieńczenia dachu nijak się mają do
      przyjaznej dla domownika architektury. Nie dość,że całkowicie bez zasad feng-shui , to jeszcze bez sensownej architektury krajobrazu. Wszelkie spiczaste formy, niewielu ludzi to sobie uświadamia, są żródłem stresu tak jak yuka we wnętrzu z ostro zakończonymi liściami - takich
      rzeczy powinno się unikać, zwłaszcza w budownictwie mieszkalnym. W budownictwie publicznym może być tylko tolerowane.
    • Gość: gość Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.net.zeork.com.pl 03.08.09, 22:33
      @autor: Forma "tytan-cynkowa" jest nieprawidłowa. Właściwa forma to "tytanowo-cynkowa", o literówce wiszącej już od czterech dni, nie wspomnę.
    • Gość: zomb The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.media4.pl 03.08.09, 23:30
      tylko co to znaczy ekologicznego?
    • Gość: tia... Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.205.rev.vline.pl 04.08.09, 08:53
      Trochę taki "studencki" w formie. Dla studenta I roku właśnie tak wygląda architektura. Agresywna i krzykliwa. Ja chyba tego nie kupuję. z całego projektu najbardziej podoba mi się ostatnia fotka...
    • Gość: jad Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 12:18
      gratuluje wszystkim, którzy na podstawie publikowanych zdjęć są w stanie wydać opinię o projekcie, ocenić jakość architektury i wydać sąd na temat "ekologiczności". Szczere gratulacje. Ja nie umiem.
      A może po prostu mam zbyt wiele szacunku do mojej pracy, żeby bez dostatecznej wiedzy opluwać kolegów? wstydźcie się.
    • Gość: anonim Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: 193.227.105.* 04.08.09, 13:11
      malgorzato b. napewno wiele ladniejszy bo przeciez jestes ceniona pani architekt.
      oni gnioty strasznie robia, tylko ty masz slusznosc! wielbimy cie!
    • Gość: malgoprzatabogusla Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: 89.167.22.* 04.08.09, 13:36
      @anonim. Uprzejmie dziękuję za słowa uwielbienia. Pierwsze w moim życiu.:D
    • malgorzataboguslaw Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 04.08.09, 13:47
      @anonim.Nie jestem architektem i nie chciałabym nim być. Ale projektuję fajne domy i budowałabym je ,gdybym miała kasę.
    • talking_head Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 04.08.09, 17:36
      Autor ofiarą swojego genialnego pomysłu.
      Pan Libeskind popełnił -dzieścia kilka lat temu genialne muzeum żydowskie w Berlinie, słynny "Zig-zac".
      Pomysł spodobał mu się widać tak bardzo, że w swych kolejnych pracach powiela go w sposób coraz bardziej natretny. O ile u Meiera cała twórczośc też będąca "fantazją na jeden temat" mimo wszystko nie nuży tutaj, poprzez swa agresywna formę niemile rozczarowuje.
      Libeskind wsadza swe zygzaki w dowolnej skali w dowolne miejsca, bez żadnej analizy kontekstu sytuacyjnego.
      Sama forma ciekawa, tyle że chyba niekoniecznie dobra do życia, łatwo można się skaleczyć.
    • Gość: kuba Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.chello.pl 05.08.09, 11:22
      jad: milo ze sa ludzie ktorzy maja jeszcze tyle szacunku do pracy innych mimo ze nie zawsze musi sie im podobac
    • Gość: Ingwar Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.net.upc.cz 05.08.09, 16:57
      To jest architektura XXI stulecia. Brawo!
    • idiothater Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 05.08.09, 21:09
      @malgorzataboguslaw. "Nie jestem architektem i nie chciałabym nim być. Ale projektuję fajne domy i budowałabym je ,gdybym miała kasę." czy ty czytasz co piszesz czy moze w twoim mozgu znalazlo sie miejsce dla dwoch jazni malgorzaty i boguslwa? p.s. uprawiacie czasem razem seks?
    • malgorzataboguslaw Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 06.08.09, 13:48
      @ thater.A co w tym dziwnego,że projektuję swoje własne domy i bym je chętnie zbudowała. Jestem inżynierem budownictwa i jest to w pełni realne, tyle,że nie mam kasy. Projektuję to co sama lubię, a nie to co podoba się klientowi, jeśli jest się architektem.Architekt to służący klienta. A ja nie mam ochoty być niczyją służącą.
    • Gość: rumof Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 19:49
      chatka ok, ale dlaczego eco? bo osb?
    • Gość: willy Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.pools.arcor-ip.net 07.08.09, 15:36
      Wyglada jak wiekszosc (w sumie cale 3) zrealizowanych dziel Liebeskinda - zbombardowany i rozpekniety bunkier. Nie podchodzi mi taka architektura.
    • Gość: Szynszyla Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.09, 16:59
      Nie jestem architektem, wiec skomentuje to co widze jako potencjalny uzytkownik:
      - rzeczywiscie wyglada jak bunkier, a to z niczym dobrym sie nie kojarzy
      - ilez razy mozna wzorowac sie na krysztale, gdzie jest kreatywnosc (oczywiscie krysztal ma nieskonczenie wiele form, ale w przypadku Pana L. wszystko wydaje sie byc kopia poprzedniego pomyslu)
      - czy moze istnieje gdzies architektura bardziej optymistyczna, w ktorej chcialoby sie zamieszkac
      - marketing firmy pana L. niezly prawda?
    • Gość: zawiedziony Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.mgsp.pl 07.08.09, 20:16
      projekt na polskie warunki zupelnie nieprzydatny. potrzebna by byla b. duza dzialka. olbrzymie przeszklenia powoduja utrate tak cennego ciepla , a wysokosc pomieszczen powoduje wedrowke cieplego powietrza ku gorze. duze pokoje o nieregularnych ksztaltach powoduja uczucie niepokoju. wszystko to nieco nieprzytulne i sterylne. choc sama bryla nawet ciekawa. okolica miala by o czym plotkowac. DALEKO MU DO NIEKTORYCH PROJEKTOW MURATORA
    • Gość: Alaryk Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: 195.205.202.* 07.08.09, 20:48
      dom w sam raz dla ludzi o skrzywionej psychice, nie wątpię, że się tacy znajdą
    • erroid Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 08.08.09, 12:03
      dla mnie bomba, ładny, prosty, wnętrza rewelacja, do tego garaż na porsche i to wszystko w jakimś ładnym górzystym terenie... żyć nie umierać : )))
    • erroid Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 08.08.09, 12:06
      alaryk: sam masz cos z psychą...
    • Gość: huj Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 12:11
      bleeeee
    • Gość: gość Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.171.29.226.static.crowley.pl 08.08.09, 14:54
      architektonicznie nawet mi się podoba ale jako obiekt użyteczności publicznej... do zamieszkania preferuję klasyczne, przytulne domy
    • Gość: sqro Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:57
      Spoko koleś wyjdzie na swoje medialne nazwisko działa wiec snoby chetne do zamieszkanie w tym..... czymś zawsze się znajdą
    • Gość: K_D Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: 82.196.211.* 11.08.09, 10:01
      O GAD! NIEKTORZY JAK WDEPNA W SCHEMAT MYSLENIA TO KONIEC.. A RESZTA SWIATA NAZYWA TO WSPANIALOMYSLNIE

:::WLASNYM STYLEM:::

DO MNIE TO NIE TRAFIA
    • Gość: K_D Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: 82.196.211.* 11.08.09, 10:05
      HAHAH DO MALGOSI BOGUS : CO DO ARCHITEKTA JAKO SLUGI KLIENTA...ZENADA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka