Dodaj do ulubionych

The Villa - ekologiczny dom Libeskinda

IP: *.tktelekom.pl 30.07.09, 14:26
pierwszy??????? chyba pierwszy autorstwa Libeskinda :)
Obserwuj wątek
    • Gość: marian Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.subscribers.sferia.net 30.07.09, 14:30
      kiepski,przewidywanly ...
      Pan Libeskind niestety wystrzelał się juz z pomysłów.
    • mambeusz Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 30.07.09, 14:48
      nie mow marian ze przewidziales przed architektem ze wlasnie tak ta bryła bedzie wygladała :)
    • mrnk Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 30.07.09, 14:50
      Brak eko i brak logiki. Rzygorodne odstępstwa od pionu i poziomu jako reguła, ogromne przeszklenia patrzące częściowo na siebie nawzajem, utwardzony plac, na którym stoi "dom", żeby - broń Boże! - żadna roślinka (oprócz paru małych krzewów) do niego się nie przytuliła. Zaiste, pełne eko!
    • Gość: lodzer mur Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: 217.148.162.* 30.07.09, 15:05
      no nareszcie...bo juz mialem dosc tych katalogowych gniotow w muratorze...teraz mozna se strzelic dom ekotypowy od libeskinda...mniam...dobrze ze autor poznal juz material tytan-cynkwy...bo juz sie balem. Milo jest rowniez zobaczyc ze pan Loegler tez tam wbil swoj niedorobiony gwozdz
    • Gość: Adi Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: 94.254.178.* 30.07.09, 17:32
      A to wszystko PRO PUBLICA
    • Gość: kuba Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.chello.pl 30.07.09, 18:36
      nie no rzeczywiscie słaby, dobrze ze u nas budownictwo jednorodzinne jest na tak wysokim poziomie...jak tak wracam myslami wstecz i widze dom typowy pana roberta od razu wiem czemu wszyscy na zachodzie są tacy cieńcy

czasem jak czytam te komentarze to mi sie zal robi, architektura to biznes(!), jak ktos chce byc artystą to śmiało na asp, tam takich co tylko mówią a nic nie robią jest cały zastęp, starczy mijsca i dla krytyków i dla prawdziwych Artystów przez duże A
    • Gość: ola.lat15 Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.chello.pl 30.07.09, 18:39
      hell right! całe szczescie ze uzytkownikami domu beda zwykli zjadacze chleba a nie polscy architekci z ego i kompleksami jak stąd do muzeum żydowskiego i spowrotem (piechotą)
    • Gość: Witek Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: 217.76.123.* 30.07.09, 19:26
      Świetna konstrukcja, może bardziej jako domek gościnny ale i tak świetne :)
      --
      mkredyty.net
    • Gość: dynikzz Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.chello.pl 30.07.09, 21:37
      może i ekologiczny (o ile 500m grzane w zimie może być przyjazne dla środowiska) no i napewno nie dom dla grubasów(chociaż może właśnie dla nich...)patrz-ilość schodów na pięterko.mimo wszysko p.Libeskind dla mnie zawsze genialny bedzie;]
    • Gość: Gość Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.09, 06:43
      dach w wersji pierwotnej miały być płaskie ale firma od blach zrobiła badania rynku i wyszło że nigdzie w europie nie buduje się tak drogo jak w polsce, a że na terenie tego wspaniałego kraju w każdym PZP jast dach skośny to tzreba było zmienić
    • Gość: apel! Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.chello.pl 31.07.09, 08:54
      bryło a moze by tak jakiś rzut albo przkeroj, nawet przedruk z arch-daily, cokolwiek...fasjne zdjecia, kolorowe ale co mamy z nich wyczytać?
    • Gość: mario Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 09:37
      www.livingathome.de/planen_bauen/architektenhaeuser/suchergebnis.html?haustypid=18
      Sporo fajnej architektury.
      Polecam i pozdrawiam
    • malgorzataboguslaw Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 31.07.09, 13:04
      Jak by mi ktoś dawał taki dom za darmo, to bym nie chciała.
    • Gość: ola.lat15 Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.chello.pl 31.07.09, 13:16
      wielokrotnie przygladałam sie twoim komentarzom, i mam pewną sugestie małgorzato buguś czy bogusiu małgorzatow - zamieszkaj w jaskini. bedzie ekologicznie, minimalistycznie, kontekstualnie, zrównoważenie i wreszcie przemyślanie a nie jak ci partacze z libeskindem na czele!
    • Gość: grufallonek Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.chello.pl 31.07.09, 23:12
      oj, nie lubicie Wy Liebeskinda, nie lubicie.
      rozumiem! On ma talelnt, a Wy nie. A to pech.
      A do jest piękny. A Polsce: albo same lichenie albo same podróby.
    • Gość: kkl Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 00:03
      buda ze sklejki i paździocha
    • Gość: kkl Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 00:05
      oo, ekologiczny... a jak go tanio i ekologicznie ogrzać przy takich oknach i otwartej przestrzeni?
    • Gość: Julia Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.tvteletronik.pl 02.08.09, 22:03
      zgadzam sie z gruffallonkiem, wyśmienity dom, ciekawam, kiedy u nas zaczną budować coś na taką miarę, bo niestety kicz chyba tylko Polakom miły.
    • Gość: arch_p Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 22:58
      motywy zywcem z muzeum zydowskiego w Berlinie...
      osobisie z tego powodu nie chcialabym w tym zamieszkac, niesmacznie sie zrobilo...
    • malgorzataboguslaw Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 03.08.09, 10:43
      @ola lat15.
      1.Już raz napisałam na tym forum,że niski poziom intelektualny rozmówcy poznaję po żartach z mojego nazwiska.

2.Budynek Daniela L.jest zwyczajnie brzydki. Chciał tę samą manierę,wg której projektuje muzea itp. zastosować do budynku jednorodzinnego i poniósł sromotną porażkę.

3.Nie muszę mieszkać w jaskini, bo mam własne mieszkanie, jak również projekt własnego domu, o wiele ładniejszy niż projekt Liebeskinda.
    • stanleykubrick Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda 03.08.09, 10:47
      malgorzataboguslaw - Jednak Twój tekst był prowokujący to taki oddźwięku.
    • Gość: sharkx Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.byss.pl 03.08.09, 12:22
      2.Budynek Daniela L.jest zwyczajnie brzydki. Chciał tę samą manierę,wg której projektuje muzea itp. zastosować do budynku jednorodzinnego i poniósł sromotną porażkę.

To chyba jednak subiektywna opinia,
      Wg. mnie dom jest bardzo ladny ... i kto ma racje?
    • Gość: rem koolhas Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.chello.pl 03.08.09, 13:18
      ja mam racje - małogrzata boguś do jaskini za kare!
    • Gość: watcher Re: The Villa - ekologiczny dom Libeskinda IP: *.man.poznan.pl 03.08.09, 14:32
      pan libeskind chce kazdenu wcisnac ten sam syfny motyw; budynek to nieopakowania od szamponu...i mydla...i dezodorantu z seznowych serii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka