Dodaj do ulubionych

Oficjalny wątek "Co wybrać?"

• lika13 Witam i o pomoc proszę!:) 14.03.05, 20:10
      Przeczytałam wybrane na oślep wątki i jawicie mi sie jako grupa expertów,a ja
      taki perfumowy "lajkonik":P
      Szukam zapachu mocnego ,zdecydowanego(lubie by czuć było)i z nutka czegoś
      niepokojacego i koniecznie inne niż wszyscy mają:)))
      Panie podsuwają ofkors to co najmodniejsze,a ja zaczynam sama wywąchiwac to po
      trzecich już nic nie czuje-naturalnie:)

Jestem gadatliwą,energiczną 30stką ,a podobaja i pieknie na mojej skórze sie
      rozwijają-Angel,Jungle,Gio,Envy.
      Ale innego czegoś mi trzeba!
      Pomózcie dobrzy ludzie ,jak bedę konkretnie wiedziała co wąchać,to może mój nos
      nie oszaleje:P
      • myfa80 Re: Witam i o pomoc proszę!:) 14.03.05, 22:11
        ja polecam organze,
      • sorbet Re: Witam i o pomoc proszę!:) 14.03.05, 22:29
        Etro Heliotrope (maślano-migdałowy) lub Ambra (słodki ze "zwierzęcą" nutką).
        Costume National Scent (zielono-kwaśny, ale fajnie roślinny, z ambrowym tłem).
        Wreszcie Comme des Garcons Eau de Parfum (cynamon, goździk, cedr, miód, bardzo
        mocny, wręcz szorstki, ale uzależniający zapach), Kyoto (kawa, paczula, dym,
        kadzidło), CdG Carnation ("czyste" goździki).

Pozdr. i witam na forum

• luloo1 Carolina Herrery, Gloria Cacharela, Rouge Hermesa 15.03.05, 08:56
        • lika13 Łał-toście mnie zaperfumowali:PP 15.03.05, 12:48
          Skrzętnie wynotowałam co polecacie i jak znów znajdę wolną chwilkę lecę z tą
          listą.
          Pewnie się nabiegam z lekka bo Sorbet poleca takie marki co ja nawet nie
          słyszałam(no mówie ze dyletantka)a tym bardziej mnie fassynują:)
          O efektach chętnie doniosę!:)
          Baaaardzo dziekuję!
          • luloo1 Re: Łał-toście mnie zaperfumowali:PP 15.03.05, 12:52
            Z sorbetowych propozycji znajdziesz Etro w p. Quality (Marriot), CdG w wieżycy
            Mostu Poniatowskiego, a reszty to nie wiem:)
            • sorbet I Costume National w Sephorze:-) 15.03.05, 13:21
              • lika13 Założyliście kochani.. 15.03.05, 16:00
                że ja z miasta nad Wisłą,a ja z Piasowskiego Wrocławia do was macham-ale dzięki
                jakoś sobie poradzę-Sephore mamy;O)
                • benita5 Re: Założyliście kochani.. 15.03.05, 19:11
                  Witaj Lilko:)
                  Luloo dobrze Ci radzi, zgadzam sie ze Gloria i Rouge jak najbardziej mogą się
                  spodobać:) Do listy dodałabym Emporio Night/choc sama wolę wersję męską/ także
                  Rykiel Rose, Enjoy i obowiązkowo przetestuj:))) Poison klasyczny Diora. Dla
                  mnie to duże odkrycie po latach, pięknie się rozwija i oddaję hołd klasyce:)
                  Miłych poszukiwań:))
        • luloo1 Rouge Hermesa 16.03.05, 17:08
          Gdyby ci się spodobało, na allegro znalazłam dobrą ofertę:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=44726476
          • benita5 Re: Rouge Hermesa 16.03.05, 21:42
            moze jestem zbyt podejrzliwa, ale ceny tureckie jak tez brak oryginalnych zdjec
            nie wzbudzaja mojego zaufania i ja sama raczej nie kupowalabym w ciemno.
            W dodatku samochodzik rozkrecony w ofercie...hmm czyzby brak kwitow??
            • rybkad Re: Rouge Hermesa 16.03.05, 22:08
              Eeeee nie sadze zeby ktos bawil sie w podrabianie Hermesa a tym bardziej
              Margarethy Ley albo Rive Gauche , moze naiwna jestem ale to raczej za malo
              chodliwe zapachy zeby oplacalo sie je podrabiac
              • luloo1 Re: Rouge Hermesa 17.03.05, 17:28
                rybkad napisała:

> Eeeee nie sadze zeby ktos bawil sie w podrabianie Hermesa a tym bardziej
                > Margarethy Ley albo Rive Gauche , moze naiwna jestem ale to raczej za malo
                > chodliwe zapachy zeby oplacalo sie je podrabiac

też tak myślę, choć ceny zastanawiają.
                • benita5 Re: Rouge Hermesa 17.03.05, 17:50
                  luloo1 napisała:

> rybkad napisała:
                  > > Eeeee nie sadze zeby ktos bawil sie w podrabianie Hermesa a tym bardziej
                  > > Margarethy Ley albo Rive Gauche , moze naiwna jestem ale to raczej za mal
                  > >o chodliwe zapachy zeby oplacalo sie je podrabiac
                  >
                  > też tak myślę, choć ceny zastanawiają.

Naturalnie kazdy kupuje co chce i u kogo chce:)Ja nie ryzykowalabym, bo w
                  mityczne upadle sklepy i hurtownie testerow raczej nie wierze.
                  Zbyt duzo zepsutych testerow "okazyjnie" pokupowali znajomi...
                  Wole kupic u sprawdzonego sprzedawcy, no chyba ze ten, wskazany przez Luloo,
                  umozliwia osobisty odbior i wtedy nie ma niespodzianek.
                  A Rouge,jesli kogos interesuje jest dostepny u sirco, baby-doll, bruno...do
                  wyboru do koloru:)))
    • atocz na wiosne i lato dla brunetki 18.03.05, 09:28
      Jakie perfumy/wodę na wiosnę/lato "z charakterem" poradzilybyscie kupic
      brunetce ~30 letniej z ciemna karnacja?
      Kenzo i Dali odpada.

Nie pasuja do mnie intensywnie czysto kwiatowe perfumy.
      Co wybralybyscie na dzien (do pracy biurowej) a co na wieczor (wizytowe)?

Pozdr Ania
      • atocz Re: na wiosne i lato dla brunetki 18.03.05, 12:50
        Za malo danych? Czy powtarzajace sie? W tym aspekcie - nie ;-)
        To moze tak, moze ktores z tych?:
        1)5th Avenue
        2)Gucci Envy
        3)Gucci Rush
        4)Abril L&V

Atocz
        • sorbet Re: na wiosne i lato dla brunetki 18.03.05, 13:28
          Z tej czwórki wybrałbym Envy:-)

Ale polecam także Addict Eau Fraiche. Guerlain Apres L'Ondee, Ormonde Jayne
          Ta'if. (Są dość trudno dostępne, ale tak na wszelki wypadek:-), warte są
          spróbowania) Comme des Garcons Nomad Tea, jeśli lubisz herbaciany absynt:-)

Na noc chyba coś mocniejszego, bardziej "sugestywnego". Hm. Obracam się ciągle
          jeszcze w kręgu tych samych perfum, więc CdG Red Rose, CdG2, StickyCake, SL
          Daim Blond, lub Etro Ambra.
          • atocz Re: na wiosne i lato dla brunetki 18.03.05, 14:50
            Dziekuje ;-)

Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?
            AT
    • nitulina Re: MIRA BAI-Chopard jak się nosi? 18.03.05, 15:02
      Mam ochotę ale nie testowałam na sobie..., raz kiedyś wąchałam dawno...
      • helena25 MOSCHINO L'EAU CHEAP AND CHIC 18.03.05, 16:58
        Wlasciwie zostalam zmuszona do powachania, bo "brzydze" sie wachaniam takich
        plastikowych perfum dla dzieciakow, troche kategorii D, w moim odczuciu.

I co za niewiarygodna niespodzianka!!!! Bo one pachna jak cos z mojego
        dziecinstwa na wsi. Wspomnienia miejskiego dziecka ;)) Jakims owocem, krzewem,
        liscmi. Sama nie wiem. Porzeczki? Agrest? Swieze, jakby kwasno-owocowy z lekka
        goryczka chyba. Nie umiem zidentyfikowac co to. Ktos wie, co one w sobie
        maja??? Bede wdzieczna za pomysly i sugestie!
        H.
        • elve Re: MOSCHINO L'EAU CHEAP AND CHIC 19.03.05, 01:56
          to agrest! od początku mi się tak kojarzyły.
          • helena25 Re: MOSCHINO L'EAU CHEAP AND CHIC 21.03.05, 11:04
            Dzieki Elve. Wlasnie szukalam potwierdzenia ;))
            Wlasnie jest do mnie w drodze dzieki forumowej wymianie straganowej. Moje
            dzieciece wakacje w butelce!!! Bede sie tym zlewac kazdeej wiosny i lata.
            Dopoki nie wycofaja.....
    • hw97k kenzo jungle? 25.03.05, 20:36
      Wymyślcie prosze jakis zapach dla mnie. Zastanawiam sie nad Kenzo Jungle bo
      omotała mnie jakas końcowa nutka, która pachnie dla mnie czymś zimnym (jakby
      kadzidłem z maciejka). Nietety gorzej jest z pierwszym wrażeniem - pierwszy psik
      pachnie na mnie nieznośnie słodko, waniliowo i po prostu sztucznie.
      Intensywnie szukam czegoś na lato, a typowych świeżuchów nie lubię. Moje
      nieśmiertelne typy to Ultraviolet na zmiane z Lolitka.
      Bedę wdzieczna za wszelkie sugestie ;))
      • dori7 Re: kenzo jungle? 25.03.05, 22:15
        Kenzo Junle na lato to nie jest najlepszy pomysl :P
        Moze cos innego tej firmy, np. Le monde est beau? Ma w sobie cytrusowa nute,
        ale nie jest to zaden swiezuch, naprawde wart uwagi.
        • renia30 Re: kenzo jungle? 26.03.05, 06:57
          Jak najbardziej Le Monde, wspaniały świeży zapach ale jednocześnie ma głębię,
          cudny, hmmm.... nagle mi się go bardzo zachciało, oj.... żeby nie wywołać wilka
          z lasu :o)
      • luloo1 Re: kenzo jungle? 26.03.05, 12:03
        Kenzo Jungle nie jest zapachem na ciepłą wiosnę/lato. Proponuję szukac ciepłych
        zapachów, ale lekkich, kwiatowych. Zobacz Very Irresistible Givenchy, może
        Bossa Intense, Individuelle woman Mont Blanc.
        • hw97k Re: kenzo jungle? 26.03.05, 15:38
          Dziekuje bardzo!
          Zaraz po świętach pobiegnę wąchać!
          • luloo1 Re: kenzo jungle? 26.03.05, 18:22
            hw97k napisała:

> Dziekuje bardzo!
            > Zaraz po świętach pobiegnę wąchać!

Pozdrawiam świątecznie!
    • misie3k Zapach konwalii? 30.03.05, 23:22
      Mam prośbę - czy ktoś mógłby mi polecić damski zapach zbudowany wokół aromatu
      konwalii? Tak, by był dość świeży, ale wyraźnie o zapachu konwalii... i
      najlepiej do dostania w Polsce :)
      z góry bardzo dziękuję :)
      • sorbet Re: Zapach konwalii? 30.03.05, 23:24
        zob :-)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=22185759&a=22185759
        • misie3k Re: Zapach konwalii? 30.03.05, 23:49
          dzieki za pomoc :)
          pozdr :)
          • luloo1 Re: Zapach konwalii? 31.03.05, 06:41
            Ja nieustająco czuję konwalię w Envy Gucciego.
    • sorbet JOOP JUMP vs ALLURE SPORT Autor: chlopaq7 01.05.05, 14:13
      JOOP JUMP vs ALLURE SPORT
      Autor: chlopaq7
      Data: 30.04.2005 09:50

Który wam sie bardziej podoba?

Przeniesiony

• tranzystor4 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 01.05.05, 18:46
      Chcę wybrać sobie wodę na lato i potrzebuję sugestii. Kupiłem właśnie Cerruti
      Fraîcheur d'Eau i zapach bardzo mi się podoba, ale chciałbym wypróbować coś
      jeszcze, w podobnym tonie, nie za słodkiego. W zeszłym roku używałem L'Eau Par
      Kenzo, które bardzo mi odpowiadały, ale zapach błyskawicznie się ulatniał.

Wypatrzyłem w Sephorze Clinique Happy, zapach wydaje mi się miły, chociaż
      wąchałem go jako ktoryś z kolei. Nie lubię leśnych i ciężkich zapachów, wolę
      coś cytrusowego, owocowego. I gdyby tak jeszcze nie używał tego co drugi facet
      na ulicy...

(Czy to co kupiłem, Cerruti Fraîcheur d'Eau, to jest normalna woda toaletowa,
      czy coś rozcieńczonego? Zastanawia mnie cena, 210 zł za 100ml).
    • perfumiarka Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 02.05.05, 09:25
      doradzcie mi prosze,co wybrac-mahora guerlain czy wish chopard.lubie trwale i
      mocne zapachy.
    • jutrzenka77 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 11.05.05, 18:55
      Dziewczyny, bardzo proszę, doradźcie, co wybrać: Glorię czy Dolce Vita (mam na
      myśli klasyczne DV)? Jak jest z trwałością Glorii? W moich oczach jesteście
      ekspertkami, więc bardzo liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam.
    • jutrzenka77 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 12.05.05, 20:54
      Dziewczyny, bardzo proszę o Waszą pomoc. Do powyższych zapachów (DV, Gloria)
      dodaję jeszcze Dune i Be Delicious, choć te ostatnie chyba raczej nie cieszą
      się Waszą sympatią. Co wybrać? Pomocy!
      • mangos Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 12.05.05, 21:04
        Klasyfikuje te zapachy tak:

1. Dune ( nadają się na wiosnę/lato, trwałe)
        2. Dolce Vita ( tutaj trwałość jest na +, nie polecam używać latem,mogą powodować mdłości,poza tym bardzo lubię),
        3. Gloria ( z trwałością tak sobie, ja jej na sobie nie czuję, otoczenie TAK, nie wzbudza kontrowersyjnych emocji)
        4. Be Delicious- znam tylko z testów w perfumerii , na nadgarstku słabo się rozwijały , choć na lato by się nadały;))
    • jutrzenka77 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 16.05.05, 20:18
      Dzięki serdeczne, Mangos. No i co ja mam wybrać, bo już całkiem zgłupiałam? Być
      może będę miała możliwość kupić dwa zapachy. Tylko które? Jeden mógłby być na
      cieplejsze dni, drugi na chłodne bądź wieczór. Doradźcie dziewczyny, proszę, bo
      chyba nikt inny mi lepiej nie doradzi. Z góry wielkie dzięki. :) :) :)
      • renia30 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 17.05.05, 18:00
        Z tych zapachów, które podajesz, na ciepłe wieczory - mój typ to Gloria,
        pachnie likierem amaretto czyli jest słodziutka, i raczej trwała, natomiast na
        dzień odradzam Be Delicious - kiepskie zielone ogórki :o(, natomiast proponuję
        abyś się zainteresowała Eau de Dolce Vita, jest to radosny, gruszkowy, świeży
        zapach a przy tym trwały. Na Forum jest sporo opinii o tym zapachu (często
        kryje się pod postacią skrótu EDDV).
        Pozdr
        • jutrzenka77 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 18.05.05, 18:00
          Dziękuję Ci Reniu :) Chyba zdecyduję się na Glorię, jest śliczna, bardzo lubię
          wisienki niemal w każdej postaci. EDDV nie jest chyba moim zapachem. A który z
          zapachów Diora podoba Wam się bardziej: Dune czy Dolce Vita?
          • lady_pearl 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent' ? 29.05.05, 20:10
            Na początku chcę się przywitać, czytam to forum od jakiegoś czasu, dziś po raz
            pierwszy się tutaj odzywam.

Co sądzicie o zapachach, które wymieniłam w tytule (Mont Blanc- Individuelle,
            Oscar de la Renta- Intrusion EDT, Costume National- Gloss Scent)? Który z nich
            byłby najlepszy na lato? Szukam czegoś niezbyt popularnego i intrygującego, na
            którą wodę oddajecie głos? Jesli macie jakieś opisy tych zapachów, to
            podzielcie się proszę ze mną- ja wyszukałam tylko zdawkowe informacje. Na razie
            nie mam faworyta, chociaż o 'Gloss Scent' myślałam trochę dłużej, niż o
            innych :)
            • sorbet Gloss Scent jest moim faworytem:-) + 29.05.05, 20:15
              Spróbuj koniecznie ponosić przez chwilkę, bo zapach b. delikatny, mógł być więc
              zbyt ulotny.

Pozdr.
              S.
              • lady_pearl Re: Gloss Scent jest moim faworytem:-) + 29.05.05, 20:18
                sorbet napisał:

> Spróbuj koniecznie ponosić przez chwilkę, bo zapach b. delikatny, mógł być
                więc
                >
                > zbyt ulotny.
                >
                > Pozdr.

No właśnie bardzo szybko ulotnił się z paseczka do testów. Boję się, że ze mnie
                wyparuje jeszcze szybciej- mam suchą skórę i jestem zimnokrwista, a to chyba
                źle wróży :(
                > S.
            • elve Re: 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent 30.05.05, 21:21
              wybrałabym intrusion. jest idealne na lato i kanikułę. gloss jak dla mnie zbyt
              kwiatowy i bez wyrazu (wolę inne scenty), individuelle za słodkie na ciepło.
              • lady_pearl Re: 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent 31.05.05, 17:26
                Drogą eliminacji odpadło 'Individuelle', jutro będę w Sephorze i przetestuję
                pozostałe zapachy na sobie, zacznę od 'Scent Gloss'.
                Dam znać, co mi się bardziej podobało, dziękuję Sorbetowi i Elve za pomoc :)
                • renia30 Re: 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent 31.05.05, 17:29
                  Na mnie Gloss trzymał się dobrze, z proponowanych przez Ciebie 3 zapachów -
                  stawiam na Gloss.
                  pozdr
                  r
                  • lady_pearl Re: 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent 03.06.05, 00:12
                    Przetestowalam Gloss, jest bardzo trwały, tego nie moge się czepiać, ale
                    przeżyłam małe zaskoczenie. Zapach pachniał na mnie zupełnie inaczej, niż na
                    pasku do testów (wiem, że to zależy od skóry, ale różnica była kolosalna). Na
                    mnie był dość słodki, mocno wyczuwalny, ale wydawał mi się płaski, nie zmieniał
                    sie zbytnio. Na pasku był delikatny, miał w sobie fajną gorzka nutkę, ale
                    bardzo szybko wywietrzał. Może to wina testera? Na siebie psikałam w Sephorze-
                    testery leżą na tych 'ciepłych półkach', pewnie to jakoś zmienia zapach. Na
                    pasek psikałam w małej perfuerii, a że to nie Gucci, to tester mógł tam
                    nieruszany trochę poleżeć. Sama nie wiem, co o tym mysleć. Teraz wypróbuję
                    Intrusion.
        • donjuan73 Bvlgari Black (Unisex) 30.08.05, 12:45
          chodzi mi o Bulgari Black FIFI winner 1999... Chcialbym sie dowiedziec wasze
          opinie.
    • bonitalore Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 02.07.05, 21:45
      Witajcie...
      Poszukuję od jakiegoś czasu perfum ze znaczącą domieszką nutki jaśminu...
      Czy znacie jakiekolwiek godne polecenia ?

Poszukuję również świeżych, tzw. "morskich" letnich zapachów, które nie
      zabijałyby intensywnościa, a jedynie niosły ze sobą przyjemną letnią nutę
      świeżości...
      Od jakiegoś czasu używam Amor Amor Cacharel, jednak nie jestem przekonana czy
      to dobry wybór na upalne dni...
      Będę wdzięczną za jakiekolwiek komentarze :-)))
      • mangos Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 02.07.05, 22:27
        Dla mnie bardzo morski i "chłodzący" jest Pierre Cardin- Bleu Marine.
        A jesli lubisz Amor Amor to może lepsze na lato będą Amor Amor Eau Fraiche?
        • bonitalore Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 02.07.05, 22:42
          dzięki za odpowiedź, jutro sprawdzę Pierra, może mi się spodoba :)
          tego drugiego niestety nie znam, ale też sprawdzę...
    • piesn Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 08.07.05, 00:33
      Na słoneczne lato 2005 (Wybrzeże, dziś pierwszy deszcz od ponad 3 tygodni:-). Tylko wody do ciała. EAU VITAMINEE Biotherm czy AROMA SUN Lancome? Preferencje zapachowe: nie-ogóek, nie-bryza, radość, owoce, słońce. Typ urody: ciemny blond. Typ charakteru: dość zdecydowany, nie przebojowy. Liczę na podpowiedź: jestem bezwęchowcem:P
      • elve Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 08.07.05, 09:51
        ja wybrałabym aroma sun. eau vitaminee jest wg mnie zbyt bezpłciowa jak na
        słoneczne wybrzeże.
        • ewa9923 Którą aukcję wybrać 10.07.05, 22:51
          Chcę kupić na Allegro Emporio White She 50ml.
          Poradzcie , u którego sprzedawcy lepiej kupic?
          Czy u tego SS
          allegro.pl/show_item.php?item=56687863
          -ma wyższą cenę i to nie jest tester.

A może kupić tańszy tester na tej aukcji
          allegro.pl/show_item.php?item=56128196
          Jeden i drugi Sprzedający mają po 100% pozytywów.

Którą aukcję wybrać?Z góry dziękuję
    • madlaine_xx L'Instant de Guerlain EDP czy EDT - różnią się ? 27.07.05, 15:08
      Jak w temacie, czy EDP i EDT różnią się mocno od siebie?
      Testowałam tylko EDP, a mam okazje odkupić tanio EDT, tylko nie wiem czy moge
      liczyć na te same wrażenia zapachowe co przy EDP, a niestety sprawdzić w
      perfumerii nie mam teraz jak :(
      • renia.renia Re: L'Instant de Guerlain EDP czy EDT - różnią 27.07.05, 19:55
        Edt ma bardziej owocowy początek, później wg. mnie zapachy bardzo zbliżają się
        do siebie. Osobiście wolę edt, edp bardzo mnie męczyło.
        pozdr :o)
        • madlaine_xx Re: L'Instant de Guerlain EDP czy EDT - różnią 27.07.05, 21:32
          Reniu ja testowałam EDP i troche boje się, że EDT będzie hmmm słabsze?
          Mnie EDP na szczęscie nie męczy, nadal namiętnie testuję, miałam próbkę z
          Sephory, a Charadka do zakupów dodała mi kolejną, zupełnie nieswiadomie :)))
          więc jeszcze potestuję - chyba skuszę się teraz na to taniutkie EDT a najwyżej
          potem dokupie EDP,
    • earl_grey_tea "Co wybrać?"... bo O-zone sie konczy... 27.07.05, 17:46
      rozumiem, ze nie dostalem odpowiedzi na moj post, bo umiescilem go nie tam gdzie trzeba (na forum ogolnym). (1) przydalaby sie jednak porada co do wyboru czegos zamiast S.Tacchini'ego - O-zone. chodzi o zapach 'w tym guscie'.widzialem pozytywne recenzje Chanel- Allure Man, badz Sport. rzeczywiscie warto? co mozna jeszcze przewachac podobnego? (2)rozumiem ze jest to zapach na wiosne/lato, raczej nie uniwersalny. na co wiec mozna przerzucic sie zapachowo na zime? a moze nie ma potrzeby? (3)pytanie ktore umiescilem rowniez w odpowiedni dzial, ale moze tu predzej ktos odpisze: perfumeria warta polecenia w Lublinie. ewentualnie Warszawa
      help, hilfe, pomości! za porade thank you from the mountain :)
      • lucapuka Re: "Co wybrać?"... bo O-zone sie konczy... 27.07.05, 22:28
        A może tak letni romans? Czyli Romance Silver Ralpha Laurena. Na mnie działa
        wielce, nie wiem jak na inne babki:)...
    • malpa60 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 03.08.05, 16:46
      Odwieczne pytanie co wybrac....Addict,Innocent,Desnuda na pozne
      lato,jesien....marza mi sie a wybor musi pasc na jeden,czekam na Wasze opinie.
      • renia.renia Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 03.08.05, 17:35
        Polecam Addict, z mojego doświadczenia z tymi 3 zapachami najlepiej próbę czasu
        przedszedł właśnie ten zapach. Innocent - po naprawdę krótkim okresie
        fascynacji zaczął mnie mdlić, natomiast Desnudy prawie na sobie nie czułam. Ale
        to tylko takie moje osobiste wrażenia. Wszystkie 3 zapachy są piękne.
        Ja stawiam na Addict dlatego, ze jest zapachem złożonym, i pikantnym i słodkim,
        pozostawia smugę zapachu (jest wyczuwalny dla otoczenia), jest ponadto bardzo
        trwały.
      • mangos Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 03.08.05, 17:38
        Hmmm...mam je wszystkie;)Może dlatego,że tak trudno było się zdecydować.
      • madlaine_xx Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 03.08.05, 17:56
        Ja lubie Innocenta m.in. przez miłość do klasycznego Angelka, Addicta na sobie
        nie trawię, po prostu śmierdzi :( choc znajdziesz tutaj wiele zachwytów i
        opinii pozytywnych, Desnudy chyba nie znam, albo nie pamiętam :)
    • madlaine_xx Rochas ABSOLU czy ABSOLU INTENSE (czerwone) ??? 03.08.05, 19:18
      co byście obstawili? kusza mnie oba i zapewne wczesniej czy później oba będą
      moje :) ale teraz moge sobie pozowlic tylko na zakup jednego, więc będę
      wdzięczna za pomoc
      • lhasa1 jaipur czy jaipur saphir? 04.08.05, 09:21
        nie znam żadnego z zapachów ale opisy zachęcają:) który trwalszy i bardziej
        uniwersalny (zakładam że będzie jesienny lub po prostu wieczorowy:)
        z góry dzięki!
    • agmusz proszę o słow parę nt Jazz YSL 22.08.05, 13:21
      jaki to zapach i czy dla 32-letniego faceta mże być?
      • lonli Re: proszę o słow parę nt Jazz YSL 27.08.05, 21:05
        Mi bardziej podoba się Live Jazz,jest świeży, ale zarazem ciepły, taki leśny z
        nutą wanilii.Dla faceta ok.30stki w sam raz!
        • agmusz dziękuję pieknie:) 27.08.05, 21:29

• lonli Nie ma sprawy :) 28.08.05, 13:24
            I napisz proszę czy się zapach spodobał!Pozdr!
            • rawita Nu edp czy Roma? 28.08.05, 14:41
              Są strasznie podobne. Romę uwielbiam, ale właśnie mi się kończy. Nu jeszcze nie
              miałam, ale kusi mnie, żeby kupić go zamiast Romy. Przyznam, że po prostu nie
              lubię tego koszmarnego flakonu w kształcie kolumny z plastikowym korkiem. Z
              drugiej strony nie wiem, czy Roma nie jest nieco bogatszym zapachem i chyba
              minimalnie cieplejszym. Jak uważacie? Czy nie orientujecie się, który z tych
              dwóch zapachów jest trwalszy?
              • elve Re: Nu edp czy Roma? 28.08.05, 15:29
                > Są strasznie podobne. Romę uwielbiam, ale właśnie mi się kończy. Nu jeszcze nie
                >
                > miałam, ale kusi mnie, żeby kupić go zamiast Romy. Przyznam, że po prostu nie
                > lubię tego koszmarnego flakonu w kształcie kolumny z plastikowym korkiem. Z
                > drugiej strony nie wiem, czy Roma nie jest nieco bogatszym zapachem i chyba
                > minimalnie cieplejszym.

Na mnie Roma jest zdecydowanie cieplejsza, ciężko, by coś nie było cieplejsze od
                Nu, które na mnie jest świerkowo-zimowo-trutkawe (na mole ;) ). Nu nie jest tak
                słodki. Wiem, po prostu wiem, że Nu edp na mnie zwyczajnie nie gra, wiem, że na
                niektórych pięknie zakwita. imo jest równie bogate jak Roma, a może i bogatsze -
                właśnie dzięki temu, że mniej jednoznacznie slodkie.

> Jak uważacie? Czy nie orientujecie się, który z tych
                > dwóch zapachów jest trwalszy?

pod względem trałości oba są killerami, ale Nu jest chyba bliżej ciała, mniej
                ekspansywne, nie tworzy takiej chmury jak Roma.
                Ja bym spróbowała nowego zapachu, skoro Ci sie podoba to inaczej się nie
                przekonasz, czy jest dla Ciebie ok. a zawsze to jakas zmiana w życiu :)

Daj NU szansę ;)
                • rawita Re: Nu edp czy Roma? 28.08.05, 20:17
                  Elve, dzięki za opinię! Póki co mam na jednej ręce Romę, na drugiej Nu i co
                  chwilę zmieniam zdanie :)
    • donjuan73 Pilnie o pomoc 29.08.05, 14:38
      Czy ktos zna zapach BULGARI for men? I jak myslicie?
    • donjuan73 Bvlgari Black (Unisex) 30.08.05, 12:47
      Czy ktos zna ten zapach?
      • elve Re: Bvlgari Black (Unisex) 30.08.05, 13:40
        a w wyszukiwarce sprawdzałeś?
    • klucha1 dorosłe perfumy :) 09.10.05, 14:27
      Witam wszystkich, uwielbiam czytać Wasze forum bo tak pięknie i poetycko
      opisujecie niektóre zapachy, że choć często ich nie znam to mam wrażenie jakbym
      własnie je czuła:) Ponieważ mieszkam w średniej wielkości mieście i nie
      doczekaliśmy się jeszcze Sephory, zakupy w perfumerii bardzo mnie stresują. Mam
      wrażenie, że te wszystkie mamzele taksują mnie wzrokiem i zastanawiają się czy
      mam w kieszeni kilkaset złotych na zapach który wącham. Chciałabym więc zacząć
      od testowania czegoś konkretnego...
      Nie lubię zapachów morskich, kadzidlanych, ozonowych, ciężkich, trumiennych,
      ogórkowych, konwalii, wanilii w ogromnych ilościach
      Uwielbiam "fioletowe" zapachy - fiołków(!!), bzu, frezji, maciejki oraz zapachy
      jabłkowe i gruszkowe.
      Z "niepoważnych" wód toaletowych podobają mi się c-thru fioletowe, puma
      czerwona nowa oraz stary joop (all about eve)- ten jest powazniejszy ale
      nieprodukowany już

Napiszcie mi proszę od czego mam zacząć testownie:) Może od Halloween, a może
      Lolity - tylko edp czy edt... Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka