lika13 Witam i o pomoc proszę!:) 14.03.05, 20:10 Przeczytałam wybrane na oślep wątki i jawicie mi sie jako grupa expertów,a ja taki perfumowy "lajkonik":P Szukam zapachu mocnego ,zdecydowanego(lubie by czuć było)i z nutka czegoś niepokojacego i koniecznie inne niż wszyscy mają:))) Panie podsuwają ofkors to co najmodniejsze,a ja zaczynam sama wywąchiwac to po trzecich już nic nie czuje-naturalnie:) Jestem gadatliwą,energiczną 30stką ,a podobaja i pieknie na mojej skórze sie rozwijają-Angel,Jungle,Gio,Envy. Ale innego czegoś mi trzeba! Pomózcie dobrzy ludzie ,jak bedę konkretnie wiedziała co wąchać,to może mój nos nie oszaleje:P Odpowiedz Link
sorbet Re: Witam i o pomoc proszę!:) 14.03.05, 22:29 Etro Heliotrope (maślano-migdałowy) lub Ambra (słodki ze "zwierzęcą" nutką). Costume National Scent (zielono-kwaśny, ale fajnie roślinny, z ambrowym tłem). Wreszcie Comme des Garcons Eau de Parfum (cynamon, goździk, cedr, miód, bardzo mocny, wręcz szorstki, ale uzależniający zapach), Kyoto (kawa, paczula, dym, kadzidło), CdG Carnation ("czyste" goździki). Pozdr. i witam na forum Odpowiedz Link
lika13 Łał-toście mnie zaperfumowali:PP 15.03.05, 12:48 Skrzętnie wynotowałam co polecacie i jak znów znajdę wolną chwilkę lecę z tą listą. Pewnie się nabiegam z lekka bo Sorbet poleca takie marki co ja nawet nie słyszałam(no mówie ze dyletantka)a tym bardziej mnie fassynują:) O efektach chętnie doniosę!:) Baaaardzo dziekuję! Odpowiedz Link
luloo1 Re: Łał-toście mnie zaperfumowali:PP 15.03.05, 12:52 Z sorbetowych propozycji znajdziesz Etro w p. Quality (Marriot), CdG w wieżycy Mostu Poniatowskiego, a reszty to nie wiem:) Odpowiedz Link
lika13 Założyliście kochani.. 15.03.05, 16:00 że ja z miasta nad Wisłą,a ja z Piasowskiego Wrocławia do was macham-ale dzięki jakoś sobie poradzę-Sephore mamy;O) Odpowiedz Link
benita5 Re: Założyliście kochani.. 15.03.05, 19:11 Witaj Lilko:) Luloo dobrze Ci radzi, zgadzam sie ze Gloria i Rouge jak najbardziej mogą się spodobać:) Do listy dodałabym Emporio Night/choc sama wolę wersję męską/ także Rykiel Rose, Enjoy i obowiązkowo przetestuj:))) Poison klasyczny Diora. Dla mnie to duże odkrycie po latach, pięknie się rozwija i oddaję hołd klasyce:) Miłych poszukiwań:)) Odpowiedz Link
luloo1 Rouge Hermesa 16.03.05, 17:08 Gdyby ci się spodobało, na allegro znalazłam dobrą ofertę: www.allegro.pl/show_item.php?item=44726476 Odpowiedz Link
benita5 Re: Rouge Hermesa 16.03.05, 21:42 moze jestem zbyt podejrzliwa, ale ceny tureckie jak tez brak oryginalnych zdjec nie wzbudzaja mojego zaufania i ja sama raczej nie kupowalabym w ciemno. W dodatku samochodzik rozkrecony w ofercie...hmm czyzby brak kwitow?? Odpowiedz Link
rybkad Re: Rouge Hermesa 16.03.05, 22:08 Eeeee nie sadze zeby ktos bawil sie w podrabianie Hermesa a tym bardziej Margarethy Ley albo Rive Gauche , moze naiwna jestem ale to raczej za malo chodliwe zapachy zeby oplacalo sie je podrabiac Odpowiedz Link
luloo1 Re: Rouge Hermesa 17.03.05, 17:28 rybkad napisała: > Eeeee nie sadze zeby ktos bawil sie w podrabianie Hermesa a tym bardziej > Margarethy Ley albo Rive Gauche , moze naiwna jestem ale to raczej za malo > chodliwe zapachy zeby oplacalo sie je podrabiac też tak myślę, choć ceny zastanawiają. Odpowiedz Link
benita5 Re: Rouge Hermesa 17.03.05, 17:50 luloo1 napisała: > rybkad napisała: > > Eeeee nie sadze zeby ktos bawil sie w podrabianie Hermesa a tym bardziej > > Margarethy Ley albo Rive Gauche , moze naiwna jestem ale to raczej za mal > >o chodliwe zapachy zeby oplacalo sie je podrabiac > > też tak myślę, choć ceny zastanawiają. Naturalnie kazdy kupuje co chce i u kogo chce:)Ja nie ryzykowalabym, bo w mityczne upadle sklepy i hurtownie testerow raczej nie wierze. Zbyt duzo zepsutych testerow "okazyjnie" pokupowali znajomi... Wole kupic u sprawdzonego sprzedawcy, no chyba ze ten, wskazany przez Luloo, umozliwia osobisty odbior i wtedy nie ma niespodzianek. A Rouge,jesli kogos interesuje jest dostepny u sirco, baby-doll, bruno...do wyboru do koloru:))) Odpowiedz Link
atocz na wiosne i lato dla brunetki 18.03.05, 09:28 Jakie perfumy/wodę na wiosnę/lato "z charakterem" poradzilybyscie kupic brunetce ~30 letniej z ciemna karnacja? Kenzo i Dali odpada. Nie pasuja do mnie intensywnie czysto kwiatowe perfumy. Co wybralybyscie na dzien (do pracy biurowej) a co na wieczor (wizytowe)? Pozdr Ania Odpowiedz Link
atocz Re: na wiosne i lato dla brunetki 18.03.05, 12:50 Za malo danych? Czy powtarzajace sie? W tym aspekcie - nie ;-) To moze tak, moze ktores z tych?: 1)5th Avenue 2)Gucci Envy 3)Gucci Rush 4)Abril L&V Atocz Odpowiedz Link
sorbet Re: na wiosne i lato dla brunetki 18.03.05, 13:28 Z tej czwórki wybrałbym Envy:-) Ale polecam także Addict Eau Fraiche. Guerlain Apres L'Ondee, Ormonde Jayne Ta'if. (Są dość trudno dostępne, ale tak na wszelki wypadek:-), warte są spróbowania) Comme des Garcons Nomad Tea, jeśli lubisz herbaciany absynt:-) Na noc chyba coś mocniejszego, bardziej "sugestywnego". Hm. Obracam się ciągle jeszcze w kręgu tych samych perfum, więc CdG Red Rose, CdG2, StickyCake, SL Daim Blond, lub Etro Ambra. Odpowiedz Link
atocz Re: na wiosne i lato dla brunetki 18.03.05, 14:50 Dziekuje ;-) Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly? AT Odpowiedz Link
nitulina Re: MIRA BAI-Chopard jak się nosi? 18.03.05, 15:02 Mam ochotę ale nie testowałam na sobie..., raz kiedyś wąchałam dawno... Odpowiedz Link
helena25 MOSCHINO L'EAU CHEAP AND CHIC 18.03.05, 16:58 Wlasciwie zostalam zmuszona do powachania, bo "brzydze" sie wachaniam takich plastikowych perfum dla dzieciakow, troche kategorii D, w moim odczuciu. I co za niewiarygodna niespodzianka!!!! Bo one pachna jak cos z mojego dziecinstwa na wsi. Wspomnienia miejskiego dziecka ;)) Jakims owocem, krzewem, liscmi. Sama nie wiem. Porzeczki? Agrest? Swieze, jakby kwasno-owocowy z lekka goryczka chyba. Nie umiem zidentyfikowac co to. Ktos wie, co one w sobie maja??? Bede wdzieczna za pomysly i sugestie! H. Odpowiedz Link
elve Re: MOSCHINO L'EAU CHEAP AND CHIC 19.03.05, 01:56 to agrest! od początku mi się tak kojarzyły. Odpowiedz Link
helena25 Re: MOSCHINO L'EAU CHEAP AND CHIC 21.03.05, 11:04 Dzieki Elve. Wlasnie szukalam potwierdzenia ;)) Wlasnie jest do mnie w drodze dzieki forumowej wymianie straganowej. Moje dzieciece wakacje w butelce!!! Bede sie tym zlewac kazdeej wiosny i lata. Dopoki nie wycofaja..... Odpowiedz Link
hw97k kenzo jungle? 25.03.05, 20:36 Wymyślcie prosze jakis zapach dla mnie. Zastanawiam sie nad Kenzo Jungle bo omotała mnie jakas końcowa nutka, która pachnie dla mnie czymś zimnym (jakby kadzidłem z maciejka). Nietety gorzej jest z pierwszym wrażeniem - pierwszy psik pachnie na mnie nieznośnie słodko, waniliowo i po prostu sztucznie. Intensywnie szukam czegoś na lato, a typowych świeżuchów nie lubię. Moje nieśmiertelne typy to Ultraviolet na zmiane z Lolitka. Bedę wdzieczna za wszelkie sugestie ;)) Odpowiedz Link
dori7 Re: kenzo jungle? 25.03.05, 22:15 Kenzo Junle na lato to nie jest najlepszy pomysl :P Moze cos innego tej firmy, np. Le monde est beau? Ma w sobie cytrusowa nute, ale nie jest to zaden swiezuch, naprawde wart uwagi. Odpowiedz Link
renia30 Re: kenzo jungle? 26.03.05, 06:57 Jak najbardziej Le Monde, wspaniały świeży zapach ale jednocześnie ma głębię, cudny, hmmm.... nagle mi się go bardzo zachciało, oj.... żeby nie wywołać wilka z lasu :o) Odpowiedz Link
luloo1 Re: kenzo jungle? 26.03.05, 12:03 Kenzo Jungle nie jest zapachem na ciepłą wiosnę/lato. Proponuję szukac ciepłych zapachów, ale lekkich, kwiatowych. Zobacz Very Irresistible Givenchy, może Bossa Intense, Individuelle woman Mont Blanc. Odpowiedz Link
hw97k Re: kenzo jungle? 26.03.05, 15:38 Dziekuje bardzo! Zaraz po świętach pobiegnę wąchać! Odpowiedz Link
luloo1 Re: kenzo jungle? 26.03.05, 18:22 hw97k napisała: > Dziekuje bardzo! > Zaraz po świętach pobiegnę wąchać! Pozdrawiam świątecznie! Odpowiedz Link
misie3k Zapach konwalii? 30.03.05, 23:22 Mam prośbę - czy ktoś mógłby mi polecić damski zapach zbudowany wokół aromatu konwalii? Tak, by był dość świeży, ale wyraźnie o zapachu konwalii... i najlepiej do dostania w Polsce :) z góry bardzo dziękuję :) Odpowiedz Link
sorbet Re: Zapach konwalii? 30.03.05, 23:24 zob :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=22185759&a=22185759 Odpowiedz Link
luloo1 Re: Zapach konwalii? 31.03.05, 06:41 Ja nieustająco czuję konwalię w Envy Gucciego. Odpowiedz Link
sorbet JOOP JUMP vs ALLURE SPORT Autor: chlopaq7 01.05.05, 14:13 JOOP JUMP vs ALLURE SPORT Autor: chlopaq7 Data: 30.04.2005 09:50 Który wam sie bardziej podoba? *** Przeniesiony Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 01.05.05, 18:46 Chcę wybrać sobie wodę na lato i potrzebuję sugestii. Kupiłem właśnie Cerruti Fraîcheur d'Eau i zapach bardzo mi się podoba, ale chciałbym wypróbować coś jeszcze, w podobnym tonie, nie za słodkiego. W zeszłym roku używałem L'Eau Par Kenzo, które bardzo mi odpowiadały, ale zapach błyskawicznie się ulatniał. Wypatrzyłem w Sephorze Clinique Happy, zapach wydaje mi się miły, chociaż wąchałem go jako ktoryś z kolei. Nie lubię leśnych i ciężkich zapachów, wolę coś cytrusowego, owocowego. I gdyby tak jeszcze nie używał tego co drugi facet na ulicy... (Czy to co kupiłem, Cerruti Fraîcheur d'Eau, to jest normalna woda toaletowa, czy coś rozcieńczonego? Zastanawia mnie cena, 210 zł za 100ml). Odpowiedz Link
perfumiarka Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 02.05.05, 09:25 doradzcie mi prosze,co wybrac-mahora guerlain czy wish chopard.lubie trwale i mocne zapachy. Odpowiedz Link
jutrzenka77 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 11.05.05, 18:55 Dziewczyny, bardzo proszę, doradźcie, co wybrać: Glorię czy Dolce Vita (mam na myśli klasyczne DV)? Jak jest z trwałością Glorii? W moich oczach jesteście ekspertkami, więc bardzo liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jutrzenka77 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 12.05.05, 20:54 Dziewczyny, bardzo proszę o Waszą pomoc. Do powyższych zapachów (DV, Gloria) dodaję jeszcze Dune i Be Delicious, choć te ostatnie chyba raczej nie cieszą się Waszą sympatią. Co wybrać? Pomocy! Odpowiedz Link
mangos Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 12.05.05, 21:04 Klasyfikuje te zapachy tak: 1. Dune ( nadają się na wiosnę/lato, trwałe) 2. Dolce Vita ( tutaj trwałość jest na +, nie polecam używać latem,mogą powodować mdłości,poza tym bardzo lubię), 3. Gloria ( z trwałością tak sobie, ja jej na sobie nie czuję, otoczenie TAK, nie wzbudza kontrowersyjnych emocji) 4. Be Delicious- znam tylko z testów w perfumerii , na nadgarstku słabo się rozwijały , choć na lato by się nadały;)) Odpowiedz Link
jutrzenka77 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 16.05.05, 20:18 Dzięki serdeczne, Mangos. No i co ja mam wybrać, bo już całkiem zgłupiałam? Być może będę miała możliwość kupić dwa zapachy. Tylko które? Jeden mógłby być na cieplejsze dni, drugi na chłodne bądź wieczór. Doradźcie dziewczyny, proszę, bo chyba nikt inny mi lepiej nie doradzi. Z góry wielkie dzięki. :) :) :) Odpowiedz Link
renia30 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 17.05.05, 18:00 Z tych zapachów, które podajesz, na ciepłe wieczory - mój typ to Gloria, pachnie likierem amaretto czyli jest słodziutka, i raczej trwała, natomiast na dzień odradzam Be Delicious - kiepskie zielone ogórki :o(, natomiast proponuję abyś się zainteresowała Eau de Dolce Vita, jest to radosny, gruszkowy, świeży zapach a przy tym trwały. Na Forum jest sporo opinii o tym zapachu (często kryje się pod postacią skrótu EDDV). Pozdr Odpowiedz Link
jutrzenka77 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 18.05.05, 18:00 Dziękuję Ci Reniu :) Chyba zdecyduję się na Glorię, jest śliczna, bardzo lubię wisienki niemal w każdej postaci. EDDV nie jest chyba moim zapachem. A który z zapachów Diora podoba Wam się bardziej: Dune czy Dolce Vita? Odpowiedz Link
lady_pearl 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent' ? 29.05.05, 20:10 Na początku chcę się przywitać, czytam to forum od jakiegoś czasu, dziś po raz pierwszy się tutaj odzywam. Co sądzicie o zapachach, które wymieniłam w tytule (Mont Blanc- Individuelle, Oscar de la Renta- Intrusion EDT, Costume National- Gloss Scent)? Który z nich byłby najlepszy na lato? Szukam czegoś niezbyt popularnego i intrygującego, na którą wodę oddajecie głos? Jesli macie jakieś opisy tych zapachów, to podzielcie się proszę ze mną- ja wyszukałam tylko zdawkowe informacje. Na razie nie mam faworyta, chociaż o 'Gloss Scent' myślałam trochę dłużej, niż o innych :) Odpowiedz Link
sorbet Gloss Scent jest moim faworytem:-) + 29.05.05, 20:15 Spróbuj koniecznie ponosić przez chwilkę, bo zapach b. delikatny, mógł być więc zbyt ulotny. Pozdr. S. Odpowiedz Link
lady_pearl Re: Gloss Scent jest moim faworytem:-) + 29.05.05, 20:18 sorbet napisał: > Spróbuj koniecznie ponosić przez chwilkę, bo zapach b. delikatny, mógł być więc > > zbyt ulotny. > > Pozdr. No właśnie bardzo szybko ulotnił się z paseczka do testów. Boję się, że ze mnie wyparuje jeszcze szybciej- mam suchą skórę i jestem zimnokrwista, a to chyba źle wróży :( > S. Odpowiedz Link
elve Re: 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent 30.05.05, 21:21 wybrałabym intrusion. jest idealne na lato i kanikułę. gloss jak dla mnie zbyt kwiatowy i bez wyrazu (wolę inne scenty), individuelle za słodkie na ciepło. Odpowiedz Link
lady_pearl Re: 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent 31.05.05, 17:26 Drogą eliminacji odpadło 'Individuelle', jutro będę w Sephorze i przetestuję pozostałe zapachy na sobie, zacznę od 'Scent Gloss'. Dam znać, co mi się bardziej podobało, dziękuję Sorbetowi i Elve za pomoc :) Odpowiedz Link
renia30 Re: 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent 31.05.05, 17:29 Na mnie Gloss trzymał się dobrze, z proponowanych przez Ciebie 3 zapachów - stawiam na Gloss. pozdr r Odpowiedz Link
lady_pearl Re: 'Individuelle', 'Intrusion EDT', 'Gloss Scent 03.06.05, 00:12 Przetestowalam Gloss, jest bardzo trwały, tego nie moge się czepiać, ale przeżyłam małe zaskoczenie. Zapach pachniał na mnie zupełnie inaczej, niż na pasku do testów (wiem, że to zależy od skóry, ale różnica była kolosalna). Na mnie był dość słodki, mocno wyczuwalny, ale wydawał mi się płaski, nie zmieniał sie zbytnio. Na pasku był delikatny, miał w sobie fajną gorzka nutkę, ale bardzo szybko wywietrzał. Może to wina testera? Na siebie psikałam w Sephorze- testery leżą na tych 'ciepłych półkach', pewnie to jakoś zmienia zapach. Na pasek psikałam w małej perfuerii, a że to nie Gucci, to tester mógł tam nieruszany trochę poleżeć. Sama nie wiem, co o tym mysleć. Teraz wypróbuję Intrusion. Odpowiedz Link
donjuan73 Bvlgari Black (Unisex) 30.08.05, 12:45 chodzi mi o Bulgari Black FIFI winner 1999... Chcialbym sie dowiedziec wasze opinie. Odpowiedz Link
bonitalore Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 02.07.05, 21:45 Witajcie... Poszukuję od jakiegoś czasu perfum ze znaczącą domieszką nutki jaśminu... Czy znacie jakiekolwiek godne polecenia ? Poszukuję również świeżych, tzw. "morskich" letnich zapachów, które nie zabijałyby intensywnościa, a jedynie niosły ze sobą przyjemną letnią nutę świeżości... Od jakiegoś czasu używam Amor Amor Cacharel, jednak nie jestem przekonana czy to dobry wybór na upalne dni... Będę wdzięczną za jakiekolwiek komentarze :-))) Odpowiedz Link
mangos Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 02.07.05, 22:27 Dla mnie bardzo morski i "chłodzący" jest Pierre Cardin- Bleu Marine. A jesli lubisz Amor Amor to może lepsze na lato będą Amor Amor Eau Fraiche? Odpowiedz Link
bonitalore Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 02.07.05, 22:42 dzięki za odpowiedź, jutro sprawdzę Pierra, może mi się spodoba :) tego drugiego niestety nie znam, ale też sprawdzę... Odpowiedz Link
piesn Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 08.07.05, 00:33 Na słoneczne lato 2005 (Wybrzeże, dziś pierwszy deszcz od ponad 3 tygodni:-). Tylko wody do ciała. EAU VITAMINEE Biotherm czy AROMA SUN Lancome? Preferencje zapachowe: nie-ogóek, nie-bryza, radość, owoce, słońce. Typ urody: ciemny blond. Typ charakteru: dość zdecydowany, nie przebojowy. Liczę na podpowiedź: jestem bezwęchowcem:P Odpowiedz Link
elve Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 08.07.05, 09:51 ja wybrałabym aroma sun. eau vitaminee jest wg mnie zbyt bezpłciowa jak na słoneczne wybrzeże. Odpowiedz Link
ewa9923 Którą aukcję wybrać 10.07.05, 22:51 Chcę kupić na Allegro Emporio White She 50ml. Poradzcie , u którego sprzedawcy lepiej kupic? Czy u tego SS allegro.pl/show_item.php?item=56687863 -ma wyższą cenę i to nie jest tester. A może kupić tańszy tester na tej aukcji allegro.pl/show_item.php?item=56128196 Jeden i drugi Sprzedający mają po 100% pozytywów. Którą aukcję wybrać?Z góry dziękuję Odpowiedz Link
madlaine_xx L'Instant de Guerlain EDP czy EDT - różnią się ? 27.07.05, 15:08 Jak w temacie, czy EDP i EDT różnią się mocno od siebie? Testowałam tylko EDP, a mam okazje odkupić tanio EDT, tylko nie wiem czy moge liczyć na te same wrażenia zapachowe co przy EDP, a niestety sprawdzić w perfumerii nie mam teraz jak :( Odpowiedz Link
renia.renia Re: L'Instant de Guerlain EDP czy EDT - różnią 27.07.05, 19:55 Edt ma bardziej owocowy początek, później wg. mnie zapachy bardzo zbliżają się do siebie. Osobiście wolę edt, edp bardzo mnie męczyło. pozdr :o) Odpowiedz Link
madlaine_xx Re: L'Instant de Guerlain EDP czy EDT - różnią 27.07.05, 21:32 Reniu ja testowałam EDP i troche boje się, że EDT będzie hmmm słabsze? Mnie EDP na szczęscie nie męczy, nadal namiętnie testuję, miałam próbkę z Sephory, a Charadka do zakupów dodała mi kolejną, zupełnie nieswiadomie :))) więc jeszcze potestuję - chyba skuszę się teraz na to taniutkie EDT a najwyżej potem dokupie EDP, Odpowiedz Link
earl_grey_tea "Co wybrać?"... bo O-zone sie konczy... 27.07.05, 17:46 rozumiem, ze nie dostalem odpowiedzi na moj post, bo umiescilem go nie tam gdzie trzeba (na forum ogolnym). (1) przydalaby sie jednak porada co do wyboru czegos zamiast S.Tacchini'ego - O-zone. chodzi o zapach 'w tym guscie'.widzialem pozytywne recenzje Chanel- Allure Man, badz Sport. rzeczywiscie warto? co mozna jeszcze przewachac podobnego? (2)rozumiem ze jest to zapach na wiosne/lato, raczej nie uniwersalny. na co wiec mozna przerzucic sie zapachowo na zime? a moze nie ma potrzeby? (3)pytanie ktore umiescilem rowniez w odpowiedni dzial, ale moze tu predzej ktos odpisze: perfumeria warta polecenia w Lublinie. ewentualnie Warszawa help, hilfe, pomości! za porade thank you from the mountain :) Odpowiedz Link
lucapuka Re: "Co wybrać?"... bo O-zone sie konczy... 27.07.05, 22:28 A może tak letni romans? Czyli Romance Silver Ralpha Laurena. Na mnie działa wielce, nie wiem jak na inne babki:)... Odpowiedz Link
malpa60 Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 03.08.05, 16:46 Odwieczne pytanie co wybrac....Addict,Innocent,Desnuda na pozne lato,jesien....marza mi sie a wybor musi pasc na jeden,czekam na Wasze opinie. Odpowiedz Link
renia.renia Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 03.08.05, 17:35 Polecam Addict, z mojego doświadczenia z tymi 3 zapachami najlepiej próbę czasu przedszedł właśnie ten zapach. Innocent - po naprawdę krótkim okresie fascynacji zaczął mnie mdlić, natomiast Desnudy prawie na sobie nie czułam. Ale to tylko takie moje osobiste wrażenia. Wszystkie 3 zapachy są piękne. Ja stawiam na Addict dlatego, ze jest zapachem złożonym, i pikantnym i słodkim, pozostawia smugę zapachu (jest wyczuwalny dla otoczenia), jest ponadto bardzo trwały. Odpowiedz Link
mangos Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 03.08.05, 17:38 Hmmm...mam je wszystkie;)Może dlatego,że tak trudno było się zdecydować. Odpowiedz Link
madlaine_xx Re: Oficjalny wątek "Co wybrać?" 03.08.05, 17:56 Ja lubie Innocenta m.in. przez miłość do klasycznego Angelka, Addicta na sobie nie trawię, po prostu śmierdzi :( choc znajdziesz tutaj wiele zachwytów i opinii pozytywnych, Desnudy chyba nie znam, albo nie pamiętam :) Odpowiedz Link
madlaine_xx Rochas ABSOLU czy ABSOLU INTENSE (czerwone) ??? 03.08.05, 19:18 co byście obstawili? kusza mnie oba i zapewne wczesniej czy później oba będą moje :) ale teraz moge sobie pozowlic tylko na zakup jednego, więc będę wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link
lhasa1 jaipur czy jaipur saphir? 04.08.05, 09:21 nie znam żadnego z zapachów ale opisy zachęcają:) który trwalszy i bardziej uniwersalny (zakładam że będzie jesienny lub po prostu wieczorowy:) z góry dzięki! Odpowiedz Link
agmusz proszę o słow parę nt Jazz YSL 22.08.05, 13:21 jaki to zapach i czy dla 32-letniego faceta mże być? Odpowiedz Link
lonli Re: proszę o słow parę nt Jazz YSL 27.08.05, 21:05 Mi bardziej podoba się Live Jazz,jest świeży, ale zarazem ciepły, taki leśny z nutą wanilii.Dla faceta ok.30stki w sam raz! Odpowiedz Link
rawita Nu edp czy Roma? 28.08.05, 14:41 Są strasznie podobne. Romę uwielbiam, ale właśnie mi się kończy. Nu jeszcze nie miałam, ale kusi mnie, żeby kupić go zamiast Romy. Przyznam, że po prostu nie lubię tego koszmarnego flakonu w kształcie kolumny z plastikowym korkiem. Z drugiej strony nie wiem, czy Roma nie jest nieco bogatszym zapachem i chyba minimalnie cieplejszym. Jak uważacie? Czy nie orientujecie się, który z tych dwóch zapachów jest trwalszy? Odpowiedz Link
elve Re: Nu edp czy Roma? 28.08.05, 15:29 > Są strasznie podobne. Romę uwielbiam, ale właśnie mi się kończy. Nu jeszcze nie > > miałam, ale kusi mnie, żeby kupić go zamiast Romy. Przyznam, że po prostu nie > lubię tego koszmarnego flakonu w kształcie kolumny z plastikowym korkiem. Z > drugiej strony nie wiem, czy Roma nie jest nieco bogatszym zapachem i chyba > minimalnie cieplejszym. Na mnie Roma jest zdecydowanie cieplejsza, ciężko, by coś nie było cieplejsze od Nu, które na mnie jest świerkowo-zimowo-trutkawe (na mole ;) ). Nu nie jest tak słodki. Wiem, po prostu wiem, że Nu edp na mnie zwyczajnie nie gra, wiem, że na niektórych pięknie zakwita. imo jest równie bogate jak Roma, a może i bogatsze - właśnie dzięki temu, że mniej jednoznacznie slodkie. > Jak uważacie? Czy nie orientujecie się, który z tych > dwóch zapachów jest trwalszy? pod względem trałości oba są killerami, ale Nu jest chyba bliżej ciała, mniej ekspansywne, nie tworzy takiej chmury jak Roma. Ja bym spróbowała nowego zapachu, skoro Ci sie podoba to inaczej się nie przekonasz, czy jest dla Ciebie ok. a zawsze to jakas zmiana w życiu :) Daj NU szansę ;) Odpowiedz Link
rawita Re: Nu edp czy Roma? 28.08.05, 20:17 Elve, dzięki za opinię! Póki co mam na jednej ręce Romę, na drugiej Nu i co chwilę zmieniam zdanie :) Odpowiedz Link
donjuan73 Pilnie o pomoc 29.08.05, 14:38 Czy ktos zna zapach BULGARI for men? I jak myslicie? Odpowiedz Link
klucha1 dorosłe perfumy :) 09.10.05, 14:27 Witam wszystkich, uwielbiam czytać Wasze forum bo tak pięknie i poetycko opisujecie niektóre zapachy, że choć często ich nie znam to mam wrażenie jakbym własnie je czuła:) Ponieważ mieszkam w średniej wielkości mieście i nie doczekaliśmy się jeszcze Sephory, zakupy w perfumerii bardzo mnie stresują. Mam wrażenie, że te wszystkie mamzele taksują mnie wzrokiem i zastanawiają się czy mam w kieszeni kilkaset złotych na zapach który wącham. Chciałabym więc zacząć od testowania czegoś konkretnego... Nie lubię zapachów morskich, kadzidlanych, ozonowych, ciężkich, trumiennych, ogórkowych, konwalii, wanilii w ogromnych ilościach Uwielbiam "fioletowe" zapachy - fiołków(!!), bzu, frezji, maciejki oraz zapachy jabłkowe i gruszkowe. Z "niepoważnych" wód toaletowych podobają mi się c-thru fioletowe, puma czerwona nowa oraz stary joop (all about eve)- ten jest powazniejszy ale nieprodukowany już Napiszcie mi proszę od czego mam zacząć testownie:) Może od Halloween, a może Lolity - tylko edp czy edt... Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link