elve Re: Dziś pachnę zmierzchem lata;) 22.08.06, 15:16 mlecznie, ciepło i otulająco - Mahorą. Odpowiedz Link
vanilia72 Re: Dziś pachnę zmierzchem lata;) 22.08.06, 16:31 znowu Un Jardin Sur Le Nil :) Odpowiedz Link
voluptas Asja Fendi 22.08.06, 16:41 która jako jedyna nie wchodzi w kolizję z bolącym gardłem. Odpowiedz Link
kalooo Alchimie Rochas 22.08.06, 17:46 i nigdy, ale to nigdy nie zebrałam tyyyylu komplementów, az mi głupio normalnie ;) Odpowiedz Link
orzeszek_solony CARON 22.08.06, 19:34 Na jednym nadgarstku Caron pour une Femme, na drugim Eau de Reglisse - po wizycie w perfumerii:) Pour une Femme zdecydowanie nie dla mnie - po pierwszym dobrym wrażeniu, na mojej skórze robi się "płaski", drażniący, czuję już tylko jakieś smętne, podgniłe mokre łodygi... Natomiast Reglisse ewoluuje na mnie w sposób nieprawdopodobny, od zachwytu po obrzydzenie - i z powrotem :O no, nie wiem... Odpowiedz Link
nevada87 Tresor Sheer + przypomniany życiowy żarcik;).... 22.08.06, 22:23 ... realna sytuacja w prawdziwym sklepie Manhattan w Gdańsku:) . Wchodzi córa z matką do perfumerii i podchodzi do półki... córka: Mamo! patrz!.... (matka się odwraca...) córka: Escalade!!!.... (głośniej już nie mogła tego powiedzieć;)). Sytuacja nie byłaby dla mnie o tyle dziwna ,bo przecież dziewczę mogło pomylić sklepy ,ale w pobliżu jak nie było tak nie ma sklepu za 5zł ;). Normalnie słowotwórstwo ciągle się rozwija:))). Odpowiedz Link
mrouh dzis pachnę... 23.08.06, 10:48 po pierwsze męskim Bois du Portugal:-) Hmmm, mój facet mógłby tak pachnieć, gdyby tylko dał się namówić... ja tez bym mogła, mnie namawiać nei trzeba, tylko próbeczka mała. Zawsze mnie przyciagała ta nazwa, jak kiedyś pojade do Portugalii to musze powąchać drzewa:-) Po drugie pachnę Bellodgia Carona, już po damsku:) Bardzo fajny na poczatku, środkowe nuty za słodko-pudrowe dla mnie, ale teraz znów jest miło. Niestety, tylko próbeczka... Odpowiedz Link
kalia_t Re: dzis pachnę... 23.08.06, 23:11 Mrouh:) dzięki za opis Carona, brzmi bardzo interesująco:) Obiecuję, że w weekend odpiszę na mail:) Odpowiedz Link
mangos Wybrałam Desnudę... 23.08.06, 11:50 a najchętniej pachniałabym ...wszystkim. Wróciłam z Bułgarii. Przyjemnie patrzy mi sie na deszcz za oknem... i ten miły chłodek na dworze, to rześkie powietrze...Można wreszcie zapachnieć czymś co lubię, wczoraj przed snem było BC.W końcu mam mały zapas...Jak szaleniec spoglądam na swoją kolekcję ,wącham co popadnie, delektuje się i dochodzę do wniosku,że mogłabym kupować perfumy w nieskończoność!!! To nic,że niektóre stoją prawie zapomniane, wyciągam flakony od dzwona by tylko powąchać...ale świadomość braku któregoś powoduje we mnie dziwny niepokój. Jak dobrze być znów w Polsce!!! Odpowiedz Link
a.g.n.i Idole i TfT zmieszanymi razem, tak im dobrze+ 23.08.06, 14:40 a my unieruchomieni w Augustowie przez awarię skutera. Na szczęście w nieszcześciu awaria dopadła nas w cywilizowanym miejscu, gdzie jest warsztat etc. a i wypocząć się da. na razie tkwimy w ośrodku nad jeziorem Bialym i czekamy, co w serwisie powiedzą. Już wiemy, że tu go nie naprawią, przewożą go jutro do Ełku. Hehe, pomysł z nie testowanymi próbkami i zeszytem był w dziesiątkę. Jak deszcz leje, to testuję sobie zapachy i piszę. A balam się, że czasu nie będzie, bo mieliśmy być "w drodze". Ściskam wszystkich i może jeszcze z raz do kafejki zajrzę, a na razie chyba kończy mi się czas przy kompie;-P Odpowiedz Link
izolden Re: Idole i TfT zmieszanymi razem, tak im dobrze+ 24.08.06, 14:03 a.g.n.i, Ty jesteś w Augustowie:))) a ja mieszkam w Suwałkach, 30km od Augustowa, może małe spotkanko?:))) Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Idole i TfT zmieszanymi razem, tak im dobrze+ 28.08.06, 13:56 zaraz Ci poślę maila:-) oj, bo mi się czas w kafejce skończy:-) Odpowiedz Link
anniehall78 Avignon,o powąchaniu którego marzyłam od miesięcy+ 23.08.06, 17:37 ....i łzy w oczach! zamiast zapachy mrocznego, ciężkiego i kadzidlanego na mojej skórze wychodzi guma do żucia Donald ;((( taka podła: słodka i owocowa <grrr...> nie mogę w to uwierzyć.... moja skóa zawsze osładzała zapachy, kwiaty bardzo szybko na niej więdną, ale to, co uczyniła z Avignon, to już przesada..... Odpowiedz Link
wiolinka100 Re: Dziś pachnę zmierzchem lata;) 23.08.06, 18:26 Dziś od rana była Gloria, później Le feu light, które nadal mocno czuję ;) Odpowiedz Link
kalooo Gloria też:) 23.08.06, 22:03 kiedyś mi sie nie podobała, dziś zaniosła mnie do glorious world of new professional experience:) od października;) Odpowiedz Link
voluptas znowu Mauboussin 24.08.06, 10:00 ale dziś dla odmiany nic nie czuję przez wredny megakatar :( Odpowiedz Link
nevada87 Chocolovers czyli murzynek z migdałami;)... 24.08.06, 10:20 ... po za tym wyczuwam jakieś podobieństwo do lolity L:).Oba zapachy przepiękne!:). Odpowiedz Link
elami3 Re: Dziś pachnę zmierzchem lata;) 24.08.06, 10:45 Loccitane Feuille de Figuier Fig + Le Feu Odpowiedz Link
rheia Re: Dziś pachnę zmierzchem lata;) 24.08.06, 13:58 Na jednym nadgarstku wiosną czyli Violetta Penhaligon`s.Na drugim-dymną jesienią:Dzing L`Artisan Odpowiedz Link
joaasiak1 Re: Dziś pachnę zmierzchem lata;) 24.08.06, 15:46 HC edp, a teraz jeszcze na łapie Hiris:-) Odpowiedz Link
mrouh pur desir de gardenia yr 28.08.06, 14:07 ostatnio vardzo lubię gardenię, tylko jakoś zapachu z wyczuwalną gardenią jakoś namierzyć nie mogę (oprócz yr oczywiście), ale takiego, żeby nie zadusił, bo to przy gardenii łatwe. Odpowiedz Link