Dodaj do ulubionych

Projekt szafy

17.05.10, 09:48
Witam,
wiem, że dużo wątków o szafie już było, ale mam nadzieje, że nie powtórzę a
jeśli to wybaczcie :)
Chciałabym zamówić szafę na wymiar we wnęce ale do salonu. Nie wiem czy to
dobry pomysł ale inna możliwość to taka zwykła w mniejszym pokoju, ale
zajęłaby za dużo miejsca..
Moje pytania:
1. Czy według Was szafa w salonie to dobry pomysł?
2. Nigdy wcześniej nie zamawiałam takiej szafy, na co zwrócić uwagę przy
zamawianiu?
3. Jak najlepiej zaprojektować wnętrze?
Obserwuj wątek
    • piotrek532 Re: Projekt szafy 28.05.10, 17:59

Witam,

Każda wnęka to dobry pomysł żeby ją zagospodarować.

Pytanie: Jak to zrobić? Czy jest to odpowiednie miejsce dla szafy.

W zabudowie wnęki można wykorzystać drzwi przesuwne, otwierane, łamane.

Szafa może nawiązywać do salonu lub zdecydowanie się od niego odcinać, mieć swój
      niepowtarzalny charakter.

Wszystko zależy od pomieszczenia i upodobań domowników.

Jeżeli, nigdy wcześniej nie zamawiałaś takiej szafy, to najlepiej jeżeli
      odwiedzisz kilka punktów, które świadczą tego typu usługi.
      Zobaczysz w sposób namacalny, jak to wygląda. Kolejnym krokiem może być
      zaproszenie takiej firmy do siebie na dokonanie pomiaru i wykonanie projektu.

Niektóre firmy oferują wstępną wizualizację i projekt po podaniu wymiarów. To
      ciekawa propozycja i godna uwagi. Szczególnie w Twoim przypadku, zważywszy na
      to, że do końca nie jesteś zdecydowana.

Jak najlepiej zaprojektować wnętrze?

Po pierwsze, do szafy powinien być łatwy dostęp.
      Powinnaś odpowiedzieć sobie na pytanie, jakie będzie przeznaczenie szafy, jaką
      odzież będziesz w niej trzymała.

Ważne jest to w jaki sposób składasz swoje rzeczy (np. swetry, koszule, spodnie,
      bluzki) oraz ile miejsca zajmuje odzież wisząca.
      Pamiętajmy, że każdy z nas ma inne upodobania.

Jeżeli odpowiesz sobie na te wszystkie pytania, możesz śmiało przystąpić do
      projektowania. Wykonać wstępny szkic swojej szafy.

Jeżeli jednak nadal masz wątpliwości zaproś firmę, która profesjonalnie zajmuje
      się projektowaniem tego typu szaf i poproś o pomoc. Powiedz otwarcie na czym
      najbardziej Tobie zależy, a tylko w tedy uzyskasz właściwą pomoc.

Serdecznie Pozdrawiam

Piotr Omen

P.S. Jeżeli będę mógł w czyś pomóc to proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy.

PIOTR OMEN
      Komandor
      tel. 501-743-794
      pomen@komandor.pl

Salon Firmowy Komandor
      Al. Komisji Edukacji Narodowej 54
      • afia40 Re: Projekt szafy 01.06.10, 09:06
        A czy jest możliwość zamówienia szafy ale w niskiej cenie. Bo jednak na szafę
        dużo pieniędzy nie mam coś ok 2-2,5 tys. Musze się od razu zwrócić do stolarza
        czy jakaś firma jest w stanie za taką kwotę coś zrobić?
        • konwalijka33 Re: Projekt szafy 04.06.10, 10:53
          Wydaje mi się, że jakaś firma Ci zrobi za tyle. Musisz poodwiedzać salony :)
    • joanna_pro Re: Projekt szafy 08.07.13, 20:02
      Projekt szafy wnekowej e-umeblowani.pl/2013/07/projekt-szafy-z-miejscem-na-deska-do-prasowania/ z miejscem na deskę do prasowania
    • marlenka1217 Re: Projekt szafy 09.07.13, 15:03
      Moim zdaniem szafa w salonie to dobry pomysł. Ludzie tracą za dużo miejsca na jakieś komody i regaliki. Szafa jest ok. Jakby co ta firma robi fajne meble na wymiar: www.perfectus.warszawa.pl/
    • naklejki-na.pl Re: Projekt szafy 17.07.13, 12:30
      Jak już szafa będzie gotowa- i gdyby powierzchnia drzwi okazała się za duża i za pusta - polecam dekoracje na drzwi szafy - tutaj ciekawy artykuł o tym: naklejki-na.pl/naklejka-na-szafe-i-inne-meble/
    • ewaa00 Re: Projekt szafy 19.07.13, 00:52
      Proponuję jednak zrobić meble na wymiar, ponieważ trudno trafić w odpowiedni wymiar, jeśli chodzi o szafy już gotowe z salonów. Ja swoje szafy zleciłam firmie iSzafy. Mają ciekawe pomysły i świetnych fachowców, którzy te pomysły realizują. Wejdź sobie na ich stronę i zobacz.
      • 0panpawlik Re: Projekt szafy 19.07.13, 10:25
        Tez myślę, że lepiej znaleźć specjalistę, który robi meble na wymiar i zrobi je sam fachowo. Plusem jest też, że można wynegocjować z takimi fachowcami fajne ceny. I tak na prawdę mogą zrobić wszystko co Ci przyjdzie na myśl.
    • lelejek Re: Projekt szafy 23.07.13, 13:02
      Nie stanowi problemu, by we wnęce w salonie była ukryta szafa. Jak ją wkomponować w wystrój pomieszczenia, co powinna zawierać (zależy co kto chce w niej trzymać) to już zadanie stolarza/projektanta. Przed wykonaniem niezobowiązująca wizualizacja powinna dać odpowiedź na pytanie o wygląd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka