asia255 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 28.04.10, 10:23 Wszystkich poszukujących fajnych inspiracji zapraszam na nasz fanpae na Facebooku www.facebook.com/KlimatyDomu pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
green_gregor78 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 28.10.10, 11:10 Ja natrafiłem ostatnio na stronę hitczyshit.pl mnóstwo fajnych pomysłów na aranżację wnętrz. Przy każdym produkcie odnośnik do strony producenta bądź sklepu online. Dodatkowo mozliwość wymiany opinii i oceny wszelkich propozycji. Przyjemne z pożytecznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
mk.17 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 19.12.10, 20:48 pod adresem poniżej galeria bardzo pomysłowych wieszaków picasaweb.google.com/113403308391603605238/Wieszaki# Te wieszaki to coś całkiem nowego na polskim rynku i myślę że to produkty godne polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
galerialaven www.GALERIALAVEN.com 05.02.11, 11:09 www.GALERIALAVEN.com - Oryginalne prezenty i dekoracje dla domu. Odpowiedz Link Zgłoś
leesca sklep POLSKADREWNIANA 18.02.11, 17:26 WWW.SKLEPPD.PL - wyposażenie wnętrz nawiązujące do stylu ludowego. W sprzedaży autorskie meble, ceramika, dywany, chodniki, plecionkarstwo etc., Wszystkie przedmioty wykonane ręcznie przez Twórców Ludowych Odpowiedz Link Zgłoś
marianek555 Re: sklep POLSKADREWNIANA 06.12.11, 15:26 Bardzo fajnym sklepem jest także www.Scandiconcept.pl kupiłem u nich kilka dodatków do domu i jeszcze się nie zawiodłem. Styl rzadko spotykany w Polsce,ale naprawdę piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
isdesignstudio ciekawe elementy do wnetrza 26.02.11, 13:33 Obrazy olejne i akrylowe stanowią doskonałe wykończenie i ozdobę wnętrza. www.isdesignstudio.pl/obrazy/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
isdesignstudio OBRAZY OLEJNE 26.02.11, 13:34 www.isdesignstudio.pl/obrazy/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
isdesignstudio Re: OBRAZY AKRYLOWE 26.02.11, 13:34 www.isdesignstudio.pl/obrazy/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
isdesignstudio Re: OBRAZY GRAFIKI RZEŹBY 26.02.11, 18:16 www.isdesignstudio.pl IS DESIGN STUDIO zaprasza do obejrzenia elementów dekorujących wnętrza. Na zamówienie tworzymy niepowtarzalne elementy do mieszkań i lokali użytkowych. www.isdesignstudio.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mart-enia Latela (Pracownia Projektowa) Zawieszki Ceramiczne 28.04.11, 11:50 www.latela.pl pracownia projektowa, ceramika na stronie link do aukcji internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
moonalisa Obrazki,portrety,rysunki 14.05.11, 13:14 Zoopsycholog oferuje rysunki psów kotów,ptaków na zamówienie-portret Twojego ukochanego pupila w dowolnej technice(pastel,akryl,tempera,olej,ołówek). Poznań:695543256 więcej na stronie w zakładce:rysunki,obrazki www.zoopsycholog.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kredytnajuz Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 19.05.11, 16:13 Polecam kwiaty do dekoracji wnętrz www.cornflowers.pl Odpowiedz Link Zgłoś
projektant_wnetrz_szoka Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI Chorzów 20.05.11, 18:55 W Chorzowie na ul . Powstańców32 (równoległa do głównej ulicy z deptakiem Wolności ) www.antyki-chorzow.pl/ Prowadzi ten sklepik sympatyczny pan u którego w dobrej cenie można kupić fajne elementy do eklektycznych aranżacji , meble , porcelanę , misy , ramy , stare wagi po prostu wszystko Polecam Iwona Szoka Projektowanie wnętrz www.twojeJa.pl 512139844 p.s. myślę ,że jeśli ktoś się powoła na mnie to na pewno dostanie jakiś upuścik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lad.mar Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 27.05.11, 14:54 Fajna galeria z artykułami wnętrzarskimi folk i design. Polecam!!! www.galerianeubauer.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anna-2-0-11 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 07.08.11, 19:48 bardzo ciekawe przedmioty, meble ręcznie malowane, vintage tez folkowe drobiazgi można znaleźć na stronie formdeco.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ket-uga Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 30.05.11, 15:32 Polska pracownia plastyczna zajmująca się metaloplastyką. Rewelacyjne wieszaki z cytatem i wiele innych przedmiotów wykonywanych na zamówienie klienta. www.nuskuart.pl/1,1,wieszaki-z-cytatem,121 Ja oprócz wieszaka skusiłam się na numer na dom z portretem mojego kota - REWELACJA!!! na skalę kraju i europy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
orka02_only Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 07.09.11, 16:19 Niedawno odkryłam super stronę z ładnymi figurami www.abatti.pl Odpowiedz Link Zgłoś
moonalisa Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 07.09.11, 17:11 malutka,nowa galeria,,Zakątek Sztuki" w Poznaniu: (nie tylko internetowa) zakatek-sztuki.otobiznes.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
superstefa <a href="http://fotografia-kolekcjonerska.pl/" target="_blank" rel 26.10.11, 15:41 Zdjęcia historyczne, czarno-białe, najstarsze pochodzą z okresu przedwojennego, głównie z Krakowa i Lwowa, zdjęcia miasta lecz również portrety na których uchwycony jest niezwykły klimat przedwojennej Polski, wszystkie pochodzą ze zbiorów foto Bielec - najstarszego zakładu fotograficznego w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
eliza9 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 01.11.11, 18:54 Sklep internetowy Dolina Kultury (www.dolinakultury.pl) z rękodziełem przeznaczony jest dla osób ceniących sobie przedmioty oryginalne i niepowtarzalne. Zgromadzone tu prace wykonane są w pojedynczych egzemplarzach według własnego projektu twórców. Poprzez swój indywidualny i niepowtarzalny charakter są idealnym pomysłem na prezent dla najbliższych. „Dolina Kultury” to również zbiór unikatowych przedmiotów dekoracyjnych do wystroju Twojego domu, biura, ogrodu. Prezentowane tu przedmioty rękodzielnicze tworzone są różnymi technikami artystycznymi. Znajdziesz tu obrazy, rzeźby, ceramikę, artykuły dekoracji wnętrz, ozdoby świąteczne, aniołki oraz wiele innych, wykonane z drewna, słomy, siana, gliny, kamienia czy szkła. Słowem, wszelkie wyroby ręcznie robione w najlepszym wydaniu. Sklep jest również miejscem promocji twórczości artystów, w szczególności regionu kujawsko pomorskiego. Zapraszamy do współpracy artystów z zamiłowaniem do tworzenia rękodzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
mipal82 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 15.01.12, 22:18 magicznemiejsce.pl/produkty.php?kat=2 Odpowiedz Link Zgłoś
mipal82 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 21.01.12, 19:05 "Bo klimat jest najważniejszy" - Magicznemiejsce.pl - strona która cię zainspiruję - warto - tego jeszcze nie widziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_19_88 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 10.10.12, 11:58 www.nadii.pl/category.php?id_category=50 Odpowiedz Link Zgłoś
pieknypokoj.pl Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 12.11.12, 11:48 Witam serdecznie, Prowadzę firmę Piękny Pokój.pl, która zajmuje się artystycznym malowaniem ścian w pokojach dziecięcych, młodzieżowych i nie tylko. Wykonuję piękne malowidła w mieszkaniach i domach prywatnych, żłobkach, przedszkolach, szkołach, salach zabaw, centrach medycznych i szpitalach. Maluję również elementy dekoracyjne w salonach spa, zakładach fryzjerskich, kwiaciarniach, sklepach oraz w salach konferencyjnych w korporacjach. Wykonuję również doniczki kwiatowe z różnymi motywami dziecięcymi jak również istniejącymi elementami dekoracyjnymi nawiązując do stylu wnętrza. Serdecznie zapraszam do odwiedzenia strony internetowej www.pieknypokoj.pl, gdzie prezentowane są wybrane realizacje jak również zapraszam na Allegro, gdzie sprzedawane są doniczki. Z uwagi na ciągłą pracę w terenie preferowany kontakt mailowy: info@pieknypokoj.pl www.pieknypokoj.pl Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
antiquesworld Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 15.01.13, 00:11 Zapraszam na stronę www.antiquesworld.eu/ lub na facebooku: www.facebook.com/AntiquesWorld.eu. Fantastyczne antyki meble: komody, gabloty, szafy, krzesła, fotele, stoły, stoliki karciane. Każdy znajdzie tam coś dla Siebie. Bardzo duża ilość mebli 200-300 letnich, bez renowacji w wyśmienitym stanie. Zobaczcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
michu_zbychu You Art Me! 29.01.13, 14:16 www.youartme.com - świetna strona z reprodukcjami na płótnie, w ramach i też w formie plakatu! Jest ogromny wybór więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie! :))) GORĄCO POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
pogodnam www.SztukaToTu.pl 29.01.13, 16:24 www.sztukatotu.pl Oryginalne malarstwo, rysunek, pastel, rzeźba itp - myślę, że dla ludzi z trochę bardziej zasobnym portfelem, ale nie są to zalewające rynek, powielane nadruki na płótnie (często marnej jakości), tylko oryginalne, dobre jakościowo prace, wykonane przez artystów, a nie maszynę drukującą. Zależy kto co woli. Odpowiedz Link Zgłoś
michu_zbychu Re: www.SztukaToTu.pl 29.01.13, 16:35 Mój drogi, sztuka współczesna się rozwija, i nadruk nie oznacza wcale słabej jakości, jest to niestety stereotyp panujący wśród ludzi "interesujących się" sztuką współczesną. Owszem, kto co woli... . Odpowiedz Link Zgłoś
pogodnam Re: www.SztukaToTu.pl 29.01.13, 18:04 Na stronie, którą poleciłeś widzę sporo fajnych prac i przede wszystkim mają one swoich autorów więc pewnie i ich jakość jest lepsza - ja pisząc o marnej jakości nadrukach miałam na myśli takie, które można znaleźć w prawie każdym sklepie wnętrzarskim, powielane prace starych mistrzów (Klimt, Picasso itp) - kopiowane motywy, wydrukowane zazwyczaj małym kosztem. Chyba nie zaprzeczysz, że dominują one na rynku i trochę promują bylejakość. Nie jestem żadnym znawcą, ale nie trzeba nim być żeby się trochę buntować wobec zalewającej nas nijakości (w wielu sferach, co ma przełożenie także i tutaj). Cena takich drukowanych prac jest często dużo niższa niż cena samych materiałów, które zużywa ktoś malując obraz własnoręcznie. To z pewnością nie pozostaje bez wpływu na ich jakość. Wiadomo, że kto inny zainteresuje się powielonym (!) nadrukiem (nawet dobrej jakości) a kto inny obrazem namalowanym przez artystę własnoręcznie. Ale to, że ktoś się zdecyduje na oryginalny obraz, a nie nadruk wcale nie oznacza, że jest cytując ciebie "interesującym się sztuką współczesną" (rozumiem, że skoro zamknięte w cudzysłów miało mieć wydźwięk negatywny) snobem. U mnie obok powielonego w setkach egzemlarzy plakatu koncertowego Kim Nowak wisi obraz olejny (bynajmniej nie mojego autorstwa). Oba lubię równie mocno ale wiem który towarzyszyć będzie mi dłużej i który prezentuje większą wartość, stanowiąc swego rodzaju inwestycję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
michu_zbychu Re: www.SztukaToTu.pl 31.01.13, 12:59 Mój drogi, zupełnie się z Tobą zgadzam, prace malowane mają swój urok i czar, a pisząc o osobach, które interesują się sztuką współczesną miałem bardziej na myśli nie snobów, ale osoby, które uważają, że się interesują, a w rzeczywistości maja w tym temacie nikłą wiedzę. Z tego powodu dzieła artystów, którzy tworzą za pomocą nowoczesnych technik, które wcale nie oznaczają kiepskiej jakości mają złą sławę przez pewne stereotypy. Świat się rozwija, technologia też i sztuka także. Sam nabyłem parę świetnych obrazów z www.youartme.com i są w bardzo bardzo dobrej jakości i po prostu pasują do nowoczesnego stylu mojego mieszkania. Widać, że osoby, które tam działają podchodzą do sprawy bardzo profesjonalnie i dbają o jakość. Ja jestem bardzo zadowolony i po prostu - polecam. Poza tym jest tam również bardzo duży wybór, więc nawet jak ktoś woli bardziej "poważną" sztukę na pewno coś dla siebie znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pogodnam Re: www.SztukaToTu.pl 31.01.13, 15:03 "Świat się rozwija, technologia też i sztuka także" - zdaję sobie z tego sprawę, ale chyba się zgodzisz, że ten rozwój nie zawsze zmierza w dobrym kierunku i myślę, że czasem warto się zatrzymać, pomyśleć, nie podążać szaleńczo za modą i łatwizną, bo to prowadzi między innymi do upadku rzemiosła, rękodzieła...- według mnie kupowanie mechanicznie powielanych prac to też krok w tym kierunku, w kierunku unifikacji i braku różnorodności. Ja jednak wolałabym mieć u siebie unikalną pracę niż wydruk, który mogę spotkać w każdym innym domu. Na podobnej zasadzie wybieram lokalny sklepik a nie supermarket. Ale oczywiście wielu ludzi wybierze supermarket, bo jedynym kryterium będzie cena (jak przy budowanie polskich autostrad:)). Ja zachęcam do wspierania polskiego rękodzieła, rozpatrzenia zakupu prac w galeriach typu Sztuka ToTu, których jest sporo w internecie, zresztą w tym wątku jest kilka fajnych linków (i gdzie ceny, z wiadomych przyczyn, są często niższe niż w galeriach stacjonarnych). A w youartme wypatrzyłam świetne fotele (narazie niestety nie na moją kieszeń), tak więc dzięki za namiar! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
michu_zbychu Re: www.youartme.com :D 31.01.13, 15:10 No cóż, youartme.com również wspiera polskie rękodzielnictwo - we wspomnianym przez ciebie fotelu (pin-up jest super!) czy w ręcznie malowanych filiżankach robionych przez lokalną manufakturę fajans włocławek :) To jest po prostu połączenie tradycji i rzemiosła z nowoczesnością i uważam że to jest genialny kierunek w jakim zmierzają nasze czasy. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pogodnam Re: www.SztukaToTu.pl 31.01.13, 15:56 No widzisz, mimo trudnych początków zgadzam się z Tobą w 100%:) Moje zastrzeżenie od samego początku dotyczy wyłącznie mechanicznie powielanych (w dziesiątkach egzemplarzy i w każdym rozmiarze) nadruków na płótnie - do tego nic mnie nie przekonana. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka323 Re: www.SztukaToTu.pl 05.06.14, 13:06 Nie żebym się wymądrzała, ale czy przypadkiem nie dyskryminuje się tutaj artystów, którzy tworzą w komputerze lub robią zdjęcia? Mnie się podobają obrazy wieloczęściowe np. takie agatonstudio.pl/108-obrazy-wieloczesciowe-kaskadowe i czy to oznacza, że mój gust jest byle jaki? Przecież to jest też forma sztuki. Może nie wszystkie stoją na poziomie, a właściwie niewiele z tych obrazów jest piękna, ale coś można dla siebie wyszukać. Tylko czy sztuka ma być piękna? Obrazów większości artystów nie uznawano za życia. Czyli co? Jak kto żyje, to nie piękne, a jak umrze, to zachwyty? Dziwne, że obraz musi nazywać się sztuką i to najlepiej aby był tak nazwany przez krytyków aby tą sztuką się stał. Odpowiedz Link Zgłoś
laska350 Re: GALERIE / SZTUKA UŻYTKOWA = LINKI 31.01.13, 16:16 naszpieknydom.pl Polecam wszystkim:):) Odpowiedz Link Zgłoś