moczypyszczek
20.02.11, 23:45
Kompletnie nie mam oka do dodatkow i strasznie ciezko mi cokolwiek dobrac :(
Poszukuje zaslon do salonu i kompletnie nie mam pomyslu jaki kolor moglby pasowac.
W salonie mam czekoladowa kanape; komoda, stol, kominek i stolik pod tv sa koloru olchy (chlodny odcien), krzesla czekoladowe, panele chlodny odcien (nie pamietam, moze tez olcha, he he), wlochaty dywanik jasnobezowy, a na nim maziaje czerwone i ciemnobezowe. Kolor scian jasny - jablkowy.
Brzmi to strasznie nudno, ale nie jest tak zle ;) jedynie dosyc mdlo, zapewne przez nadmiar brazu.
Chcialabym kupic jakies uniwersalne zaslony (lubie czesto zmieniac kolor scian, byc moze nastepny to bedzie "toskanska terracota") i nie potrafie poradzic sobie z doborem. widzialam takie delikatne z organtyny w szerokie poprzeczne pasy ecru i brazowe, ale.. czy to na pewno dobry wybor? Z drugiej strony jak walne np cos z czerwienia, zeby byl podobny akcent jak na dywaniku, to juz bede ograniczona z kolorami scian.
Przyznam ze mam problem, bo w pokoju sa dwa przeciwlegle okna, wiec wydatek na dwie pary jakis ciekawych zaslon bedzie calkiem spory, wiec nie chcialabym kupic takich, ktore bedzie trzeba zmienic przy nastepnym malowaniu.
Czy mozecie mi pomoc i cos zasugerowac?? Oprocz zmiany mebli, he he ;)
Jesli przy okazji ktos mialby pomysl na ozywienie tego salonu jeszcze jakims dodatkiem to rowniez prosze o sugestie - szczegolnie odnosnie koloru