Dodaj do ulubionych

Jakie zaslony????

20.02.11, 23:45
Kompletnie nie mam oka do dodatkow i strasznie ciezko mi cokolwiek dobrac :(
Poszukuje zaslon do salonu i kompletnie nie mam pomyslu jaki kolor moglby pasowac.

W salonie mam czekoladowa kanape; komoda, stol, kominek i stolik pod tv sa koloru olchy (chlodny odcien), krzesla czekoladowe, panele chlodny odcien (nie pamietam, moze tez olcha, he he), wlochaty dywanik jasnobezowy, a na nim maziaje czerwone i ciemnobezowe. Kolor scian jasny - jablkowy.
Brzmi to strasznie nudno, ale nie jest tak zle ;) jedynie dosyc mdlo, zapewne przez nadmiar brazu.
Chcialabym kupic jakies uniwersalne zaslony (lubie czesto zmieniac kolor scian, byc moze nastepny to bedzie "toskanska terracota") i nie potrafie poradzic sobie z doborem. widzialam takie delikatne z organtyny w szerokie poprzeczne pasy ecru i brazowe, ale.. czy to na pewno dobry wybor? Z drugiej strony jak walne np cos z czerwienia, zeby byl podobny akcent jak na dywaniku, to juz bede ograniczona z kolorami scian.
Przyznam ze mam problem, bo w pokoju sa dwa przeciwlegle okna, wiec wydatek na dwie pary jakis ciekawych zaslon bedzie calkiem spory, wiec nie chcialabym kupic takich, ktore bedzie trzeba zmienic przy nastepnym malowaniu.

Czy mozecie mi pomoc i cos zasugerowac?? Oprocz zmiany mebli, he he ;)

Jesli przy okazji ktos mialby pomysl na ozywienie tego salonu jeszcze jakims dodatkiem to rowniez prosze o sugestie - szczegolnie odnosnie koloru
Obserwuj wątek
    • noc_listopadowa1 Re: Jakie zaslony???? 24.02.11, 21:36
      Wiesz, tak bez oglądania to nikt Ci nie pomoże.
      Wrzuć zdjęcia na jakieś forum wnętrzarskie ze zdjęciami
      i poproś o rady:)
      Super uniwersalne byłyby tylko zasłony białe lub szare,
      ale one Ci nie ożywią wnętrza.
      • me-design.pl Re: Jakie zaslony???? 25.02.11, 07:04
        Wydaje mi się, ze wybor bezowo brazowych bedize dobry, biorąc pod uwagę, ze w planie jest zmiana koloru scian. W sumie trzeba podjąc decyzję, czy bedziecie ozywiac salon dodatkami czy kolorem scian. Do mocnego koloru jak terracota nei beda pasowac zywe dodatki. Więc jezeli dodatkami kolorowymi gramy to zaslony tez moga byc np. bezowe z wzorkiem w bordo, czy kolor ktory jest na dywanie i do tego jakis obraz, wazoniki, itp. Przy zmianie na kolor terracota to pozostaja raczej tylko neutralne kolory. Lepiej jest pomalowac jedna sciane na zywy kolor a resztę na neutralny, inaczej to bedzie bardzo meczace. I wtedy nadal zaslony z kolorem beda pasowaly:)
    • mikaela13 Re: Jakie zaslony???? 25.02.11, 12:36
      Przy tak dużej ilości czekoladowych powierzchni kremowe zasłony z pewnością by się sprawdziły i miałabyś pewność, że niezależnie na jaki kolor i pomalujesz ściany w przyszłości, nie będziesz miała z nimi problemu. Ponadto ciemne zasłony mogą się wydawać ciężkie i masywne, raz sprawdziłam takie na wizce w Decorze i nawet jako projekt pokój wydał mi się posępny;) Przez długi czas miałam u siebie wiśniowy dywan (z kremowymi wzorkami) i narzutę na kanapę oraz właśnie jasne zasłony i bardzo lubiłam tę kombinację.
    • moczypyszczek Re: Jakie zaslony???? 25.02.11, 22:22
      Wspaniale, dziekuje za rady!
      Kupie te bezowo-brazowe i bede dalej starac sie ozywic pokoj jakimis czerwonymi dodatkami. chociaz nie wiem jeszcze jakimi :)
      No i rozmyslam jeszcze nad pokrowcami na krzesla w kolorze ecrue. Nie bedzie wtedy az tak duzo tego czekoladowego brazu - wlasciwie tylko wielka narozna kanapa.
      Ale najpierw zaslony, a pozniej zobaczymy jak to wyglada :)
    • isdesignstudio Re: Jakie zaslony???? 26.02.11, 12:38
      Może na naszej stronie znajdziecie podobne rozwiązania lub inspiracje do stworzenia własnego wnętrza. Zapraszamy do obejrzenia naszych propozycji.
    • agnieszkaha1 Re: Jakie zaslony???? 29.03.11, 12:37
      Ja bym postarała się dopasować tak np kolor zielony, ale nie mocny i wyrazisty tylko taki stonowany raczej. Beż będzie pasował ale raczej nie ożywi pomieszczenia ;)

wystrój okien
    • pseudo-dekoratorka Re: Jakie zaslony???? 05.04.11, 10:24
      może takie : www.dekoria.pl/offer/product/19/673/Zaslona-na-szelkach
    • kiepureczka Re: Jakie zaslony???? 24.06.13, 12:19
      www.facebook.com/photo.php?fbid=190372227787633&set=a.120437864781070.24721.120160678142122&type=1&theater a może coś takiego? Fajne i wyraziste, a jednoczesnie lekkie przynajmniej mi sie tak wydaje
    • kiepureczka Re: Jakie zaslony???? 29.07.13, 16:17
      Do salonu to ja bym dała jakieś długie, żeby wygladały efektownie, no chyba że masz mało miejsca to np panele fajnie wyglądaja :) o np coś takiego wychaczyłam www.facebook.com/photo.php?fbid=205759172915605&set=pb.120160678142122.-2207520000.1375107425.&type=3&theater
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka