Dodaj do ulubionych

Hockery, stołki barowe !

29.04.04, 15:55
Od pół roku namietnie poszukuję.
Czy znacie firmy, które maja ciekwe wzory ?

Dzieki

Katee
Obserwuj wątek
    • apsik10 Re: Hockery, stołki barowe ! 29.04.04, 20:37
      www.calligaris.it
      Ja sobie ostrze zeby na krzesla i hockery o nazwie "Way":)
      • furys Re: Hockery, stołki barowe ! 03.05.04, 00:58
        A czy ktos wie, gdzie we Wroclawiu mozna obejrzec jakies ciekawe hockery???
        Widzialem ladne w "Swiecie krzesel" u zbiegu ulic Kazimierza Wielkiego i św.
        Antoniego, ale chcialbym zobaczyc "na zywo" jeszcze inne...
        Pozdr!
        • kasia_jp Re: Hockery, stołki barowe ! 05.05.04, 13:08
          Może coś wpadnie Ci w oko:

www.nowystyl.com.pl/pl/kategorie.htm

Mam w kuchni krzesła z tej firmy i jeszcze poluję na stół do kompletu. Polecam.
        • emka1 Re: Hockery, stołki barowe ! 06.05.04, 15:32
          furys napisał:

> A czy ktos wie, gdzie we Wroclawiu mozna obejrzec jakies ciekawe hockery???
          > Widzialem ladne w "Swiecie krzesel" u zbiegu ulic Kazimierza Wielkiego i św.
          > Antoniego, ale chcialbym zobaczyc "na zywo" jeszcze inne...
          > Pozdr!

Ja właśnie tam zamówiłam krzesełka. Chyba już nigdzie we Wrocku nie ma nic
          ciekawego w rozsądnych cenach:-)
    • piotr_2804 Re: Hockery, stołki barowe ! 05.05.04, 14:40
      Ostatnio kupiłem taki stołek w JYSK, cena 400 PLN a w promocji 200PLN. Hocker
      jest regulowany, obrotowy i ma ciekawy kształt siedziska (jest czarne).
      Pozdrawiam
      • katee1 Re: Hockery, stołki barowe ! 06.05.04, 10:40
        Widziałam te z Nowego stylu.... dziękuje, faktycznie sa niezłe....
        Szukam czegos bardziej oryginalnego... a wszystkie hockery na które trafiam mam
        wrazenie,że sa na jedno kopyto...
        Piotrze ten hocker z JYSK jest czarno srebrny, tak widziałam go, ale czy on
        jest wygodny ? Jako ,ze bedzie mi wyposazał kuchnie chciałbym ,żeby byłz
        lekkim oparciem...

PZDR.
        Katee
        • furys Re: Hockery, stołki barowe ! 06.05.04, 17:45
          Wlasnie w "Swiecie krzesel" znalazlem fajne hockery z drewna bukowego w roznych
          kolorach przypominajace stare krzesla, jakie pamietam z domu mojej babci :)))
          Robi je firma Fameg z Radomska, tylko nie wiem, jak jest z ich jakoscia i czy
          cena jest odpowiednia (238-258 zl za stzuke)?

Pozdr!
          • furys Re: Hockery, stołki barowe ! 06.05.04, 17:49
            i jeszcze jedno dla poszukujacych hockerow - warto sie przejsc po knajpach i
            popytac, skad oni maja swoje stolki. To jest bardzo dobre zrodlo informacji :)))
            Ja wlasnie szykuje sie do wieczornego spaceru :P

Pozdr!
            • katee1 Re: Hockery, stołki barowe ! 07.05.04, 12:37
              Eureka ! Nowy styl wypuscił nową kolekcję. Bardzo mi sie podobają !

Chodziło mi o to,żeby hocker spełniała kilka warunków, m.in miała miekkie
              siedzisko i wysokie oparcie, bo tylko wtedy jest wygodny wg mnie.

Przesyłam Wam model , kt. mi się spodobał !
              Dziekuje za odpowiedzi !

Katee

www.nowystyl.pl/pl/cafe/molino_bar_stool.htm?nazwa=MOLINO_78&zdjecie=molino_chair02.jpg&rozmiar=molino_size01.gif&atest=_|_
              • kasia_jp Re: Hockery, stołki barowe ! 19.05.04, 10:17
                No właśnie o tą nową kolekcję mi chodziło.
                • furys Re: Hockery, stołki barowe ! 19.05.04, 15:53
                  Problem w tym, ze te hokery Nowego Stylu sa tak bardzo metalowe i strasznie mi
                  sie negatywnie kojarza z lozkami i krzeslami szpitalnymi... :((( Wole drewno w
                  cieplych kolorach :)))
                  Pozdr!
            • amused.to.death Re: Hockery, stołki barowe ! 07.05.04, 13:35
              i jak się udał spacer po knajpach;)
              • katee1 Re: Hockery, stołki barowe ! 07.05.04, 13:59
                po internecie bardziej hahha...

Ale faktycznie podpatrywanie knajp to dobry sposób !

PZDR

K8
              • furys Re: Hockery, stołki barowe ! 11.05.04, 01:37
                Spacer przyjemny, dziekuje :) Jeszcze bardziej utwierdzil nas w przekonaniu, ze
                chcemy miec krzesla nawizujace stylem do starych krzesel, ktore pamietamy z
                wizyt na wsi - podoba nam sie takie:
                www.fmgj.com.pl/taboret_barowy.php3?id=2 . Ten model robia przynajmniej
                dwie firmy: Paged z Jasienicy (www.fmgj.com.pl) i Fameg z Radomska
                (www.fameg.com.pl). Ale szukamy jakiegos producenta blizej Wroclawia -
                moze w Twardogorze ktos je robi?
                Pozdrawiam
                • katee1 Re: Hockery, stołki barowe ! 12.05.04, 11:35
                  Furys... bardzo mi sie bodoba krzesełko które wybraliscie, jest proste,
                  klasyczne , ma elegancki kolor i nawiazuje do takich starych krzeseł ale
                  nie "zalatuje" typowa wsią !

Widziałam bardzo podobne hockery w Fashion Cafe w Warszawie, bardzo mi sie
                  podobały.

Zwróc uwage na wysokos hockerów i wysokośc Twojego blatu w domu, ja miałam małe
                  problemu, bo okazuje sie,że wszyscy kieruja sie standardowymi wymiarami.

Ja juz swoje krzesełko zamówiłam, mam nadzieję,ze bedzie jak sobie wyobrażam :)

PZDR

K8
                  • furys Re: Hockery, stołki barowe ! 12.05.04, 22:47
                    "Furys... bardzo mi sie bodoba krzesełko które wybraliscie, jest proste,
                    klasyczne , ma elegancki kolor i nawiazuje do takich starych krzeseł ale
                    nie "zalatuje" typowa wsią!"

Dzieki, katee1 :)))

Wymiary, no wlasnie!!! To krzeslo, ktore nam sie podoba, ma siedzisko na
                    wysokosci 75 cm, a blat baru siega: gorna krawedz - 110 cm, dolna - 107 cm.
                    Bedzie pasowalo? Czym ty sie kierujesz, wybierajac wysokosc hokera?
                    Pozdr!!!
                    • katee1 Re: Hockery, stołki barowe ! 13.05.04, 13:41
                      Ach, wiec z tymi wymiarami były cuda... w któryms momencie z braku hokerów
                      chciałam juz obniżać barek a nawet w jednej wersji za niskiego hokera
                      aluminiowego wymysliłam ,ze dospawam nózki :)))))

Nie potrafie Ci powiedziec czy sa jakies standardy.
                      Robiłam to na zasadzie prób i błedów....
                      Normalnie w świecie starałam sie tak wypróbować wysokośc,żeby pasowało.
                      U mnie barek bedzie równiez pełnił funkcje jadalną w zwiazku z tym nie może byc
                      za wysoki.

Wg mnie róznica u Ciebie miedzy barkiem a hokerem - 32 cm (przestrzeń na nogi)
                      to wystarczajaca wysokosc. Uważam ,że bedzie pasowało !

PZDR !
                      Katee
                      • furys Re: Hockery, stołki barowe ! 13.05.04, 23:20
                        Mnie rowniez sie wydaje, ze 32-35 cm to jest optymalna odleglosc od siedziska do
                        blatu - nie za malo miejsca na nogi, nie za duzo, zeby utrudnialo jedzenie itp.
                        Sprawa tych hokerow jest juz w zasadzie przesadzona - jutro chyba bedziemy je
                        zamawiac :)
                        Pozdr!
        • piotr_2804 Re: Hockery, stołki barowe ! 09.05.04, 07:17
          Jak dla mnie - jest wygodny, chociaż jest bez oparcia. I dobrze wygląda jak na
          swoją cene (w promocji) :)
          Pozdrawiam
    • sandbender Re: Hockery, stołki barowe ! 07.05.04, 16:51
      bo-concept mial takie fajne : skora~+aluminium. tylko cos kolo 1400 za sztuke
      • mrgodot Re: Hockery, stołki barowe ! 30.07.05, 17:06
        A może ktoś z Was wie gdzie mogę dostać hokery, które nie będą w chromie i
        alumnium. najlepsze byłyby w starym złocie, albo przynajmniej drewniane. Jestem
        z Warszawy, więc lepiej gdzieś w okolicy.
        A może da się takiego chromowanego przerobić jakoś tanio na inny kolor?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka