Dodaj do ulubionych

sofy rozkładane

13.07.04, 12:03
Czy systemy rozkładania sof ze stelarzem i materacem (takie do przodu)nadają
się do codziennego spania? Takie rozkładane sofy ma m.in. Mebelplast, są też
w IKEA (Tomelilla, Ektorp) Jak się na nich śpi? Jak długo wytrzymują?
Obserwuj wątek
    • coox Re: sofy rozkładane 23.07.04, 18:22
      w ikei można poleżeć na materacach sprawdź wybrałbym ektorpa jest spoko
    • megann120 Re: sofy rozkładane 24.07.04, 02:58
      Stanowczo odradzam ikee. Kupilam specjalnie tam drozsza sofe bo myslalm ze
      jakosc bedzie dobra ale sie srodze zawiodlam. Po rozlozeniu spanie ma trzy
      rozne twardosci a najmiekcej jest pod plecami - po dwoch latach nabawilam sie
      boli kregoslupa. Pojemnik na posciel malutki i chyba tylko dla dobrego
      samopoczucia projektanta bo nie wtrzymal nawet trzech lat. Zaczal sie zapadac
      co dosc znacznie wplynelo na jaosc mojego snu... Obecnie sofa ma piec lat i
      nawet jej za darmo nikomu nie oddam bo by mi glupio bylo. A wcale nie byla
      eksploatowana w nadmierny sposob...
      Jedyne co mozna o nie powiedziec dobrego to to ze na zlozonej sie swietnie
      siedzi i jest bardzo ladna. Ale do spania sie nie nadaje
      • boossa Re: sofy rozkładane 25.07.04, 14:57
        Z sofy rozkladanej do spania korzystam od pieciu lat. Jak wiadomo nie jest to
        najlepsze rozwiazanie - czasami jednak jest koniecznoscia (brak osobnej
        sypialni). Moja sofa to naroznik. Co oznacza, ze wysuwana jest osobna czesc,
        ktora uzupelnia plaszczyzne do prostokata. Oczywiscie jest to materac na
        sprezynach wiec znacznie rozni sie od reszty miekkoscia oraz wysokoscia. Na to
        nie ma sily. Na poczatku nie narzekalam. Kwestia przyzwyczajenia. Ale po tych
        paru latach pojawily sie wgniecenia na czesci z materaca. Poza tym warto
        pamietac, ze gdy spia dwie osoby jedna ma do czynienia tylko z materacem.
        Losowanie moneta, kto spi z ktorej strony? :-) Pojemnik na posciel jest dosc
        duzy, nie ma z nim klopotow.

Acha, odradzam sofy z IKEI. Sa sklepy, gdzie podobne pod wzgledem design sofy
        mozna kupic w tej samej cenie ale w lepszym wykonaniu. Taka wlasnie sofa,
        wykonczona dobrymi materialami moze sluzyc przez pare lat i da sie na niej
        spac.

pozdrawiam!
        • miss_paradox Re: sofy rozkładane 29.07.04, 21:57
          ja mam w tomelille wlasnie i jesli chodzi o siedzisko jest bardzo wygodna,
          kilka razy zdarzylo mi sie na niej spac bez rozkladania, /mam 1,70 cm/ i spalo
          mi sie bardzo dobrze, ale na rozlozonej nie moglam usnac. materac bardzo
          niewygodny, i po rozlozeniu staje sie bardzo wysoka, co mi rowniez
          przeszkadzalo. Goscie spia i nie narzekaja, ale do codziennego uzytkowania jako
          lozka sypiAlanianego NIE POLECAM.
      • mm13 Re: sofy rozkładane 30.07.04, 15:54
        Nie zawsze znana firma to gwarancja dobrej jakości. Oni jadą na opinii (tak jak
        w szkole). Czasem możma w mniejszych sklepach znaleźć coś ciekawego. Mam w domu
        sofę już kilka lat (dostałam używaną od koloeżanki) i sprawuje się super a
        wcale nie była kupiona w renomowanym sklepie. Najlepiej poytać wśród znajomych!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka