Dodaj do ulubionych

Kolorystyka salonu

31.01.13, 21:16
Witam, pomagam koleżance urządzać nowe mieszkanie i się zastanawiamy, czy do salonu połączenie szarości, pomarańczy i niebieskiego to nie będzie zbyt barwne. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • laska350 Re: Kolorystyka salonu 01.02.13, 00:49
      Hej ;):) a może do salonu aby było kolorowo dodatki z naszpieknydom.pl/
    • karolinak10 Re: Kolorystyka salonu 01.02.13, 13:12
      mieszkajmilo.pl/2013/01/salon-z-odrobina-pomaranczy/ tu jest połączenie szarości bieli i pomarańczy, całość bardzo dobrze się prezentuje.
    • gemini212 Re: Kolorystyka salonu 02.02.13, 17:08
      pomarańczowy to bardzo energetyczny kolor i jego nadmiar w życiu codziennym może być przytłaczające. W pomarańczowych ścianach wytrzymałam rok. Następnie przemalowałam je na spokojny beż. Cóż to była za ulga!!
    • gemini212 Re: Kolorystyka salonu 02.02.13, 17:16
      osobiście preferuję więc na ścianach spokojne koloey ziemi a szaleć to wolę z dodatkami (zasłonku, poduszki, lampka, wazon, serwteka z filcu , figurka, obraz) które łatwo zmienić gdy się znudzą. Ewentualnie przeznaczyć jedną ścianę na kolor czy tapetę. najważniejsze żeby wszystko trzymało się jasno określonego stylu. nie bardzo wiem jaki chcecie osiągnać efekt tymi kolorami? takie połączenie kojarzy mi się z meksykiem...
      • inga134 Re: Kolorystyka salonu 03.02.13, 21:11
        Dzięki za sugestie. Najbardziej podobał mi się ten salon z odrobiną pomarańczy, jeden akcent a tyle może zdziałać, dzięki Karolinak10. Chętnie skorzystam też z podpowiedzi laska350, dodatki jak znalazł dla koleżanki do nowego mieszkania:D Będę miała jej co wręczyć na parapetówkę;) Moja koleżanka chyba Meksyk sobie chciała zaprojektować, bo marzy jej się wycieczka do tego kraju, ale już ją odwiodłam od mocnych barw na ścianach (gemini212 miałaś tu w tym swój udział) i postawi na dodatki, ale nie w przytłaczającej ilości, raczej minimalistyczne.
    • zaprojektujemy Re: Kolorystyka salonu 24.05.13, 20:47
      Szarość fajnie można zestawić z wieloma kolorami, także tymi jaskrawymi, ale my rekomendowalibyśmy fiolet i kolor seledynowy. Przykładowa aranżacja do obejrzenia na naszej stronie.
    • bianca_j Re: Kolorystyka salonu 27.05.13, 08:21
      ja chyba tego nie widzę :) za to podoba mi się połączenie szarego z białym i czerwone dodatki
      • zaprojektujemy Re: Kolorystyka salonu 04.06.13, 21:16
        Kolorystyka jedna z najbardziej subiektywnych rzeczy przy aranżacji wnętrza, to co podoba się nam, inni niekoniecznie wybiorą i odwrotnie, najważniejsze finalnie żeby nam się to podobało, bo to my tam będziemy przebywać i mieszkać.
    • udekorujdom.pl Re: Kolorystyka salonu 27.05.13, 16:15
      Jeśli pójdziemy w szary i pomarańcz to z niebieskiego zastosowałabym dodatki i na odwrót. Unikałabym zastosowania tych trzech kolorów w tej samej wadze. Proponowałabym, również odnaleźć jeden z tych kolorów w tapetach wzbogacając tym samym pomieszczenie o fakturę lub wzór. www.udekorujdom.blogspot.com/
      • zaprojektujemy Re: Kolorystyka salonu 01.11.13, 14:21
        Pierwsza podstawowa zasada to wybór koloru dominującego i do niego dobieranie pozostałej kolorystyki, tak aby nie stracić kontroli nad aranżacją i nie zrobiła nam się z pomieszczenia,czy mieszkania, nieznośna pstrokacizna.
    • dorota_7788 Re: Kolorystyka salonu 29.08.13, 11:41
      Wszystko zależy od odcieni i proporcji użycia poszczególnych kolorów. Radziłabym, żeby bazą była szarość, a dodatki pomarańczowe i niebieskie. Jest taki fajny, intensywny, ale trochę szary odcień niebieskiego - widziałabym go w połączeniu z soczystą pomarańczą.
    • zaprojektujemy Re: Kolorystyka salonu 10.11.13, 15:04
      Wszystko zależy od naszych indywidualnych gustów i upodobań, a jeśli nie jesteśmy pewni co do pasujących do siebie zestawień kolorystycznych zawsze można się wspomóc internetem i zamieszczonymi na aranżacjach zestawieniami, żeby to sobie lepiej wyobrazić.
    • nawalonych7krasnali ewwa_80 i jej fluger 04.12.13, 16:38
      Przestań zaśmiecać forum tymi żenującymi farbami, pani przedstawicielko od flugera forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=Flugger&author=ewwa_80&title=&forum=
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka