Dodaj do ulubionych

KUCHNIA POMOCY

04.04.13, 21:46
bardzo proszę o rady jak "ożywic" ta kuchnię. wydaje mi się, że jest mdła i bez wyrazu. brakuje jeszcze okapu i lodówki. nie mam pomysłu na pustą ścianę po prawej stronie. nad blat pójdzie szkło. kompletnie nie wiem co dac na okno. proszę o wizualizacje, ponieważ sama już chyba nic nie wymyślę:( liczę na pomoc.

zdjecia: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3392136,2,2,IMAG0922.html
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3392137,2,2,IMAG0921.html
Obserwuj wątek
    • salomea0903 Re: KUCHNIA POMOCY 05.04.13, 15:25
      polecam akcesoria kuchenne dostępne na www.hiendkitchen.com są kolorowe, wysokiej jakości, i maja niecodzienny design
      • nuta15 Re: KUCHNIA POMOCY 05.04.13, 18:17
        Kolorowa roleta na oknie na pewno ożywiłaby kuchnię , może taka
        www.dekoria.pl/offer/product/24/960/0/Roleta-rzymska-Padva#a/-
        • nuta15 Re: KUCHNIA POMOCY 05.04.13, 18:22
          nuta15 napisała:

> Kolorowa roleta na oknie na pewno ożywiłaby kuchnię , może taka
          > www.dekoria.pl/offer/product/24/960/0/Roleta-rzymska-Padva#a/-
          W linku otworzyła się roleta w zupełnie innym kolorze , miały być pasy z kolekcji Fiesta
          www.dekoria.pl/offer/fabrics_collection/58/Fiesta-do-50
    • twoj_kwadrat Re: KUCHNIA POMOCY 05.04.13, 22:15
      witam,
      z roleta bym nie szalała i dała jasny odcień. lodówka w zabudowie czy wolnostojąca?
      jeżeli nie bedzie zabudowywana proponuję zastosowanie maty magnetycznej z grafiką, która nadaje świetnego klimatu i bardzo łatwo mozna ją wymienić na inną!
      między szafkami koniecznie grafika/ fototapeta pod szkło. fototapety na ścianę kolor czy motyw ciężko dobrać nie widząc reszty mieszkania, wszystko powinno ze sobą współgrać i tworzyć jedną całość. przy takim wybarwieniu mebli i ścian większość kolorów będzie pasować, kwestia tego co będzie np w salonie czy hallu.

pozdrawiam :)
      • wikmam Re: KUCHNIA POMOCY 07.04.13, 12:10
        dziękuję za odzew.
        lodówka będzie wolnostojąca na końcu ciągu mebli po prawej stronie, tam gdzie obecnie stoi drabina:) jeśli chodzi o grafikę pod szkłem, jak to wygląda tapetuje się ścianę i zamawia czystą szybę? wracając do rolety- jaką wybrać rzymska?
        z prawej strony za lodówką zostaje pusta ściana, myślałam tam o jakiejś tablicy na zdjęcia lub jakiś obraz, zegar, półki na książki kucharskie. może cos zaproponujecie?

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3392137,2,1,IMAG0921.html
        • twoj_kwadrat Re: KUCHNIA POMOCY 07.04.13, 15:11
          roleta rzymska wygląda b ładnie, jednak zasłonięta przy zlewie może sie po prostu brudzić szybko. lepiej zamontować roletę przytwierdzaną bezpośrednio do okna.

jeżeli lodówka jest wolnostojąca to polecam matę magnetyczną
          www.spersonalizuj.pl/naklejki
          a grafika pod szybą powinna być naklejką montowana pod szybą i to wszystko dopiero mocujemy do ściany. szkło oczywiście ze względów bezpieczeństwa hartowane
          tutaj przykład
          www.spersonalizuj.pl/288/891/fototapety/spersonalizowani/zdjecie-numer-891
          pozdrawiam

• wikmam Re: KUCHNIA POMOCY 08.04.13, 11:01
            zapomniałam napisać, że kuchnia ma wymiary długość 5,20 i szerokość 2,20. czy grafika na całej długości to nie będzie za dużo? a może grafika tylko nad płytą indukcyjną?? miejscowy szklarz zaproponował mi tylko szkło lacobel barwione na jeden odcień, nie wiem czy moze zrobic z grafiką.
            • twoj_kwadrat Re: KUCHNIA POMOCY 08.04.13, 11:27
              szkło na pewno na krótszej ścianie, po całości bo przy gotowaniu brudzi się tez wszystko naokoło, nie tylko na szerokości płyty. ścianę z oknem można pomalować farbą zmywalna. lacobel jest niczym innym jak szkłem hartowanym malowanym od spodu na dany kolor, to nie jest szkło barwione!
              pod szkłem dałabym grafikę bo chciała Pani ożywić wnętrze, a lacobel będzie kolejną plamą na ścianie.
              www.spersonalizuj.pl/483/naklejki/przeznaczenia/do-kuchni-panoramiczne
              chyba, że będzie mata magnetyczna na lodówce z jakimś motywem, wówczas lacobel sie sprawdzi.
              www.spersonalizuj.pl/89/naklejki/przeznaczenia/na-lodowke

pozdrawiam
              • wikmam Re: KUCHNIA POMOCY 08.04.13, 18:46
                lodówka będzie miała wyświetlacz zewnętrzny, którego raczej nie zasłonimy matą. pomysł grafiki bardzo mi się podoba, oczywiście na całej ściance pod okapem tylko muszę się zorientować czy u mnie w mieście coś takiego robią. ściana główna z oknem może zostać tylko pomalowana farbą?(wydaje mi się , ze jest trochę pusto bez płytek).
                szukam jeszcze wysokich krzesełek do tej wysepki, może cos zaproponujecie??
                • twoj_kwadrat Re: KUCHNIA POMOCY 08.04.13, 19:24
                  jeżeli będzie grafika wówczas ściana bez płytek nie będzie wydawać się pusta.
                  grafikę zamawia się oddzielnie, szklarz po naklejeniu jej na szybę montuje wszystko do ściany. ważne aby naklejka była typu front stick, czyli klejona od spodu szkła.
                  polecam www.spersonalizuj.pl/

• morison36 Re: KUCHNIA POMOCY 16.04.13, 13:40
      Ja bym nie szalał już zbytnio.. jak dla mnie kuchnia jest kompletna.. taką chyba chciałaś? a jak dorzucisz na blat np. czajnik, kubki, stojaki itp.. to wtedy sama się ożywi.. zobacz tutaj: www.blog.ikuchnie.pl/galeria-rozwiazan/ . tam jest kilka podobnych kuchni do Twojej i one bardzo fajnie się prezentują.. myślę, że jak już wszystko będzie skończone i poukładane różne szpargały na blacie będziesz zadowolona..
      • wikmam Re: KUCHNIA POMOCY 16.04.13, 16:31
        dziękuję za opinie. na szkło jestem już zdecydowana, bo jest to jednak zabezpieczenie ściany przed tłuszczem, wodą itp. na okno planuję roletę rzymską dylemat- biała czy w kolorze? i zostaje już tylko oświetlenie wyspy.. mam zostawione trzy wyjścia na trzy lampy, ale zastanawiam się czy przewrotnie nie zrobić dwóch trochę wiekszych. jak myślicie??
    • mariannagessler Re: KUCHNIA POMOCY 16.04.13, 17:43
      Witaj
      Ja ostatnio miałam podobny dylemat, ale weszłam na
      www.kuchnieimar.pl

Mają tam projektantów, którzy w ramach akcji promocyjnych firmy kuchnieIMAR.pl przygotowują całe projekty kuchni a przy realizacji projektu z tą firmą można dostać duuży rabat. Musisz wejść na stronę kuchnieimar.pl do zakładki "Porada projektanta" i wypełnić formularz. Skontaktują się z Tobą! Przynajmniej ze mną tak było i sobie chwalę.
      Pan Janusz - doradca kuchnieIMAR.pl jest bardzo rzeczowy i podsunął mi sporo dobrych pomysłów.

Na stronie jest bardzo dużo projektów kuchni i można dodawać własne projekty. Bardzo polecam. Szykuje się do kolejnego remontu - tym razem urządzamy kuchnię w naszym nowym domu.
      Powiedz, że poleciła Ci ich Pani Gessler - to na pewno nie zaszkodzi.
      • danuta1977 Re: KUCHNIA POMOCY 07.05.13, 17:49
        dzięki za podpowiedź. Ciekawy pomysł! Bardzo mi się podoba. Założyłam swoje konto na kuchnie imar.pl i wybrałam kilka projektów, które będą pasowały do mojej kuchni. Dzisiaj rozmawiałam z doradcą od montażu kuchni z tej firmy. Bardzo miły Pan. A przed chwilą dostałam gotowy projekt z wyceną od projektanta z kuchnie imar. Właśnie o to mi chodziło :)
        Na pewno skorzystam. Dziękuję i polecam wszystkim w Warszawie i okolicach.

Napiszę jeszcze co i jak po wykonaniu.
        pozdrawiam
        D
        • katarzyna.salinska1972 Re: KUCHNIA POMOCY Białystok 11.09.13, 22:33
          Super firma. Profeska. Też założyliśmy konto na kuchnieimar.pl i zamowiliśmy pomiar do naszego nowego mieszkania na osiedlu przy Antoniukowskiej. Panowie przyjechali, zmierzyli, dostaliśmy 2 projekty. Trochę pozmienialiśmy, ich projektantka doradziła nam zbudowanie dodatkowego stolika barowego. Wyszło dokładnie tak jak chcielismy. A jutro parapetówka.
      • danuta1977 Re: KUCHNIA POMOCY 07.05.13, 17:50
        Jeszcze tylko dodam, że ja rozmawiałam też z Panem Januszem - 606 358 845. Bardzo miły i konkretny Pan. Polecam

• ewelina.dabrowska83 Re: KUCHNIA POMOCY 25.10.13, 13:18
        Dzięki,skorzystałam, mogę polecić kuchnieimar.pl . Domówimy jeszcze barek, bo naprawde dobrze zrobione a taniej i lepiej bedzie niz kupowac cos innego w sklepie. Panowie monteży zrobili zdjęcie i podobno ma być na stronie www.kuchnieimar.pl to będzie można zobaczyć
    • silios Re: KUCHNIA POMOCY 17.04.13, 10:23
      Mi brakuje płytek na scianie do połowy w jakimś kolorze
    • ann-a87 Re: KUCHNIA POMOCY 12.09.13, 11:28
      ja swoją kuchnie orzywiłam kolorowymi filiżankami, sztućcami i innymi akcesoriami z www.po-selected.pl :)
    • ania7601 Re: KUCHNIA POMOCY 17.07.14, 12:35
      ja w swojej kuchni zastosowałam decobel, czyli poddruk pod szkłem, wybrałam sobie motyw kawowy, ale motywy są przeróżne, zależy co chcesz mieć, mogą to być np. motywy kwiatowe, geometryczne, abstrakcyjne i wiele innych. Jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się na decobel, ponieważ jako kobieta pracująca zawodowo i wychowująca dwójkę dzieci nie mam za bardzo dużo czasu na sprzątanie, a decobel jest bardzo łatwy w utrzymaniu, wystarczy, że przetrę zwykłym płynem do szyb i jak pięknie wygląda. Za nie długi czas planuję remont łazienki i na pewno zastosuję decobel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka