ewunia572 17.07.13, 21:18 W tym wątku chciałabym, abyście pisali o wszystkich interesujących sposobach dekorowania ścian oraz miejscach, w których można kupić interesujące dekoracje ścienne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuku-na-muniu8 Re: Dekorowanie ściany 18.07.13, 12:23 Ja jestem ostatnio fanką ścian malowanych farbami tablicowymi i magnetycznymi szczególnie w kuchni albo pokoju dla dzieci. Oprócz tego podobają mi się fluorescencyjne naklejki do pokoju dzieci. Jeżeli chodzi o łazienkę to uwielbiam mozaiki, w pokoju dziennym i sypialni dekoruję sciany po proastu zdjęciami albo obrazami. Odpowiedz Link Zgłoś
romanoro Re: Dekorowanie ściany 19.07.13, 12:49 Poczytaj o ogrodach wertykalnych (na ścianie czy pod sufitem) - świetna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
zaprojektujemy Re: Dekorowanie ściany 19.07.13, 22:25 Pomysłów jest dziesiątki, najważniejsze, aby nam się dane rozwiązanie podobało i żeby pasowało do całości aranżacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zaprojektujemy Re: Dekorowanie ściany 26.07.13, 17:35 Do łask wróciły tapety, wybór jest bardzo szeroki i w prosty sposób można nadać wnętrzu elegancji i charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
6albinka Re: Dekorowanie ściany 22.08.13, 14:51 Sposobów na dekorowanie ściany jest mnóstwo. Najbardziej znane to fototapeta, obrazy, zdjęcia (kolaże, antyrama). Można też powiesieć kwiaty na ścianie / zrobić kwietnik. Co więcej, na ścianie można coś samemu namalować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zaprojektujemy Re: Dekorowanie ściany 24.09.13, 23:32 Cegła klasyczna, czerwona, surowa również bywa wykorzystywana dość często, choć oczywiście nie do każdej aranżacji pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zaprojektujemy Re: Dekorowanie ściany 02.10.13, 19:27 Wszystko jest fajne pod warunkiem, że dobrze wykonane, dobrze dobrane kolorystycznie i pasujące do całości wnętrza. Odpowiedz Link Zgłoś
alan_iska Re: Dekorowanie ściany 06.10.13, 23:15 Czy ktoś z Was zdecydował się na ścianę w kamieniu (ale w ciemnym odcieniu)? I jaka opinia gdy się coś takiego ma na co dzień? dobry pomysł? czy raczej byście odradzali? Niestety nie mogę wkleić zdjęcia więc podsyłam link chodzi mi o coś takiego domtrendy.pl/kamien-na-sciane/ tylko kolorystycznie coś bardziej jak tutaj www.wirtualnysalonklose.pl/flash/4DL.pl_KLOSE.html jak przy kolekcji Oleo...może to jeszcze nie grafit, ale ogólnie dość ciemny odcień Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.p5 Re: Dekorowanie ściany 26.12.13, 10:30 Ja mam udekorowane ściany w dziecięcym pokoju naklejkami. Kupiłam w sklepie papierniczym papier samoprzylepny, farby i namalowałam na tych "blokach" bohaterów Disney'a po wyschnięciu przykleiłam na ścianę i tak powstał bajeczny pokoik dziecka :) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zaprojektujemy Re: Dekorowanie ściany 01.01.14, 20:43 Internet to w zasadzie nieograniczone źródło pomysłów, materiałów, elementów wykończenia i aranżacji mieszkań, ale warto wszystko wcześniej dokładnie zaplanować, zaprojektować, żeby z tymi dodatkami z kolei nie przesadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
michalin2000 Re: Dekorowanie ściany 06.01.14, 16:48 ja nie osobiście, ale znam osoby, które kupują obrazy z różnymi motywami np kwiatowymi. Te obrazy są skórzane. Co parę lat taki obraz się ściąga i maluje farbami na inny kolor. Nie jest to nic innego jak taka kolorowanka. Wiele inspiracji można znaleźć na blogu weronikaszwiec.blogspot.com . Inna osoba, którą znam, może to nie będzie oryginalne, ale ta osoba wiesz czaszki upolowanych zwierzaków. Na pewno nie każdemu coś takiego będzie odpowiadać. Można skorzystać zawsze z pomocy architektów wnętrz www.taniewnetrza.pl oni doradzą zawsze jakiś ciekawy sposób jak się wyróżnić oryginalnym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
chunczarek Re: Dekorowanie ściany 30.07.14, 14:33 Dla m nie najbardziej interesująca jest fototapeta Odpowiedz Link Zgłoś
bagius Re: Dekorowanie ściany 31.07.14, 12:09 Szablony jak i fototapety jak najbardziej. Fakt ze szablon można zamalować i nałożyć nowy. Osobiście bardziej kierowałbym się w stronę fototapety. Odpowiedz Link Zgłoś
wowojtek666 Re: Dekorowanie ściany 04.08.14, 14:32 Najlepiej udekorują ściany obrazy, ewentualnie fototapety. Odpowiedz Link Zgłoś
grobur Re: Dekorowanie ściany 08.08.14, 10:12 Ja ostatnio napalam się na panele ścienne - wyglądają bosko, pozwalają uzyskać fenomenalne efekty i - z tego, co słyszałam, nie są aż tak drogie. Tutaj jest niezły wybór, choć nie widzę cen - może i Wam się spodobają. Choć moja melomańska dusza ma ogromną s łabość do takiego pomysłu: hellopanel.pl/panele-dekoracyjne-3d/panel-dekoracyjny-loft-design-system-model-11-glosnik.html - fajny, ale pewnie szybko się znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
grobur Re: Dekorowanie ściany 08.08.14, 10:16 Z tańszych i mniej ekstrawaganckich rozwiązań, podobno fajne efekty, za dość niewielką cenę, można uzyskać, biorąc projektanta/własny gust i śmigając do marketów budowlanych. W leroy było kilka, aletakie sobie, a dużo inspirujących efektów jest tutaj: www.castorama.pl/katalog-produktow/podlogi-i-sciany/boazerie-i-okladziny Odpowiedz Link Zgłoś