Dodaj do ulubionych

pokój dla chłopca

09.01.14, 19:26
niedługo czeka mnie urządzanie pokoju dla 5 -letniego chłopca, i jedna ścianę zamierzam wytapetować np : www.drhousestudio.pl/drhouse_store/component/virtuemart/1644/42/na-skroty/tapety-dla-dzieci/tapeta-decoprint-hip-fun-hp-20200-detail.html?Itemid=0 , znacie jakies strony z tapetami fajnymi dla dzieci , w rozsądnych cenach , pokój jest wąski i długi wiec chciałabym go optycznie poszerzyć, czy ta tapeta w tym pomoże ?
Obserwuj wątek
    • sanam Re: pokój dla chłopca 10.01.14, 11:13
      Proponuję wejść na stronę - jest trochę zdjęć pokoi z tapetami dziecięcymi - www.studiotapet.com.pl/tapetydzieciece.php
    • alinaszymanska1 Re: pokój dla chłopca 11.01.14, 18:28
      ciekawa stronka z tapetami to:

www.tapety-sklep.com/pl/c/Tapety-dla-dzieci-i-mlodziezy/97
      www.fafarafa.pl/pl/c/tapety/27
      pozdrawiam i zapraszam na moją stronkę
      www.fabryka-wnetrz.com/
      www.facebook.com/fabrykawnetrz1
      • zawszexyz Re: pokój dla chłopca 12.01.14, 11:23
        dziękuję za odpowiedzi :-)
    • zaprojektujemy Re: pokój dla chłopca 12.01.14, 19:41
      Tapeta z odpowiednim wzorem, odpowiednie pomalowanie ścian i sufitu, czy też ustawienie mebli w pokoju, na pewno pomoże optycznie poszerzyć to pomieszczenie.
      • zawszexyz Re: pokój dla chłopca 14.01.14, 21:16
        no właśnie jak pomalować te ściany czy sufit , zeby poszerzyć optycznie? planuję tapetę na jedną ścianę i tak mi się wydaje że musi być ona na jednej krótszej ścianie ?
        • zaprojektujemy Re: pokój dla chłopca 18.01.14, 14:08
          "W przypadku wąskich pomieszczeń najłatwiejszym sposobem na "poszerzenie" pomieszczenia jest pomalowanie krótszych ścian w poziome pasy. Pasy te mogą być utrzymane w ciemniejszych tonacjach niż kolor dłuższych ścian. Wówczas pomieszczenie wyda nam się krótsze a zarazem optycznie się poszerzy. Z kolei dłuższe ściany powinny być utrzymane w jasnych kolorach np. beżu. Innym pomysłem na optyczne poszerzenie wąskiego pokoju może być zastosowanie mebli z frontami o dużym refleksie. Odbicia w płaszczyznach mebli sprawią, że pokój będzie wydawał się większy." Duże znaczenie ma też oświetlenie odpowiednie.
          • zawszexyz Re: pokój dla chłopca 09.02.14, 10:08
            też mi radziły pasy poziome ale trochę sie bałam takiego rozwiązania
    • mmookkoo Re: pokój dla chłopca 14.01.14, 09:49
      I do tego fajny dywanik, który ociepli wnętrze i wprowadzi trochę radości. Np. taki przedstawiający boisko piłkarskie dla małego piłkarza. :)
      • zawszexyz Re: pokój dla chłopca 18.01.14, 18:13
        dywanik juz jest ;-)
    • sanam Re: pokój dla chłopca 14.01.14, 17:55
      Jesli ma się trochę czasu i pieniędzy to rzeczywiście można poszaleć, ale ważne jest aby do tematu podejść całościowo bo tapeta czy dywan to nie wszystko.
    • zawszexyz Re: pokój dla chłopca 09.02.14, 10:06
      ruszyłam z remontem i za rada projektanki wnetrz zdecydowalam sie na położenie tapety na jedna z dłuższych ścian ale nie na całość , i zamówiłam też tapetę www.drhousestudio.pl/drhouse_store/component/virtuemart/1631/42/na-skroty/tapety-dla-dzieci/tapeta-decoprint-hip-fun-hp-20801-detail.html?Itemid=0 , taką bo synek sam wybrał, także polecam bo nie było problemu z zamówieniem, muszę jeszcze pojeździc z meblami bo coś mi nie gra z obecnym ustawieniem , także przełamałam sie z zakupami online wiec teraz to juz pójdzie łatwo z resztą pomieszczeń

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka