xxxdbxxx 12.03.14, 23:04 Jak zrobić oswietlenie led montowane pod szafkami dolnymi. Problemem jest to, że w ciągu stoi zmywarka a ważnym jest by była optyczna ciągłość oswietlenia dla całości zabudowy. Kuchnia jest widoczna z salonu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mtrzeciakm Re: LED pod zmywarka ???? 13.03.14, 03:26 Zmywarka jest w zabudowie rozumiem? Można dać taśmę LED w rynience koloru zabudowy, tuż przy cokole na spodniej stronie korpusu szafek. Generalnie takie oświetlenie planuje się przy produkcji kuchni, gdzie w maskownicy nafrezowuje się kanał na rynienkę i ledy lub projektuje fronty dłuższe o 0,5 cm by listwę maskowały. Nie widzę jak wygląda kuchnia więc i za bardzo coś mądrego podpowiedzieć nie mogę :) Odpowiedz Link Zgłoś
f_kuba Re: LED pod zmywarka ???? 14.03.14, 12:09 nie ma co porownywac tasm chinskich noname do dobrych producentow typu philips, paulmann Odpowiedz Link Zgłoś
mtrzeciakm Re: LED pod zmywarka ???? 14.03.14, 17:54 I te lepsze niby i te chińskie świecą tak samo długo (i nie wyssałem tego z palca tylko z doświadczenia). A najlepsze są polskie, producenta spod Łodzi, nazwy nie pamiętam w tej chwili - kosztują tyle samo co chińskie. Nie ma sensu przepłacać. (uprzedzając komentarz, nie, nie są produkowane w Chinach, robi je fabryka pod Łodzią, która między innymi produkuje je dla firmy OSRAM, bez logo ledy są 2 razy tańsze) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xxxdbxxx Re: LED pod zmywarka ???? 16.03.14, 12:51 Kuchnia wygląda następująco zapodaj.net/778028dfffc11.jpg.html Problem polega na tym iż zmywarka Siemens otwiera sie w taki sposob ze nie mozna zalozyc na niej ledow dowiedzialem sie o mozliwosci umieszczenia ich w cokole za pomoca jakiegos elementu lecz nie wiem czego dokladnie czy potraficie mi w tym pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
f_kuba Re: LED pod zmywarka ???? 17.03.14, 14:57 robi LED czy robi pasek LED ? bo to roznica Odpowiedz Link Zgłoś
xxxdbxxx Re: LED pod zmywarka ???? 13.04.14, 17:21 Sposob znalazlem sposob jak ktoś ma ten sam problem to podpowiem na prv Odpowiedz Link Zgłoś
majdzik84 Re: LED pod zmywarka ???? 05.07.14, 22:12 xxxdbxxx napisał(a): > Sposob znalazlem sposob jak ktoś ma ten sam problem to podpowiem na prv Niestety na priv nie mozna wysłać wiadomości. Czy możesz opisać jak rozwiązać z problem ze zmywarką poniważ mam identyczny. prosze o kontakt ewentualnie na majdzik@o2.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
tu.zetek Re: LED pod zmywarka ???? 14.11.14, 19:17 wpuścice to w profil i po kłopocie :< Odpowiedz Link Zgłoś