Dodaj do ulubionych

meble do kuchni

18.06.14, 14:56
remontuje kuchnie i chciałabym zamówić meble na wymiar u stolarza. nie wiem jednak czy potrzebny jest projekt od architekta. ile może wynieść wykonanie takiego projektu wraz z wykonaniem mebli?
Obserwuj wątek
    • pani_od_kuchni Re: meble do kuchni 19.06.14, 11:21
      Witaj,
      przeważnie wykonawcy kuchni są w stanie sami zaprojektować ci kuchnię. Mogą w ten sposób zaproponować rozwiązania na miarę swoich możliwości. Kasują za pomiar i projekt z tym że jeśli zamówienie dojdzie u nich do skutku odpisują ten koszt od wartości zamówienia. Wykonawca dostając projekt od architekta i tak dostosowuje go do wymiarów frontów jakimi dysponuje współpracując z jakimś producentem frontów, producentem akcesorii do mebli, itd... Warto jednak zwrócić uwagę na dobrze zaprojektowaną kuchnię, bo zostaniesz z nią na lata :) Nie zadowalaj się byle czym i nie spiesz się.
    • mkruszewski Re: meble do kuchni 04.07.14, 10:46
      Przedziały które są podawane brzmią dowcipnie, ale z drugiej strony nie wiadomo jak duża ta Twoja kuchnia...? Ja korzystałem zwykle z serwisów internetowych dodając zapytanie ofertowe, typu: ktozbuduje.pl, zyskoman.pl itp... Ale nie zmienia to faktu że każdemu komu chcesz dać coś do wyceny musisz podać więcej szczegółów tym samym zawęzisz przedziały cenowe. Projekt chyba w tych czasach to standard inaczej nie da rady zaakceptować wyglądu kuchni i mebli:-)
    • dminika Re: meble do kuchni 13.01.15, 13:35
      To fakt, meble od stolarza są droższe, ale jak ktoś ma kasę i pomysł, to czemu nie? Przynajmniej nie pójdzie się potem do kogoś i nie zobaczy tych samych mebli z popularnych sklepów ;)
    • kol.3 Re: meble do kuchni 13.01.15, 20:05
      Jeśli kuchnia jest nietypowa i nieustawna warto zamówić zabudowę dla lepszego wykorzystania powierzchni. Jeśli kuchnia jest większa i ustawna, wolałabym kupić komplet mebli, bez zabudowywania na stałe, zwłaszcza jeśli to bloki. Łatwiej utrzymać czystość.
    • felinea Re: meble do kuchni 14.01.15, 11:18
      projekt od architekta? wystarczy Ci rzut z góry z zaznaczonymi przyłączami :) żeby stolarz wiedział gdzie i jakie otwory powycinać ( ja np wszystkie zawory mam pochowane w szafkach :) i jak chcę zakręcić gaz albo wodę to nurkuję w szafce ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka